Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Pavlos K. »

GRS80 έγραψε:Παιδιά κι εγώ 28 και κάτι που είμαι, μετά από 10 χρόνια σπουδών θα μπω μέσα, τείνω να συμφωνήσω μαζί σας και να θεωρώ ως βέλτιστη την κατάταξη στα 19... Όχι μόνο γιατί μετά θα είσαι απερίσπαστος αλλά γιατί θα πήξει το μυαλό (με την καλή έννοια... ) και πιστεύω να αποφασίζεις με άλλα κριτήρια... Αυτό το είδα π. Χ στο Πανεπιστήμιο με τους Κύπριους οι οποίοι ήταν και είναι πάντα πιο συνειδητοποιημένοι φοιτητέςκαι τελείωνουν (το 90%) στην ώρα τους... Η κατάταξη στα 19 -θέλω να- πιστεύω να λειτουργήσει αποτρεπτικά και για τη βυσματοκρατία (θα γίνεται πιο ενδελεχής έλεγχος αφού θα αφορά κάποιες δεκάδες χιλιάδες κόσμο) ...

Αλλά αυτό να συνδεθεί άμεσα με πιο σύγχρονη εκπαίδευση (μαχιμότητα) ...

Για τους κύπριους ισχύει αυτό που λες, τώρα όσων αφορά τα βύσματα φοβάμαι ότι η βυσματομαχία θα εντανθεί, εδώ φοιτητές φεύγουν και η μαμάδες χτηπάνε μπιέλα Υπάρχει περίπτωση να την κάνουν για φανταριλίκι και να μην αρχίσουν τα τηλέφωνα για να υπηρετήσει δίπλα από το σπίτι ;Εικόνα
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Ενδεχομένως όμως η κατάταξη στα 18-19 να μην είναι ενδεδιγμένη από πλευράς διαθεσιμότητας εξειδικευμένου προσωπικού (π. Χ. Γιατροί, μηχανικοί κ. Τ. Λ.). Ίσως να είναι καλύτερα να υπηρετεί κανείς μετά το 1ο πτυχίο.
Μανολης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Μανολης »

Ξεφευγουμε απο το θεμα, αλλα προσωπικα και επειδη πριν 2 χρονια που εκανα ημουν συνεχεια με 18χρονα και 19χρονα...

ειμαι τελειως κατα της υποχρεωτικης στα 18... Στα 18 εισαι ακομα ευπλαστος και δεν εχεις διαμορφωσει συνειδησεις που διαμορφωνεις σαν φοιτητης... Πηγαινοντας σε αυτο το πραγμα που λεγεται στρατος οπως λειτουργει σημερα και υπακουοντας σε λοχιες και υπαξιωματικους αμορφωτους μαζι με οτι εξτρα λενε μπαινεις σε μια λογικη η οποια μπορει να σε επηρεασει αρνητικα κατα τη γνωμη μου στη ζωη σου σαν ανθρωπο
Άβαταρ μέλους
kosmas10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από kosmas10 »

Καλησπέρα. Μπορεί να ειναι λιγάκι χαζή η ερώτηση μου απλά επειδή ακούω τα ίδια αυτές τις μέρες. Αν διακόψω την αναβολή τώρα και μπώ τον Μάϊο προλαβαίνω ακόμα το 9μηνο Ή ακομα ειναι "ρευστά" τα πράγματα; Επίσης αν την διακόψω τώρα που είναι ακόμα 9μηνο και τον Απρίλιο για παράδειγμα το κανουν 12μηνο θα κανω 12 Ή 9 μήνες. Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Palioseira
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 17

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Palioseira »

kosmas10 έγραψε:Καλησπέρα. Μπορεί να ειναι λιγάκι χαζή η ερώτηση μου απλά επειδή ακούω τα ίδια αυτές τις μέρες. Αν διακόψω την αναβολή τώρα και μπώ τον Μάϊο προλαβαίνω ακόμα το 9μηνο Ή ακομα ειναι "ρευστά" τα πράγματα; Επίσης αν την διακόψω τώρα που είναι ακόμα 9μηνο και τον Απρίλιο για παράδειγμα το κανουν 12μηνο θα κανω 12 Ή 9 μήνες.Ευχαριστώ

Συνηθως και το τονιζω αυτο οι αποφασεις πιανουν οσους καταταγουν μετα την ψηφιση τους οποτε εισαι σε ομιχλωδες τοπιο. Αν κοψεις την αναβολη αλλα πριν καταταγεις αλλαξη η διαρκεια της θητειας, αν τελικα γινει, θα σε πιασει μαλλον.

Σιγουρο ομως δεν μπορει να ειναι τιποτα.

Άβαταρ μέλους
kosmas10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αύξηση θητείας (2012)

Α ΟΚ τότε. Εγώ απλά νόμιζα ότι η διάρκεια της θητείας είναι με βάση την διάρκεια της θητείας που ισχύει την στιγμή που κόβει την αναβολή.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Φίλε με τέτοιους πολιτικούς ποτέ δεν ξέρεις... Αυτοί είναι ικανοί να σου πούν αύριο κιόλας να κάνεις 16 μήνες έτσι στο ξέμπαρκο... Εικόνα
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Άβαταρ μέλους
kosmas10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αύξηση θητείας (2012)

Ε καλααά. Στο χαλαρό όμως.

Άβαταρ μέλους
GRS80
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από GRS80 »

Μανολης έγραψε:Ξεφευγουμε απο το θεμα, αλλα προσωπικα και επειδη πριν 2 χρονια που εκανα ημουν συνεχεια με 18χρονα και 19χρονα...

ειμαι τελειως κατα της υποχρεωτικης στα 18... Στα 18 εισαι ακομα ευπλαστος και δεν εχεις διαμορφωσει συνειδησεις που διαμορφωνεις σαν φοιτητης... Πηγαινοντας σε αυτο το πραγμα που λεγεται στρατος οπως λειτουργει σημερα και υπακουοντας σε λοχιες και υπαξιωματικους αμορφωτους μαζι με οτι εξτρα λενε μπαινεις σε μια λογικη η οποια μπορει να σε επηρεασει αρνητικα κατα τη γνωμη μου στη ζωη σου σαν ανθρωπο

Μανόλη

Προτιμώ ένα... Ψαρωμένο φαντάρο, παρά έναν ψαρωμένο φοιτητή! Και το 80% των φοιτητών για να μη γελιόμαστε, στα 18-21 δεν ξερει που πάνε τα 4!

Και στα λέει ένας άνθρωπος που έφαγε το φοιτητιλίκι με το κουτάλι, βάζοντας και τον εαυτό μου στους ψαρωμένους 18άρηδες...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

Μην αγχώνεστε ρε παιδιά. Γαργάρα το βλέπω το θέμα με τον Αβραμόπουλο στο 'τιμόνι' (λέμε τώρα).
θ

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από θ »

Εισαι σιγουρος; Απο που ορμωμενος το λες?
paranoidandroid

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από paranoidandroid »

Ο ίδιος δεν είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί "εν καιρώ" και ότι δεν θεωρεί σωστό να πληρώσουν οι νέοι τα σπασμένα;
ΕΛΛΗΝΑΣ

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ΕΛΛΗΝΑΣ »

Vessty έγραψε:
Nassos έγραψε:Όταν ΘΑ ξαναγίνει 18μηνο+ τότε ΙΣΩΣ ξαναπάρουν εφέδρους στη ΔΥΚ.
Χωρις προσληψεις ΕΠ. ΟΠ και αν παει η θητεια στο 14μηνο σιγουρα θα περνουν εφεδρους στη ΜΥΚ γιατι δεν θα υπαρχουν ατομα να καλυψουν τις αναγκες.
Απο που το ξερεις;
skywalker
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από skywalker »

Καλησπερα. Ξερει κανεις τιποτα; Αυξανεται οντως η θητεια;
Εγω πετυχα αυτο το λινκ στο ιντερνετ

που ειναι ενα αρθρο
αλλα ειδα και το εξης pdf απο το στρατολογια. Γρ

Και απο οτι βλεπω αλλαξαν οι μειωμενες θητειες. Μαλλον θα μας πιασει τελικα. Ξερει κανεις τιποτα πιο συγκεκριμενο να ενημερωσει;
Ευχαριστω προκαταβολικα
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Αν δεν κάνω λάθος, η βασική στρατολογική νομοθεσία λέει τα εξής:

1. Η διάρκεια της πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης είναι εικοσιτετράμηνη και της μειωμένης εννεάμηνη ή εξάμηνη.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται η κατά κλάσεις ή κατηγορίες απόλυση οπλιτών από τις Ενοπλες Δυνάμεις και πριν από τη συμπλήρωση της πλήρους ή της εννεάμηνης ή της εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, όχι όμως πριν να συμπληρωθεί τουλάχιστον το ένα τέταρτο της πλήρους, το ένα τρίτο της εννεάμηνης και το ήμισυ της εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωση

Συμπεραίνω ότι το έντυπο αναφέρεται στη μειωμένη θητεία βάσει του βασικού ΦΕΚ που περιγράφει τη στρατολογική νομοθεσία, όπως παρέθεσα παραπάνω (επίσης από το site της στρατολογίας).

ΕΠίσης δείτε και αυτό:
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11378
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης