Προκήρυξη για Λιμενικό Αξιωματικων Τεχνικών (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
kate

Δημοσίευση από kate »

Να κάνω μια ερώτηση. Γνωρίζει κανείς με ποια λογική την καλή γνώση δεύτερης ή τρίτης γλώσσας δε μοριοδοτείται;
Άβαταρ μέλους
mech82
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από mech82 »

Με την ίδια λογική που ενώ υπάρχει υψομέτρηση δεν υπάρχουν αθλήματα, δεν μοριοδοτείται η εμπειρία, υπάρχει όριο ηλικίας, δεν μοριοδοτείται στρατιωτική θητεία και χίλια δυο άλλα.

Τι ψάχνεις τώρα; Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος του κόσμου τέτοιοι οργανισμοί έχουν δικό τους προϋπολογισμό, δικές τους διαδικασίες πρόσληψης και πλην μερικών στάνταρ (όπως πτυχίο και σωματική ικανότητα) κάθε αίτηση εξετάζεται ξεχωριστά, με συνέντευξη (εννοείται), βιογραφικό και όλα τα τυχόν προσόντα που έχει.

Στην Ελλάδα τώρα...
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Κατι αλλο, λογικα συμφωνα με την προκυρηξη παντα, το επομενο βημα ειναι να βγουν με φθινουσα σειρα τ αμορια οπου υπαρχει 10 ημέρες προθεσμια για ένσταση και μετα καλουυνται για υψομετρηση. Ξερω πολλα ατομα μεσα στην λιστα τα οποια δεν εχουν το όριο ύψους όσα μόρια και να έχουν. Από ότι κατάλαβα μετά την υψομέτρηση δεν δίνεται η δυνατότητα για ένσταση. Δηλαδή μετά θα μπορούν να περασουν οποιους θελουν.
Νικόλας

Δημοσίευση από Νικόλας »

Στους αξιωματικούς τεχνικούς θα βγεί πρώτα λίστα μορίων με σειρά κατάταξης ή θα γινουν πρώτα υψομέτρηση και υγιειονομικά για όλους και μετά θα βγεί λίστα καταταξης;

thanasis

Δημοσίευση από thanasis »

Λοιπον μετα την ανακοινωση αυτης της λιστας και βλεπωντας OMG τα παιδια που εχουν παρει μερος... Νομιζω οτι μπορω να βγαλω το διπλωμα μου απο την κορνιζα και να το καψω δημοσιως... Χωρις καμια πλακα ομως. Αν ειναι δυνατον! Κριμα που δεν με επιανε το οριο για τους λιμενοφυλακες γιατι απλα σαν ενας Ηλεκτρολογος Μηχανικος δεν υπαρχει ελπιδα για κατι περισσοτερο!
Άβαταρ μέλους
nick_
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nick_ »

Φιλε μου σε νιωθω... Ηλεκτρολογος Μηχανικος κι εγω. Εγω δεν εχω παει ακομα στρατο γι αυτο δεν μπορουσα να κανω τα χαρτια μου στους τεχνικους. Αλλα και να μπορουσα, τι; Θελεις τουλαχιστον αριστη γνωση σε 2 γλωσσες, μεταπτυχιακο κ βαθμο πτυχιου πανω απο 8,5 για να ελπιζεις οτι θα μπεις! Αλλιως διδακτορικο! Δηλαδη με αλλα λογια μεχρι τα 30 σου να μαζευεις προσοντα κ χωρις να χανεις μερα... Φαινεται, για το διαβασμα που ριξαμε τοσο για να μπουμε στη σχολη, οσο κ για να βγουμε, δυσκολα θα αντεμειφθουμε...
Άβαταρ μέλους
mech82
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από mech82 »

Μιας και είστε και συνάδελφοι Η/Μ ένα ενδιαφέρον στατιστικό των μέσων όρων των πτυχίων των συμμετεχόντων:

ΗΜΜΥ ΕΜΠ:7,45
ΗΜΜΥ ΑΠΘ:7,15
ΗΜΜΥ Ξάνθης:7,49
ΗΜΤΥ Πάτρας:6,8

Οι δέκα πρώτοι (5 + 5 επιλαχόντες αρχικά) προέρχονται
από ΑΠΘ 1, από ΕΜΠ 5, από Ξάνθη 2 και από Πάτρα 2

Εγώ πάντως είμαι πολύ χαμηλά στη λίστα (λες να φταίει ότι έβγαλα Πάτρα;)
thanasis

Δημοσίευση από thanasis »

Αν με ολα αυτα τα προσοντα που ανεφερες nick καποιος εχει σκοπο να μπει στο Λιμενικο δηλαδη τι ναπω... Ποιοι θα πανε στις μεγαλοεταιρειες που ζητανε πολυ δυνατα στελεχη! Δηλαδη το θεμα εχει και επεκτασεις αυτο ειναι το κακο, οχι οτι απλα δεν καταφερε καποιος να μπει, αλλα αν ολα αυτα τα ατομα βρισκονται στην αγορα εργασιας και παλι για εμας τους απλους διπλωματουχους δεν υπαρχει παλι ελπιδα... Δηλαδη αν καποιος με τρελο βαθμο πτυχιου με μεταπτυχιακα στο εξωτερικο και ξενες γλωσσες δεν μπορει να βρει δουλεια στον ελευθερο επαγγελματικο χωρο... Τι να πουνε και τα πιο απλα παιδια; ΤΡΑΓΙΚΟ απλα εμενα μετα απο αυτα τα στατιστικα οι ελπιδες για αποκατασταση στο γνωστικο αντικειμενο των σπουδων μου ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ! Απογνωση πραγματικα... Γιαυτο και τοσα ατομα απο πολυτεχνειο εδωσαν στους δοκιμους σημαιοφορους ακομα και με μεταπτυχιακα παιδια γιατι εκει ειχαν μια ελπιδα μεσω των εξετασεων προφανως γνωριζοντας οτι δεν ειχαν καμια ελπιδα στους τεχνικους! Ειλικρινα δεν ξερω αν εχω ψευδαισθησεις αλλα δεν γινεται καποιος ρε παιδια με μεταπτυχιακα με βαθμαρες και διαδκτορικα να κανει τα χαρτια του στο λιμενικο... Αυτοι επρεπε να ηταν οι πρωτοποροι στην ελληνικη εργασιακη πραγματικοτητα... Αν δεν ηγηθουν αυτοι τοτε ποιοι να μην πω θα το κανουν...

mech82 έγραψε:Μιας και είστε και συνάδελφοι Η/Μ ένα ενδιαφέρον στατιστικό των μέσων όρων των πτυχίων των συμμετεχόντων:

ΗΜΜΥ ΕΜΠ:7,45
ΗΜΜΥ ΑΠΘ:7,15
ΗΜΜΥ Ξάνθης:7,49
ΗΜΤΥ Πάτρας:6,8

Οι δέκα πρώτοι (5 + 5 επιλαχόντες αρχικά) προέρχονται
από ΑΠΘ 1, από ΕΜΠ 5, από Ξάνθη 2 και από Πάτρα 2

Εγώ πάντως είμαι πολύ χαμηλά στη λίστα (λες να φταίει ότι έβγαλα Πάτρα;)

και εγω απο πατρα ειμαι να λεγεται και αυτο οπως το ειπες οι αριθμοι μιλανε μονοι τους και εδω ;-)

Άβαταρ μέλους
nick_
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nick_ »

Κι εγω απο Πατρα ειμαι φιλε Θαναση... Εδωσα στους Σημαιοφορους κι ευτυχως περασα, διαφορετικα δε με εβλεπα καλα. Πραγματικα οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους! Οι βαθμοι που μπαινουν στην Πατρα ειναι αισθητα μικροτεροι και οι καθηγητες ΔΕΝ καταλαβαινουν οτι ετσι μας πανε πισω... Νομιζουν οτι ετσι κρατανε ενα επιπεδο στη σχολη! Κ ειμαστε πισω κατα τουλαχιστον 0,5 με 0,8 στο βαθμο πτυχιου σε σχεση με τις αλλες σχολες ΗΜΜΥ... Τα μορια αυτα σημαινουν γνωση ξενης γλωσσας σε αριστο επιπεδο για να φτασεις τον αλλο απο αλλη σχολη ΗΜΜΥ!

Οπως κ να χει, εγω οταν περυσι ορκιστηκα κ προσπαθησα παραλληλα με το μεταπτυχιακο να βρω δουλεια καταλαβα οτι τα πραγματα ειναι ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ! Δεν ειναι τυχαιο οτι ατομα με βαθμο πτυχιου 9,3 (που δεν ειμαστε θεολογια κ πρεπει χωρις υπερβολες να σαι μυαλο για να το βγαλεις), μεταπτυχιακα, διδακτορικα κ 2-3 γλωσσες να καταθετουν για το Λιμενικο... Τι να πεις! Εγω το χαρακτηριζω καταντια... Οχι για τα παιδια φυσικα, αλλα για τη χωρα μας!

Κ ειλικρινα δε βλεπω το λογο πλεον να τελειωσει καποιος ΗΜΜΥ στην Ελλαδα! Θα του βγει ο κωλος στο διαβασμα (αν θελει κ βαθμο πρεπει να ναι τυπικοτατος κ διαβαστερος) κ τελικα θα καταληξει να παρακαλαει να περασει σε διαγωνισμους του δημοσιου στην καλυτερη! Κ μη χειροτερα να λεμε!
Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kostas17 »

Νταξει το ξεραμε απο την αρχη οτι θα κανουν τα χαρτια τους οι καλυτεροι των καλυτερων στις προκυρηξεις Τεχνικων, Νομικων και Οικονομικων... Η πιο ανεμακτη οδος αν δεν εισαι μεσα στην παραπανω ελιτ ηταν των σημαιοφορων.

migros

Δημοσίευση από migros »

Γεια σας,

Υπάρχει κάποια ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προκηρύξεις του ΛΣ για υποψήφιους Ανθ/χους Τεχνικούς/Νομικούς/Οικονομολόγους.

Έχουν γίνει ενστάσεις ή θα προχωρήσουν κανονικα στη διαδικασία υψομέτρησης.

Ευχαριστώ
Ανθ/χος ΛΣ

Δημοσίευση από Ανθ/χος ΛΣ »

Παιδία... Υπαρχει κανένα νεο;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες