Μειωμένη θητεία - Προστάτες οικογένειας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από Greek_Army »

leras έγραψε:Καλησπέρα! Μπαίνω στις 2/5/11 και θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανεις αν δικαιούμαι 6μήνη θητεία. Είμαι προστάτης οικογενειας (έχει πεθάνει ο πατέρας μου) και η μητέρα μου έχει 80% αναπηρία λόγο μεταμόσχευσης και έχει καταθέσει τα χαρτιά της για σύνταξη από τα χριστούγεννα.

ήπως ξέρει κανεις αν δικαιούμαι 6μηνο; Θα πάω από δευτερα και στο roof να το ψάξω απλά ήθελα να δω μήπως ξέρεις κανεις;[;) ]

Διάβασε το άρθρο που έχουμε στο φόρουμ
tolisd
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tolisd »

Καλησπέρα,

Θέλω να μου δώσετε μια διευκρίνηση για την περιπτωσή μου. Υπάγομαι στην κατηγορία του μοναδικού γιου με πατέρα με κινητική αναπηρία 89%. Οι γονείς μου είναι διαζευμένοι και η μητέρα μου άγαμη. Πόση μείωση θητείας δικαιούμαι και σε ποια από τις δύο περιπτώσεις; Επίσης διαβάζω κάτι για επανεξέταση του πατέρα μου. Αυτό δεν είναι λίγο "επίπονο"; Εφόσον έχω αποδεικτικά από ΙΚΑ ότι έχει 89% αναπηρία και παίρνει επίδομα αναπηρίας, πρέπει να τρέχω τον άνθρωπο να κάνει εξετάσεις από στρατιωτικούς γιατρούς;

Στην περίπτωση της αναπηρίας του πατέρα μου. Έχω βγάλει οικογενειακή κατάσταση για στρατολογική χρήση και έχω το χάρτι του ΙΚΑ που αποδεικνύει το ποσοστό της αναπηρίας και την χορήγηση επιδόματος. Χρειάζεται κάτι άλλο;

Ευχαριστώ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

tolisd έγραψε:Καλησπέρα,

Θέλω να μου δώσετε μια διευκρίνηση για την περιπτωσή μου. Υπάγομαι στην κατηγορία του μοναδικού γιου με πατέρα με κινητική αναπηρία 89%. Οι γονείς μου είναι διαζευμένοι και η μητέρα μου άγαμη. Πόση μείωση θητείας δικαιούμαι και σε ποια από τις δύο περιπτώσεις; Επίσης διαβάζω κάτι για επανεξέταση του πατέρα μου. Αυτό δεν είναι λίγο "επίπονο"; Εφόσον έχω αποδεικτικά από ΙΚΑ ότι έχει 89% αναπηρία και παίρνει επίδομα αναπηρίας, πρέπει να τρέχω τον άνθρωπο να κάνει εξετάσεις από στρατιωτικούς γιατρούς;

Στην περίπτωση της αναπηρίας του πατέρα μου. Έχω βγάλει οικογενειακή κατάσταση για στρατολογική χρήση και έχω το χάρτι του ΙΚΑ που αποδεικνύει το ποσοστό της αναπηρίας και την χορήγηση επιδόματος. Χρειάζεται κάτι άλλο;

Ευχαριστώ

• Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία
  • Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας, εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο
Που πιστεύεις ότι ανήκεις; Εγώ πιστεύω στην πρώτη κατηγόρια. Όσο για την επανεξέταση σίγουρα είναι ταλαιπωρία αλλά πρέπει να τον εξετάσουνε και στο στρατιωτικό νοσοκομείο ώστε να βγάλουνε την δικιά τους γνωμάτευση καθώς αυτή θα ισχύσει, δεν δίνουνε και ιδιαίτερη σημασία στα χαρτιά του δημοσίου

nikaji
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από nikaji »

tolisd έγραψε:Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Καταρχήν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση τοποθέτηση σε μονάδα κοντά στην κατοικία σου εφόσον διαμένεις (ή γίνει υπεύθυνη δήλωση) μαζί με τον πατέρα σου. Δηλαδή κατευθείαν μετά το κέντρο στον τόπο σου. Αν όντως και συγχώρεσαι με για το όντως έχει ο πατέρας σου αυτό το πρόβλήμα θα καταθέσεις το χαρτί του ΙΚΑ (πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή) και δεν θα χρειαστεί εξέταση γι'αυτό το θέμα.

Για να πάρεις το 8 μηνο που είναι αυτό που δικαιούσαι σύμφωνα με το νόμο πρέπει να επανεξεταστεί ο πατέρας σου. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία-γελοιότητα της υπόθεσης αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει μέριμνα ώστε να αποφεύγεται σε τέτοιες περιπτώσεις η επανεξεταση.

Foibos77
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Foibos77 »

Καλησπερα εχω μια απορια ο πατερας μου πασχει απο πολλυεμελιτιδα αυτοματι αναπιρια 80% σε ποσοστο ο αδερφος μου εχει υπιρετησει πριν 10 χρονια μειωμενη θητεια αλλα τωρα εχει δικια του οικογενειακη μεριδα ειναι παντρεμενος με παιδι και εχει διαγραφη απο τον δημο απο τα μητροα μας εχει δικια του οικογενειακι μεριδα και φαινομαι εγω προστατης δικαιουμε εγω μειωμενη θητεια παιδια διλαδι να κανω 8 μινο ειτε σαν προστατις ειτε επειδι ο πατερας μ εχει μεγαλο ποσοστο σε αναπηρια; Ειμαι ειδι στρατιςτης και κατεξαιρεση μεταθεση εχς παρει ειδι...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Foibos77 έγραψε:Καλησπερα εχω μια απορια ο πατερας μου πασχει απο πολλυεμελιτιδα αυτοματι αναπιρια 80% σε ποσοστο ο αδερφος μου εχει υπιρετησει πριν 10 χρονια μειωμενη θητεια αλλα τωρα εχει δικια του οικογενειακη μεριδα ειναι παντρεμενος με παιδι και εχει διαγραφη απο τον δημο απο τα μητροα μας εχει δικια του οικογενειακι μεριδα και φαινομαι εγω προστατης δικαιουμε εγω μειωμενη θητεια παιδια διλαδι να κανω 8 μινο ειτε σαν προστατις ειτε επειδι ο πατερας μ εχει μεγαλο ποσοστο σε αναπηρια; Ειμαι ειδι στρατιςτης και κατεξαιρεση μεταθεση εχς παρει ειδι...

Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία

Λογικά δικαιούσαι
tolisd

Δημοσίευση από tolisd »

Πόση μείωση δικαιούται ο μόνος γιος γονέα με 89% αναπηρία (σκλήρυνση κατά πλάκας) και διαζευμένους γονείς; Έχω διαβάσει για 8μηνο αλλά θέλω να ελπίζω στο 6μηνο γιατί απολύομαι σε 25 μέρες (στο 6μηνο).
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

tolisd έγραψε:Πόση μείωση δικαιούται ο μόνος γιος γονέα με 89% αναπηρία (σκλήρυνση κατά πλάκας) και διαζευμένους γονείς; Έχω διαβάσει για 8μηνο αλλά θέλω να ελπίζω στο 6μηνο γιατί απολύομαι σε 25 μέρες (στο 6μηνο).

8μηνο δικαιούσαι
ΡΣ 7

Δημοσίευση από ΡΣ 7 »

Γειά σας παίδες! Παρουσιάζομαι 29 Αυγούστου. Οι γόνεις μου χωρισμένοι. Ο πατέρας μου σε άλλη πόλη. Η μήτερα μου έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με χαρτί απο γιατρό και αυτός ειναι ο λόγος που πήρα μετάγραφη απο λάρισα σε σχολή κοντά στη πόλη μου. Προβλέπεται μειωμένη θητεία για την περίπτωση μου; Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο ένας μήνας λιγότερο οσο το να είμαι οσο το δυνατόν πιο κοντά σε περίπτωση υποτροπής έστω και μετά το 4μηνο.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία

Ίσως δικαιούσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση
Μιχαλης23

Δημοσίευση από Μιχαλης23 »

Καλησπερα με τον πατερα μου πανω απο 71 και την μητερα μου 66 χρονων και συνταξιουχο υπαρχει περιπτωση να υπηρετησω εξαμηνο;επισης τι γινεται αν ειμαι ιδιοκτητης επιχειρησης που κραταω εγω ο ιδιος;

ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Γεια σας παιδια να κανω μια ερωτηση, οι γονεις μου εχουν χωρισει και ακουσα οτι θα κανω 8μηνο, ειναι ετσι η θα κανω κανονικα 9μηνο?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μιχάλησ23 για 8μηνο σε βλέπω

Νίκο Δυστυχώσ Δεν δικαιούσαι μειωμένη θητεία

wood88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από wood88 »

Παιδια εμενα ο πατερας μου εχει πεθανει εδω και πολλα χρονια ειμαι ο μοναδικος γιος της οικογενειας αλλα εχω μεγαλύτερη αδερφη απο εμενα, εγω δεν θεωρουμαι προστατης οικογενεις με 8 μηνη θητεία?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

wood88 έγραψε:Παιδια εμενα ο πατερας μου εχει πεθανει εδω και πολλα χρονια ειμαι ο μοναδικος γιος της οικογενειας αλλα εχω μεγαλύτερη αδερφη απο εμενα, εγω δεν θεωρουμαι προστατης οικογενεις με 8 μηνη θητεία;

Θεωρείσαι προστάτης και κάνεις 8μήνες

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε εδώ Αναφέρει πότε και τι χαρτιά χρειάζεται να προσκομίσεις

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες