YEA: Θητεία στο Οικονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Panos_2011
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Panos_2011 »

Χαιρετώ όλους τους φίλους του forum και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα άτομα που συνέστησαν και διαχειρίζονται αυτόν τον πολύτιμο διαδικτυακό χώρο.

Δεν έχω βρει κάποια σχετική συζήτηση και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνω το ερώτημα εμβόλιμα εδώ, καθώς αναφέρθηκε κάτι συναφές προηγουμένως.

Ήθελα να ζητήσω κάποια ενημέρωση για ΔΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.

Εντάσσεται στο πεζικό και ακολουθεί εκπαίδευση ΣΕΑΠ; Τι ακολουθεί μετά την εκπαίδευση; Υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις για το πτυχίο; Μπορούν και απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ (εκτός των οικονομικών) να ενταχθούν στο Οικονομικό;

Με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Panos_2011 έγραψε:Χαιρετώ όλους τους φίλους του forum και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα άτομα που συνέστησαν και διαχειρίζονται αυτόν τον πολύτιμο διαδικτυακό χώρο.

Δεν έχω βρει κάποια σχετική συζήτηση και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνω το ερώτημα εμβόλιμα εδώ, καθώς αναφέρθηκε κάτι συναφές προηγουμένως.

Ήθελα να ζητήσω κάποια ενημέρωση για ΔΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ.

Εντάσσεται στο πεζικό και ακολουθεί εκπαίδευση ΣΕΑΠ; Τι ακολουθεί μετά την εκπαίδευση; Υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις για το πτυχίο; Μπορούν και απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ (εκτός των οικονομικών) να ενταχθούν στο Οικονομικό;

Με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες.

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στο φόρουμ

1. Ναι για να γίνεις δόκιμος στο οικονομικό θα περάσεις από ΣΕΑΠ

2. Μετά την εκπαίδευση μπαίνεις μόνο σε οικονομικές Υπηρεσίες (Στρατιωτικά πρατήρια κτλπ)

3. Το ΑΕΙ μετράει αλλά σίγουρα θα προτιμηθούν άτομα που έχουνε σχέση με το οικονομικό

Panos_2011
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας το παραθέσει.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί ότι πλέον 1) η θητεία των ΔΕΑ θα είναι αμετάθετη σε μονάδα εκστρατείας, και 2) ότι το Οικονομικό καταργήθηκε για ΔΕΑ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Panos_2011 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας το παραθέσει.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί ότι πλέον 1) η θητεία των ΔΕΑ θα είναι αμετάθετη σε μονάδα εκστρατείας, και 2) ότι το Οικονομικό καταργήθηκε για ΔΕΑ.

Ψάχνοντας στο φόρουμ βρήκα αυτό.

ΛΕΛΕ έγραψε:Για όποιον ενδιαφέρεται να τον πληροφορήσω πως πλέον Δόκιμοι θα βγαίνουν μόνο Τυφεκιοφόροι και Βαρυοπλίτες και θα είναι αμετάθετοι σε νησιά και σύνορα. Καταργήθηκαν ήδη οι ειδικότητες Στρατολόγου, Οικονομικού και Στρατονόμου. Τα λεφτά είναι 560Ε.Όποιος πιστεύει ότι αξίζει ας προσέλθει (ένας ΔΕΑ από 2010 Γ'ΕΣΣΟ)

Panos_2011
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ακριβώς σε αυτό το μήνυμα αναφερόμουν. Ισχύει λοιπόν;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Panos_2011 έγραψε:Ακριβώς σε αυτό το μήνυμα αναφερόμουν. Ισχύει λοιπόν;

Δεν έχω βρει κάτι επίσημο.

Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Το Οικονομικό (όπως και η Στρατολογία, Στρατονομία, Πληροφορική) έχει σταματήσει να βγάζει Δόκιμους από την 2011Γ ΕΣΣΟ και μετά.'Ημουν ΥΕΑ ΠΖ-ΣΛ στη ΣΕΑΠ και έπαιρνα ο ίδιος τις διαταγές από το ΓΕΣ και την συγκεκριμένη την θυμάμαι καλά. Και οι ΔΕΑ ΠΖ-Ο που πήγανε ρουφ για εκπαίδευση Οικονομικού ανέλαβαν διμοιρίες κανονικά σε μονάδες απο την σειρά μου (314).'Αντε να έπαιξε καμία βυσματική σε Γραφείο Ταξιαρχίας παραμεθορίου το πολύ. Αλλά τους 9-10 μήνες παραμεθόριο δεν τους γλιτώνει κανένας ΔΕΑ πλέον... Ελπίζω να βοήθησα!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σωτήρησ έγραψε:Το Οικονομικό (όπως και η Στρατολογία, Στρατονομία, Πληροφορική) έχει σταματήσει να βγάζει Δόκιμους από την 2011Γ ΕΣΣΟ και μετά.'Ημουν ΥΕΑ ΠΖ-ΣΛ στη ΣΕΑΠ και έπαιρνα ο ίδιος τις διαταγές από το ΓΕΣ και την συγκεκριμένη την θυμάμαι καλά. Και οι ΔΕΑ ΠΖ-Ο που πήγανε ρουφ για εκπαίδευση Οικονομικού ανέλαβαν διμοιρίες κανονικά σε μονάδες απο την σειρά μου (314).'Αντε να έπαιξε καμία βυσματική σε Γραφείο Ταξιαρχίας παραμεθορίου το πολύ. Αλλά τους 9-10 μήνες παραμεθόριο δεν τους γλιτώνει κανένας ΔΕΑ πλέον... Ελπίζω να βοήθησα!

Φίλε αν γίνεται δώσε μας παραπάνω πληροφορίες, ποια είναι η διαταγή και που μπορούμε να την βρούμε

Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Η διαταγή αυτή εξεδόθη απο το ΓΕΣ τον Μάιο του 2011 όταν εγώ ήμουν ΥΕΑ/Β,30 του μήνα αν δεν απατώμαι και την είχα παραλάβει απο το ΚΕΠΙΚ της Σχολής επειδή ήμουν γραφέας του Διοικητή. Να την βρείς δεν γίνεται δυστυχώς γιατί ήταν εσωτερικό έγγραφο της ΔΟΘ πρός τη ΣΕΑΠ με υπογραφή του ΑΓΕΣ (του Φράγκου).'Οσα έγραψες παραπάνω όμως ισχύουν στο ακέραιο, αυτό είναι σίγουρο!

Γενικά όλοι οι ΔΕΑ σωμάτων χωρίς υπόσταση μονάδας (όπως οι ΣΛ, ΣΝ και Ο) υπέστησαν τις δυσμενείς συνέπειες της συρρίκνωσης του Στρατεύματος. Εμάς τους ΣΛ μας έφαγε ο Καλλικράτης στα στρατολογικά γραφεία και έτσι πέσαμε απο ΠΖ-ΣΛ σε απλούς τυφεκιοφόρους, κάτι παρόμοια και με τα ΓΟΙ του Οικονομικού. Προσωπική μου άποψη καθαρά είναι πως ίσως να υπήρχαν και κάποια λογιστικά αίτια.(ένας ΕΠΟΠ ή εύελπις που δικαιούται επιδόματα και αξιοπρεπή μισθό κοστίζει πολύ περισσότερο απο έναν Δόκιμο). Αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και δεν θέλω να βγάλω χολή... ;)
Panos_2011
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Συνεπώς, συμπεραίνω από τα παραπάνω:
Ι) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ δεν υφίσταται πλέον για ΔΕΑ,
ΙΙ) οι ΔΕΑ πλέον, ανεξαρτήτως σώματος, περνάνε όλη τη θητεία τους μετά την εκπαίδευση στην παραμεθόριο.
Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Σωστός.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης