Μειωμένη θητεία - Προστάτες οικογένειας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Καλησπερα. Ειμαι μοναχοπαιδι απο επαρχια,&Ο πατερας μου εχει παρουσιασει 2 εμφραγματα και 1 εγκεφαλικο στο παρελθον. Δικαιουμαι κατι ιδιαιτερο η κανω κανονικα την 9μηνη θητεια μου; Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ακριβώς από πάνω υπάρχει ένα άρθρο που το έχω βάλει 5 φορές σε κάθε σελίδα, δεν το είδες;
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Καλησπέρα, πρόσφατα αναγνωρίστηκα ως 8μηνος και απολύομαι σε ένα μήνα. Ο πατέρας μου έχει υψηλό ποσοστό αναπηρίας και είναι ανίκανος για εργασία. Θεωρούμαι προστάτης οικογένειας; Μισθολογικά δικαιούμαι κάποια αύξηση σε σχέση με τον κανονικό μισθό του οπλίτη; Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Οι προστάτες κάνουν 8 μήνες οπότε δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην θητεία σου

όχι δεν παίρνεις παραπάνω χρήματα

Αντωνης

Δημοσίευση από Αντωνης »

Καλησπερα σας!

Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι. Δεν ειμαι πολυ σχετικος απο φορουμ και ψαχνω πολλες ωρες για μια απλη απαντηση.

Ο Πατερας μου πεθανε τον Μαρτιο. Ειμαστε 2 αδελφια (28 και 23 [εγω ειμαι ο 23]). Ο αδελφος μου υπηρετησε το 08. Δικαιουμαι καποια μειωμενη θυτεια και ισως και θυτεια στην Αθηνα; Η μητερα μου δεν εργαζεται.

Αν μπορουσε να μου απαντησει καποιος, θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1.Mειωμένη θητεία δεν δικαιούσαι διότι δεν είσαι ο μεγαλύτερος γιός2. Σίγουρα δικαιούσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση

Υ. Γ Συλλυπητήρια

vasilis89

Δημοσίευση από vasilis89 »

Καλημερα και απο μενα.
Ο πατερας μου ειναι 73 χρονων. Απο οτι διαβασα και εδω μεσα δικαιουμαι 8μηνο. Αμα η θητεια γινει 12μηνη διακιουμε 9μηνο οπως παλια;
Επισης κατ εξαιρεση μεταθεση διακιουμαι; Αυτα που διαβασα δε γραφουν καπου για πατερα ανω των 70.
Ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kostas17 »

Αν δικαιουσαι μειωμενη θητεια τοτε θα παρεις και μεταθεση στον τοπο σου. Στην σειρα μου το 2010 τουλαχιστον ετσι γινοταν
ΟΠΛΙΤΗΣ2013

Δημοσίευση από ΟΠΛΙΤΗΣ2013 »

Μπηκα 3 ιουλιου εξ αναβολης αφου υπηρετησα 2 μηνες εχω υπολοιπο 7 ηθελα να ρωτησω αν δικαιουμαι μειωμενη θητεια επειδη η μητερα μου ειναι ανυπαντρη αλλα ο πατερας μου με εχει αναγνωρησει δεν ειμαι αγνωστου πατρος οποιος γνωριζει κατι ας μου απαντησει. ευχαριστω πολυ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τέκνα άγαμης μητέρας είναι όσα γεννήθηκαν από μητέρα που δεν έχει συνάψει γάμο και εξακολουθεί να είναι άγαμη. Ομοίως, ως τέκνα άγαμης μητέρας θεωρούνται και όσα γεννήθηκαν εκτός γάμου από διαζευγμένη μητέρα, η οποία συνεχίζει να διατελεί σε διάζευξη
Άβαταρ μέλους
kwstasM60
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kwstasM60 »

Καλησπερα παιδια και πολλα μπραβο για το site! Εχω χωρισμενους γονεις και ζω με τον πατερα μου θεωρουμε προστατης; Κανω μιωμενει θητεια;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όχι
Kostas~

Δημοσίευση από Kostas~ »

Για σας παιδιά θα ήθελα να μάθω αν οι γένια του 94 θα κάνει 12μηνη Θητεία.

Η γονείς μου είναι χωρισμένη εδώ και 8 - 9 χρόνια έχω έναν μικρότερο αδελφό Ισχύει για μένα ο προστάτης της οικογενείας ; Μένω με την μανά μου από τότε που χώρισαν !

Αν ναι πόσοι μήνες μπορούν να αφαιρεθούν από την συνολική φυτεία μου;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για την αύξηση της θητείας υπάρχει ξεχωριστό θέμα

δεν δικαιούσαι καμία μείωση θητείας

Άβαταρ μέλους
Mazda 6
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Mazda 6 »

Καλησπέρα κι από εμένα!

Διάβασε τις προηγούμενες σελίδες, όμως θεώρησα πιο σωστό να διατυπώσω τα δικά μου ερωτήματα, για να έχω πιο "φρέσκιες" απαντήσεις.

Δύο στοιχεία: Έχει πεθάνει ο πατέρας μου, οπότε εγώ είμαι προστάτης οικογένειας και μου είπαν για 8μηνο. Επίσης θα υπήρετήσω μαζί με τον αδερφό μου.

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να "επικυρώσω" (ας το πω έτσι αδόκιμα) το ότι θα κάνω μειωμένη θητεία; Με την κατάταξή μου πρέπει να πάρω μαζί κάποια ειδικά έγγραφα (πχ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα μου) ή αυτά τα χαρτιά θα τα δώσω αργότερα;

Δεύτερο ερώτημα: Αφού θα υπηρετήσω μαζί με τον αδερφό μου, δικαιούται ο ένας να έρθει Χανιά (τόπος μόνιμης κατοικίας) απ' ότι μας είπαν, μετά το κέντρο. Ισχύει; Τι διαδικασία πρέπει να κάνουμε γι' αυτό;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες