ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

roverr24 έγραψε:Ωραια να οντως καποιοι φευγουν, αυτο ειναι λαθος του ΣΤΡΑΤΟΥ και οχι λαθος των παιδιων, πρεπει να εχουν υπευθυνους δημοσιων σχεσεων να μιλανε στα σχολεια να ανοιξουν τα στρατοπεδα να μπορουν τα παιδια καποιο διαστημα πριν μπουν να βιωσουν αν Θελουν για 1-2 βδομαδες τη στρατιωτικη ζωη.
Δε μπορει να καταργηθει το συστημα με τις πανελληνιες προς το παρον, ειναι το μονο αξιοκρατικο

αν θες τη γνωμη μου
πρεπει να εχει και λιγο μυαλο ο υποψηφιος
πχ
απο το σχολειο μου 10 περιπου ηθελαν στρατο-αστυνομια (60 ατομα ειμασταν στην Γ)
απο αυτους παιζει οι 8 να τσακωνοντουσαν με τους καθηγητες συνεχεια να αργουσαν συνεχως στο μαθημα να πουλανε μεταξυ τους τσαμπουκαδες... Τωρα αν δεν μπορεις να πας καπου στην ωρα σου
και πας με το "ειμαι μαγκας θα σας δειρω ολους" ε πρεπει να εισαι χαζος για να πας σε στρατιωτικη σχολη οπου ακομα και ταινιες να δεις (ασε το μπαμπα, τον θειο και τον παππου που θα σου πουν ιστοριες απο το στρατο-πες οτι και καλα τα μεγαλοποιουν) βλεπεις οτι τους τη λενε και τους αγγαρευουν
και θα πας ενω δεν σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου να το παιξεις πειθαρχημενος; Δεν νομιζω

σαφως συμφωνω μαζι σου πρεπει να γινεται ενημερωση στα σχολεια
αλλα οταν ο αλλος δεν εχει στοιχειωδη "χαρισματα" σεβασμου και πειθαρχιας δεν μπορει να προσαρμοστει ουτε και θα το κανει... Ε αν νομιζει οτι θα παει εκει και να ειναι με τη μια ο φωστηρας να γινει στρατηγος Σε 3 μερες λογικο ειναι να φυγει στη μια εβδομαδα
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

Κουβεντα να γινεται
knight φωτισε μας που τα ξερεις
τα δυαρια, τριαρια και οι τεταρτοετεις
1-εχουν φυσικη δυναμη πανω μας (οπως εχει ο λοχαγος στον υπολοχαγο) ή τιμης ενεκεν απλως επειδη ειναι αρχαιοτεροι μας αγγαρευουν;
2-παλι "τα δυαρια, τριαρια και οι τεταρτοετεις", τους λεμε μαλιστα κυριε και πληθυντικο ή υπαρχει οικιεοτητα;
3- ακουσα οτι ειμαστε "χρεωμενοι" σε καποιον γηραιοτερο ευελπη (σε προχωρημενο ετος εννοω) ισχυει; Και αν ναι σε ποιο ετος
Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

Είμαι Αθηναίος,17 χρονών και το όνειρο μου από μικρός ήταν να γίνω Ευελπίς, για αυτό και πηγαίνω γυμναστήριο 3 φορές την βδομάδα εδώ και 2 χρόνια. Όμως ακούω από διάφορους ότι ο στρατός είναι παραμελημένος, και ότι σοβαρή εκπαίδευση δεν γίνεται, και πως η Σ. Σ. Ε. Είναι μέσα στη λούφα. Θέλω κάποιος που έχει φοιτήσει από εκεί να μου πει αν αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν βάση. Ελπίζω πως όχι. Θέλω να μπορώ να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορώ στην χώρα μου.
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από vasilis67 »

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν βάση. Παρότι θα υπάρχουν και λουφαδόροι, όπως συμβαίνει συνήθως στη ζωή, δεν είναι ο κανόνας.

Η εκπαίδευση στη ΣΣΕ είναι σοβαρή και (στρατιωτικά) σκληρή. Οι Ευέλπιδες, στα τέσσερα χρόνια φοίτησης, περνάνε από πολλά στάδια εκπαίδευσης (αυξανόμενης δυσκολίας) τα οποία έχουν στόχο να τους κάνουν άξιους ηγήτορες.

Αυτό σημαίνει σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και πειθαρχία. Σημαίνει εκπαίδευση αντίστοιχη των ειδικών δυνάμεων, αφού κάποιοι Ευέλπιδες θα αναλάβουν μετά την αποφοίτηση, την διοίκηση τέτοιων μονάδων. Σημαίνει πειθαρχικές ποινές ακόμα και για μικρά παραπτώματα που στον ανεκπαίδευτο φαίνονται αυστηρές και ίσως υπερβολικές.

Ο Εύελπις, όμως, που αύριο θα είναι υπεύθυνος με τις αποφάσεις και τις πράξεις του για τη ζωή ή το θάνατο πολλών ανθρώπων, για την προστασία της Πατρίδας μας, πρέπει να είναι κατά το δυνατόν άψογος. Πρέπει να μην λυγίζει στις δυσκολίες. Ακόμα κι όταν κινδυνεύει θανάσιμα, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Αυτός είναι ο σκοπός της ΣΣΕ. Να δημιουργεί ηγήτορες, κι αυτό γίνεται μόνο με πολύ και σκληρή δουλειά. Και οι Ευέλπιδες, αγόρια και κορίτσια, που αντέχουν και συνεχίζουν ενάντια στις δυσκολίες, αξίζουν κάθε μπράβο που μπορούμε να τους δώσουμε.

Η ζωή στη σχολή βέβαια δεν είναι πάντα δύσκολη. Υπάρχουν και οι χαλαρές στιγμές και οι στιγμές διασκέδασης όπως και πολλές ώρες ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Γενικά θέλει αρκετό διάβασμα και σκοπός είναι η αριστεία αφού αυτή καθορίζει και την ιεραρχική αρχαιότητα από την αρχή μέχρι το τέλος της φοίτησης και την εισαγωγή στο στράτευμα.

KostasSSE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από KostasSSE »

Στις στιγμες χαλαρωσης παιζει να δουμε και καμια Ευελπι ή οχι; Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

kallitexnis έγραψε:
μητσοσ έγραψε: στη σχολη ευελπιδων εχει γυναικες.

Ναι αλλά είναι σε ξεχωριστούς κοιτώνες και επικίνδυνο να τις πειράξεισ...
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από vasilis67 »

Εκτός σχολής κάνεις ότι θες, εντός σχολής όμως κινδυνεύεις μέχρι αποβολής για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

KostasSSE έγραψε:Στις στιγμες χαλαρωσης παιζει να δουμε και καμια Ευελπι ή οχι;Εικόνα

Βλέπω Κώστα είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος για την Σχολή που θες...

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
KostasSSE

Δημοσίευση από KostasSSE »

Μαυρε Ιπποτη πλακα εκανα και οντως δεν θελω να περασω στην ΣΣΕ για να βλεπω κοπελες! Τις γυναικες δεν τις βλεπεις καθολου μεσα στην ημερα ή, μπρει κατα την διαρκεια της γυμναστικης να τις δεις να γυμναζονται και αυτες;
pankar94

Δημοσίευση από pankar94 »

Γεια σας παιδια. Ειμαι 17 χρονων και στο τελος της χρονιας θα δοσω για Πανελληνιες. Σκεφτομαι και για Ευελπιδων. Ο στρατος μου αρεσει αλλα θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για το πως ειναι η φοιτητικη ζωη μεσα στη σχολη και τι κανει καποιος καγημερινα.
Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Salmonelitsa »

Παιδιά μια ερώτηση... Οι δευτεροετείς κοιμούνται σε διαφορετικό θάλαμο από τους πρωτοετείς;(ή και οι τριτοετείς και τεταρτοετείς έαν είμαι π. Χ. Εγώ στην ευελπίδων που έχει 4 χρόνια φοίτησης)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σε κάθε θάλαμο υπάρχει ένας 1ετής, ένας 2ετής ένας 3ετής και ένας 4ετής. Ο 4ετής είναι υπεύθυνος για τον 1ετή και ο 3ετής για τον 2ετή.Εικόνα
Salmonelitsa
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Salmonelitsa »

Οχχχ αυτό δεν μ'άρεσε καθόλου! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Nassos έγραψε:Σε κάθε θάλαμο υπάρχει ένας 1ετής, ένας 2ετής ένας 3ετής και ένας 4ετής. Ο 4ετής είναι υπεύθυνος για τον 1ετή και ο 3ετής για τον 2ετή.Εικόνα
Και ο 1ετής πάει τοίχο - τοίχο;
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από diplomaths »

Χαχαχαχαχαχχαχαχα :P
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση