Εισαγωγή στη ΣΣΕ από ΕΠΑΛ

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Salmonelitsa »

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να περάσω από Επαλ στη σχολή Ευελπίδων ή έστω στη ΣΜΥ. Πήγα τις προάλλες στο γραφείο των καθηγητών για να ρωτήσω και μου είπαν ότι θα πρέπει να δηλώσω ΑΕΙ και μετα να διαλέξω κατεύθυνση (θεωρητική, θετική) και να δώσω Πανελλήνιες, στις οποίες θα γράψω τα ίδια μαθήματα με τα παιδιά του ΓΕΛ. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο; Έμαθα επίσης ότι από Επαλ είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσω σε κάποια στρατιωτική σχολή... Πφφ... Έχω καταμπερδευτεί!:(
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Greek_Army »

Salmonelitsa έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να περάσω από Επαλ στη σχολή Ευελπίδων ή έστω στη ΣΜΥ. Πήγα τις προάλλες στο γραφείο των καθηγητών για να ρωτήσω και μου είπαν ότι θα πρέπει να δηλώσω ΑΕΙ και μετα να διαλέξω κατεύθυνση (θεωρητική, θετική) και να δώσω Πανελλήνιες, στις οποίες θα γράψω τα ίδια μαθήματα με τα παιδιά του ΓΕΛ. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο; Έμαθα επίσης ότι από Επαλ είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσω σε κάποια στρατιωτική σχολή... Πφφ... Έχω καταμπερδευτεί!:(

Για ΕΠΑΛ βγαίνουν λιγότερες θέσεις για στρατιωτικές σχολές και οι βάσεις είναι υψηλές, δεν μας είπες όμως αν είσαι από επαλ ομάδα Α η από ομάδα Β

Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θα ακουστεί εντελώς γελοίο αλλά δεν ξέρω τι είναι καν! Αυτές οι ομάδεσ... Τις ακούω συνέχεια! Εικόνα Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Salmonelitsa έγραψε:Θα ακουστεί εντελώς γελοίο αλλά δεν ξέρω τι είναι καν! Αυτές οι ομάδεσ... Τις ακούω συνέχεια!Εικόνα Εικόνα

Αν επιλέξεις να δώσεις πανελλήνιες ως υποψήφιος Ομάδας Β, τότε θα δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις σε 6 μαθήματα : Έκθεση, Μάθημα επιλογής γενικής παιδείας (όπως στα ΓΕΛ), Μαθηματικά ΙΙ (Μαθηματικά κατεύθυνσης ΓΕΛ), Φυσική ΙΙ (Φυσική κατεύθυνσης ΓΕΛ) και 2 μαθήματα ειδικότητας. Στα 4 πρώτα μαθήματα υποψήφιοι ΕΠΑΛ Β και ΓΕΛ εξετάζονται σε κοινά θέματα. Στα μαθήματα ειδικότητας υποψήφιοι ΕΠΑΛ Α και ΕΠΑΛ Β εξετάζονται σε κοινά θέματα. Ως υποψήφιος ΕΠΑΛ Β έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις και ΑΕΙ και ΤΕΙ από 1 ή 2 επιστημονικά πεδία (όπως στα ΓΕΛ), οπότε μπορείς να δηλώσεις και ΣΣΕ αν θέλεις από ΕΠΑΛ Β. Εννοείται πως από ΕΠΑΛ Β μπορείς να δηλώσεις ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΤΥΑ.

Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Από ομάδα Α μήπως ξέρεις τι παίζει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Salmonelitsa έγραψε:Από ομάδα Α μήπως ξέρεις τι παίζει;

Αν επιλέξεις να δώσεις πανελλήνιες ως υποψήφιος ΕΠΑΛ Ομάδας Α, τότε θα δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις σε 4 μαθήματα : Έκθεση, Μαθηματικά Ι και 2 μαθήματα ειδικότητας. Στο μηχανογραφικό των υποψηφίων ΕΠΑΛ Α δηλώνεις μόνο ΤΕΙ αντίστοιχα με τον τομέα που επέλεξες (νομίζω η ειδικότητα του τομέα δεν παίζει ρόλο). Επειδή οι σχολές ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ υπάρχουν σε όλους τους τομείς, μπορείς να τις δηλώσεις όποιον τομέα κι αν έχεις διαλέξει.

Όπως βλέπεις δεν μπορείς από Ομάδα Α να πας ΣΣΕ

Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Άρα από ομάδα Α μπορώ να πάω ΣΜΥ και από Β ΣΣΕ ή και όποια άλλη θελήσω σωστά; Λίγο δύσκολο βέβαια για Β γιατί πρέπει να κάνει το Επαλ τμήμα ΑΕΙ :/ και δεν έχω ιδέα το πως γίνεται...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νομίζω τα έγραψα αρκετά αναλυτικά, από εκεί και πέρα ρώτα και στο σχολείο σου
Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αρκετά έτσι ώστε να καταλάβω... Σε ευχαριστώ πολύυυυ!:)
Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Τα 2 επιστημονικά παιδία που προείπες τι είναι; Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός