Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
theolvs
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από theolvs »

Αλέξανδρος έγραψε:Ξέρω πως δεν παίζει αυτό που θα πω, αλλά με την αύξηση υπάρχει πιθανότητα ή η δυνατότητα οι 9μηνίτες απο το 2009 και έπειτα, να υπηρετήσουν τους 3 επιπλέον μήνες, όταν και αν εφαρμοστεί το 12μηνο;

ναι φυσικα, ενω οι σειρες του 1975 που εκαναν 20 μηνες θα τους παρουν πισω... Τι λες τωρα;
Άβαταρ μέλους
Powarz
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Powarz »

ikarus260 έγραψε: Μην τρελαίνεσαι και μην ακούς κάθε μ... Ια που θα σου πει κάποιος. Κατ' αρχήν, έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές για αύξηση της θητείας και δεν την έχουμε δει ποτέ. Μόνο όταν ψηφιστεί ο νόμος θα γίνει. Και δεύτερον όσοι έχουν μπει πριν την αύξηση της θητείας δεν παίζει με τπτ να κάνουν παραπάνω. Η αύξηση πιάνει αυτούς που θα μπούνε ΜΕΤΑ απ' την ψήφιση του νόμου. Αυτά και μην τρελαίνεστε εσείς που είστε μέσα.
Ε τοτε γιατι λέει "μεταρρυθμίσεις για τους ήδη υπηρετουντες"; Και εγώ που είμαι 320, μόλις 2 μηνες μέσα, με βλέπω άνετα να κάνω 12μηνο...
ikarus260
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ikarus260 »

Επιμένω ότι δεν παίζει αύξηση για τους ήδη υπηρετούντες. Ποτέ δεν θυμάμαι να επηρέασε η αλλαγή του χρονικού διαστήματος της θητείας αυτούς που ήταν μέσα, είτε ήταν αύξηση (για τους πολύ παλιούς μια που είχε πολλά χρόνια να γίνει αύξηση) είτε μείωση. Και επιμένω, αν δεν ψηφιστεί ο νόμος, δεν είναι τπτ σίγουρο, οπότε μην εκπλαγείτε αν τελικά δεν γίνει τπτ
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Για τη μείωση δεν έχεις δίκιο, έπιασε όσους ήταν μέσα (π. Χ. Φίλος μου έκανε 11 μήνες αντί για 12, η επόμενη από αυτόν σειρά έκανε 10 και η μεθεπόμενη 9). Αλλά τώρα μιλάμε για αύξηση, όχι για ευεργετική αλλαγή. Επομένως πιστεύω ότι δεν θα πιάσει τους ήδη υπηρετούντες, και ΑΝ τους πιάσει θα αφορά μόνο όσους θα έχουν παρουσιαστεί την αμέσως προηγούμενη σειρά.

Καθίστε πρώτα να νομοθετηθεί η αύξηση γιατί τέτοια σενάρια ακούγονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια.
Άβαταρ μέλους
ΦΑΛΑΞ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ΦΑΛΑΞ »

Οτι εγινε και επωφεληθηκαν καποιοι απο την μειωση θα γινει και τωρα... Στις ηδη υπηρετουσες εσσο θα ειναι σταδιακη η αυξηση. Απο τους 9 στους 12 μηνες... Δλδ 10μηνο... Μετα 11μηνο... Και τελος θα παγιωθει στο 12μηνο!
χρηστος

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από χρηστος »

Ρε παιδια ξερετε τιποτα για την 320; Και αυξηση; Εχουμε ορκιστει εδω και 1 μηνα...2 μηνες φανταροι ειμαστε τι 8α γινει?
Geol
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Geol »

Για πείτε ρε παιδιά και μας έχει φάει η αγωνία. Λέτε αντί για 30 Οκτωβρίου να απολυθούμε 30 Νοεμβρίου; Διαβάζω αυτό και δεν μου αρέσει:

Σε περίπτωση που κλειδώσουν τα μέτρα αυτά, η Αύξηση της θητείας μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα με υπουργική απόφαση, η οποία θα έχει ισχύ από τη σειρά κατάταξης μάλλον του Σεπτεμβρίου. Για τους υπηρετούντες επρόκειτο να αναληφθεί μέριμνα, έτσι ώστε να μην κληθούν να συνεχίσουν στο χακί για επιπλέον 3 μήνες.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από dimitris mak »

Κοπειτε νεοι! Σας περνει για πολλα... !316 γ2 λελε!
Jack

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Jack »

Να πω την άποψη μου ως δικηγόρος : Ενδεχόμενη αύξηση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επηρεάσει αυτούς που ήδη υπηρετούν. Αρνητικά μέτρα που θεσπίζονται δεν έχουν ποτέ αναδρομική ισχύ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που δεν αφορούν στρατιωτικά θέματα. Επίσης, αν το δει κανείς αυστηρά νομικά το ζήτημα, πιστεύω ότι ενδεχόμενη αύξηση που ψηφιστεί από Σεπτέμβρη (το θερινό τμήμα της Βουλής δεν παίζει να ψηφίσει τέτοιο νόμο) θα έχει ισχύ από την Α' ΕΣΣΟ του 2013 κι αυτό για τον εξής απλό λόγο : Όταν εσύ κόβεις την αναβολή σου μέχρι 31 Αυγούστου για να παρουσιαστείς Νοέμβρη, το κάνεις γνωρίζοντας ότι θα υπηρετήσεις 9 μήνες κι επομένως σχεδιάζεις τη ζωή σου κατά ανάλογο τρόπο. Δεν μπορεί να έρθει μετά ο άλλος και να σου πει τον Οκτώβρη, "α ξέρεις θα κάνεις 12". Η λεγόμενη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικουμένου. Κι αυτό γιατί όπως πολύ σωστά είπε κάποιος παραπάνω, άνθρωποι είμαστε και σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Κι εγώ παρουσιάστηκα το Νοέμβρη του 2011 (που και τότε επικρατούσε κλίμα ΒΕΒΑΙΗΣ αύξησης) με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετήσω 9 μήνες και γι' αυτό κανόνισα να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό το Σεπτέμβρη του 2012. Είναι αδιανόητο να έρθει ο άλλος και να μου πει "α χέσε τα λεφτά που πλήρωσες, κάτσε άλλους 3 μήνες".
Να πω απλώς ότι αυτά τα νομικά επιχειρήματα έχουν μικρή αξία στους υπέροχους καιρούς που ζούμε. Εδώ κατάφεραν και έβαλαν υπό το πέπλο της νομιμότητας απείρως χειρότερα πράγματα, αν θέλουν θα βάλουν και την αύξηση για όσους παρουσιαστούν από Σεπτέμβρη και μετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τυχόν αύξηση δεν πρόκειται να πιάσει αυτούς που ήδη υπηρετούν.
Και δύο τελευταία, στον αγανακτισμένο φίλο που έχει κανονίσει μεταπτυχιακό. Αγωγή κατά Βουλής και Υπουργείου δεν υφίσταται. Αγωγές κάνεις κατά πολιτών, νομικών προσώπων και δημοσίου.
Αυτόν τον 1 μήνα φυλακή που είπε κάποιος ότι μπορεί να φάει, πώς θα τον φάει πια; Υπάρχουν ακόμα άτομα που τρώνε ΤΟΣΗ φυλακή;
Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια παιδιά
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Φίλε Jack, περιμένεις από τον Στρατό να ασχοληθεί με το κατά πόσον είναι νόμιμο και ηθικό κάτι τέτοιο; Εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Πότε σου έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται έστω στοιχειωδώς για τους φαντάρους; Εδώ ούτε καν εμβόλια δεν κάνει πλέον. Ο σεβασμός του νομικού πλαισίου που ίσχυε όχι όταν κάποιος παρουσιάστηκε, αλλά όταν έκοψε την αναβολή, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Και το αυτονόητο θα έπρεπε να αρχίσει να ισχύει και προς όφελος των συνήθων θυμάτων σε αυτή τη χώρα.

Συγγνώμη αλλά σε αυτό δεν μπορώ παρά να είμαι απόλυτος. Αν κάποιος είναι υπέρ της αναδρομικής αύξησης τότε ας αναρωτηθεί αν εγκρίνει να τον φορολογούν αναδρομικά. Δεν φαντάζομαι να του αρέσει και πολύ...

Πιστεύω ότι όσοι υπηρετούν δεν θα κληθούν να υπηρετήσουν παραπάνω καθαρά για πολιτικούς (και όχι νομικούς ή ηθικούς) λόγους - έτσι κι αλλιώς θα πρόκειται για μια ανώφελη κίνηση (σιγά την ενίσχυση που θα προκύψει αν κρατήσεις τις υπηρετούσες ΕΣΣΟ μέσα παραπάνω) η οποία όμως από πολιτική άποψη θα χρωματιστεί εξαιρετικά αρνητικά.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

Παραβιάζεις ανοικτές θύρες για 2 λόγους:

1. Ο στρατός ΔΕΝ λαμβάνει αποφάσεις. Η πολιτική ηγεσία τις λαμβάνει.

2. Έχουμε κατ' επανάληψη πει ότι δεν θα πιάσει όσους υπηρετούν ήδη.

RTK

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTK »

1. Με ενοχλεί βαθύτατα που ήδη απολυμένοι "κάνουν πλάκα" με την αύξηση της θητείας με εμάς τους "νέους". Αν τους τύχαινε αυτό θα ήταν κι αυτοί σ αναμμένα κάρβουνα και δε θα το έπαιζαν τόσο "άνετοι" και θα σκυλόβριζαν... Η κλασική ελληνική ασθένεια: Μακριά από μας και δεν μας νοιάζει τίποτα...

2. Οι προλαλήσαντες το έθεσαν το ζήτημα σε ορθή βάση. Δεν μπορεί να μπαίνεις στο στρατό με ένα συγκεκριμένο καθεστώς και να εξέρχεσαι με άλλο (δυσμενέστερο από το αρχικό). Εγώ είμαι 318 (12Α) 8μηνός και κανόνισα όλη τη ζωή μου με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα. Τι θα γίνει με τις άδειες; Τι θα γίνει με τους ΔΕΑ; Μπορεί οι υπάρχουσες ΕΣΣΟ να απολύνοται με διαφορετικά κριτήρια; Αλλιώς θα απολύονται οι 3μηνίτες και αλλιώς οι 9μηνίτες;

3. Δεν κατανοώ το ρεπορτάζ του ΤτΚ που από τη μία αναφέρεται ότι δε θα μπουν η ήδη υπηρετούντες στο καθεστώς του 12μηνου και από την άλλη ομιλεί για "μεταβατικές ρυθμίσεις".

Εν κατακλείδι:

Πιστεύω ότι θα ισχύσει για την 322 (12Ε) και εντεύθεν, ΧΩΡΙΣ επιβάρυνση στους ήδη υπηρετούντες...

Αν έχω κάτι λάθος στο συλλογισμό, δεκτές οι παρατηρήσεις...
Άβαταρ μέλους
ΦΑΛΑΞ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ΦΑΛΑΞ »

Δεν ειναι εστι γιατι εαν ελεγε η κυβερνηση οτι ενδεχεται να μειωθει η θητεια... Οι ηδη υπηρετουντες θα ετρεχαν να ζητησουν την μειωση και της δικης τους θητειασ... Και ας ειχαν υπογραψει οπως λενε για 9 μηνο,12 μηνο η 18 μηνο... Ετσι ειναι παιδια το ξερω και εγω πηγα φανταρος! Αλλα οπως οσους υπηρετουσαν η μειωση νομιζω θα πιασει και οσους υπηρετουν η αυξηση. Οταν και εφοσων γινει...
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Απόφαση της πολιτικής ηγεσίας θα ήταν επίσης το κλείσιμο των πολλών άχρηστων στρατοπέδων τα οποία απασχολούν προσωπικό χωρίς λόγο, αλλά τί να λέμε τώρα. Το θέμα αυτό "κάνει τζιζ".

Ας μην ξεχνάμε ότι οι στρατιωτικοί φωνάζουν - και πάντοτε θα φωνάζουν - ότι απαιτείται άυξηση θητείας. Και 24 μήνες να ήταν η θητεία πάλι θα φώναζαν και είναι λογικό γιατί τους βολεύει.

Επίσης, το "κακώς κανόνισες τη ζωή σου μετά το στρατό με το δεδομένο του εννιαμήνου" που είπε κάποιος είναι τελείως άκυρο. Δηλαδή τί θα έπρεπε να κάνει ο φίλος; Να αφήσει κανα εξάμηνο μήπως και τους έρθει να πάνε τη θητεία 15 μήνες (λέω εγώ τώρα) ; Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου χρόνος για χάσιμο (όπως μια θητεία διάρκειας μεγαλύτερης των τριών μηνών) δεν υπάρχει. Η αύξηση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μείωση, γιατί η μείωση δεν έχει αρνητικές συνέπειες για τον στρατεύσιμο, όπως το να του κάνεις τη θητεία 12μηνη και να αναγκαστεί να χάσει μεταπτυχιακά κ. Τ. Λ. Ή - αρκετά πιθανό - να μην παρουσιαστεί καν. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να υπηρετούν ΟΛΟΙ (αλλά "όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι" κατά τη γνωστή διαφήμιση) για μικρό χρονικό διάστημα. Η αύξηση της θητείας τιμωρεί αυτούς που έτσι κι αλλιώς θα υπηρετούσαν και προσφέρει έναν ακόμα λόγο ανυποταξίας. Σαν το ελληνικό φορολογικό σύστημα: "ποιοί πληρώνουν; Μισθωτοί και συνταξιούχοι; Από αυτούς θα τα πάρουμε (πάλι) ".

Εν κατακλείδι, όπως είναι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις (αεροπλάνα χωρίς καύσιμα, τανκς χωρίς πυρομαχικά κ. Ο. Κ.) και 42 μήνες να γινόταν η θητεία πάλι ισχυρή αποτρεπτική δύναμη δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Απλά θα είχαν λίγους περισσότερους στόχους για εξάσκηση οι - κατέχοντες ισχυρά οπλικά συστήματα - εχθροί. Την πληθυσμιακή μάχη, ακόμα και αν έπαιζε τόσο ρόλο σήμερα όσο στο παρελθόν, την έχουμε εκ προοιμίου χαμένη. Ο αναγκαστικός δρόμος είναι η διατήρηση της τεχνολογικής υποδομής των ελληνικών ΕΔ σε υψηλό επίπεδο. Εκεί χωλαίνουμε και ό, τι και να γίνει με τη θητεία το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν λύνεται.
ForceF
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ForceF »

RTK έγραψε:1. Με ενοχλεί βαθύτατα που ήδη απολυμένοι "κάνουν πλάκα" με την αύξηση της θητείας με εμάς τους "νέους". Αν τους τύχαινε αυτό θα ήταν κι αυτοί σ αναμμένα κάρβουνα και δε θα το έπαιζαν τόσο "άνετοι" και θα σκυλόβριζαν... Η κλασική ελληνική ασθένεια: Μακριά από μας και δεν μας νοιάζει τίποτα...

Ρε νεος... Αμα μπεις μεσα και αρχισει το πραγματικο χοντρο δουλεμα απο τους παλιους που θα απολυονται... Τι θα κανεις; Για αναβολη σε βλεπω

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες