Κώστα τα συγχαρητηρια μου φιλε. Κι εγω Πολυτεχνιτης ειμαι οπως ο Deloitte αλλα εκλεισες στοματα.
Η αποψη μου ειναι οτι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα κοψουν καποιον που εγραψε καλα με το σπαθι του (Κωστας), αλλα σιγουρα θα κανουν το 8 ->10 ωστε να περασουν μερικοι που αλλιως δε θα περναγαν.
Βύσμα στην προκήρυξη για Λιμενικό (2011)
- expedition
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
Καλημέρα σε όλους. Επειδή γράφονται πολλά θα ήθελα και εγω με τη σειρά μου να καταθέσω τη προσωπική μου εμπειρία. Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι μέσα στους επιτυχόντες. Όπου και να άκουγες πάντα υπήρχε η λέξη βύσμα. Ακόμα και μέσα εδώ, άτομα (βλέπε greko_27) προσπαθούσαν να απογοητεύσουν τους υποψηφίους λέγοντας ότι οι περισσότερες θέσεις είναι πιασμένες! Όμως εγώ όπως και πολλοί άλλοι ξεκίνησα τη προσπάθεια περνώντας με την αξία μου όλα τα στάδια και διαβάζοντας εντατικά μόνος μου, χωρίς φροντιστήριο και με σημειώσεις από όπου μπορούσα να βρώ (internet, βιβλιοθήκες κτλ). Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τους βαθμούς που είχα υπολογίσει και περάσω μάλιστα σε καλή σειρά, Χωρίς κανένα βύσμα πολιτικό ή γνωστό ή αξιωματικό ή παρατρεχάμενο.
Όλα αυτά τα γράφω για να πω ότι όποιος προσπαθεί τελικά ανταμείβεται!
ΥΓ: Για κάποια λίγα βύσματα (μειοψηφία πιστεύω μέσα στους 60) που όλοι έχουμε ενδείξεις ότι πρέπει να πέρασαν είναι φυσικά καταδικαστέο, όπως και ήμουν ο πρώτος που αναδημοσίευα κάθε ανάρτηση σε blog που αναφερόταν στις παρατυπίες που έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν. Θεωρώ ότι αυτοί που πέρασαν με βύσμα (και σίγουρα θα καταλάβουμε μέσα στη σχολή ποιοι είναι) είναι άξιοι της μοίρας τους... Τίποτα παραπάνω.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν με την αξία τους και προς αυτούς που δε τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να μη τα παρατήσουν γιατί τίποτα δε τελειώνει σε μια προσπάθεια κα πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για αυτούς που προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη να πετύχουν ένα στόχο.
ΥΓ: Για κάποια λίγα βύσματα (μειοψηφία πιστεύω μέσα στους 60) που όλοι έχουμε ενδείξεις ότι πρέπει να πέρασαν είναι φυσικά καταδικαστέο, όπως και ήμουν ο πρώτος που αναδημοσίευα κάθε ανάρτηση σε blog που αναφερόταν στις παρατυπίες που έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν. Θεωρώ ότι αυτοί που πέρασαν με βύσμα (και σίγουρα θα καταλάβουμε μέσα στη σχολή ποιοι είναι) είναι άξιοι της μοίρας τους... Τίποτα παραπάνω.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν με την αξία τους και προς αυτούς που δε τα κατάφεραν αυτή τη φορά, να μη τα παρατήσουν γιατί τίποτα δε τελειώνει σε μια προσπάθεια κα πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για αυτούς που προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη να πετύχουν ένα στόχο.
BΡε παιδιά για να μη παρεξηγηθούμε κανείς δεν είπε ότι πέρασαν μόνο τα βύσματα. Ακόμα και να μην λέγατε ότι περάσατε με την αξία σας αυτό θα το καταλάβαινα από το γεγονός ότι μπαίνετε σε ένα forum να μοιραστείτε το άγχος σας και τη μαρτυρία σας. Ένα βύσμα είναι στα @@ του. Φυσικά και είδα παιδιά που έγραψαν και προσπάθησαν (όπως και εγώ άλλωστε που ήμουν από 1 Αυγούστου Αθήνα για να αποφύγω τα πήγαινε -έλα), όμως υπάρχουν κάποιες κραχτές περιπτώσεις. Δεν αναπαράγω ράδιο αρβύλα όταν βλέπω μέσα στους επιτυχόντες παιδιά ποθ καθόντουσαν μπροστά μου και κοιτούσαν ο ένας τον άλλο και γελούσαν που δεν ξέραν τίποτα. Έδιναν σχεδόν λευκή κόλλα και όταν βγαίναμε έξω και τα λέγαμε μου έλεγαν οι ίδιοι ότι μόνο ένα θέμα ήξεραν.
Εγώ θα δώσω συγχαρητήρια σε όσους μπήκαν στη διαδικασία και έκαναν άπειρα χιλιόμετρα, έφαγαν πάρα πολλά λεφτά, έχασαν δουλειές γιατί δεν τους έδιναν άδεια ή πήραν άδεια άνευ αποδοχών και φυσικά σε όσους πέτυχαν με το σπαθί τους γιατί και έγω πιστεύω ότι τα 2/3 των επιτυχόντων μπήκαν άξια!
Εγώ θα δώσω συγχαρητήρια σε όσους μπήκαν στη διαδικασία και έκαναν άπειρα χιλιόμετρα, έφαγαν πάρα πολλά λεφτά, έχασαν δουλειές γιατί δεν τους έδιναν άδεια ή πήραν άδεια άνευ αποδοχών και φυσικά σε όσους πέτυχαν με το σπαθί τους γιατί και έγω πιστεύω ότι τα 2/3 των επιτυχόντων μπήκαν άξια!
Διαφωνω απολυτα! Δηλαδη οτι ΜΟΝΟ το ενα τριτο των υποψηφιων περασε με βυσμα το θεωρεις επιτυχια; Το θεωρεις κατι θετικο; Αυτο ελειπε δηλαδη να περναγανε ολοι ετσι! Το θεμα ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ να μην μπει χαριστικα. Ουτε ΕΝΑΣ! Γιατι οκ ειναι πασιφανες απο τις βαθμολογιες οτι σε συγκεκριμενα ατομα (γιους αξιωματικων νυν και πρωην ο νοων νοειτω) μπηκανε 10 αρακια για να μην χαθουν ετσι "αδικα" για μια ατυχη στιγμη... Ενω σε μενα που ξερω πολυ καλα που κοπηκα (γιατι μεταξυ μας αν για μας που ειχαμε διαβασει και ειχαμε σε 4 απο τα 5 καλους βαθμους - διασταυρωμενα ελεγξα τις απαντησεις μου - και μας εκατσε στραβη σε ενα μαθημα... Αν αυτο το μαθημα γινοταν ξαφνικα και ως δια μαγειας 10 ΑΚΡΙΒΩΣ τοτε ο μεσος ορος θα εκτοξευοταν πολυ πιο πανω απο τους οριακα επιτυχοντες - οι κατω κατω στην λιστα - που ειναι πασιφανες οτι καποιοι απ αυτους διαβασανε οχι παρα πολυ και ηταν τυχεροι και πιανανε απλα τις βασεις) ειμαι σιγουρος 100% οτι το γραπτο μου βαθμολογηθηκε με καθε αυστηροτητα διαθεσιμη και στο μαθημα που κοπηκα ειμαι σιγουρος - επισης το διασταυρωσα - οτι κοπηκα με 9,999999! Ενω καποια αλανια (γιοι κορες ανηψια μπατζανακια κτλ) εχουν καλους βαθμους παντου εκτος απ το "δυσκολο" μαθημα οπου εχουν ενα 10,5 πχ (επισης ο νοων νοειτω - το κομμα πεντε ειναι για ξεκαρφωμα... Οχι 10 ακριβως :P)
Αυτα δεν τα λεω γιατι ζοριζομαι που κοπηκα. Απλα εκφραζω την αντιθεση μου με την διαδικασια και συνειδητοποιω πως αυτο το περι βασης ειναι απλα ενας ακομα τροπος να ελεγξουν τα αποτελεσματα. Γιατι αν θελετε να ξερετε, σε διαγωνισμους που ειναι πραγματικα διαφανεις κανονικα οταν ο πολυς κοσμος σε ενα μαθημα δεν παει καλα, η βαση πεφτει... Και ειναι αδικο για καποιον που εχει γραψει παντου καλα (που σημαινει οτι οντος προσπαθησε) και σε ενα μαθημα ισα ισα ειναι κατω απο τη βαση να κοβεται ενω αλλοι να γραφουν οριακα τη βαση παντου και να περνανε χωρις καμια επιπτωση στην μετεπειτα πορεια. Δηλαδη ειτε πεθανες στο διαβασμα ειτε κοροιδευες κι ησουν κολοφαρδος δεν εχει καμια διαφορα αρκει να περασεις την βαση και να μπεισ... Επισης ακομα πιο αδικο ειναι να εχεις παντου καλους βαθμους κι εσυ κι ενα βυσμα, να αποτυγχανετε κι οι δυο στο ιδιο μαθημα και να περναει το βυσμα με το γνωστο 8=10,9=10,9,5=10 κτλ κτλ... Αυτο ειναι ακομα χειροτερο...
Αυτη ειναι η ελλαδα! Γιαυτο βουλιαζει! Και πανω στην πιο κρισιμη στιγμη της τι χρειαζοταν; ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ!
Τα συγχαρητηρια μου βεβαια στους αξιως επιτυχοντεσ... Πιστευω πως τους (και μας) αξιζει ενα μεγαλο μπραβο γιατι ολα γινανε πολυ αποτομα και πραγματικα ολοι μας καναμε μεγαλες θυσιες και ταλαιπωρηθηκαμε πολυ. Επισης μπραβο πανε στις οικογενειες που μας στηριξαν και τους χρωσταμε πολλα. Οσο για την διοργανωση του διαγωνισμου εχω να τους πω - αν διαβαζει καποιος απ αυτους - πως οι διαδιακασιες εγιναν με απαραδεκτο τροπο. Ολα γινανε πολυ γρηγορα ουσιαστικα κανοντας τον διαγωνισμο αθηνοκεντρικο (ενω θα μπορουσαν να χωριστουν καποιες διαδικασιες σε ΛΑΡΙΣΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, δηλαδη αλλα δυο κεντρα που μπορει ο καθενας που μενει μακρια απο αθηνα να απευθυνθει εστω για τα βασικα... Οπως υψομετρηση πχ... Ή τα αρχικα υγειονομικα πλην ΑΝΥΕ) αλλα το κυριοτερο σφαλμα ηταν πως οι γραπτες εξετασεις ηταν καπακι μετα τα αθληματα που απαιτουσαν κι αυτα για πολλους προετοιμασια και σπαταλη χρονου... Κι οσοι δουλευανε κιολας καταφερανε να διαβασουνε ελαχιστα... Αλλα ξερετε τωρα... ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
Εσεις που μπηκατε με βυσμα να ξερετε (γιατι ξερω οτι διαβαζετε το φορουμ - δεν υπαρχει αλλο) οτι υπαρχουν ανθρωποι που μοχθησαν με θυσιες, ταλαιπωρημενοι με οικονομικα προβληματα που χαρηκαν εστω για λιγο οτι μπορει επιτελους να δουν μια ασπρη μερα και πως τους κλεψατε την χαρα εσεις που ετσι κι αλλιως λογω μπαμπα κτλ δεν εχετε καποιο θεμα οικονομικο και απλα θελετε να διασφαλισετε την οικονομικη σας ανεση εφορου ζωης και με βουλοκερι. Ειστε αξιοι της μοιρας σας και αληθινο καρκινωμα πανω στη χωρα αυτη. Καποια στιγμη ομως να ξερετε η φτερουγα του μπαμπα και την μαμας θα παψει να (... συνεχίζεται ...)
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 1
expedition έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Επειδή γράφονται πολλά θα ήθελα και εγω με τη σειρά μου να καταθέσω τη προσωπική μου εμπειρία. Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι μέσα στους επιτυχόντες. Όπου και να άκουγες πάντα υπήρχε η λέξη βύσμα. Ακόμα και μέσα εδώ, άτομα (βλέπε greko_27) προσπαθούσαν να απογοητεύσουν τους υποψηφίους λέγοντας ότι οι περισσότερες θέσεις είναι πιασμένες! Όμως εγώ όπως και πολλοί άλλοι ξεκίνησα τη προσπάθεια περνώντας με την αξία μου όλα τα στάδια και διαβάζοντας εντατικά μόνος μου, χωρίς φροντιστήριο και με σημειώσεις από όπου μπορούσα να βρώ (internet, βιβλιοθήκες κτλ). Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τους βαθμούς που είχα υπολογίσει και περάσω μάλιστα σε καλή σειρά, Χωρίς κανένα βύσμα πολιτικό ή γνωστό ή αξιωματικό ή παρατρεχάμενο.
ΥΓ: Για κάποια λίγα βύσματα (μειοψηφία πιστεύω μέσα στους 60) που όλοι έχουμε ενδείξεις ότι πρέπει να πέρασαν είναι φυσικά καταδικαστέο, όπως και ήμουν ο πρώτος που αναδημοσίευα κάθε ανάρτηση σε blog που αναφερόταν στις παρατυπίες που έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν. Θεωρώ ότι αυτοί που πέρασαν με βύσμα (και σίγουρα θα καταλάβουμε μέσα στη σχολή ποιοι είναι) είναι άξιοι της μοίρας τουσ... Τίποτα παραπάνω.
Λοιπον δεν θελω να μπω στην διαδικασια οτι δεν μπηκαν καθολου βυσματα, γιατι εαν το πιστευει καποιος αυτο ειναι ΑΦΕΛΗΣ. Και επειδη μου αρεσει να μιλαω και με ονοματα πλεον εας δουνε ολοι στην λιστα των επιτυχοντων το ονομα στον Α/Α 28. Γιατι εγινε και απο γνωστο μπλογκ πολυ ντορος για την εν...
ΥΓ.1) Και προσωπικα ειχα πει οτι θα ΝΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΥΣΜΑΤΑ. Το εαν απογουτευετε καποιος δεν με αφορα αλλα εστω ΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
2) 8 κενες απο αποφοιτους ΑΕΝ οι οποιες καλυφθηκαν απο αποφαση του υπουργου απο τους επιλαχοντες.1η φορα εγινε αυτο μετα απο πολλα χρονια. Ή τις προυγουμενες χρονιες (οπου υπηρχαν και επιλαχοντες στην συγκεκριμενη κατηγορια) εγραφαν ολοι καλα ή τωρα πηγαν τα τουβλα και εγραψαν. Και αναρρωτιεμαι πως ο υπουργος περιμενει να καλυφθουν τα πολλα κενα που υπαρχουν σε πλωτα σκαφη μονον απο υπαξιωματικους ή απο γραφιαδες;(κατι αδυνατον).Ετσι δεν φτιαχνετε ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ. Δημοτικη υπηρεσια ναι οχι ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.
3) Συγχαρητηρια και παλι σε οσους περασαν με το σπαθι τους αλλα μην διαστρεβλωνετε τα λογια των συνομιλητων σας και μην βγαζετε γενικα συμπερασματα.
4) Θα συμφωνησω με τον παραπανω ποστ.
εστω μα εστω και μια θεση που κλεβετε ειναι εις βαρος ολων των υποψηφιων που πανε με το σταυρο στο χερι με ενοχλει ειδικα οταν ο ιδιος ο υπουργος δεσμευεται για αντικειμενικες εξετασεις!
αυτο ξαναπεστο φιλε μου! Ουτε μια θεση χαριστικα! Προσβαλλει την προσπαθεια των τιμιων (ειτε περασαν ειτε οχι) και αποδεικνυει περιτρανα το αναξιοπιστο των δεσμευσεων του υπουργου! Ντροπη τους!
Δεν θεωρεις δηλαδη απαραδεκτο το οτι κανανε τα 9αρακια 10αρακια; Σοβαρα μιλας; Κανονικα αν ηθελαν αυτος ο διαγωνισμος να ηταν 100% τυπικος θα πρεπε να πεσει η βαση στο διοικητικο... Ή οπου χρειαζοταν... Γιατι δηλαδη στον διαγωνισμο του ταχυδρομικου ταμιευτηριου πριν απο καποια χρονια αυτο εγινε;(Η απαντηση αυτονοητη βεβαια)
Πως λοιπον να μην πουμε ολοι οτι επεσαν βυσματα τη στιγμη που βλεπουμε (μονος σου το λες) τα 9 να γινονται 10 και μαλιστα δεν διαφωνεις και απολυτα με αυτο. Γιατι δηλαδη δεν εγινε 10 καποιο δικο μου γραπτο που ηταν κατω απο την βαση ή σε γνωστα μου ατομα απο γνωριμιες που εκανα κατα τη διαδικασια που ημασταν ολοι ατομα χωρις βυσμα; Με ποιο κριτηριο εγιναν 10αρια συγκεκριμενα 9αρια; Πραγματικα απο τα αρκετα ατομα που γνωρισα ολες αυτες τις εβδομαδες μονο ενα ατομο περασε... Μονο ενα... ! Και οχι απαραιτητα ο καλυτερα διαβασμενοσ... Για να ειμαι ειλικρινης γνωρισα απιστευτα διαβασμενο ατομο που εμεινε απεξω και ακομα απορω πως ειναι δυνατον κατι τετοιο. Ονομα δεν λεω, αλλα το ατομο αυτο ειχε βγαλει ολες τις υλες 2-3 φορες πριν καν παμε για υψομετρηση... Με φροντιστηρια κι απ ολα.
Δεν γινεται να δειξεις ανωτεροτητα οταν βλεπεις με τα ματια σου τι γινεται ρε φιλε... Το σχολιο περι βυσματος μαλλον τελικα θελει μια μικρη τροποιηση. Οποιος ειχε το πιο δυνατο βυσμα μπηκε... Και το κερασακι στην τουρτα ποιο ηταν; Δεν εχεις και δικαιωμα να κανεις ενσταση για τη βαθμολογια... Ακου να δεισ... Κι αν θες την αποψη μου, οσοι λενε οτι δεν εβαλαν βυσμα μονο μα μονο αυτοι ξερουν στην πραγματικοτητα τι συμβαινει και τι κανανε και με ποιον τα κανονισανε... Δεν θελω να πω αλλα... Οποιος καταλαβε καταλαβε...
Σιγουρα πιστευω μπηκε κοσμος που διαβασε και αξιζε ΑΛΛΑ πιστευω καλυψε τις θεσεις που "περισσεψαν" αν με εννοειτε...
Τωρα απο δω και περα δεν εχει νοημα αλλο να το ζαλιζουμε. Αυτα τα περι βαρυτητας πτυχιου κτλ τα ακουω βερεσε. Εφοσον η προκυρηξη λεει πως θελει αποφοιτους ΑΕΙ χωρις διακριση τοτε ολοι ισοι ειναι. Γιατι καθε σχολη εχει τις δυσκολιες τις. Ευκολη δεν ειναι καμια. Εφοσον περασες τα μαθηματα εδω στον διαγωνισμο δεν χρειαζεται τπτ αλλο. Και βασικα για μενα οποιος εχει πια τοσο μαματο πτυχιο στο δημοσιο θα παει χαμενος. Ας παει σε καμια αμερικη-αυστραλια που εκει τον μορφωμενο κοσμο τον προσεχουν και τον σεβονται.
Τελος για μενα καλυτερα αυτο το ποστ να κλεισει. Η διαδικασια τελειωσε και οσο κι αν διαφωνουμε δεν μπορουμε να κανουμε τπτ. Για τους βαθμους ενσταση δεν δεχονται, το UHU STICK κολλαει και ξεκολλαει πανευκολα (αχαχαχα), η θλιβερη πραγματικοτητα του πελατιακου κρατους επαληθευτηκε και παλι οποτε εμεις το φαγαμε και ζοριστηκαμε ενω προφανως αλλοι δροσιστηκαν... Με τις υγειες σασ... Καληνυστα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης