Αξιοκρατία στο διαγωνισμό Λιμενικού (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από greko_27 »

Σίσσυ έγραψε:
Γκρέκο... ΝΑ σε πω! Οι επιλαχόντες που μπορούν να καταλάβουν τις κενές θέσεις μπορούν να ναι μόνο από ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΞιωματικούς ή μπορούν (λέμε τώρα σε περίπτωση που... ) από υποψήφιους ΥπαΞιωματκών;

μόνο από ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΞιωματικούς
Deloitte
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Deloitte »

manos έγραψε:Σαπιο συστημα σαπιο κρατιος και ενα παρακλαδι του τουτη εδω η προκυρηξη...
δυο παιδια που περασαν επειδη τυχαινε να καθονται διπλα μου δωσαν κενες κολλες σε ενα μαθημα και στο διοικητικο κοιτιοντουσαν...
τσαμπα μαγκες

Υποθέτω ότι για να έδωσες σε σώμα ασφαλείας, δεν έχεις ή έχεις αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον. Υποθέτω ότι για να έδωσες, σου αρέσει να ανήκεις στο λιμενικό, άρα δεν θα είχες πρόβλημα να πας για υπαξ και λ/φ. Συνεπώς δεν απογοητεύεσαι αφού η πόρτα του ΛΣ ήταν μέχρι τη προηγούμενη Παρασκευή ακόμα ανοιχτή μέσω άλλων οδών. Τι αξιωματικός τι λ/φ αφού προέχει η ανιδιοτελής προσήλωση στην αποστολή του λιμενικού. Έτσι δεν είναι; Η μήπως δεν είναι ετσι για σενα... ΕικόναΕικόναΕικόνα

! Κανένας προιστάμενος με κατώτερα προσόντα!

Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Kostas17 »

η ένσταση επιτρέπεται για λόγους νομιμότητας και όχι για την βαθμολογία και την ουσιαστική εκτίμηση της Επιτροπής Εξετάσεων και πρέπει να περιέχει συγκεκριμένους λόγους ακυρότητας κατά συγκεκριμένης πράξεως ή παραλείψεως

Greko τι εννοει εδω; Οτι ειτε θα βγει ακυρος ολος ο διαγωνισμος η τιποτα; Δηλαδη δεν υπαρχει πιθανοτητα να αλλαξει η λιστα;

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

nikopaok4 έγραψε:) Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, η οποία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:4Α8ΨΙ-Ζ40) συμπληρώθηκαν οχτώ (08) κενές θέσεις σε κατηγορία υποψήφιων από ισάριθμες θέσεις που προέκυψαν εξαιτίας αποτυχίας των υποψήφιων της μίας κατηγορίας κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ. Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ

αυτες οι θεσεις συμπληρωθηκαν απο τον πινακα ή κατα βουληση...

επισης περιμενα πιο πολλες αιτησεις 1011 δεν μου φαινεται και τοσο μεγαλο νουμερο...

πραγματικα κριμα για οσα παιδια εδωσαν και αδικηθηκαν ελπιζω να μη μου συμβει το ιδιο και στους υπαξ (καλο εΕικόνα)

κατα βουληση και θα επιλεγουν τα παιδια που εχουν πρασινο αιμαΕικόνα... Καταλαβαινεις τι θελω να πω!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kostas17 έγραψε:η ένσταση επιτρέπεται για λόγους νομιμότητας και όχι για την βαθμολογία και την ουσιαστική εκτίμηση της Επιτροπής Εξετάσεων και πρέπει να περιέχει συγκεκριμένους λόγους ακυρότητας κατά συγκεκριμένης πράξεως ή παραλείψεως

Greko τι εννοει εδω; Οτι ειτε θα βγει ακυρος ολος ο διαγωνισμος η τιποτα; Δηλαδη δεν υπαρχει πιθανοτητα να αλλαξει η λιστα;

Απο νομικης φυσεως δεν προκειτε να αλλαξει ευκολα η λιστα λογω των περιορισμενω δυνατοτητων Που δινει η ιδια η προκ στον ΑΣΕΠ (παρε για παραδ τους ειδ φρουρους) ... Εν παση περιπτωση για να βγει ακυρος ολος ο διαγωνισμος δεν γινεται. Για να βγει ομως εκτος πινακων τα ονοματα ενος ή μερικων υποψηφιων πρεπει να υπαρχει ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Αντε αποδειξε το
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Deloitte έγραψε:
manos έγραψε:Σαπιο συστημα σαπιο κρατιος και ενα παρακλαδι του τουτη εδω η προκυρηξη...
δυο παιδια που περασαν επειδη τυχαινε να καθονται διπλα μου δωσαν κενες κολλες σε ενα μαθημα και στο διοικητικο κοιτιοντουσαν...
τσαμπα μαγκες

Υποθέτω ότι για να έδωσες σε σώμα ασφαλείας, δεν έχεις ή έχεις αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον. Υποθέτω ότι για να έδωσες, σου αρέσει να ανήκεις στο λιμενικό, άρα δεν θα είχες πρόβλημα να πας για υπαξ και λ/φ. Συνεπώς δεν απογοητεύεσαι αφού η πόρτα του ΛΣ ήταν μέχρι τη προηγούμενη Παρασκευή ακόμα ανοιχτή μέσω άλλων οδών. Τι αξιωματικός τι λ/φ αφού προέχει η ανιδιοτελής προσήλωση στην αποστολή του λιμενικού. Έτσι δεν είναι; Η μήπως δεν είναι ετσι για σενα... ΕικόναΕικόναΕικόνα

! Κανένας προιστάμενος με κατώτερα προσόντα!

θα συμφωνησω αλλα για δες ομως για ποιο λογω σε καποιες ειδικοτητες του ΛΣ (που πραγματικα εχει αναγκη το σωμα και δεν εχουν γυναικες ή εχουν σε μονο αριθμο) εμεναν κενες θεσεις σε παλαιοτερες προκ. Και το φαινομενο γιατι συνεχιζεται;
Άβαταρ μέλους
pigasos24
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από pigasos24 »

Μα αφού τα ονόματά μας καλυπτόντουσαν με χαρτάκια και logo... ! Εδώ πέρασε η Γιαννούλα τι να λέμε... Έχω και εγώ 1-2 γνωστούς μέσα που η κόλλα τους ήταν παρά 1 θέμα λευκή!
teo

Δημοσίευση από teo »

Οποιος ειχε καλο μεσο μπηκε... Οι υπολοιποι μην βγαζετε την πικρα σασ...

Και ναι το λιμενικο ειναι η καλυτερη μοντα ειδικα αυτη την εποχη για δημοσιο-λυνω το προβλημα της ζωης μου.

Ουτε ασκησεις εχει ουτε παρμενιωνες οπως οι αλλοι ουτε κυνηγας τον καθε τραγικο.

Περαστικα μας. Ονειρο ηταν και παει

manos

Δημοσίευση από manos »

deloite δεν ξερεις τι σου γινεται νομιζω... Ειχα μια ελπιδα να Περασω σαυτον τον διαγωνισμο και οχι στους αλλους γιατι πολυ απλα ειχα διαβασει... Καμια πορτα δεν ανοιξε καταρχην και καμια ελπιδα δεν εχω για υπακς αφου τα μορια μου δεν ειναι πολλα! Δεν ηθελα μονο αξιωματικος προς θεου. Αμεσως να κατηγορησεις και να ειρωνευτεις. Δεν κοιτας τι φρουτα περασαν...
nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από nikopaok4 »

greko_27 έγραψε:
nikopaok4 έγραψε:) Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, η οποία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:4Α8ΨΙ-Ζ40) συμπληρώθηκαν οχτώ (08) κενές θέσεις σε κατηγορία υποψήφιων από ισάριθμες θέσεις που προέκυψαν εξαιτίας αποτυχίας των υποψήφιων της μίας κατηγορίας κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ. Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ

επισης περιμενα πιο πολλες αιτησεις 1011 δεν μου φαινεται και τοσο μεγαλο νουμερο...

πραγματικα κριμα για οσα παιδια εδωσαν και αδικηθηκαν ελπιζω να μη μου συμβει το ιδιο και στους υπαξ (καλο εΕικόνα)

κατα βουληση και θα επιλεγουν τα παιδια που εχουν πρασινο αιμαΕικόνα... Καταλαβαινεις τι θελω να πω!
ΑΠΟΛΥΤΑΕικόναΕικόναΕικόνα

Deloitte πολυ ειρωνια βρε αδερφε σε περιοδο που καθε οικογενεια εχει τουλαχιστον 1 ανεργο δεν σε τιμαει πιστευω, ειδικα στη περιπτωση που εισαι επιτυχων, γιατι αυτο βγαινει απο τα συμφραζομενα σου, αν ειναι αυτο ηθος για αξιωματικο με γεια σου, υπαρχουν ομως παιδια που πραγματικα ιδρωσαν γιαυτη τη διαδικασια οπως ιδρωσαν για να μπουνε και σε καποιο πανεπιστημιο κτλπ κτλπ.

Άβαταρ μέλους
Kostas17

Deloitte έγραψε:Προς όλους τους αποτυχόντες: Για υπαξ και λ/φ δεν κάνατε τα χαρτιά σας; Η θεωρείτε ότι έτσι πέφτετε επίπεδο; Δυστυχώς, το επίπεδο των αξιωματικών δεν είναι μεγάλο, γιατί από τους επιτυχόντες τυγχάνει να υπάρχουν δασολόγοι, γεωπόνοι, κοινωνιολόγοι και άλλοι που δεν μπορούν με το απολυτήριο λυκείου να μπουν στους λ/φ. Πολλοί απο αυτούς έχουν και κατώτερα προσόντα μορφωτικά και διανοητικά και ηγετικά αφού λ/φ θα μπούνε αναγκαστικά λόγω ανταγωνισμού απο 19000 μόρια, που ένας γεωπόνος δεν έχει με καμιά κυβέρνηση.

Οι αιτήσεις ήτανε πάρα πολλές επειδή πολλοί από τους άντρες είναι αστράτευτοι και έδωσαν εν μέσω μεταπτυχιακών. Δεν ξέρουν τι σημαίνει στρατός, στο οποίο οφείλεται το γεγονός ότι απαξιούν για υπαξ και λ/φ και τους χαλάει που δεν πέρασαν. Ίσως να είναι καλύτερα για αυτούς που δεν πέρασαν γιατί η ψυχολογική ηρεμία τους θα διαταραχότανε αφάνταστα. Ο στρατιωτικός όρκος δινόμενος από τον απλό φαντάρο ως τον τετράστερο στρατηγό, ναυαρχο κλπ λέει : "και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης". Όλοι είναι στρατιώτες, λ/φ, ναύτες. Όποιος διαφωνεί, ή δεν έχει πάει στρατό ή δεν είναι για ΛΣ και σώματα ασφαλείας. Θέλει να μπει για τη στολή και για βόλεμα.

Το να δώσεις εμπεριέχει απο πρίν οικονομικό ρίσκο, ειδικά τα καημένα παιδιά της επαρχίας, δεν σημαίνει ότι θα ανταμειφθείς κιόλας.

Φιλε ασε να σου πω την αποψη μου.

Καταρχας στο δευτερο σκελος του post σου, συμφωνω μαζι σου 100%

Στο πρωτο ομως εισαι αδικος τελειως.

Περασα στο διαγωνισμο, μετα απο πολυ κοπο και πολλες θυσιες. Και γω απο επαρχια ανεβηκα Αθηνα, παρατησα τη δουλεια μου, σερβιτορος σε ταβερνα, μην νομιζεις οτι αραζα σε κανα γραφειο η δεν ξερω και γω τι, και ξοδεψα οτι μεροκαματο ειχα βγαλει για να την παλεψω το χειμωνα σε ξενοδοχειο.

Με το που βγηκε η προκυρηξη, πηρα οτι βιβλια βρηκα και ξεκινησα διαβασμα χωρις να χασω ουτε μια μερα φιλε, και αν σκεφτεις οτι δουλευα 12ωρες τη μερα μπορεις να φανταστεις ποσο κοιμομουν, κατι που συνεχιστηκε και μετα που ανεβηκα Αθηνα.

Και δεν μπορω να καταλαβω τι κολλημα εχεις με τις σχολες που αναφερεις στο πρωτο σκελος, και γιατι μας υποτιμας μορφωτικα και διανοητικα... Δασολογος ειμαι, δεν ειχα δικαιωμα να κανω την προσπαθεια μου και τον αγωνα μου; Δηλαδη ενας με απολυτηριο νυχτερινου λυκειου και ειδικες δυναμεις που θα δωσει για λ/φ ειναι ντε και καλα ανωτερος μορφωτικα και διανοητικα απο μενα; Και σκεψου οτι ειχαμε να κοντραρουμε εμεις οι δασολογοι, γεωπονοι και κοινωνιολογοι νομικαριους και οικονομολογους που εγραφαν "εντος εδρας"

Δεν αμφιβαλω για τα περι βυσματος και πισω πορτας, εκει ημουν και τα παρακολουθουσα με ολους τους αλλους, και εγραφα καθημερινα γιαυτα και εδω στο φορουμ, αλλα και στο blog που ασχοληθηκε με τα του διαγωνισμου. Αλλα δεν ειναι λιγο αδικο ρε φιλε να μας πιανει ολους η μπαλα; Αμφιβαλεις οτι στις λιγες αυτες θεσεις που διεκδικουσαμε ολοι μας υπαρχουν και ατομα που περασαν με το σπαθι τους;

Γιατι στην τελικη, το να ενισχυσουν την βαθμολογια ορισμενων ειναι ευκολο, αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο να κατεβασεις την βαθμολογια εκεινου που εγραψε καλα.

Μεχρι χθες με αυτα που διαβαζα, και κυριως με αυτα που ειδα στην ολη διαδικασια, ειχα ξεγραψει τελειως τις πιθανοτητες μου, σκεψου θα εκανα σημερα τα χαρτια μου για πυροσβεστικη. Σημερα μια μερα μετα, πρεπει να απολογηθω...

Deloitte
Στρατιώτης
Στρατιώτης

nikopaok4 έγραψε:
greko_27 έγραψε:

ΑΠΟΛΥΤΑΕικόναΕικόναΕικόνα

Deloitte πολυ ειρωνια βρε αδερφε σε περιοδο που καθε οικογενεια εχει τουλαχιστον 1 ανεργο δεν σε τιμαει πιστευω, ειδικα στη περιπτωση που εισαι επιτυχων, γιατι αυτο βγαινει απο τα συμφραζομενα σου, αν ειναι αυτο ηθος για αξιωματικο με γεια σου, υπαρχουν ομως παιδια που πραγματικα ιδρωσαν γιαυτη τη διαδικασια οπως ιδρωσαν για να μπουνε και σε καποιο πανεπιστημιο κτλπ κτλπ.

Το ότι πέρασα είναι η μεγαλύτερη προσβολή που θα μπορούσες να μου πεις. Και εγώ ίδρωσα να μπω στη ΣΣΑΣ αρκετές φορές αλλά δεν τα κατάφερα, δεν τα έβαλλα με κανέναν.

Απλά είναι άδικο να μπαίνουν στο λιμενικό παιδιά με πτυχία κατώτερα που συνεπάγονται υψηλότερους βαθμούς πχ τεφαα κοινωνιολογιες κλπ. Και μετά να τρέχουμε να τους προλάβουμε στα μόρια εμείς που στρωθήκαμε αφάνταστα για ένα 7,6 στο πολυτεχνείο χωρίς ελεύθερο χρόνο για proficiency ΚΑΙ στα γαλλικά ΚΑΙ στα Γερμανικά και δεν βρίσκουμε δουλειά ενώ πριν μπούμε το 2003 μας παραμύθιαζαν ότι θα έχουμε αφάνταστους μισθούς και καθόλου Ανεργία. Ο κοινωνιολόγος, πάντεια, παπει κλπ ήξερε πριν μπει στη σχολή του δύσκολα θα έβρισκε δουλειά εκτός δημοσίου.

Άβαταρ μέλους
Kostas17

Ρε αγαθε, επειδη σε παραμυθιαζαν εσενα οτι θα κονομησεις πρεπει να πεσουμε εμεις οι υπολοιποι στα 4; Τι ειναι αυτα που γραφεις περι ανωτερων και κατωτερων πτυχιων; Ακου να δεις αποψεις ατομου που ηθελε να παρει εξουσια στα χερια του... Γιαυτο παμε κατα διαολου μεγαλε...

nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από nikopaok4 »

Με λιγα λογια ανεργος και εσυ απλα γκρινιαζεις προς λαθος κατευθυνση αλλου ειναι το προβλημα φιλε μου και οχι αν καποιος που μπηκε στο λιμενικο ειναι απο τεεφα ή κοινωνιολογια...
Deloitte
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Kostas17 έγραψε:Ρε αγαθε, επειδη σε παραμυθιαζαν εσενα οτι θα κονομησεις πρεπει να πεσουμε εμεις οι υπολοιποι στα 4; Τι ειναι αυτα που γραφεις περι ανωτερων και κατωτερων πτυχιων;Ακου να δεις αποψεις ατομου που ηθελε να παρει εξουσια στα χερια του... Γιαυτο παμε κατα διαολου μεγαλε...

Πρέπει να υπάρχουνε συντελεστές βαρύτητας ανάλογα τη σχολή προέλευσης και κατάργηση γραπτών εξετάσεων και των κατηγοριών ΑΕΙ/πολυτεχνείου. Ξεκινώντας από τα ελάχιστα έτη για την λήψη πτυχίου ως την ύπαρξη υποχρεωτικής διπλωματικής εργασίας, δυσκολία σχολής κλπ.

Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Και ναι αυτός που παραμυθιάστηκε δικαιούται να ικανοποιηθεί πρώτος, γιατί του συμπεριφέρθηκαν χειρότερα. Απο πριν την κρίση ξέρατε ότι τα πτυχία σας δεν έχουν στην Ελλάδα μοίρα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες