Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
giorgosfil13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 8

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από giorgosfil13 »

lazaros13 έγραψε:Να ξεκαθαρισουμε κατι. Ο καθενας εχει τις αποψεις του. Αν παρατηρησες για την τουρκια δεν διαφωνησα συμφωνω. Για την αλβανια δικιο εχεις μονο που εχουν μπει εδω και 30 χρονια οι αλβανοι μεταναστες κ κανουν οτι θελουν οποτε οτι κακο ηταν να κανουν το εχουν κανει κ συνεχιζουν. Τα 2 απο τα 3 στα απαντησα. Παμε τωρα για το τριτο. Μισθοφορικο στρατο εχουν ολες ευρωπαικες χωρες κ το θεωρω μια χαρα δικαιο. Και ενα τελευταιο. Δλδ πιστευεις πως δεν γινεται η αυξηση θητειας μονο κ μονο για την μειωση της ανεργιας; Δεν σε πνιγει σαν ελληνας να παιζονται τετοια παιχνιδια Στην πλατη σου μονο και μονο για μειωση κατα 3 της 100 της ανεργιας;

Γνωριζω τι συμβαινει στην οικονομια και δεν μου αρεσει. Γνωριζω επισης οτι η αυξηση της θητειας θα χρησιμοποιηθεί απο την εκάστοτε κυβέρνηση για να μειωσει την ανεργια. Αλλα εγω δεν βλεπω αυτο, και δν με ενδιαφερει γιατι ξερω τι κουμαδες ειναι. Εγω θελω μεσα σε ολη αυτην την παγκόσμια οικονομικη και γεωπολιτική αστάθεια να ειμαι ασφαλης! Ή τουλαχιστον οσο το δυνατον περισσοτερο ασφαλης γίνεται. Οσον αφορα με τους μισθοφορους, χώρες με μικρο πληθυσμό και αμεση στρατιωτικη απειλή απο γειτονικες χωρες, οπως το Ισραηλ (το οποιο εχει θητεια για αντρες και γυναικες για 4 χρονια) εχουν υποχρεωτικη θητεια.
***Μητρός τε και πατρός τε απάντων τε τιμιώτερoν και αγιώτερoν εστίν η πατρίς***
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Pavlos K. »

Σε αυτά που λες όμως θεωρείς δοσμένο ότι η αυξηση της θητειας θα αυξησει την αμυντικη ικανότητα της χωρας. Αυτό γιατί ; Οτι θα υπάρχει περισσότερος κόσμος τις πρώτες 2 ημέρες ναι είναι αλήθεια αλλα με το χέρι στη καρδιά αν διατηρηθεί το επίπεδο εκπαίδευσης στα σημερινά επίπεδα πόσους ξέρεις που θα μπορούν να πανε ξερά και να πολεμήσουν ; Προσωπικά λίγους. Αν και στη γειτονιά μου ο μόνος που δεν οπλοφορεί είμαι εγώ και απο σημάδι ξέρω αρκετούς που το έχουνε κατι μου λέει ότι σε περίπτωση σύραξης θα πηγαίνουν σαν τα ζώα...

Τώρα για το ότι δεν βάζεις δεν βάζεις το θέμα οικέγενεια-γκομενα-φραγκα είναι επειδή είτε δεν έχεις είτε τα βάζεις δεύτερα είτε είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς εσένα. Αν ο μόνος μισθός που έμπενε στο σπίτι ήταν ο δικός σου και σου ερχόταν 3 μήνες εξτρα θητεία θα αντιδρούσες το ίδιο ; Αμφιβάλω

Αν οι δικοί σου ή η γυναικα σου σε είχαν ανάγκει σε προσωπικό επίπεδο Και πάλι αμφιβαλω

Είμαι υπερ της κατάργησης των αναβολών για σπουδές. Επίσης είμαι υπέρ ενος σταθερού κράτους με σταθερούς νόμους και λογική δούνε και λαβείν. Δώσε κύριε μερικούς μήνες από τη ζωή σου και πάρε εκπαίδευση ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Το δώσε μερικούς μήνες και γείνε αγγαριομάχος επειδή χρειάζομαι κόσμο να συντηρεί το στρατόπεδο και δεν ψίνομαι να τον πληρώσω αρα ας κόψουμε την εκπαιδευση σου στην τελική τι μας νοιάζει ; Αυτό δεν μου κάνει, είναι λάθος, καταστρέφει την ποιότητα του στρατεύματος, καταστρέφει το τι πιστεύει ο λαός για το στρατό και η διατήρηση και ενίσχυση του απλά θα διαιωνήσει τα προβλήματα του στρατού (κάτι που αποδυκνίεται απλά αν σκεφτεί κανείς πως ήταν η κατάσταση Όταν ήταν 12 ή 15 ή 24 μήνες)
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Pavlos K. »

GRS80 έγραψε:Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα... Αλλά 12 μήνες με όλους τους φαντάρυς να βρίσκονται σε μάχιμες μονάδες, ούτε στο Κολωνάκι, ούτε σε πολμεικά μουσεία... Τότε επέρχεται ισονομία... Γιατί προσωπικά δεν το ανέχομαι ελλείψει βύσματος να υπάρχουν στρατιώτες 3 κατηγοριών... Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση των αναβολών...

Και δεν έχω επίσης αντίρρηση να μας μάθουν να πολεμάμε... Αλλά να πολεμάμε όχι να κάνουμε σκοπιές ή καθαριότητες...

Περί εγωκεντρισμού και φιλοπατρίας σου επαναλαμβάνω ότι δες το πιο σφαιρικά: Αισθάνεσαι δηλαδή ότι ένας που υπηετεί την πατρίδα του 60 μήνες (υποθετικά) είναι de facto "άξιον τέκνον της πατρίδος";

Πράξη πατριωτισμού θεωρώ την εντιμότητα: Να πληρώνω φόρους, να μην κλέβω ειδικά το δημόσιο χρήμα, να μην αδικώ τον διπλανό μου... Πόσοι από αυτούς που μιλάνε για την Πατρίδα και υψώνουν κάθε Εθνική Εορτή τις σημαίες στα μπαλκόνια πληρώνουν τους φόρους τους;

Συμφωνώ απόλυτα αδερφέ. Ένας στρατός που να υπηρετεί την πατρίδα. Ελάχιστοι δεν θα το ήθελαν κάτι τέτοιο. Και ας ήταν και 12 και 15 οι μήνες. Ένας τέτοιος στρατός όμως θα έπρεπε να είναι εντάξει και απέναντι στην ελληνική οικογένεια. Όταν ένας μισθός λείπει πρέπει είτε το κράτος να κάνει φοροαπαλαγές ή να δίνει κάποιο επίδομα ή ο φαντάρος να πληρώνετε με ένα ποσό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του (τις καθημερινές ανάγκες ενός λιτού ανθρώπου προφανώς) και να μπορεί να βοηθάει και την οικογένεια του.

Μιλάμε για Πατρίδα και Οικογένεια, ο στρατός αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει κανένα απο τα δύο. Αν άλλαζε τότε θα ήταν προδότης όποιος δεν ενίσχυε το στρατό και δεν έκανε το καθήκον του (για μενα ακομα και ο αντιρησιας μπορει να υπηρετήσει σε άοπλο πόστο αλλα μεγάλη κουβέντα) όπως είναι τώρα όμως η κατάσταση προδότης είναι αυτός που προσπαθεί να μπαλώσει τα προβλήματα με μια αυξηση θητείας για να βγένουν πιο εύκολα οι αγγαρίες και να μειωθεί η ανεργεία στα χαρτιά αγνοώντας την ανάγκη του στρατού και της ελληνικής οικογένειας
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Υπάρχουν 2 ζητήματα.1) Χρειάζεται αύξηση; Όχι, υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που πρέπει πρώτα να γίνουν (κλείσιμο στρατοπέδων κ. Τ. Λ.). Εξάλλου, σήμερα κληρωτός = κινούμενος στόχος.

2) Αν υποθέσουμε ότι γίνεται η αύξηση, πρέπει να πιάσει όσους κόψανε αναβολή; Σαφέστατα ΟΧΙ. Είναι ζήτημα εντιμότητας. Τόσο απλά. Όπως δεν αρέσει να μας φορολογούν αναδρομικά, έτσι δεν πρέπει να μας αρέσει μια τέτοια μεταχείριση. Για το αν πρέπει να γίνει αύξηση γενικότερα το συζητάμε (προσωπικά δηλώνω αρνητικός).

Από το σημερινό Ποντίκι

Εικόνα
Guest

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Guest »

Και ομως, όσοι ειναι να μπουμε με την Α ΕΣΣΟ 2012 γνωρίζαμε οτι υπηρχαν αυξημένες πιθανοτητες για αυξηση της διαρκειας της θητειας. Ολοι μιλαγανε γιαυτο.
Άβαταρ μέλους
lazaros13
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από lazaros13 »

Ρε φιλε απο την στιγμη που ειναι 9μηνο τελος. Τι γνωριζαμε φημες. Η στρατολογια ελεγε 9μηνο κ κοψαμε τις αναβολες. Ετσι δεν ειναι; Αν παμε καπου με βαση τις φημες ζητω που καηκαμε. Δεν ειναι αδικια ενω ξερεις οτι θα κανεις 9 μηνες να στην ανεβαζει ενα τριμηνο χωρις λογο 15 μερες πριν μπεις?
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Για το παραπάνω ζήτημα με κάλυψε ο φίλος lazaros13. Από τη στιγμή που ισχύει ένα Χ νομικό πλαίσιο κατά τη στιγμή την οποία κόβει κανείς την αναβολή, η λογική (και η ηθική) λέει ότι η όποια αλλαγή πρέπει να μην τον θίξει. Είναι γνωστό βέβαια ότι εκεί που αρχίζει ο στρατός σταματά η λογική, αλλά καιρός να αρχίζει να αλλάζει. Για τη σχέση πολιτικής και ηθικής ας μην αρχίσω...

Δεν ξέρω αν κάποιοι μπήκαν στον κόπο να στείλουν μέηλ όπως προτάθηκε παραπάνω, αλλά:

Ο Αβραμόπουλος (φέρεται να) απαντά σε σχετικό μήνυμα:
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11195
Άβαταρ μέλους
lazaros13
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από lazaros13 »

Φιλε rtech χιλια ευχαριστω που ποσταρες το συγκεκριμενο λινκ γιατι εψαχνα να δω για καμια εξελιξη και δεν εβρισκα. Παντως το συγκεκριμενο μετρο ειναι λαθος ειτε γινει τωρα ειτε μετα. Και εσυ μπαινεις ιανουριο?
Hlias...
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Hlias... »

Το επιχειρημα τι ειναι 3 μηνες παραπανω το βρισκω τουλαχιστον φαιδρο.

3 μηνες παραπανω αν πουμε ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, οτι χαλας 100 ευρω τον μηνα (ουτε καν), ειναι 300 ευρω παραπανω. Που δν χαλας 100 ευρω, τον μηνα γιατι βγαινει 3 ευρω την μερα, μεσο ορο, χαλας 20-30 ευρω.

Περα απο αυτο πρεπει να εισαι το μεγιστο 15 χρονων, για να θεωρεις οτι ο πολεμος σημερα, γινεται απο στρατιωτες, ποσω μαλλον απο κληρωτους που στην θητεια τους μαθαιναν το γοπινγκ και το διπλωμα του κρεβατιου και την σκοπια με Γερμανικο νουμερο. Γιατι αυτο γινεται στον Ελληνικο στρατο, εαν δν εχεις βυσμα, πλην ειδικων δυναμεων που ομως ειναι εθελοντικη καταταξη στο σωμα.

Κανενα οφελος δεν θα εχει για την πατριδα μου που την υπεραγαπω η αυξηση της θητειας την δεδομενη χρονικη περιοδο, πλην της πλασματικης μειωσης της ανεργιας και της συντηρησης αχρηστων στρατοπεδων. Μονον ζημιες. Ας δουμε πρωτα ποσα στρατοπεδα, δικαιολογουν την υπαρξη τους και ποσα πρεπει να κλεισουν.

Επιτελους ας ειμαστε ρεαλιστες. Οι Σπαρτιατες (που καποιοι απο εδω μεσα συγκρινουν τον εαυτο τους), ξεχωριζαν για την στρατιωτικη τους αρετη γιατι ηταν στρατιωτες απο την αρχη της ζωης τους ως το τελος, με διαρκη εκπαιδευση, σαν να λεμε επαγγελματικος στρατος, και για τις υπολοιπες δουλειες ειχαν τους ειλωτες.

Και στην τελικη, τελικη καποιοι απο εμας, δν εχουμε αναγκη τον στρατο, για να προσδιοριστουμε σαν αντρες, δουλευουμε απο τα 18 και συντηρουμε τους εαυτους μας, προσφερουμε στην κοινωνια και παραλληλα σπουδαζουμε.

Αυτοι που δν εχουν, βγει απο το σπιτι τους λεπτο και αισθανονται την αναγκη να πανε στρατο για να "αντρεψουν" εχουν καθε δικαιωμα να πανε και 14μηνο και 22μηνο.

Guest2212

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Guest2212 »

giorgosfil13 έγραψε:Ειναι ΑΝΑΓΚΗ να υπαρχει στρατος! Πατριωτισμος ειναι να θυσιαζεις το "εγω" για το "εμεις". Και μην πειτε για το κρατος το σαπιο μπλα μπλα μπλα. Χιλιες φορες σαπιο ειναι αλλα εμεις δεν κανουμε τιποτα! Οτιδιποτε συλογικο και "Δυσκολο" συμβαινει Βαζουμε τα κλαματα, γκρινιαζουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και ψαχνουμε τροπους να κανουμε λουφα. Οχι μονο στον στρατο αλλα ακομα και στα πιο απλα πραγματα της καθημερινοτητας. Ξεχασαμε οτι οι παππουδες μας αρμεγαν κατσικες και σπερνανε συταρι για να ζησουν μοχθόντας και εμεις τα θελουμε ΟΛΑ στο χερι. Με αυτα τα μυαλα ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ η χρεωκοποια! Ισως μας βοηθησει στο να εκτιμήσουμε καποια πραγματα τα οποια τωρα τα εχουμε δεδομενα και τα χλεβαζουμε. Ο στρατος ειναι κατι που βοηθαει ΕΜΑΣ και την αμυνα του Εθνους μας. Μας αρεσει ή οχι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως! Ας παψουμε λοιπον να κοιταζουμε εγωκεντρικά και βραχυπρόθεσμα.

Θα ήθελα και γώ 3 μήνες παραπάνω ΑΝ μονο ΑΝ ο στρατός δεν ήταν χάσιμο χρόνου και πραγματικά μάθαινες κάτι!
Θα έκανα αυτούς τους 3 μήνες παραπάνω μόνο και μόνο για την πατρίδα αν ήξερα οτι μπορώ να βοηθήσω. Απο την στιγμή όμως που ο μόνος λόγος για τον οποιόν με θέλουν είναι για να καθαρίζω τις γόπες που οι άχρηστοι δεν ξέρουν να πετάνε στον κάδο λίγο παραδίπλα και να μάθω πως να στρώνω κρεβάτι και να καθαρίζω τουαλέτες και πατάτες όχι δεν θα το κάνω.

Τον περισσότερο καιρό τον σπαταλάς κάνοντας ανούσια πράγματα τα οποία ποτέ σε καιρό πολέμου δεν θα τα χρειαστείς.
ΠΧ. Ναι ο εχθρός θα είναι στην πόρτα μου και εγώ θα του λέω μισό λεπτό φίλε γυαλίζω αρβύλα κάνω φάκελο/υποφάκελο και ς'εχω.
Ε όχι αν είναι να γνωρίζουν μόνο οι μόνιμοι τότε τον χάσαμε τον πόλεμο παλικάρι. Και μας δηλαδή γιατί μας περνάνε απο θητεία; Όχι για να μας ετοιμάσουν για καιρό πολέμου; Αν όχι τότε γιατί; Για να κάνουμε το δουλικο;
Eλληνας

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Eλληνας »

Αν τελικα αυξηθει η θητεια, υπαρχει περιπτωση να ξαναπαρουν Π. Ν. Συγκεκριμενα ΜΥΚ. Ξερεις κανεις κατι; Ρωταω γιατι λογικα τοσο κοσμο πρεπει καπως να τον αξιοποιησει.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Greek_Army »

Eλληνας έγραψε:Αν τελικα αυξηθει η θητεια, υπαρχει περιπτωση να ξαναπαρουν Π. Ν. Συγκεκριμενα ΜΥΚ.Ξερεις κανεις κατι; Ρωταω γιατι λογικα τοσο κοσμο πρεπει καπως να τον αξιοποιησει.

Φυσικά και όχι

myrmidonas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από myrmidonas »

Ρε Σεις αν αυξησουν την θητεια 100% θα μειωσουν σε καποιο βαθμο τους ΕΠ. ΟΠ για να τους βγει το προσωπικο φθηνοτερα... Εγω που ειμαι 18 αντε να δουμε ποσους μηνες θα υπηρετησω! Τι προτεινετε ρε παιδια να κανω ; Να παρω αναβολη η να παω μετα την αποφοιτηση;
myrmidonas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από myrmidonas »

Φιλε δεν το κανουν ακομα γιατι περιμενουν να ληξει η διορια της ΕΣΣΟ μεχρι το φεφρουαριο. Θα δεις θα πανε σε εκλογες και μετα θα τσιμπησουμε ολοι 12μηνο και παραπανω και μη σου πω και υποχρεωτικη στρατευση στα 18 για να γλιτωσουν τις αναβολες.
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Εγώ θα σου πρότεινα να πας όσο μπορείς νωρίτερα.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες