ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από diplomaths »

Για κάποιον που θέλει πολύ να μπει, είναι λεπτομέρεια αυτό κατά την γνώμη μου
Δηλαδή δεν είναι λόγος κάποιος να απορρίψει στρατιωτική σχολή επειδή τις πρώτες βδομάδες που είναι η εκπαίδευση το ότι δεν θα μπορεί να βγει
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από kallitexnis »

Δεν είπα αυτό. Απλά προσπαθώ να σ'ενημερώσω γνωρίζοντας ελάχιστα περισσότερα. Γενικότερα η ζωή στη σχολή έχει κλεισούρα. Σαν πρωτοετής έχεις τα ΣΚ, τις άδειες Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και την καλοκαιρινή άδεια μετά την θερινή εκπαίδευση. Τα υπόλοιπα χρόνια βγαίνεις και Τετάρτες. Βέβαια αν τιμωρηθείς ή έχεις υπηρεσία (όπως είπε παραπάνω κάποιος) ξεχνάς το έξω. Απλά θέλω να πω ότι και κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας σου θα είσαι συνεχώς σε διαφορετικούς τόπους, θα χάνεις σημαντικά πράγματα γιατί έχεις υπηρεσία και θα παραμένεις μέσα αρκετές φορές. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα και καλοκαίρι δεν θα είναι δικό σας...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Μη σας αποθαρρυνει κανεις, ο Χερμαν Εσσε ελεγε οτι αντιπαθουμε ειναι αυτο που ποθουμε περισσοτερο, μακαρι οσοι δηλωσουν να μπουνε στις σχολες λοιπον και σε οποιον δεν αρεσει να φυγει, μη ψεγετε ετσι τον κοσμο με αποτομες εκφρασεις, σε φορουμ ειμαστε οχι στο γηπεδο
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Αλέξης »

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι και δεν μιλάω προσωπικά για το παιδί. Δεν είναι λογική αυτή, πάω κ άμα δε μ αρέσει φεύγω. Γνωρίζεις πόσα παιδιά που το θέλουν πραγματικά μένουν απ έξω κάθε χρόνο εξαιτίας κάποιων άλλων που θεωρούν ότι θα μπούν στο στρατό και θα κάθονται; Γνωρίζεις επίσης τον αριθμό των εισαχθέντων που φεύγουν την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα εκπαίδευσης γιατί άλλα φαντάστηκαν και άλλα προέκυψαν;
Άβαταρ μέλους
Titis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Titis »

Παιδιά εγώ πιστεύω πως θυσιάζεις τόσα πολλά για να πας να γίνεις στρατιωτικός που πρέπει να το έχει σκεφτεί πάρααααα πολύ καλά πριν... Πρέπει να τα ζηγήσεις όλα πολύ καλά. Γιατί αν ο λόγος που θες να πας στρατό (οικονομικός, ηθικός, αξίες, πιστεύω, μόστρα, καύλα κ. Α) δεν είναι τόσο δυνατός και ισχυρός όσο χρειάζετε και πρέπει να είναι, δεν θα τα βγάλεις πέρα. Και μιλάω εγώ που η μόνη πηγή πληροφόρησης μου είναι το ίντερνετ και οι φίλοι μου! Αυτή η εντύπωση μου έχει δωθεί!
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Αυτή είναι και η σωστή.:)
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ωραια να οντως καποιοι φευγουν, αυτο ειναι λαθος του ΣΤΡΑΤΟΥ και οχι λαθος των παιδιων, πρεπει να εχουν υπευθυνους δημοσιων σχεσεων να μιλανε στα σχολεια να ανοιξουν τα στρατοπεδα να μπορουν τα παιδια καποιο διαστημα πριν μπουν να βιωσουν αν Θελουν για 1-2 βδομαδες τη στρατιωτικη ζωη.
Δε μπορει να καταργηθει το συστημα με τις πανελληνιες προς το παρον, ειναι το μονο αξιοκρατικο
leonidas

Δημοσίευση από leonidas »

Titis έγραψε:Πολύ εύκολα συμπεράσματα δεν βγάζετε μερικοί εδώ πέρα; Ρωτάω αν θα μπορώ να βγαίνω μια φορά την εβδομάδα καμιά βόλτα και με βγάλατε παρτάκια, που σκέφτομαι μόνο την καλοπέραση και τα λεφτά πως δεν κάνω για στρατό και πως θα φάω την θέση ενώς παιδιού... Μερικοί είστε πολύ αστείοι. Ειλικρινά. Προσπαθώ να καταλάβω την στρατιωτική ζωή γιατί δεν είναι ότι πιο εύκολο απ'την ελευθερία να μπεις στον περιορισμό... Και κάνω ερωτήσεις για να καταλάβω περί τίνος πρόκειτε! Μην είστε τόσο απόλυτοι μερικοί! Και ποτέ μην κρίνετε τον άλλον από τις ερωτήσεις του. Γιατί δεν ξέρετε σε τι αποσκοπεί! Απλά αν έχετε την καλή διάθεση απαντήστε!

φίλε, ασε το στρατό και έλα αστυνομία (αν έχεις βαθμολογία) θα κάνεις τη ζωή σου!(σε σχέση παντα με τις υπόλοιπες στρατιώτ σχολές). Θα μπορείς να μενεις εντός σχολής, να βγαίνεις όποτε θες, να γυρνάς όποτε θες (με πολιτικά για τους διαμένοντες) . Έχε πάντα υπόψη πως πάει με τη διοίκηση της σχολής. Φέτος καλή διοίκηση, του χρόνου αστα να πάνε κλπ... Μία χρονιά μόνο μας βγήκε λίγο στραβά, αλλα οκ... Εικόνα

Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

roverr24 έγραψε:Ωραια να οντως καποιοι φευγουν, αυτο ειναι λαθος του ΣΤΡΑΤΟΥ και οχι λαθος των παιδιων, πρεπει να εχουν υπευθυνους δημοσιων σχεσεων να μιλανε στα σχολεια να ανοιξουν τα στρατοπεδα να μπορουν τα παιδια καποιο διαστημα πριν μπουν να βιωσουν αν Θελουν για 1-2 βδομαδες τη στρατιωτικη ζωη.
Δε μπορει να καταργηθει το συστημα με τις πανελληνιες προς το παρον, ειναι το μονο αξιοκρατικο
Ναι φιλαράκο συμφωνώ απόλυτα αλλά όπως εγώ και τόσα άλλα παιδιά ψάχνουμε το παραμικρό για να δούμε αν τελικά μπορούμε να ανταπεξέλθουμε το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και τα άλλα παιδιά πριν προχωρήσουν στην απόφαση να παρουσιαστούνε.
solid

Δημοσίευση από solid »

Κατα τη φοιτιση στο σσε οι στρατιωτες χρησιμοποιουν ηλεκτονικο υπολογιστη?
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν »

Γεια σας παιδες, θελω καποιος αποφοιτος η φοιτητης της ΣΣΕ να μου πει πως ειναι το κλιμα μεσα εκει; Ποιο ειναι το επιπεδο δυσκολιας της εκεπαιδευσης; Τι πρεπει να εχεις για να επιβιωσεις εκει μεσα;
PETER.D
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από PETER.D »

Φιλε διαβασε τις προηγουμενες σελιδες και θα καταλαβεις απολυτα (σχεδον)
Katerini21

Δημοσίευση από Katerini21 »

Παιδια εγω μαλλον περναω σσε... Να κανω μια ερωτιση και εγω με την σειρα μου... !
1) μεσα στην σχολη επιτρεπονται λαπτοπ (χωρις καμερα φυσικα) ... Και αν υπαρχει καποιο wi-fi πχ για ιντερνετ; Γτ στην αστυνομια νομιζω απο φετος τα μαθηματα θα γινονται με λαπτοπ!
2) διπλομα οδηγισης μπορεις να παρεις μεσα απο την σχολη; Και αν ναι... Καθε ποτε υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;

Την παρασκευη τι ωρα μπορω να φυγω απο την σχολη; Και τι ωρα πρεπει να παρουσιαστω την κυραικη;
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Katerini21 έγραψε:
1) μεσα στην σχολη επιτρεπονται λαπτοπ (χωρις καμερα φυσικα) ... Και αν υπαρχει καποιο wi-fi πχ για ιντερνετ;
επιτρέπεται λάπτοπ και υπάρχει ιντερνετ με καλώδιο.

Katerini21 έγραψε:2) διπλομα οδηγισης μπορεις να παρεις μεσα απο την σχολη; Και αν ναι... Καθε ποτε υπαρχει αυτη η δυνατοτητα;

όχι δεν γίνεται αυτό.

Katerini21 έγραψε:Την παρασκευη τι ωρα μπορω να φυγω απο την σχολη; Και τι ωρα πρεπει να παρουσιαστω την κυραικη;

παρασκευη μεσημερι περιπου στις 3

κυριακη βραδυ 10,30

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Georgios55
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Στρατός
Επάγγελμα: Δεν εργάζομαι

Δημοσίευση από Georgios55 »

Να σε ρωτήσω BlackKnight κάτι περίεργο... Το εγερτήριο πως είναι; Δηλαδή πως σας ξυπνάνε στην σχολή; Και συγκεκριμένα για τους πρωτοετείς της σχολής για τους οποίους στην αρχή η αλλαγή περιβάλλοντος είναι δύσκολη...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες