Αύξηση θητείας (2012)
Αύξηση θητείας (2012)
Επίσης, η λογική λέει ότι αν αποφασιστεί μετά τις εκλογές, όπως κάποιοι ανέφεραν πιο πάνω, δεν θα πιάσει την Α ΕΣΣΟ, η οποία θα έχει ήδη καταταγεί.
Από την άλλη, κάπου διάβασα (σε κάποια από τις "μικρές" εφημερίδες) ότι παίζει να ανακοινωθεί η αύξηση των Φώτων, που ο Αβραμόπουλος θα πάει στο Καστελόριζο (ως άλλος ΓΑΠ δηλαδή). Δεν ξέρω όμως αν έχει κάποια βάση αυτό.
Από την άλλη, κάπου διάβασα (σε κάποια από τις "μικρές" εφημερίδες) ότι παίζει να ανακοινωθεί η αύξηση των Φώτων, που ο Αβραμόπουλος θα πάει στο Καστελόριζο (ως άλλος ΓΑΠ δηλαδή). Δεν ξέρω όμως αν έχει κάποια βάση αυτό.
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 17
Αύξηση θητείας (2012)
RTech έγραψε:Επίσης, η λογική λέει ότι αν αποφασιστεί μετά τις εκλογές, όπως κάποιοι ανέφεραν πιο πάνω, δεν θα πιάσει την Α ΕΣΣΟ, η οποία θα έχει ήδη καταταγεί.
Οχι αλλο ΓΑΠ !
Οπως "Οχι αλλο καρβουνο"!
Αύξηση θητείας (2012)
Πίστεψέ με φίλε Palioseira, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειρωνικά το έγραψα, θέλοντας να εκφράσω την άποψη ότι ΓΑΠ και Αβραμόπουλος είναι της ίδιας "σχολής" (όχι ειδικά για την άμυνα, γενικά στην πολιτική). Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι αξιόλογοι δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Αύξηση θητείας (2012)
Μάλλον μας πιάνει όλες τις σειρές από την Α ΕΣΣΟ 2012!
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=437048&h1=true
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=437048&h1=true
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
Αύξηση θητείας (2012)
RTech έγραψε:Πίστεψέ με φίλε Palioseira, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειρωνικά το έγραψα, θέλοντας να εκφράσω την άποψη ότι ΓΑΠ και Αβραμόπουλος είναι της ίδιας "σχολής" (όχι ειδικά για την άμυνα, γενικά στην πολιτική). Όχι ότι οι υπόλοιποι είναι αξιόλογοι δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
Το καταλαβα απολυτως φιλε μου. Ολοι τους ειναι "παρτον ενα και βαρα τον αλλο".
Αύξηση θητείας (2012)
Νομίζω ότι το άρθρο από το Βήμα που ανέβασε ο φίλος GRS80 είναι ξεκάθαρο και προέρχεται από έναν αρκετά έγκυρο δημοσιογράφο. Να δείτε που θα κάνουμε τρεις μήνες παραπάνω για απόφαση που θα βγει λίγο πριν μπούμε...
Για δείτε και αυτό.: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_31/12/2011_467792
Για δείτε και αυτό.: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_31/12/2011_467792
Αύξηση θητείας (2012)
Από το δημοσίευμα του "Βήματος" στέκομαι στο εξής:
Ερώτηση - απορία: Αφήνεται να εννοηθεί ότι η αύξηση θα αφορά μόνο τον ΣΞ (αφού ως γνωστόν η θητεία στους άλλους 2 κλάδους είναι ήδη 12 μήνες).
Γενικά πάντως το δημοσίευμα μου φαίνεται κάπως προχειρογραμμένο (βλ. Τελευταία παράγραφο), και η άμεση αναφορά στον Σαμαρά στη 2η παράγραφο μοιάζει "ύποπτη" (ΔΟΛ vs. Σαμαράς;).
Εγώ θα συνεχίσω (μετά την παρόμοια κατάσταση του περασμένου Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, οπότε πάλι το Βήμα είχε παρουσιάσει την απόφαση ως ειλημμένη) να μην στηρίζομαι τόσο σε δημοσιεύματα - κοινώς, θα το πιστέψω μόνο όταν δω τη σχετική υπουργική απόφαση.
Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει για την αναγκαιότητα της αύξησης τη θητείας από τους 9 στους 12 μήνες (και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό) την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η οποία θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις. Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.
Ερώτηση - απορία: Αφήνεται να εννοηθεί ότι η αύξηση θα αφορά μόνο τον ΣΞ (αφού ως γνωστόν η θητεία στους άλλους 2 κλάδους είναι ήδη 12 μήνες).
Γενικά πάντως το δημοσίευμα μου φαίνεται κάπως προχειρογραμμένο (βλ. Τελευταία παράγραφο), και η άμεση αναφορά στον Σαμαρά στη 2η παράγραφο μοιάζει "ύποπτη" (ΔΟΛ vs. Σαμαράς;).
Εγώ θα συνεχίσω (μετά την παρόμοια κατάσταση του περασμένου Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, οπότε πάλι το Βήμα είχε παρουσιάσει την απόφαση ως ειλημμένη) να μην στηρίζομαι τόσο σε δημοσιεύματα - κοινώς, θα το πιστέψω μόνο όταν δω τη σχετική υπουργική απόφαση.
Αύξηση θητείας (2012)
Η θητεία στο ΠΝ και την ΠΑ θα γίνει 15 μήνες...
Μακάρι να έχεις δίκιο αλλά δεν τον κόβω... Υπάρχει "διακομματική συναίνεση"
Προφανώς σε μέτρα που είναι εναντίον του απλού κόσμου περνάνε εύκολα...
Εγώ θα αντιπρότεινα θητεία 60 μήνες σε άντρες και γυναίκες... Δια μαγείας η ανεργία θα έπεφτε κάτω από 5%...
Μακάρι να έχεις δίκιο αλλά δεν τον κόβω... Υπάρχει "διακομματική συναίνεση"

Προφανώς σε μέτρα που είναι εναντίον του απλού κόσμου περνάνε εύκολα...
Εγώ θα αντιπρότεινα θητεία 60 μήνες σε άντρες και γυναίκες... Δια μαγείας η ανεργία θα έπεφτε κάτω από 5%...
Αύξηση θητείας (2012)
Αυτό το λέει η Καθημερινή (το Σάββατο νομίζω), αλλά το Βήμα δεν το γράφει, γι' αυτό το ρώτησα. Γενικά μου δίνεται μια εντύπωση ότι γράφονται πολλά χωρίς να έχουν ελεγχθεί επαρκώς. Για το λόγο αυτό λέω ότι θα το πιστέψω μόνο όταν το δω.
Από την άλλη, δεν θέλω να είμαι δογματικός. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος στις εκτιμήσεις μου - ούτε είμαι στρατιωτικός, ούτε έχω γνωστούς στρατιωτικούς, ούτε δημοσιογράφος είμαι. Απλά θεωρώ τη συγκυρία αρκετά περίεργη, υπό την έννοια όπτι κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στη χώρα. Η Καθημερινή (δια χειρός Αλατζά, τον οποίο δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση), π. Χ. αναφέρει κάπου ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης θα εξαρτηθεί από τον βίο της κυβέρνησης, την οποία ο προϊστάμενος του ΥΕΘΑ (Σαμαράς), ακόμα και σήμερα δηλώνει ότι τη θεωρεί άκρως μεταβατική και ότι δεν θα ανεχτεί μετατόπιση της ημερομηνίας των εκλογών μετά το Πάσχα. Υποθέτω λοιπόν ότι, τουλάχιστον μέχρι τότε, θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι του προκειμένου να μην υποστεί το παραμικρό πολιτικό κόστος και διακινδυνεύσει την αυτοδυναμία.
Καλά, δεν νομίζω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι για τη φημολογούμενη αύξηση της θητείας υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι πέραν της τεχνητής μείωσης της ανεργίας και της αυξημένης διαθεσιμότητας άμισθου υπηρετικού προσωπικού για τους στρατιωτικούς.
Πάντως αν γίνει τελικά η αύξηση θα είναι άλλο ένα "φανταστικό" μέτρο για τους νέους: Μισθός 600Ε μεικτά, για τους μισούς που έχουν ακόμα δουλειά (η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50%), διάλυση της παιδείας (τα χαμηλότερα κονδύλια ever) και τώρα αύξηση θητείας. Είναι σαν να τους λες "Φύγε, δεν σε θέλουμε εδώ". Αρκετοί θα το κάνουν. Αν έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά σιγά μην προτιμήσουν να καθαρίζουν τουαλέτες αντί να αναζητήσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον.
Από την άλλη, δεν θέλω να είμαι δογματικός. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος στις εκτιμήσεις μου - ούτε είμαι στρατιωτικός, ούτε έχω γνωστούς στρατιωτικούς, ούτε δημοσιογράφος είμαι. Απλά θεωρώ τη συγκυρία αρκετά περίεργη, υπό την έννοια όπτι κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στη χώρα. Η Καθημερινή (δια χειρός Αλατζά, τον οποίο δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση), π. Χ. αναφέρει κάπου ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης θα εξαρτηθεί από τον βίο της κυβέρνησης, την οποία ο προϊστάμενος του ΥΕΘΑ (Σαμαράς), ακόμα και σήμερα δηλώνει ότι τη θεωρεί άκρως μεταβατική και ότι δεν θα ανεχτεί μετατόπιση της ημερομηνίας των εκλογών μετά το Πάσχα. Υποθέτω λοιπόν ότι, τουλάχιστον μέχρι τότε, θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι του προκειμένου να μην υποστεί το παραμικρό πολιτικό κόστος και διακινδυνεύσει την αυτοδυναμία.
Καλά, δεν νομίζω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι για τη φημολογούμενη αύξηση της θητείας υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι πέραν της τεχνητής μείωσης της ανεργίας και της αυξημένης διαθεσιμότητας άμισθου υπηρετικού προσωπικού για τους στρατιωτικούς.
Πάντως αν γίνει τελικά η αύξηση θα είναι άλλο ένα "φανταστικό" μέτρο για τους νέους: Μισθός 600Ε μεικτά, για τους μισούς που έχουν ακόμα δουλειά (η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50%), διάλυση της παιδείας (τα χαμηλότερα κονδύλια ever) και τώρα αύξηση θητείας. Είναι σαν να τους λες "Φύγε, δεν σε θέλουμε εδώ". Αρκετοί θα το κάνουν. Αν έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά σιγά μην προτιμήσουν να καθαρίζουν τουαλέτες αντί να αναζητήσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον.
Αύξηση θητείας (2012)
Ρε παιδια συμφωνα με το δημοσιευμα που λεει οτι σε 15 μερες απο την καινουργια χρονια κ μετα μεχρι να βγουν οι σχετικες αποφασεις η θα το μαθουμε μια μερα πριν μπουμε η Α εσσο η ακομη καλυτερα να μην μας προλαβει εμας αλλα απο την β εσσο! Αν γινει το πρωτο θα ειναι απιθανοι για ακομη μια φορα αλλα δν θα με εκπληξει γιατι εχουν κανει κ χειροτερα!
Αύξηση θητείας (2012)
Καλημέρα. Ανήκω και εγώ σε αυτούς που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή διότι παρουσιάζομαι 30 Γενάρη. Η λογική λέει ότι αφού έκοψα την αναβολή έχοντας κατά νου 9μηνο, τόσο θα πρέπει να υπηρετήσω.
Μπορεί κάποιος να μας πει από προηγούμενη εμπειρία, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Μου φαίνεται αδύνατο να το μάθω 5 μέρες πριν καταταγώ.
Ευχαριστώ
Μπορεί κάποιος να μας πει από προηγούμενη εμπειρία, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Μου φαίνεται αδύνατο να το μάθω 5 μέρες πριν καταταγώ.
Ευχαριστώ
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
Αύξηση θητείας (2012)
Giorgos έγραψε:Καλημέρα. Ανήκω και εγώ σε αυτούς που ανησυχούν περισσότερο αυτή τη στιγμή διότι παρουσιάζομαι 30 Γενάρη. Η λογική λέει ότι αφού έκοψα την αναβολή έχοντας κατά νου 9μηνο, τόσο θα πρέπει να υπηρετήσω.
Ευχαριστώ
Aπο το 1982-1984 που υπηρετησα εγω 22μηνο μεχρι τωρα μονο μειωσεις ειχαμε οποτε δεν υπαρχει σχετικη εμπειρια. Να παρακαλας αν ψηφιστει τελικα γιατι εγω εχω αμφιβολιες αυτο να γινει αφου παρουσιαστεις και μετα.
Αύξηση θητείας (2012)
Πιθανότατα θα ισχύσει από τη Β' ΕΣΣΟ (Μάιος), αλλά τους έχει κανείς εμπιστοσύνη;
http://www.fimes.gr/2012/01/ayksisi-thiteias-stratos/
http://www.fimes.gr/2012/01/ayksisi-thiteias-stratos/
Αύξηση θητείας (2012)
Αν και προσωπικα δεν νομιζωνα γινει τωρα στο κοντα. Μονο οτι θα τον μαυρισουν τοσοι τον Σαμαρα και δεν θα γινει πρωθυπουργος ειναι ενα ισχυρο κινητρο να μην βαλει το χερι του σε κατι τετοιο. Πιστευω οτι θα γινει μετα τις εκλογες... Εμενα μου φαινεται πολυ προχειρο να γινει τωρα εβδομαδες πριν μπουμε.
Αύξηση θητείας (2012)
Όλα αυτά πολύ λογικά φαίνονται. Αλλά αφού λένε ότι σε 15 μέρες θα συζητηθεί, μήπως βιάζονται ώστε να πιάσει και την Α' ΕΣΣΟ;
Όντως, μόνο να περιπένουμε μπορούμε!
Όντως, μόνο να περιπένουμε μπορούμε!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες