Ανάγνωριση θητείας ως χρόνου ασφάλισης
Θα κριθείς ανυπότακτος και θα σου επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για 30 μέρες περίπου το χρόνο.
Στο site θα βρεις σχετικό άρθρο για τους ανυπότακτους αλλά και για την εξαγορά θητείας.
Η μηχανή αναζήτησης είναι πάνω - δεξιά...
Στο site θα βρεις σχετικό άρθρο για τους ανυπότακτους αλλά και για την εξαγορά θητείας.
Η μηχανή αναζήτησης είναι πάνω - δεξιά...
Ευχαριστω για την απαντηση
Εχω κοιταξει τα σχετικα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα για τη συγκεκριμενη περιπτωση.
Αν δηλαδη εχω και δευτερο διαβατηριο αυτο δεν μου επιτρεπει αυτοματα να μπαινω στη χωρα εστω και σαν πολιτης της δευτερης χωρας χωρις φυσικα τα ελληνικα πολιτικα δικαιωματα.
Δεν θα ηταν περιεργο σαν πολιτης της αλλης χωρας να μην εχεις δικαιωμα εισοδου σαν επισκεπτης οπως οι πολιτες της χωρας αυτης.
Μηπως πρεπει να ρωτησω δικηγορο;
Εχω κοιταξει τα σχετικα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα για τη συγκεκριμενη περιπτωση.
Αν δηλαδη εχω και δευτερο διαβατηριο αυτο δεν μου επιτρεπει αυτοματα να μπαινω στη χωρα εστω και σαν πολιτης της δευτερης χωρας χωρις φυσικα τα ελληνικα πολιτικα δικαιωματα.
Δεν θα ηταν περιεργο σαν πολιτης της αλλης χωρας να μην εχεις δικαιωμα εισοδου σαν επισκεπτης οπως οι πολιτες της χωρας αυτης.
Μηπως πρεπει να ρωτησω δικηγορο;
Μπορείς να ρωτήσεις δικηγόρο, αν και νομίζω απλά παίζεις με τις πιθανότητες.
Τα στοιχεία που αναγράφονται στο δεύτερο διαβατήριο είναι τα ίδια, αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαρή διασταύρωση γίνεται.
Πάντως το γεγονός ότι θεωρήσαι πολίτης άλλης χώρας δεν σε γλυτώνει από τίποτα. Εάν έχεις νομικές υποθέσεις στην Ελλάδα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε τσιμπήσουν.
Διαφορετικά όλοι όσοι εγκλιμάτισαν στη χώρα θα μπαινόβγαιναν ξανά με άλλο διαβατήριο.
Τα στοιχεία που αναγράφονται στο δεύτερο διαβατήριο είναι τα ίδια, αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαρή διασταύρωση γίνεται.
Πάντως το γεγονός ότι θεωρήσαι πολίτης άλλης χώρας δεν σε γλυτώνει από τίποτα. Εάν έχεις νομικές υποθέσεις στην Ελλάδα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε τσιμπήσουν.
Διαφορετικά όλοι όσοι εγκλιμάτισαν στη χώρα θα μπαινόβγαιναν ξανά με άλλο διαβατήριο.
Την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου ασφάλισης χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς εξαγορά, πρότεινε ο Αλ. Αλαβάνος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους νέους. «Το μέτρο να αφορά και αυτούς που για λόγους συνείδησης εκτελούν κοινωνική θητεία και οι δαπάνες να καλύπτονται από τον λογαριασμό που έχει σχηματιστεί από την εισφορά 1% που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι για τους στρατεύσιμους», προσέθεσε.
Ελευθεροτυπία
Αυτή ίσως να είναι η μοναδική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον στρατό με την οποία συμφωνώ!
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Συμφωνων και εγω ειναι το μονο που συμφωνω με το ψυρισα
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Λοχίας
Εκανε και μια σωστη προταση αυτο το κομμα...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Ότι και να κάνει, δεν μας πίθη.
-
- Posts in topic: 3
Η ερωτηση του neos ειναι παλια και προφανως δεν θα ειναι πια επικαιρη αφου θα εχει φανταζομαι βρει ακρη
. Ομως επειδη θα ενδιαφερει πολλους ακομα (αργα η γρηγορα) θελω να πω οτι τα ενσημα του στρατου μετρανε Για ολους και οχι μονο για αυτους του δημοσιου.
Σαφως και προσμετρωνται στην συνταξιοδοτηση ανεξαρτητα εαν εισαι στον ιδιωτικο η στον δημοσιο τομεα.
Αλλωστε για πολλα Ταμεια υποχρεουσαι να εξαγορασεις την περιοδο του στρατου ουτως η αλλως
Βεβαια η Καθε δημοσια υπηρεσια εχει την δυνατοτητα πολυ ευκολα να δει την προελευση τους.

Σαφως και προσμετρωνται στην συνταξιοδοτηση ανεξαρτητα εαν εισαι στον ιδιωτικο η στον δημοσιο τομεα.
Αλλωστε για πολλα Ταμεια υποχρεουσαι να εξαγορασεις την περιοδο του στρατου ουτως η αλλως

Βεβαια η Καθε δημοσια υπηρεσια εχει την δυνατοτητα πολυ ευκολα να δει την προελευση τους.
Yandr να σε ρωτησω κατι που μου ειχαν πει αλλα δεν θυμαμαι. η θητεια μας ως εφεδροι αξιωματικοι υπολογιζεται ως συνταξιμος; ξερω οτι αν εχω πχ 17 μηνες για να βγω στη συνταξη μπορω να πληρωσω και να αναγνωριστει ο χρονος της 17μηνης θητειας μου και ετσι να βγω 17 μηνες νωριτερα. Αυτο ισχυει και για τους φανταρους ομως ή μονο για οσους καναμε εφεδροι αξιωματικοι;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Φιλε για την συνταξη που ρωτας ισχυει οτι και οι 17 μηνες ειναι συνταξιμοι αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη κουβεντα αναλογα με το ασφαλιστικο φορεα που εισαι.
Το ίδιο έχω ακούσει με τον Αλέξανδρο.
Νομίζω ότι αναγνωρίζονται μόνο για δημόσιους υπάλληλους γιατί θυμάμαι να τα έχω πάρει στο κρανί όταν το άκουσα.
Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος.
Νομίζω ότι αναγνωρίζονται μόνο για δημόσιους υπάλληλους γιατί θυμάμαι να τα έχω πάρει στο κρανί όταν το άκουσα.
Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος.
-
- Posts in topic: 3
Παιδια το ΞΑΝΑλεω
"Σαφως και προσμετρωνται στην συνταξιοδοτηση ανεξαρτητα εαν εισαι στον ιδιωτικο η στον δημοσιο τομεα. Αλλωστε για πολλα Ταμεια υποχρεουσαι να εξαγορασεις την περιοδο του στρατου ουτως η αλλως
"
ΔΕΝ ειναι μονο για τους δημοσιους λοιπον αλλα για ΟΛΟΥΣ... Και φυσικα οχι μονο για οποιους υπηρετησαν ως δοκιμοι.
Σας το γραφω γιατι ειμαι σιγουρος

ΔΕΝ ειναι μονο για τους δημοσιους λοιπον αλλα για ΟΛΟΥΣ... Και φυσικα οχι μονο για οποιους υπηρετησαν ως δοκιμοι.
Σας το γραφω γιατι ειμαι σιγουρος

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Μιας και το έχεις ψάξει, πες μου το εξής:
Στον ιδιωτικό τομέα (αλλά και στον δημόσιο) τα έτη αυτά μπορούν να προσμετρηθούν για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή απλά ως επιπλέον χρόνια σύνταξης αφού το θεμελιώσεις το δικαίωμα;
Δηλαδή, αν δουλεύεις 35 χρόνια και στα 37 βγαίνεις στη σύνταξη μπορείς να εξαγοράσεις τα 2 έτη που υπηρέτησες στο στρατό (ας πούμε ότι έκανες 2 έτη θητείας);
Γιατί εγώ νομίζω ότι μπορείς να τα εξαγοράσεις μόνο αφού συμπληρώσεις τα 37 έτη και σε συμφέρει μόνο αν από τα επιπλέον χρόνια παίρνεις παραπάνω σύνταξη.
Αν το γνωρίζεις θετικά διαφώτισέ με.
Στον ιδιωτικό τομέα (αλλά και στον δημόσιο) τα έτη αυτά μπορούν να προσμετρηθούν για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή απλά ως επιπλέον χρόνια σύνταξης αφού το θεμελιώσεις το δικαίωμα;
Δηλαδή, αν δουλεύεις 35 χρόνια και στα 37 βγαίνεις στη σύνταξη μπορείς να εξαγοράσεις τα 2 έτη που υπηρέτησες στο στρατό (ας πούμε ότι έκανες 2 έτη θητείας);
Γιατί εγώ νομίζω ότι μπορείς να τα εξαγοράσεις μόνο αφού συμπληρώσεις τα 37 έτη και σε συμφέρει μόνο αν από τα επιπλέον χρόνια παίρνεις παραπάνω σύνταξη.
Αν το γνωρίζεις θετικά διαφώτισέ με.
Jrehellas δωσε μας λεπτομερειες. Εγω ξερω οτι μπορουν να προσμετρηθουν για θεμελιωση συνταξιοδοτικου δικαιωματος. αλλα νομιζα οτι για τους φανταρους δεν ισχυει αυτο! Ομως οι φανταροι μου ειπαν οτι ισχυει και για αυτους! Τοτε ομως γιατι βγαινουν διαφοροι πολιτικοι στα παραθυρα και λενε οτι ΘΑ πρεπει να αναγνωριστει η στρατιωτικη θητεια ενω απο οτι φαινεται αναγνωριζεται ηδη;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης