Αύξηση θητείας (2012)
Αύξηση θητείας (2012)
Προφανώς τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά δεν θα βασιζόμουν στο έγγραφο blog 'δημοκρατία'΄για την πληροφόρησή μου.
Αύξηση θητείας (2012)
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτό που λες, απλά η εφημερίδα Δημοκρατία έχει την ιδιαιτερότητα να φιλοξενεί κατά καιρούς άτομα που είναι κοντά σοτν Σαμαρά, όπως π. Χ. Τον Φ. Κρανιδιώτη. Επίσης, επικαλείται δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη άμυνας.
Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη το έγγραφο blog, όπως εύστοχα το αποκαλείς. Και πάλι, η συγκυρία είναι περίεργη. Αν και φαίνεται ότι επειδή είναι κυβ. Συνεργασίας ίσως να βολεύει, από την άλλη κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει, και οι εκλογές είναι το ίδιο πιθανό να γίνουν τη γνωστή ημερομηνία ή να παραταθούν, και πιθανότατα όχι για πάρα πολύ. Άρα μου φαίνεται ότι κάνουν διερευνητικές δηλώσεις. Γιατί μπορεί να διατείνονται οι πάντες ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αλλά έναν πολιτικό μιας προσωρινής και μη δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτό, δηλ. Πως θα τσιμπήσει τις ψήφους όταν γίνουν τελικά οι εκλογές. Και σίγουρα δεν το κάνεις αυτό αυξάνοντας τη θητεία.
Επίσης, υποψιάζομαι ότι αν αυξηθεί η θητεία πέραν του τριμήνου (το οποίο δεν θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό), κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αμέσως. Αρχικά θα πάει το 9μηνο στους 12.
Τονίζω ότι αυτά είναι αποκλειστικά προσωπικές απόψεις.
Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη το έγγραφο blog, όπως εύστοχα το αποκαλείς. Και πάλι, η συγκυρία είναι περίεργη. Αν και φαίνεται ότι επειδή είναι κυβ. Συνεργασίας ίσως να βολεύει, από την άλλη κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει, και οι εκλογές είναι το ίδιο πιθανό να γίνουν τη γνωστή ημερομηνία ή να παραταθούν, και πιθανότατα όχι για πάρα πολύ. Άρα μου φαίνεται ότι κάνουν διερευνητικές δηλώσεις. Γιατί μπορεί να διατείνονται οι πάντες ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αλλά έναν πολιτικό μιας προσωρινής και μη δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτό, δηλ. Πως θα τσιμπήσει τις ψήφους όταν γίνουν τελικά οι εκλογές. Και σίγουρα δεν το κάνεις αυτό αυξάνοντας τη θητεία.
Επίσης, υποψιάζομαι ότι αν αυξηθεί η θητεία πέραν του τριμήνου (το οποίο δεν θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό), κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αμέσως. Αρχικά θα πάει το 9μηνο στους 12.
Τονίζω ότι αυτά είναι αποκλειστικά προσωπικές απόψεις.
Αύξηση θητείας (2012)
Εντάξει, όλοι προσωπικές απόψεις εκφράζουμε. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Και εγώ για 3-μηνο το βλέπω.
Αν δεις την άποψή μου σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις 'αύξησης της θητείας' θα διαπιστώσεις ότι πάντα το απέκλεια. Είναι η πρώτη φορά που μου φαίνεται πολύ πιθανό.
Αν δεις την άποψή μου σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις 'αύξησης της θητείας' θα διαπιστώσεις ότι πάντα το απέκλεια. Είναι η πρώτη φορά που μου φαίνεται πολύ πιθανό.
Αύξηση θητείας (2012)
Κοίτα, αν αυτά τα έλεγαν στελέχη του υπουργείου αμέσως μετά από εκλογές ή ξέρω γω ενώ υπολείπονταν ακόμα άλλα 2 χρόνια μέχρι τις εκλογές δεν θα αμφέβαλα ούτε εγώ. Η αμφιβολία μου εδράζεται στο ρευστόν της κατάστασης (προσωρινή κυβέρνηση κ. Τ. Λ.) και στην πιθανή εγγύτητα των εκλογών. Θα δείξει.
Αύξηση θητείας (2012)
''Εμπρος-πισω λοιπον''που λεει και ο σοφος και σε αυτο το θεμα στη χωρα μας. Αντι να φτιαξουμε ενα σοβαρο στρατο αναλογο με αυτον που εχουν οι υπολοιπες χωρες του ΝΑΤΟ εμεις θα κραταμε τους στρατευσιμους Μεσα 1-1.5 χρονο να κανουν χαβαλε και να ανεβαζουν στο youtube σε βιντεο τα κατορθωματα τους! Ας ξυπνησουν επιτελους! Επαγγελματικος στρατος η μονη λυση!
Αύξηση θητείας (2012)
Σμηναρχος Κάκαλος έγραψε: Επαγγελματικος στρατος η μονη λυση!
Τώρα προσγειώθηκες στην Ελλάδα εσύ;
Αύξηση θητείας (2012)
Έχω ακούσει ότι μόνο στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό να πάς στον στρατό.
Σε άλλες χώρες το κάνεις σαν επάγγελμα.
Αληθέυει;
Σε άλλες χώρες το κάνεις σαν επάγγελμα.
Αληθέυει;
Αύξηση θητείας (2012)
Υποχρεωτική στράτευση ισχύει σε Αυστρία, Ελβετία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σερβία, Κύπρος, Ρωσία, Τουρκία. Μέχρι πρόσφατα υποχρεωτική στράτευση υπήρχε και στη Γερμανία.
- Old_Trafford
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 5
Αύξηση θητείας (2012)
Όταν εφαρμόστηκε το 9μηνο, πότε έγινε η ανακοίνωση και πότε η εφαρμογή;
Μπαίνω Α' ΕΣΣΟ 2012 και αν μας πιάσει εμάς σωθήκαμε.
Αύξηση θητείας (2012)
Εγώ τι να πω που υπηρέτησα 23 μήνες και πολύ πρόσφατα που χρειάστηκα πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης δεν μου έδωσαν και μου ζήτησαν να επικοινωνήσω μαζί σους;
Λέτε να ξαναφορέσω χακί;
Λέτε να ξαναφορέσω χακί;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
Αύξηση θητείας (2012)
Old_Trafford έγραψε:Όταν εφαρμόστηκε το 9μηνο, πότε έγινε η ανακοίνωση και πότε η εφαρμογή;
Η ανακοίνωση έγινε τον Ιούνιο και η εφαρμογή της 9μηνης θητείας σταδιακά ξεκίνησε από την Α ΕΣΣΟ 2009 που έκανε 1 μήνα λιγότερο, η Β ΕΣΣΟ 2009 έκανε 2 μήνες λιγότερους και η Γ ΕΣΣΟ έκανε 9 μήνες
yandr έγραψε:
Λέτε να ξαναφορέσω χακί;
Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό;

Αύξηση θητείας (2012)
Α να μου χαθείς... 

Αύξηση θητείας (2012)
Nassos έγραψε:Υποχρεωτική στράτευση ισχύει σε Αυστρία, Ελβετία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σερβία, Κύπρος, Ρωσία, Τουρκία. Μέχρι πρόσφατα υποχρεωτική στράτευση υπήρχε και στη Γερμανία.
http://www.trtgreek.com/international/newsDetail.aspx?HaberKodu=8cc05d85-dd0d-46d1-95ba-635b10ae20b0
Αύξηση θητείας (2012)
Μιας και διαβασα την παραπανω λιστα των χωρων που εχουν υποχρεωτικη στρατευση να αναφερω για 2 απο αυτες τις χωρες πραγματα που γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια λογω ομογενων που γνωριζω και ζουν σε αυτες τις χωρες γιατι μερικες φορες οι λιστες δεν λενε και πολλα πραγματα.
Στην Ελβετια ειναι υποχρεωτικος ο στρατος αλλα η θητεια κραταει Μονο 3 μηνες και μετα κανεις 2 εβομαδες καθε χρονο μεχρι τα 32 σου. Επισης πληρωνεσαι και μαλιστα πολυ καλα... (Νομιζω 6500 φραγκα= 4500 ευρω τον μηνα).
Επιπλεον εχεις δυο επιλογες.
α) Να μην κανεις εαν δεν θες στρατο και τοτε για 2 εβδομαδες καθε καλοκαιρι μεχρι τα 35 σου κανεις κοινωνικη εργασια.
β) Δεν κανεις καθολου στρατο ουτε κοινωνικη εργασια, αλλα σε αυτην την περιπτωση μεχρι τα 35 σου φορολογησε με ενα μικρο ποσοστο της ταξης του 1% στο προσωπικο σου εισοδημα.
Ο ξαδελφος μου που γεννηθηκε και ζει εκει δεν ανηκει σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις ομως. Ειναι πανευκολο να παρεις πληρη απαλλαγη για λογους υγειας. Ο ξαδελφος μου επαθε ρηξη χιαστων πριν απο 6 χρονια και απαλλαχτηκε απο τον στρατο τελειως.
Στην Τουρκια η στρατευση ειναι υποχρεωτικη, αλλα μπορεις να πληρωσεις ενα προστιμο της ταξης των 3000 ευρω και να κανεις μονο ενα μηνα θητεια. Και αυτο το εκανε αλλος ομογενης που γνωριζω και ζει στην Τουρκια.
Στην Ελβετια ειναι υποχρεωτικος ο στρατος αλλα η θητεια κραταει Μονο 3 μηνες και μετα κανεις 2 εβομαδες καθε χρονο μεχρι τα 32 σου. Επισης πληρωνεσαι και μαλιστα πολυ καλα... (Νομιζω 6500 φραγκα= 4500 ευρω τον μηνα).
Επιπλεον εχεις δυο επιλογες.
α) Να μην κανεις εαν δεν θες στρατο και τοτε για 2 εβδομαδες καθε καλοκαιρι μεχρι τα 35 σου κανεις κοινωνικη εργασια.
β) Δεν κανεις καθολου στρατο ουτε κοινωνικη εργασια, αλλα σε αυτην την περιπτωση μεχρι τα 35 σου φορολογησε με ενα μικρο ποσοστο της ταξης του 1% στο προσωπικο σου εισοδημα.
Ο ξαδελφος μου που γεννηθηκε και ζει εκει δεν ανηκει σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις ομως. Ειναι πανευκολο να παρεις πληρη απαλλαγη για λογους υγειας. Ο ξαδελφος μου επαθε ρηξη χιαστων πριν απο 6 χρονια και απαλλαχτηκε απο τον στρατο τελειως.
Στην Τουρκια η στρατευση ειναι υποχρεωτικη, αλλα μπορεις να πληρωσεις ενα προστιμο της ταξης των 3000 ευρω και να κανεις μονο ενα μηνα θητεια. Και αυτο το εκανε αλλος ομογενης που γνωριζω και ζει στην Τουρκια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες