Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
pankonto
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από pankonto »

Σε λιγες μερες θα αποφασισουν λενε οποτε μην αγχωνεστε. Οι λιγες μερες γι αυτους ειναι μηνες! Εξαλλου δε νομιζω να δεχτει ο Σαμαρας κατι τετοιο μιας και περιμενει να κατσει πως και πως στην καρεκλα
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

ΑΥτό ποστέυω και εγώ, για την ώρα. Για μετά τις εκλογές όμως, "all bets are off...
Guest

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Guest »

Ernest έγραψε:Αν και προσωπικα δεν νομιζωνα γινει τωρα στο κοντα. Μονο οτι θα τον μαυρισουν τοσοι τον Σαμαρα και δεν θα γινει πρωθυπουργος ειναι ενα ισχυρο κινητρο να μην βαλει το χερι του σε κατι τετοιο. Πιστευω οτι θα γινει μετα τις εκλογες... Εμενα μου φαινεται πολυ προχειρο να γινει τωρα εβδομαδες πριν μπουμε.

Ο λαος λοιπον θα μαυρισει καποιον επειδη προτεινει μια μικρη και αναγκαια αυξηση της θητειας, της στιγμη που οι πατεραδες μας και οι παππουδες μας κανανε διπλασια σε διαρκεια θητεια. Μπραβο μας!Δεν μπορω να καταλαβω το αγχος μερικων. Αγχωνεστε λες και προκειται να αυξηθει κατα παρα πολυ η θητεια, ενω ειναι μια αυξηση μονο τριων μηνων.

Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Μαγκες εγω πιστευω πως πρεπει οπωσδηποτε να γινει αυξηση τησς θητειας. Κυριως για τον λογο επανδρωσης των μοναδων ιδιατερως στα στρατοπεδα της παραμεθωριου. Αλλα το θεμα ειναι με την επερχομενη αυξηση της θητειας να γινεται και πιο σοβαρη και ουσιαστικη εκπαιδευση... Γιατι αμα ειναι να αυξηθει η θητεια και να υπαρχουν οι ιδιες αγγαρειες τοτε τι να το κανω ; Να κατσω 3 μηνες παραπανω να καθαριζω την καλιοπη και να βαραω μαλακια στη σκοπια ; Σοβαρος και δυνατος στρατος αμεσα!
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Γιατί, τώρα τί κάνεις για 9 μήνες; Εκπαίδευση; Σε τι; Στο καθάρισμα πατάτας; Στο γόπινγκ; Στις τουαλέτες; Αγγαρειομάχος είσαι.

Αυτό το περί καλύτερης εκπαίδευσης αν αυξηθεί η θητεία είναι από τις πιο άκυρες δικαιολογίες που έχουν υπάρξει ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Palioseira
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 17

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Palioseira »

Guest έγραψε:
Ernest έγραψε:
Ο λαος λοιπον θα μαυρισει καποιον επειδη προτεινει μια μικρη και αναγκαια αυξηση της θητειας, της στιγμη που οι πατεραδες μας και οι παππουδες μας κανανε διπλασια σε διαρκεια θητεια. Μπραβο μας!Δεν μπορω να καταλαβω το αγχος μερικων. Αγχωνεστε λες και προκειται να αυξηθει κατα παρα πολυ η θητεια, ενω ειναι μια αυξηση μονο τριων μηνων.

Λοιπον... Ειμαι ενας πατερας και οχι και τοσο μεγαλης ηλικιας που εκανα οχι διπλασια αλλα σχεδον τριπλασια θητεια (22 μηνες) και θα συμφωνουσα μαζι σου απολυτα αν οποιαδηποτε αυξηση θητειας ειχε ουσιαστικο σκοπο για καλυτερη εκπαιδευση. Εχω γιο που υπηρετει και αυτα που εκανε σε ενα μηνα (ΣΠΕΝ) εγω δεν τα ειχα κανει παρα σε πολυ μικρο ποσοστο.

Αρα δεν εχει για μενα τοση σημασια η διαρκεια της θητειας αλλα το ειδος αυτης. Εκτος και αν την θελουμε για αλλου λογους.

3 μηνες αυξηση μπορει να μην ειναι μεγαλη αλλα ειναι ικανοτατη να ανατρεψει εως να καταριψει προγραμματισμο συδων ακομα και εργασιας.

Ernest
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Ernest »

Guest έγραψε:
Ernest έγραψε:Αν και προσωπικα δεν νομιζωνα γινει τωρα στο κοντα. Μονο οτι θα τον μαυρισουν τοσοι τον Σαμαρα και δεν θα γινει πρωθυπουργος ειναι ενα ισχυρο κινητρο να μην βαλει το χερι του σε κατι τετοιο. Πιστευω οτι θα γινει μετα τις εκλογες... Εμενα μου φαινεται πολυ προχειρο να γινει τωρα εβδομαδες πριν μπουμε.

ναι ο λαος θα μαυρίσει καποιον. Διοτι εγω εχασα μια τελεια επαγγελματικη πρόταση που μερικοι κανει κρα ο κ@@ος του να μπουν (σε ιδιωτικο χώρο ε πολυ καλα λεφτα) και δευτερον εγω εχω κανονισει ηδη το μεταπτυχιακο μου στο δευτερο καλύτερο πανεπηστιμιο της αγγλιας... Οπότε δεν μπορει να ερχετε ο καθενας να μου λεει οτι θα αθξηθει λιγο πριν μπω... Γτ αμα ηταν έτσι δεν θα εκοβα την αναβολη μου για τώρα. Θα πήγαινα πρώτα στην αγγλια και μετα θα πήγαινα στρατο!
Μια μικρή αυξηση ειναι δεν λέω και ειμαι υπερ του 12μηνου αλλα πρεπει να υπάρχει μια προεργασία πιο μπροστα γτ θα πρεπει να σκεφτουν και εμας που έχουμε κανει ενα πλάνο...
και ειμαι σίγουρος οτι ειναι και αλλοι στην θέση μου!
kyriakos

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από kyriakos »

Η Β' ΕΣΣΟ μπαινει ΜΑΡΤΙΟ και οχι μαιο... Αλλαξαν τα πραγματα!
Giorgos

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Giorgos »

Ernest τα λες πολύ καλά. Δεν μπορούν έτσι να σου χαλάνε το πλάνο σου.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Mike »

Τσιμπησα. Ποιο ειναι το 2ο καλυτερο πανεπιστημιο στην Αγγλια; Το Κεμπριτζ; Το ΛΣΕ?
GRS80

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από GRS80 »

Αν μου επιτρέπονται κάποιες παρατηρήσεις...

1) Είναι άτοπη η δικαιολογία για τη θητεία των παπούδων και των πατεράδων μας... Με την ίδια λογική, θα ανταπαντούσα ότι θα πρέπει να οδηγάμε αυτοκίνητα τις δεκαετίας του '60 και να στέλνουμε γράμματα και όχι μέιλ... Μην ξεχνάμε ότι οι κοινωνικές-οικονομικές συνθήκες είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές... Αν ήταν έτσι προτρέπω τον οποιοδήποτε να κάνει μπάνιο με νερό που το βράζανε, όπως κάνανε στα χωριά τους οι παπούδες μας και οι μπάμαπδες μας (σαν τους δικούς μου).

2) Μακάρι να μας εκπαίδευαν είτε ως κομάντα, είτε να αξιοποιούσαν ανάλογα με τις γνώσεις μας... Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι σκοπιές και καθαριότητες.

3) Θα αντέτεινα επίσης ότι κάλλιστα μπορεί να γίνει εξορθολογισμός των μονάδων, ώστε να μεταφερθούν όλοι οι φαντάροι σε μάχιμες και χρήσιμες μονάδες στον Έβρο ή στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου... Τι ωφελεί να έχουμε μονάδες στην Πελοπόννησο και την Αττική; Μόνο τους τοπικούς παράγοντες που ελέγχουν τους πολιτικάντηδες και την ανάπτυξη που στην Ελλάδα συναπάγεται φαντάρια ή φοιτητές να αγοράζουν πιτόγυρα και να καφέδες...

Προσωπικά έχω τελειώσει πανεπιστημιακή σχολή με μεταπτυχιακό και διδακτορικό... Ωραιότατα θα μπορούσα να την κάνω στο εξωτερικό και να γυρίσω στα 40 και ούτε γάτα ούτε ζημιά... Αλλά ο νόμος είναι νόμος! Και επιπλέον θα αισθανόμουν πολύ άσχημα γνωρίζοντα; σ ότι την σκαπούλαρα ενώ όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί υπηρέτησαν...
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Mike έγραψε:Τσιμπησα. Ποιο ειναι το 2ο καλυτερο πανεπιστημιο στην Αγγλια; Το Κεμπριτζ; Το ΛΣΕ;

Είτε είναι αλήθεια είτε ψέματα αυτό Που λέει ο φίλος μας παραπάνω (αυτό καταλαβαίνω ότι υπονοείς, αν κατάλαβα λάθος συγχώρεσέ με), γεγονός παραμένει ότι μια αύξηση θητείας λίγο πριν μπει μια ΕΣΣΟ που τα παιδιά έχουν κόψει αναβολή το αργότερο από τον ΟΚΤΩΒΡΗ με ένα συγκεκριμένο πλάνο, είναι άθλια πρακτική. Είναι το ίδιο άθλιο με την αναδρομική φορολόγηση, γιατί κάποιος που έχει κόψει αναβολή την έοψε για κάποιο λόγο. Αν ήξερε ότι όταν μπει θα υπηρετήσει παραπάνω πιθανόν να μην την έκοβε. Αυτό είναι το θέμα.

Mπορώ να επιχειρηματολογώ για ώρα για το ότι ΔΕΝ χρειάζεται η αύξηση της θητείας, και ποιος ξέρει, ίσως να πειστώ σε μια συζήτηση ότι όντως έτσι πρέπει να γίνει (δεν το κόβω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να πειστώ ότι η αύξηση 5 μέρες πριν την κατάταξη (ή τυχόν αναδρομική ισχύς της) είναι θεμιτή πρακτική, γιατί πρόκειται για καθαρή κοροϊδία. Δεν νομίζω ότι το απολαμβάνει κανείς όταν τον κοροϊδεύουν...

BTW, νομίζω ότι στις 2 πρώτες θέσεις εναλλάσσονται χρόνια τώρα η Οξφόρδη και το Κέμπριτζ.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Mike »

Οχι βρε. Απλα ως κατοικος Αγγλιας εδω και χρονια, ημουν περιεργος για το ποιο θεωρει 1ο και 2ο. Συνηθως ειναι οξφορδη κεμπριτζ, ναι, αλλα σε διαφορετικους τομεις.

Επι της ουσιας, δε διαφωνω καθολου. Οχι για τη διαρκεια της θητειας, αλλα για τη γνωση απο πριν του Ποση θητεια θα κανεις

Ernest
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Ernest »

Mike έγραψε:Τσιμπησα. Ποιο ειναι το 2ο καλυτερο πανεπιστημιο στην Αγγλια; Το Κεμπριτζ; Το ΛΣΕ;

για τον κάδο μου ειναι το Nottingham
http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings?s=Food+Science
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Μαγκες αν δεν θελετε να εχετε τετοια παρομοια προβληματα με τους απο πανω σε θεματα σπουδων και εργασιας εγω θα σας προτεινα (στους νεους) να πατε πρωτα στρατο και μετα να ξεκινησετε τις σπουδες σας. Οποτε μολις απολυθειτε να ξεκινησετε κανονικα τις σπουδες σας χωρις να χρειαστει να τις διακοψετε.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης