Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Elisabeth
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Elisabeth »

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να περάσει στην Ευελπίδων ή στη Σ. Μ. Υ. από Θεωρητική Κατεύθυνση με μάθημα επιλογής μόνο Μαθηματικά; Θέλω να πω οι στρατιωτικές σχολές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατεύθυνση που έχει κάποιος υποψήφιος στρατιωτικός;

kotsos
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από kotsos »

Elisabeth έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να περάσει στην Ευελπίδων ή στη Σ. Μ. Υ. από Θεωρητική Κατεύθυνση με μάθημα επιλογής μόνο Μαθηματικά; Θέλω να πω οι στρατιωτικές σχολές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατεύθυνση που έχει κάποιος υποψήφιος στρατιωτικός;

Οχι Εικόνα κ απο θεωρητικη μπαινεις ανετα αλλα πρεπει να γραψεις καλα για να πιασεις μορια
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μπω στη σχολή ικάρων για ιπταμένους απο την θεωρητικη. Αν ναι τί πρέπει να κάνω.
Άβαταρ μέλους
-erased-
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από -erased- »

Παναγιώτης έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μπω στη σχολή ικάρων για ιπταμένους απο την θεωρητικη. Αν ναι τί πρέπει να κάνω.

Η σχολή ικάρων ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, άρα για να μην χάσεις μόρια θα πρέπει να δηλώσεις ως μάθημα επιλογής τα Μαθηματικά Γενικής παιδείας. Επίσης πρέπει να είσαι ύψους από 1,70 έως 1,90. Το Μάρτιο δηλώνεις στη στρατολογία την προτίμησή σου και τον Ιούνιο δίνεις τα τεστ.
Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Leon23
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Leon23 »

Καλησπέρα σας.

Ονομάζομαι Λεωνίδας είμαι 17 χρονών και είμαι νέο μέλος στο Φορουμ.
Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Έχω την εξής απορεία: γίνεται να περάσει κάποιος στην ΣΣΕ μέσα απο την Θεωρητική Κατέυθυνση;

Είναι σίγουρο βέβαια ότι θα δηλώσω του χρόνου ως μάθημα επιλογής τα μαθηματικά.

Επιπλέον με απασχολεί και το ζήτημα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης μέσα στην σχολή και ιδιαίτερα στα θετικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, ... )

Πιστέυεται πως κάποιος μέσω της θεωρητικής κατέυθυνσης μπορεί να βγάλει την σχολή;

Ευχαριστώ
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dargal »

Μια απο τα ιδια και εδω, φιλε μου...
Ειχα κανει και γω τις ιδιες ερωτησεις, και απο οτι μου ειπαν τα παιδια... Ειναι σκουρα τα πραγματα για μας απο Θεωρητικη... Χωρις να ειμαι 100 % σιγουρος, χανεις καπου στα 1.700 μορια με τους συντελεστες... Αρα θα πρεπει να γραψεις καπου στο 18,5 και πανω για να περασεις ΣΣΕ. Και αν τυχον, βγαλεις τοσο, σε συμβουλευω να περασεις Οικονομικο (ΣΣΑΣ) με 19,1. Οπου εκει ειναι 1000 φορες καλυτερα.
Τωρα το αν μεσα στη σχολη, κανουν ΜαθηματικοΦυσικες, ειναι κατι που δεν ξερω στα σιγουρα, αλλα υποψιαζομαι, πως περισσοτερο τρεξιμο θα κανεις παρα μαθηματα... Και τα μαθηματα, μαλλον τα Βασικα μαθηματικα θα ειναι...
Leon23
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Leon23 »

Απ' ότι με έχοθν βαβαιώσει οι καθηγητές μου, απο Θεωριτική Κατεύθυνση για να επιλέξεις 2ο ή 4ο παιδία χανεις 1400 - 1600 μόρια.
Εξίσου σημαντικό λόγο παίζουν και οι Βάσεις που θα έχει και η Σχολή τη χρονιά που θα δώσω...
Αρά αν έχω τρελή τύχη και πέσουν τότε αρκετά τα μόρια, θα έχω την ευκαιρία να εισαχθώ πιο εύκολα... Σωστά;
Anonymous

Παιδια ειμαι θεωριτικη κατευθυνση κ θελω να περασω Ικαρων... Ποσο πρεπει να γραψω; Καποια σελιδα με στρατιωτικες σχολες γενικοτερα υπαρχει;
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Dargal »

Κωστας έγραψε:Παιδια ειμαι θεωριτικη κατευθυνση κ θελω να περασω Ικαρων... Ποσο πρεπει να γραψω; Καποια σελιδα με στρατιωτικες σχολες γενικοτερα υπαρχει;

Φιλαρακι, πολυ δυσκολα τα πραγματα. Διαβασε το σχετικο τοπικ για την Ικαρων, για να δεις τι χρειαζονται.
Οσο για μορια, σκεψου πως η βαση ηταν καπου στα 17.000; , οποτε αλλαγη συντελεστη 1.700 μορια και πρεπει να παρεις επιλογη Μαθηματικα... Οποτε γυρω στα 18.500 μορια, αν δεν κανω τραγικο λαθος. Υποψιν, πως εκει χρειαζεται, αρκετα η Φυσικη
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω γιατι πατε θεωρητικη και μετα θελετε ΣΣΕ ΣΙ κτλ. ΣΣΕ την εβλεπα και εγω στην αρχη της χρονιας (3η λυκειου παω) αλλα γιατι να σκιστω στα μαθηματικα, που λογικα οσο παμε θεωρητικη δεν τα πολυ εχουμε σε υποληψη, αντι να γραψω καλα στον ΤΟΜΕΑ μου και να περασω ενα αξιοπρεπεστατο ΣΣΑΣ στρατολογικο η ψυχολογικο εν τελει. Δεν αξιζει να μαμηθεις και να ρισκαρεις εφοσον εχεις, εστω και λιγες και υψυλοβαθμες επιλογες, απο τον τομεα σου. Τωρα αν στα μαθηματικα ειναι κανεις καλος τοτε κανενα προβλημα προτιμοτερο ΣΣΕ ΣΙ κτλ παρα ΣΣΑΣ για μενα τουλαχιστον

Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Dargal »

Διαφορες αποψεις... Προσωπικα, ημουν σχετικα μετριος στα Μαθηματικα, αλλα γενικα μπορουσα να γραψω καλα, αν στρωνομουν. Διαλεξα ομως Θεωρητικη, υστερα απο λαθος και τωρα ειναι αργα να αλλαξω κατευθυνση. Ισως ομως παω απο 5ο πεδιο.
Οσον αφορα, γιατι ΣΣΕ και οχι ΣΣΑΣ, ειναι απλο. Διαφορετικο πραγμα το καθενα. Εμενα για παραδειγμα, δεν μου αρεσει να διδασκω ψυχολογια η να δινω νομικες συμβουλες στους φανταρους. Μπορει να ειναι και αυτο στρατος, αλλα δεν ειναι ισα και ομοια.
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Σου΄πα και εγω προτιμω ΣΣΕ. Απλά σκεφτομαι εμενα. Δηλαδη γιατι να ρισκαρω, εφ οσον μου αρεσει ο στρατος, να μην μπορεσω καν να μπω... ;

eLiZaDeAtH
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από eLiZaDeAtH »

μια ερωτηση παιδακια.
μπορω να παω γενικο (εννιαιο) λυκειο, θεωριτικη κατευθυνση κ να γινω στρατιωτικος ; Ή πρεπει σοωι κ καλα να παω θετικη ;
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Dargal »

Μιας και προσφατα ενημερωθηκα, πως βγαινουν οι βασεις απο Θεωρητικη Κατευθυνση για το 4ο Πεδιο, θεωρησα πρεπον να προσπαθησω να ενημερωσω, αυτους που ειχαν την ιδια απορια με εμενα.

Αρχικα :

Προφορικα (μετρανε και τι βαθμους εχεις στα τετραμηνα και ειναι το 30%, εξου και το 0.3 που πολλαπλασιαζεται στο Μ. Ο.)

Μαθημα Α'Τετραμηνο Β' Τετραμηνο Μ. Ο.

Αρχαια 17 18 17.5 x 0.3 = 5.25

Γραπτα (ποσο θα γραψεις δηλαδη και ειναι το 70 %, εξου και ο πολλαπλασιασμος με το 0.7)

Μαθημα Βαθμος

Αρχαια 16 x 0.7 = 11.2

Οποτε εχουμε 5.25 και 11.2 = Βαθμος Προσβασης 16.47 στα Αρχαια

...

(Κανετε την ιδια ακριβως διαδικασια με την Ιστορια, τα Κειμενα, τα Λατινικα, την Εκθεση και ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, που ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να πατε 4ο Πεδιο)

...

Οποτε βγαζετε κατ'αυτο τον τροπο τους βαθμους προσβασης σε καθε μαθημα και υστερα. Τους προσθετετε ολους μαζι και τους διαρειτε δια του 6...
Αυτο που θα βγει ειναι ο Γενικος Βαθμος Προσβασης... Αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ειναι αυτος που μετραει στις βασεις.
Εχει και συνεχεια, οποτε

Για 4ο Πεδιο

1) παιρνετε το Γενικο Βαθμο Προσβασης (υποθετουμε πως ειναι 15.67 και τον πολλαπλασιαζετε επι 8... =125.36
2) υστερα παιρνετε τον βαθμο Προσβασης στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και τον πολλαπλασιαζετε επι 0.9 (που ειναι ο συντελεστης) πχ 11.6 επι 0.9 = 10.44
3) παιρνετε τον βαθμο προσβασης στην Εκθεση και τον πολλαπλασιαζετε επι του 0.4.(συντελεστης) π. Χ. Εστω 15.45 επι 0.4 = 6.18

Και τωρα προσθετετε ΟΛΑ τα τρια τελευταια γινομενα μαζι και αυτο που βρισκετε το πολλαπλασιαζετε επι του 100... Π. Χ. Εστω 141,98 επι 100 = 14.198 ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για 1ο Πεδιο

κανετε το ιδιο ακριβως με πανω στην πρωτη περιπτωση...
στην δευτερη αντι για τα μαθηματικα παιρνετε τα ΑΡΧΑΙΑ (το βαθμο προσβασης) που ειναι μαθημα βαρυτητας και τον πολλαπλασιαζετε επι του 1.3 (συντελεστης)
στην τριτη παιρνετε την ΙΣΤΟΡΙΑ που ειναι και αυτο μαθημα βαρυτητας και το πολλαπλασιαζετε επι του 0.7
Προσθετετε ολα τα γινομενα και το αποτελεσμα επι του 100 ειναι Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

(ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ (ΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ, ΒΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ)

Διοτι εγραψα καπως βιαστικα το κειμενο, εαν εντοπισετε καποιο λαθος, καποιο κενο η αν δεν εγινα κατανοητος σε καποιο σημειο, παρακαλω να ρωτησετε.

Ελπιζω να βοηθησα.

Anonymous

Παιδια κ γω θεωρητικη ειμαι κ θα παρω μαθηματικα. Χανεις 1500 μορια δλδ το αριστο π μπορεις να πιασεις στο 4ο πεδιο απο θεςρητικη ειναι 18500
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες