Deloitte έγραψε:Προς όλους τους αποτυχόντες: Για υπαξ και λ/φ δεν κάνατε τα χαρτιά σας; Η θεωρείτε ότι έτσι πέφτετε επίπεδο; Δυστυχώς, το επίπεδο των αξιωματικών δεν είναι μεγάλο, γιατί από τους επιτυχόντες τυγχάνει να υπάρχουν δασολόγοι, γεωπόνοι, κοινωνιολόγοι και άλλοι που δεν μπορούν με το απολυτήριο λυκείου να μπουν στους λ/φ. Πολλοί απο αυτούς έχουν και κατώτερα προσόντα μορφωτικά και διανοητικά και ηγετικά αφού λ/φ θα μπούνε αναγκαστικά λόγω ανταγωνισμού απο 19000 μόρια, που ένας γεωπόνος δεν έχει με καμιά κυβέρνηση.
Οι αιτήσεις ήτανε πάρα πολλές επειδή πολλοί από τους άντρες είναι αστράτευτοι και έδωσαν εν μέσω μεταπτυχιακών. Δεν ξέρουν τι σημαίνει στρατός, στο οποίο οφείλεται το γεγονός ότι απαξιούν για υπαξ και λ/φ και τους χαλάει που δεν πέρασαν. Ίσως να είναι καλύτερα για αυτούς που δεν πέρασαν γιατί η ψυχολογική ηρεμία τους θα διαταραχότανε αφάνταστα. Ο στρατιωτικός όρκος δινόμενος από τον απλό φαντάρο ως τον τετράστερο στρατηγό, ναυαρχο κλπ λέει : "και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης". Όλοι είναι στρατιώτες, λ/φ, ναύτες. Όποιος διαφωνεί, ή δεν έχει πάει στρατό ή δεν είναι για ΛΣ και σώματα ασφαλείας. Θέλει να μπει για τη στολή και για βόλεμα.
Το να δώσεις εμπεριέχει απο πρίν οικονομικό ρίσκο, ειδικά τα καημένα παιδιά της επαρχίας, δεν σημαίνει ότι θα ανταμειφθείς κιόλας.
Φιλε ασε να σου πω την αποψη μου.
Καταρχας στο δευτερο σκελος του post σου, συμφωνω μαζι σου 100%
Στο πρωτο ομως εισαι αδικος τελειως.
Περασα στο διαγωνισμο, μετα απο πολυ κοπο και πολλες θυσιες. Και γω απο επαρχια ανεβηκα Αθηνα, παρατησα τη δουλεια μου, σερβιτορος σε ταβερνα, μην νομιζεις οτι αραζα σε κανα γραφειο η δεν ξερω και γω τι, και ξοδεψα οτι μεροκαματο ειχα βγαλει για να την παλεψω το χειμωνα σε ξενοδοχειο.
Με το που βγηκε η προκυρηξη, πηρα οτι βιβλια βρηκα και ξεκινησα διαβασμα χωρις να χασω ουτε μια μερα φιλε, και αν σκεφτεις οτι δουλευα 12ωρες τη μερα μπορεις να φανταστεις ποσο κοιμομουν, κατι που συνεχιστηκε και μετα που ανεβηκα Αθηνα.
Και δεν μπορω να καταλαβω τι κολλημα εχεις με τις σχολες που αναφερεις στο πρωτο σκελος, και γιατι μας υποτιμας μορφωτικα και διανοητικα... Δασολογος ειμαι, δεν ειχα δικαιωμα να κανω την προσπαθεια μου και τον αγωνα μου; Δηλαδη ενας με απολυτηριο νυχτερινου λυκειου και ειδικες δυναμεις που θα δωσει για λ/φ ειναι ντε και καλα ανωτερος μορφωτικα και διανοητικα απο μενα; Και σκεψου οτι ειχαμε να κοντραρουμε εμεις οι δασολογοι, γεωπονοι και κοινωνιολογοι νομικαριους και οικονομολογους που εγραφαν "εντος εδρας"
Δεν αμφιβαλω για τα περι βυσματος και πισω πορτας, εκει ημουν και τα παρακολουθουσα με ολους τους αλλους, και εγραφα καθημερινα γιαυτα και εδω στο φορουμ, αλλα και στο blog που ασχοληθηκε με τα του διαγωνισμου. Αλλα δεν ειναι λιγο αδικο ρε φιλε να μας πιανει ολους η μπαλα; Αμφιβαλεις οτι στις λιγες αυτες θεσεις που διεκδικουσαμε ολοι μας υπαρχουν και ατομα που περασαν με το σπαθι τους;
Γιατι στην τελικη, το να ενισχυσουν την βαθμολογια ορισμενων ειναι ευκολο, αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να κατεβασεις την βαθμολογια εκεινου που εγραψε καλα.
Μεχρι χθες με αυτα που διαβαζα, και κυριως με αυτα που ειδα στην ολη διαδικασια, ειχα ξεγραψει τελειως τις πιθανοτητες μου, σκεψου θα εκανα σημερα τα χαρτια μου για πυροσβεστικη. Σημερα μια μερα μετα, πρεπει να απολογηθω...