ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
quaker
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από quaker »

η σχολη ειναι απιστευτα ψυχοφθορα και οσο και αν λεσ τωρα σιγα θα αντεξω (οπωσ ελεγα κ εγω βεβαια) ειναι απιστευτα δυσκολο.

η νοοτροπια τησ σχολησ θα σε επηρεασει απιστευτα και θα σου δημιουργησει μεσα σου μια μιζερια κ στενοχωρια συνεχεια.

Γμστ τα. Μια απο τα ιδια. Τελειωσα Αξιωματικων ΕΛ. ΑΣ πριν εναμισι χρονο.
Περασα τα τεσσερα χειροτερα χρονια της ζωης μου μεσα στην Σχολη. Μεχρι την τελευταια μερα που εβαλα το αστερι, ειχα στενοχωρια μεσα μου.
Κυριως ειναι θεμα ψυχολογιας πιστευω ολο αυτο. Ειναι η συγκριση με αλλες καταστασεις που βιωνουν αλλοι, τις οποιες θεωρεις καλυτερες και αισθανεσαι αδικια. Απο την αλλη εισαι σε αδιεξοδο γιατι εχεις ηδη περασει καποια χρονια εκει μεσα και τα σκεφτεσαι λιγο αργα...
Απλα υπομονη συνιστω στις νεοτερες σειρες που βρισκονται μεσα σε Σχολες. Ο καιρος περναει. Μπορει να φαινεται οτι περναει αργα, αλλα περναει.

billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

αμα σου αρεσει λογω ιδεολογιας επειδη εισαι φιλοπατρης και γουσταρεις την πατριδα ;ΜΗΝ μπεις
εγω μπηκα εθνιστης και καταφεραν να με παραιτησουν διεθνιστη
αν πας για αγαπη σε πατριδες και μπουρου ρου μην πας γιατι να θα σε κανουν να ξεχασεις την αγαπη για την πατριδα σου
βεβαια ειναι και σε τι διπλανο (4αρι) θα πεσεις
εγω στον 8ο λοχο ειμουν και οι νορμαλ ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα ενος χεριου
ενω υπαρχουν αξιολογα τεσσαρια (οπως ο επιλοχιας μας και οι λοχιες μας) σχεδον ολοι οι δεκαννεις που ξερα ηταν ζουδια, τα νορμαλ τεσσερια. Ειχαν μερικους νορμαλ
σημειωση νορμαλ δεν εννοω οτι δεν ειναι αυστηροι, απλως οι σωστοι ηξεραν ποτε πρεπει να ειναι αυστηροι και ποτε οχι, εμενα πχ ενα οργανο επειδη με βρηκε να σφουγγαριζω 1 λεπτο πριν το εγερτηριο μου την ειπε
για καλο πας και θα στην πουν
τελος παντων εγω απο τις λιγες μερες που εκατσα εβγαλα το εξης συμπερασμα και το λεω στους νεοτερους επειδη ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του
το να μεινεις στο στρατο εξαρταται απο την ειδικη δυναμη που εχεις να γραφεις τον αλλον στους ορχεις σου, ουτε απο την πειθαρχια σου ουτε απο το πεισμα σου ουτε απο τιποτα αλλο

εγω πχ ημουν παντα συνεπης στις υποχρεωσεις μου αλλα ειχα ενα μπουφο δεκαννεα που με αγχωνε τοσο που ανεβαζα πιεση (με εβλεπε να μην αισθανομαι καλα και συνεχιζε) αυτος στο διπλα θαλαμο, εβριζε εκανε γκαφες και επειδη ο διπλανος του δν του ελεγε τιποτα εμεινε παραπανω
τωρα αν εγραφα και εγω το δικο μου θα εμενα κ εγω αλλο λιγο, εξαρταται αν μπορεις να τους γραψεις ολους
με το που θα μπεις μεσα θα ακουσεις την πιπιλα
"εμεις θελουμε το καλο σας" και κολοκυθια με τη ριγανη να σε ρημαξουν θελουν στα πλαισια της "εκπαιδευσης" και αυτο με τη λογικη "αφου μου τα εκαναν εμενα θα τα κανω κ εγω"
λιγοι ειναι αυτοι που σε εκπαιδευουν ουσιαστικα
προσωπικα εμενα οταν με επιανε ο αλλος στο φιλοτιμο ημουν πολυ πιο συνεργασιμος
με το παιρνω καμψεις οχι συνεργασιμος δεν γινομουν αλλα επεφτε το ηθικο
Το ηθικο δεν ανεβαινει οταν τρεχεις και σου λεει ο συνοφος "ηθικον" και απαντας "ακμαιοτατος"
αλλα οταν σου δειχνει οτι σε καταλαβαινει

τωρα μερικες πληροφοριες που τα εχω προσφατα
δεδομενες ειναι οι φουσκαλες στα ποδια
δεδομενα τα σκισμενα δαχτυλα στα χερια (εγω ειχα πρηστει ουτε στα αρβυλα δεν χωρουσαν για να τα φτιαξω)
δεδομενο να μπαινεις μεσα και να βλεπεις σπασμενο το φοριαμο και ολα τα πραγματα ανω κατω
δεδομενο να θελεις να φυγεις τις πρωτες μερες-οταν το θελησεις Μην σκεφτεις τι θα πουν οι αλλοι
ΣΚΕΨΟΥ τα κινητρα που μπηκες, αν ειναι ισχυρα θα σε κρατησουν αν οχι φυγε, ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΘΑ ΔΥΣΤΗΧΗΣΕΙΣ
δεδομενο οτι θα κανεις αχρηστα πραγματα "επειδη πρεπει"
δεδομενο οτι Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ οταν λεει ο ευελπις δεν ψευδεται ειναι αλλο πραμα, θα λες στον αλλον οτι θελει να ακουσει ΠΑΝΤΑ
γιατι; Μ ρωταει εμενα ενας να του πω "ελευθερα" (για οσους δεν ξερουν, ουτε προσοχη καθεσαι τοτε ουτε τιποτα) και επειδη του ειπα την αληθεια, δως του βλακειες και αγκαριες
ΔΕΝ θα πας να το παιξεις ηρωας ΟΤΙ παθεις θα το αναφερεις στο διπλανο σου και θα κρινει αυτος για γιατρο

ενας πηγε να ανοιξει το κεφαλι του επειδη μετα τη γυμναστικη ζαλιστικε και επεσε στη μπανιερα
δεν θα δειχνεις ανθρωπινος-δηλαδη οι προβληματισμοι σου, με τους εξω οχι με τους μεσα, δεν θα δειχνεις οτι πονας ουτε θα δυσανασχετεις ουτε θα λες οτι κουραστηκες (θα το δειχνεις ομως)
δεν θα παιρνεις επι προσωπικου οτι σου λενε
ή στο λενε επειδη ειναι ηλιθιοι ή για να σε εκπαιδευσουν
(ή επειδη ειναι ηλιθιοι και χωρις να το ξερουν σε εκπαιδευουν κιολας)

για να πας πρεπει να εχεις πολυ καλη κατασταση, τα αθληματα για να μπεις ειναι γελοια, καθε μερα ομως σε πανε 1000ρι στο φουλ και σου βγαινει η πιστη αν εχεις στουμπωσει στα σουβλακια πριν μπεις

θα ντυνεσαι γρηγορα
οτι βρωμοφαγο εχει το τρως
να πινεις ΑΦΘΟΝΟ νερο ε (... συνεχίζεται ...)
TZINA

Δημοσίευση από TZINA »

Και φυσικα θα ντυνεσαι γρηγορα, απιστευτα γρηγορα. Και δε θα κοιτας στα ματια καμεναν 4/ετη. Και θα τους μιλας στον πληθυντικο. Η μηπως οχι. Στη ς. Τ. Υ. Α παντος αυτα ισχυουν.(θυμασαι που καποτε την κατηγορουσες; Και μας το παιζες στρατογκαυλος) θυμασαι ποσο εξτασιαστηκες οταν εδινες τα ψυχοτεχνικα και μπηκες για πρωτη φορα στη σχολη; Αφου αλλα περιμενες και αλλα βρηκες γιτι δεν ενδιαφερθηκες απο πριν να μαθεις τι εστι στρατιωτικες σχολες; Εσυ μα σ ελεγες οτι τα ξερεις ολα και οτι ο παππους σου ηταν εβελπις. Ετσι δεν ειναι; Και στο στρατο περιπου το ιδιο συμβαινει. Θα φυγεις κι απο κει ; Η θα βαλει βισμα ο μπαμπακας σου ναπερνας καλα; Τι νομιζες αγορι μου οτι τα αυγα τα αλλωνιζουν; Αμ δε, τα τιγανιζουν.
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Jonas11 »

Καλα μν συγκρινεις την θητεια με τν σσε. Μιλαω απο εμπειρια κ η πιεση που υπαρχει στ σσε με αυτη π εχοθν οι στρατευσιμοι ειναι πολλες φορες πανω... Αλλα γενικα στ σσε συμβαινει αυτο οι παραιτηθεντες να μπαινουν με ορεξη κ να ξενερωνουν απο τετοιες φασεις που λεει ο bilaras ... Αλλα θελει κουραγιο. Γτ αυτη η νοοτροπια τν απο μεσα δν αλλαζει.
TZINA

Δημοσίευση από TZINA »

Τι λεξη καψωνι φαινεται δεν την ειχες ξανακουσει ποτε ετσι; καλα πως μεγαλωσες εσυ στα πουπουλα; αν λαβω υπ οψη μου την ημερομηνια εγγραφης δεν πρεπει να τελειωσες ουτε τη βασικη εκπαιδευση ετσι; κανα παγωμενο μπανιο εκανες; αν οχι εισαι μια χαρα. σε πειραζε που εβρισκες χαλια τα πραγματα σου; ε και ; ποια ηταν η δουλεια σου να τα ξανα μαζεψεις φυσικα. σε πειραζε που σου μιλουσαν ασχημα; καλα δε σε ενημερωσε κανεις οτι δε μιλουσαν σε εσενα αλλα στον ευελπι ταδε; ολ'αυτα δε σου τα ειπαν οι δικοι σου; η σου ειπαν πανε κι αμα δε ς'αρεσει ¨φυγε. πολλοι γονεις το λενε αυτο. δε σκεφτικες το διαβασμα που εριξες ολη τη χρονια; η μηπως σ αρεσει το ελληνικο πανεπιστημιο στα χαλια που ειναι ; οτι δε μπορεις να μπεις μεσα απο την τσιγαριλα που αιωρειται στο χωρο. απο το κολοβαρεμα τοσο των σπουδαστων εως των καθηγητων. η μηπως σ αρεσει να σε τραβανε απο το μπρατσο να γραφτεις στο κομμα τους ειτε ειναι αριστεροι ειτε κομουνιστες; ρωτα τα παιδια στη ς. τ. υ. α στη ν 4/μοιρα τι τραβανε και μετα σκεψου τι περασες εσυ. θυμασαι που κατηγορουσες τη ς. τ. υ. α. ε! ουτε και για εκει εκανες δεν εκανες υπομονη ουτε για τη βασικη. και τι μας τοπεζες στρατογκαυλος ολη τη χρονα δεν καταλαβα.
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από karabill »

Ρε billara εισαι απιστευτος δηλαδη πριν μπεις εκραζες τωρα που μπηκες και βγηκες παλι κραζεις! Μηπως φταις εσυ και οχι αυτα που συμβαινουν μεσα; Γιατι δηλαδη να εχουν μινει τοσοι μεσα; Εγω το περιμενα πως θα γινοταν αυτο με εσενα. Πιστευα πως αμα συνεχιζες με τις ιδιες ιδιεολογιες ή θα επερνες ποδι ή θα γινοσουν απ τους καλυτερους... Μεσα επεσα... Πιστευες ποτε πως θα εμπαινες σε μια στρατιωτικη σχολη και θα σε χαιδευανε; Και σιγα μην τα κραταει αχτι το 4αρι για το τι του κανανε πριν 3 χρονια θα εχει ξεθυμανει απ την σαπιλα τοσα χρονια εκει μεσα. Και να ξερεις κ εσυ και ολοι οσοι θελουν να μπουν πως εκει μεσα ολα λειτουργουν σωστα οταν ριχνουν "σκατο"! Ολα αυτα τις πρωτες μερες περισσοτερο σε πιεζει η αλλαγη τροπους ζωης παρα τα καψωνια. Το να παρεις καμψεις πολλες ειναι θεμα συνηθειας. Το τρεξιμο ειναι επομενο στρατιωτικη σχολη ποσο ακομα αν ησουν οπλα που ειναι οι μαχημοι... Σε καταλαβαινω οτι καπου υπαρχει αυτο το ημαρτον πια! Κατα την γνωμη μου καθεσαι αναλογα ποσο το θελει η ψυχη σου και οχι η τσεπη σου! Γιατι αν δεν σου αρεσει εστω κ λιγο η νοοτροπια του στρατου (πρωινο ξυπνημα, φωνη, σκληρη εκπαιδευση και καψωνια) να μην τα περιμενεις δεν προκειται να επιβιωσεις!
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
TZINA

Δημοσίευση από TZINA »

Συνφωνω τζονας 11 αλλα κατι τετοιοι παιρνουν τις θεσεις απο αλλους που θελουν να μπουν και για λιγο δεν μπηκαν. να μαθουν και να προσαρμοστουν τι αντρες ειστε στο φιναλε λιγο εγωισμο δεν εχετε μεσα σας; τα παρατατε με την πρωτη; και για να του κανου ν του μπιλαρα καψωνια τον ετρωγε η γουνα του λιγο δε νομιζεις ; εκει δεν πας ξερωλας. αν πας τοχασες το παιχνιδι.
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από karabill »

ΤΖΙΝΑ εχεις απολυτο δικιο!
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
TZINA

Δημοσίευση από TZINA »

Μαλλον ο μπιλαρας δεν τα ηξερε καραμπιλ ολ' αυτα. Πιστευε οτι θα τον ξυπνουσαςν αγγελοι με καραμουζες, οτι θα ετρωγε μπεικον με αυγα και πιτσες. Και θα τον προσφωνουσαν με τη λεξη κυριος. Α και οτι δε θα ετρεχε ποτε απλα θα καθοταν και θα περνουσε ο καιρος ευχαριστα. Οτι επισης δε θα καθαριζε τουαλετες, οτι δε θα πετουσε σκουπιδια, οτι δε θα καθαριζε τζαμια, ουτε οτι θα σφουγγαριζε με χλωρινη ουτε οτι θα ετρεχε με το κοντομανικο 5.50 το πρωι με -1 βαθμους στο προαυλιο της σχολης.
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από Jonas11 »

TZINA έγραψε:Συνφωνω τζονας 11 αλλα κατι τετοιοι παιρνουν τις θεσεις απο αλλους που θελουν να μπουν και για λιγο δεν μπηκαν. Να μαθουν και να προσαρμοστουν τι αντρες ειστε στο φιναλε λιγο εγωισμο δεν εχετε μεσα σας; Τα παρατατε με την πρωτη; Και για να του κανου ν του μπιλαρα καψωνια τον ετρωγε η γουνα του λιγο δε νομιζεις ; Εκει δεν πας ξερωλας. Αν πας τοχασες το παιχνιδι.
δεν ειναι ακριβως ετσι στις σχολες μπαινουν αυτοι που πληρουσαν τα κριτηρια (βαθμοι πκε κλπ) οσο για τ μεσα ειναι πολυ διαφορετικα τ πραγματα... Ολοι παθαινουν τα ιδια με τν παλικαρι πανω απλα εκει μετρανε τ κινητρα... Εννοειται πως πας προσγειωμενος κ ετοιμος για οτιδηποτε αλλα μην νομιζεις οτι τ τεσσαρια πολλες φορες δεν παιζουν με την εξουσια τους η Η νοοτροπια της σχολης παταει στη λογικη (σχετικα με τς ασσους) αλλα μετρανε τα κινητρα σου κ αυτα βαζεις μπροστα ειδικα τ πρωτο 3μηνο γιατι εκει παθαινεις τα χειροτερα κ συνηθως αποχωρεις

KostasSSE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από KostasSSE »

Το πρωτο τριμηνο βγαινουν οι ασσοι μονο την Κυριακη;(μετα τον μηνα). Επισης αν καποιος/α κοπει στα ψυχοτεχνικα-ιατρικα-αθληματα τοτε εχει 'φαει' την θεση καποιου αλλου;(με μικροτερη βαθμλογια) (πανελληνιες)
TZINA

Δημοσίευση από TZINA »

Οχι κωστα αν πας κα ι φυγεις μενει κενη η θεση. αν δεν περασεις τα ψυχοτεχνικα απλα δεν περνας στη σχολη.
Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ar93 »

Αν κάποιος εύελπις θέλει να μείνει (και μείνει) μέσα το σαββατοκύριακο τι θα κάνει; Εννοώ, θα ξυπνήσει κανονικά στις 6:00 και θα έχει μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπως την υπόλοιπη εβδομάδα ή είναι πιο χαλαρά?
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
fistikisfiction
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από fistikisfiction »

billaras εχεις καταλαβει τι σημαινει ΑΣΣΟΣ; Επειδη περασα απο ασσος ξερω. Ο ασσος ειναι τον για ολες τις δουλειες. Στρατο μπηκες. Ολοι δυσκολευτηκαμε. Δεν μπορω να ισχυριστω οτι περασα τα πανδεινα αλλα περασα αρκετα εχω κλαψει και απο τα νευρα μου... Το προβλημα στις σχολες δεν ειναι η νιλα... Σαν ασσος εννοω. Γιατι τωρα σαν δυαρι στη σμυ κανω ζωαρα... Σαν δεκανεας φοβερες υπηρεσιες... Το προβλημα ειναι η ψυχολογικη πιεση η ο ψυχολογικος πολεμος σε συνδυασμο με το καψωνι. Νομιζεις οτι καιγεται καρφι στο τεσσαρι αν εσυ εχεις προσωπικα προβληματα η το πως νιωθεις. Αν και επρεπε...

Τα τεσσαρια δεν ειναι ιδανικοι εκπαιδευτες αλλα τους θεωρω τους πιο ικανους να διοικησουν γιατι εχουν κανει 4 χρονια και ειναι διοικουσα οποτε πρεπει λογικα να ειναι πιο ωριμοι... Οταν ο ασσος κατεβαινει εξι και δυο για γυμναστικη και περιμενει τα δυαρια που κατεβαινουν και δεκα μεσα στο κρυο φορωντας κοντομανικο γιατι δεν προβλεπεται ακομα απο το προγραμμα ωρων υπηρεσιας και εκπαιδευσεως να φορανε μακριμανικο... Δυστυχως ετσι ειναι. Σαν ασσος αισθανεσαι αχρηστος τιποτα ειναι θεμα ψυχολογιας. Δυστυχως ετσι ειναι και φετος καταλαβα οτι το καψωνι ο ψυχολογικος πολεμος και ολα αυτα ΠΡΕΠΕΙ να γινονται γιατι ετσι στρωνεις χαρακτηρα και προσαρμοζεσαι στη στρατιωτικη ζωη... Περυσι και εγω ελεγα τους ασσους θα τους εχω χυμα ουτε προσοχες ουτε αερα ουτε καμψεις. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αναγκαστικα τα κανεις.

Αμα καθοσουν τον χρονο και γινοσουν δευτεροετης και εβλεπες τι θα τραβαγες μεχρι να μπουν οι ασσοι και να ορκιστουν... Ανα πεντε μερες θα φυλουσες συν κτφ (οπως το λενε στη σσε) συν χωσιμο απο τις πανω ταξεις γιατι ουσιαστικα ειστε σαν ασσοι... Εγω τωρα προς τα χριστουγεννα αισθανομαι δευτεροετης. Πηγαινε το τσαπινγκ με το πτυοσκαπανο στο πεδιο βολης και στη σχολη συννεφο... Ετσι ειναι περνας απο σταδια. Και θα καταλαβαινες οτι πολλα πραγματα πρεπει να γινουν γιατι δεν γινεται διαφορετικα... Δεν το καταλαβαινεις αλλα ακου με που σου λεω... Ειμαι σιγουρος οτι ηδη μετανιωσες που εφυγες... Στη ΣΣΕ περασες...
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Καλά ο μπιλάρας ήταν σε μια ουτοπία πριν μπει.Όσοι το γουσταρετε και το αγαπάτε μην πτοείστε. ¨Ηταν απλώς ένας αποτυχημένος που το καταλαβε πάλι καλά γρήγορα.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης