Εγχείριση σε στρατιωτικό νοσοκομείο
Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση : εχω αρκετη μυωπια στα ματια και καποια στιγμη θα κανω εγχειρηση λειζερ (ειμαι 22) , δεν εχω παει ακομα στρατο λογω σπουδων, και ακουω απο φιλλους και γνωστους οτι οταν εισαι στο στρατο μπορεις να κανεις στο στρατιοτικο νοσοκομειο οτι θες (σχεδον). περιλαμβανεται και η εγχειρηση λειζερ ; ας μου απαντησει καποιος που να ειναι σιγουρος!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 4
Μέχρι πριν μερικούς μήνες ήξερα ότι ο στρατός δεν καλύπτει τέτοιες επεμβάσεις, όταν παρουσιαστείς ρώτα τους γιατρούς
Παιδιά ξέρει κανέναν αν μπορώ να κάνω Εγχειρηση μυωπιας στο ΓΝΑ; Είμαι φαντάρος αυτή την στιγμή στην Αεροπορία... Αλλά είμαι Ι3 με όπλο λόγο Μυωπιας, και θέλω να βγω I1 γίνεται να κάνω εγχείρηση γιατί να την κάνω έξω δεν μπορώ λόγο λεφτών... !
Το αποκλείω...
- ako soldier
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Στα 19 πρεπει να κανω μια εγχειριση στη μυτη μπορω να την κανω στο στρατο
-
- Στρατηγός
Τον επόμενο μήνα θα κάνω μια επέμβαση στα μάτια σε ιδιωτικό οφθολμολογικό κέντρο όπως δείχνουν τα πράγματα. Τον νοέμβρη όπως όλα δείχνουν θα υπηρετώ την πατρίδα...
Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις...
1) Μήπως τέτoiου είδους επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στο στρατό;
2) Η γιατρός μου είπε ότι αν κάνω τελικά επέμβαση θα πρέπει να αποφύγω οποσδήποτε νερά, σκόνες, χώματα κλπ κλπ και ειδικά στο στρατό θελει τρομερη προσοχή, γιατί πιθανόν να υπάρχουν πληγές στα μάτια μετά την επέμβαση. Αναβολή δεν θέλω να πάρω, τι μπορώ να κάνω για μεσα στο στρατό;
2) Η γιατρός μου είπε ότι αν κάνω τελικά επέμβαση θα πρέπει να αποφύγω οποσδήποτε νερά, σκόνες, χώματα κλπ κλπ και ειδικά στο στρατό θελει τρομερη προσοχή, γιατί πιθανόν να υπάρχουν πληγές στα μάτια μετά την επέμβαση. Αναβολή δεν θέλω να πάρω, τι μπορώ να κάνω για μεσα στο στρατό;
nickbar έγραψε:Τον επόμενο μήνα θα κάνω μια επέμβαση στα μάτια σε ιδιωτικό οφθολμολογικό κέντρο όπως δείχνουν τα πράγματα. Τον νοέμβρη όπως όλα δείχνουν θα υπηρετώ την πατρίδα...
μονο σε εξειδικευμενο γιατρο να πας και στην καταλληλη κλινικη! Δευτερον: Ξερεις τι εγχειριση θα κανεις; Θα σου βαλουν φακο ή οχι; Αν και οποιαδηποτε εγχειριση κανεις δεν θα εχεις προβλημα. Για το νερο απλα να μην τα ανοιξεις μεσα στο νερο για κανενα μηνα, τουλαχιστον αυτο μ ειπε. Αναλογα με την εγχειριση θα εισαι καλα σε μια μερα ή σε 3-4. Θα βαλεις αντιβιοτικες σταγονες για μια εβδομαδα περιπου και την παυσιπονη για 24ωρο ή 48ωρο. Αναλογα. Μια χαρα ειναι. Η ολη διαδικασια το πολυ να κρατησει 30 λεπτα βαρια βαρια με την προετοιμασια
ΥΓ: Εχει περιπου ενα χρονο που εκανα και εγω. Γι αυτο μιλαω.
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
Εγχειριση θα ειναι για διορθωση μυωπιας. Για φακο δεν γνωριζω αλλα ο φακος νομιζω σε 10 μερες μαξ μετά την επεμβαση, βγαινει ουτως η αλλως.
Αρα την επεμβαση μεσα στο στρατο την ξεχναμε...
Aπλα η γιατρος μου εχει ηδη ξεκαθαρισει οτι στο στρατο ξεχναμε νερα λασπες κλπ για λιγους μηνες. Τι μπορω να κανω;
Aπλα η γιατρος μου εχει ηδη ξεκαθαρισει οτι στο στρατο ξεχναμε νερα λασπες κλπ για λιγους μηνες. Τι μπορω να κανω;
nickbar έγραψε:Εγχειριση θα ειναι για διορθωση μυωπιας. Για φακο δεν γνωριζω αλλα ο φακος νομιζω σε 10 μερες μαξ μετά την επεμβαση, βγαινει ουτως η αλλως.
οχι ο ενδοφακος δεν βγαινει. Ειναι σαν να φορας γυαλια. Η εγχειριση γινεται αναλογα με το παχος του κερατοειδους και τον βαθμο της μυωπιας.
και κανονικα να ειναι τα ματια χωρις επεμβαση δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που ριχνει λασπες νερα και χωμα μεσα στα ματια του.
προσωπικα τα προσεχα κανενα μηνα αν και εμπαινα στη πισινα με γυαλακια σε μια εβδομαδα που οσο να ναι εμπαινε νερο, επαιξα προσεκτικα μπασκετ απο αποψη να μην μ χτυπησει κανενας, πηγα να παραδωσω μαθηματα πρωτων βοηθειων την επομενη μερα με αερα, εδω πανω θεσ/νικη εχει εναν ωραιοτατο βαρδαρη που φερνει σκονες και ο, τιδηποτε αλλο βρεθει στο δρομο του και ειναι φατσα καρτα το σπιτι μου και ημουν μια χαρα και τον επομενο μηνα κανονικοτατα ολα. Απλα θελει να βαζεις πολλες σταγονες φυσιολογικου ορου μπορει και κατα τη διαρκεια ολου του μηνα λογω το οτι ξεραινεται πολυ το ματι και αν μπει σκουπιδακι να βγει χωρις να τα τριψεις. Επισης φορουσα την μασκα για τον υπνο 2 μερες ολο κ ολο. Δεν ειναι τοσο τραγικα οπως τα παρουσιασε η γιατρος σου. Εκτος αν τα παρουσιαζει ετσι για να προσεχεις παραπανω. Εχουμε κανει 5 ατομα εγχειριση στον συγκεκριμενο γιατρο και ειμαστε μια χαρα. Και ο ενας δουλευει και σε εργοστασιο που φτιαχνουν μηχανηματα και δουλεψε σε μια εβδομαδα.
το τι μπορεις να κανεις, αν σε φοβιζει η ολη κατασταση παρε αναβολη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
and so will the world end,I think,a victim of love rather than hate.For love's ever been the more destructive weapon
-
- Στρατηγός
nickbar έγραψε:Εγχειριση θα ειναι για διορθωση μυωπιας. Για φακο δεν γνωριζω αλλα ο φακος νομιζω σε 10 μερες μαξ μετά την επεμβαση, βγαινει ουτως η αλλως.
Δεν θα παρουσιαστείς και θα πάρεις αναβολή, διάβασε τα σχετικά νήματα με τις αναβολές και δες τι αναβολή μπορεί να πάρεις.
Η εγχείριση έγινε σε ιδιωτικη κλινικη τελικά πριν 5 μέρες.
Το θέμα είναι ότι είμαι συνέχεια με κολλύρια και Σταγόνες. Τα μάτια έχουν έντονη ξηροφθαλμία. Πόνο κλπ, χωρια οτι η οραση δεν ειναι ακομα σε πολυ καλα επιπεδα. ¨Εχω ήδη πάρει μια 6μηνη τον περασμενο Μαρτιο για ψυχολογικους λογους και η καταταξη μ μου ειπανε οτι θα ειναι τον προσεχη νοεμβρη.
Γενικα δεν θελώ να παρω αλλη αναβολη. Ουτε να μην παρουσιαστω. Θελω να υπηρετησω...
Το θέμα είναι ότι είμαι συνέχεια με κολλύρια και Σταγόνες. Τα μάτια έχουν έντονη ξηροφθαλμία. Πόνο κλπ, χωρια οτι η οραση δεν ειναι ακομα σε πολυ καλα επιπεδα. ¨Εχω ήδη πάρει μια 6μηνη τον περασμενο Μαρτιο για ψυχολογικους λογους και η καταταξη μ μου ειπανε οτι θα ειναι τον προσεχη νοεμβρη.
Γενικα δεν θελώ να παρω αλλη αναβολη. Ουτε να μην παρουσιαστω. Θελω να υπηρετησω...
nickbar έγραψε:Η εγχείριση έγινε σε ιδιωτικη κλινικη τελικά πριν 5 μέρες.
μην ανησυχεις. Η οραση θα ειναι μια χαρα στον μηνα. Ο φυσιολογικος ορος για τα ματια δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο. Ισα ισα καλο κανεις. Θα σου ελεγα να ξαναπαρεις αναβολη ωστε να μπορεις να δωσεις το 100% αφου θελεις να υπηρετησεις.
-
- Στρατηγός
Αν ο γιατρός κρίνει πως πρέπει να πάρεις αναβολή αυτό θα γίνει, εσύ μπορεί να θέλεις να παίξεις με την υγεία σου εκείνος όμως δεν μπορεί να πάρει τέτοια ευθύνη.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναγκαστικά τώρα θα περιμένω να δω την κατάσταση τους σε καμια 20αρια μερες που απ οτι μου ειπανε θα εχουν φτιαξει πληρως σχεδον και βλεπουμε...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες