Αυτοκτονίες στο στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 11

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Marina2 »

Δεν λεω οτι θα σου σταθούν, λεω οτι εχουν τη μορφωση, το επίπεδο και τη συνέσθηση της ευθύνης ωστε να σε αντιμετωπίσουν με το σωστό τρόπο. Εμας βλεπαν κορίτσια να κλαινε που ειχαν κοπει και ετρεχαν να τις εμψυχώσουν. Σιγουρα πάντως δεν θα σου πουν χασου από τα μάτια μου στραβάδι. Και αυτό που επίκρατεί και το λέτε ολοι σας δεν ειναι δυνατόν 80 στους 100 φαντάρους που λένε οτι δεν αντέχω, δεν την παλεύω να θεωρούνται ολοι μαμάκιες. Ειναι πολύ ασχημο να ακουγεται τετοια λέξη από εμας κιολας που θεωρώ οτι εχουμε ενα επίπεδο και μια μορφωση. Απλα δεν αντέχουν ολοι στην πιεση κάθε ειδος που μπορεί να τους ασκηθεί στο στρατό. Κάποιος αντρας 28 ετων Με σπουδές και μορφωση που πάει στο στρατό ειναι δυνατόν να ανεχθει βρισιες, ειρωνιά κτλ. Από 22χρονα παιδάκια που το παιζουν αντρες επειδή φορούν στολή; Ειναι αδυνατον διοτι εχει απόλυτη ωριμότητα να κρινει τις καταστάσεις και ξέρει πως θα λειτουργησει από μονος του χωρις τις ειρωνικές υποδειξεις κάποιον. Εγω πραγματικά λυπάμαι για ολα αυτά πολύ και κριμα στους γονεις αυτού του παιδιου που δεν μπορεσα εγκαιρα να καταλαβουν το οποιο προβλημα του παιδιου και να παρέμβουν οι ιδιοι αφου ο στρατός με τοσους καταξιωμένους ψυχολογους που εχει δεν μπορεσε. Ειλικρινά λυπάμαι.
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

@Μαρινα1: Λες: "Εγω να πω καταρχήν οτι ειμαι κατά του να καταργηθεί η θητεια και να επανδρωθούν τα στρατοπεδα με μονιμους ΕΠΟΠ, διοτι σε ενα πολεμο πιστευω οτι περισσότερο μετράει η ψυχή παρά το χρημα"

Πραγματικά, που ζεις; Νομιζεις πως οσοι ειναι μεσα, καταναγκαστικα, στις μερες μας, εχουν 'ψυχη'; Σοβαρολογεις; Εγω οσο ημουν στη θητεια, εκτος ενος 10% που ουτε κρυο ουτε ζεστη, ολοι οι υπολοιποι νιωθαμε οτι εκει μεσα ηταν το τελευταιο μερος που θα θελαμε να ειμαστε, και οι περισσοτεροι δεν την παλευαν καθολου. Ποια ψυχη; Κατανατκαστικά και αναγκαστικά ηταν μεσα, επειδη το λεει ο νομος και για κανενα αλλο λογο.

Ποσοι νομιζεις θα συνεχισουν να ειναι μεσα σε περιπτωση πολεμου; Εγω λεω ουτε το 20%. Οι υπολοιποι θα την κανουν, για αλλες χωρες, για αλλες πολιτειες. Οχι να λες και για 'ψυχη'! Φυσικά και μετραει περισσοτερο στον πολεμο η ψυχη σε σχεση με το χρημα, αλλα το προβλημα ειναι οτι πλεον 'ψυχη' δεν υπαρχει, ουτε στους φανταρους ουτε σε κανεναν. Οποτε παμε στο επομενο καλυτερο, στο χρημα, το οποιο δεν εχουμε και για αυτο δε κανουμε επαγγελματικο στρατο.

Οποτε μενουμε με ενα στρατο χωρις ψυχη, με φανταρους που θα ηθελαν να ειναι οπουδηποτε αλλου εκτος απο εκει (στην πλειοψηφια τους), με φανταρους που σε περιπτωση που γινει κατι θα την κοπανησουν νυχτα...

Μη μιλησω τωρα για μαχημοτητα της δυναμης και γελασουμε. Αν παμε στον πολεμο με σφουγγαριστρα αντι για οπλο τοτε κατι γινεται.

Πρεπει να γινει σταδιακα εστω, καταργηση της υποχρεωτικής θητειας ή εστω μεγαλη μειωση. Πληρως εθελοντικός/επαγγελματικός στρατος ειναι η μονη λυση.
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Jrhellas »

Πραγματικα σκεφτηκα πολυ αν πρεπει να μπω στην διαδικασια να γραψω δυο λογια για τα οσα διαβασα, και ακομα και τωρα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν κανω καλα που το επιχειρω! Ο φιλος μου ο GenerX οπως παντα με τον γνωστο απαξιωτικο και ειρωνικο του τροπο να εκφραζεται επιθετικα απεναντι σε καθε αποψη που δεν ταυτιζεται με τις δικες του! Γνωστο το εργο και για αυτο ακριβως ελεγα πως δεν ξερω αν κανω καλα που γραφω...

Αν ο άλλος είναι ψυχοπαθής;
σκλάβος ηλιθίων και ***** καραβανάδων
ο στρατός και οι ηλίθιοι που τον υπηρετούν
νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους
ο στρατός είναι για τον πέο
ο διοικητής είναι εντελώς μα εντελώς βλάκας,
πανηλίθιες τακτικές που εφήρμοσαν κάποιοι προφανώς καθυστερημένοι.
τον ***** που είναι διοικητής τους
τσίρκο ανθρώπινων ψυχών.
προοοοοοοοοοόσχης σε ενα πανίβλακα
ανούσιων, ανόητων, βλακωδών
ανθρώπους. Οι οποίοι προσέχουν τον κώλο τους πρώτο πρώτο.
τα αμόρφωτα βόδια που μας διατάζουν
αν ήταν εξω θα ήταν για τις σφαλιάρες
ενα σάπιο δημιούργημα.
χοντρούς *****
Ποιός είναι ο μεγαλύτερος γλύφτης, αυτός θα βγεί αρχηγός. Δεν μου λες ρε φιλαρακο; Εγραφες καπου πως εισαι και "τεκνο" στρατιωτικου η κανω λαθος;

Αν θυμαμαι λαθος το παιρνω πισω και σταματαω εδω. Αν ομως θυμαμαι καλα μηπως ρε φιλε κουβαλας κακες αναμνησεις και βιωματα απο παιδακι;

Λεω μηπως;

Καραμαλακες σε υπερθετικο βαρμο τους θεωρεις ολους τους στρατιωτικους εσυ και λεω μηπως εχεις παιδικα τραυματα και αποθημενα;

Προσωπικα εκανα την θητεια μου μετα τις σπουδες στα 25 μου, υπηρετησα 2 χρονια, δεν χωρησα με την "γκομενα" φοβουμενος μην την χασω, συνεχισα τις σπουδες μου μετα παιρνοντας ενα διδακτορικο (που σημαινει πως ουτε σαλταρα ουτε πηγε η ζωη μου πισω), δεν ειχα ψυχολογο κατα την διαρκεια της θητειας μου ουτε την μαμα μου κοντα να με νταντευει, δεν εδειρα αξιωματικο αλλα και ουτε με κρατησε η καμπανα για να μην το κανω, και το πιο βασικο ΔΕΝ θεωρησα ΠΟΤΕ τον εαυτο μου σαν εναν ηλιθιο που υπηρετει Τον στρατο!

Α ναι! Και κατι ακομα: Τιποτα δεν με εκανε να σκεφτω την αυτοκτονια και τιποτα δεν θα αλλαζα αν υπηρετουσα τωρα ξανα.

Και επειδη στο παρελθον σε ειχα ξαναρωτησει και απεφυγες να απαντησεις ενω αποφευγεις συστηματικα να απαντησεις και σε οποιονδηποτε αλλον σε ρωτα.

Εσυ που υπηρετησες; Ποτε; Που και για ποιους λογους σκεφτηκες την αυτοκτονια (αν την σκεφτηκες) και απο που απεκτησες ΟΛΕΣ αυτες τις κολακευτικες αποψεις που εχεις για τον στρατο και οσους τον υπηρετουν;

Εκτος και αν δεν υπηρετησες πουθενα, αν εισαι ενας ακομα αντιρησιας και η μονη σου επαφη με το χακι ειναι αυτο που φορουσε ο μπαμπας και τα οσα σε εκαναν να εφραζεσαι με τον τοσο απαξιωτικο και γνωριμο πια τροπο απεναντι σε καθε τι σχετικο με τον στρατο αλλα και σε οποιον εχει διαφορετικες με εσενα αποψεις.

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Velerefontis »

Η πιο σωστη απαντηση που δωθηκε στον Gener X. Μπραβο Jrhellas συμφωνω απολυτα μαζι σου
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 27
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Μπράβο Jrhellas. Περιέγραψες ακριβώς αυτά που πιστεύω και εγώ.

Και GenerX, κοίτα να απαντήσεις εάν υπηρέτησες ή όχι στο Στρατό, γιατί στον yandr δεν απάντησες.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ παιδικά τραύματα ; Για να κρίνεις εσυ κάτι, πρέπει να έχεις παιδικά τραύματα ; Οχι, δε χρειάζεται. Υπάρχει και η απλή βιωματική (για κάποιους άλλους, ναι, υπάρχουν και τα παιδικά τραύματα) :) Υπάρχει η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στρατιωτικών μπροστά σου, οι κατ ιδίαν συζητήσεις με τους ίδιους, με φαντάρους τους κτλ κτλ, και οχι ανθρώπων που υπηρέτησαν 12μηνο η 2 χρόνια που ύστερα πήραν διδακτορικό και δε σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν :) Συγνώμη, αλλα επειδή τα ξέρω τα πράγματα πως είναι μέσα στο στρατό, με τον οποίο η σχέση που εσείς είχατε ήταν 12μηνη και 24μηνη - κατα πολύ λιγότερη απο αυτή που είχα εγω, γελάω με τα αντεπιχειρήματά σας, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν. Το 90% των φαντάρων μιλάνε για χάσιμο χρόνου απο τη ζωή τους και σείς υπερασπίζεστε το στρατό χωρίς να λέτε 1.) Σε τι ωφελεί. Τι κερδίζεις αυτούς τους 9 μήνες και τι χάνεις. Τι θα μπορούσες να κερδίσεις σε αυτούς τους σπαταλημένους 9 μήνες.(είτε κάνοντας κάτι άλλο άσχετο με το στρατό, είτε ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ). Εδω μιλάμε για μείωση θητείας και εσάς το προβλημά σας είναι οτι... "τώρα δε μαθαίνουμε τίποτα, αν γίνει και 6μηνη... ". Δηλαδή, απλοί παθητικοί δέκτες απόψεων. Ξαναλέω. Η 3μηνη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ αποφέρει πολλά περισσότερα απο 12μηνη στην οποία εκπαιδεύεσαι στην... Προσοχή, στο στρώσιμο του κρεβατιού, στο... Ξύρισμα, στην πιο άχρηστη διαδικασία... Αυτή που σε φέρνει στα όρια. Ναι, μιλάω για το πιο βλακώδες. Τις σκοπιές... 2ωρα και 4ωρα πραγματικής πλήξης... 2.) Αν η θητεία είναι τουαλέτες η στρατιωτική Εκπαίδευση - για τις... Τουαλέτες, υπάρχουν και οι καθαρίστριες. Δύσκολο για τους κολλημένους βέβαια. Για τα μαγειρία οι μάγειρες. Οι φαντάροι πρέπει να εξειδικεύονται σε όπλο - φυσική κατάσταση κοκ H δική μου κριτική εστιάζει στο οτι ο φαντάρος 1.) Πρέπει να είναι ασφαλής - πολύ περισσότερο επειδή υπηρετεί ΧΩΡΙΣ τη θελησή του. 2.) Οφείλει ο κάθε ανώτερος να του δείχνει σεβασμό - αυτο είναι αδιαπραγμάτευτο φυσικά. 3.) Οφείλει να μάθει οτι πρέπει να ξέρει ενας στρατιώτης. Πλήρης εκπαίδευση 12μηνη, οχι 10 μήνες χαμένοι,1 μήνας (λέμε τώρα) σκοπιές και 1 μήνας εκπαίδευση. Τρείς βασικοί λόγοι, τους οποίους σε ολη τη κουβέντα δε θίγετε. Η δική μου κριτική εστιάζει στο θέμα στρατός στα παρακάτω κυρίως. 1.) Στην κομματικοποίηση - ουσιαστικά διάλυση 2.) Στην υποκρισία απο τους "ανωτέρους". Οι οποίοι τα παιδάκια τους τα στέλνουν σε Ναυτικό - Αεροπορία,6 έξω,1 μέσα, αλλα στα καθηκοντά τους; Καμπάνες για ξύρισμα, για γυάλισμα παπουτσιών, στερήσεις εξόδων για ψύλλου πήδημα. Κάποιοι απομονώνουν προτάσεις και λέξεις, κάποιοι κατακρίνουν τα κακώς κείμενα. Σας πείραξε που λεω τους χοντρούς - χοντρούς *****. Σας πείραξε που λεω οτι οι ΕΠΟΠ αλλα και οι "ανώτεροι" αν ήταν εξω, θα ήταν για μπάτσες. Σας πείραξε που μιλάω για γλύφτες. Σας πείραξε ο χαρακτηρισμός αμόρφωτα βόδια. Τι να κάνουμε. Ο στρατός μας πάσχει. Ήδη, τόσες μέρες ακούμε για τις κρίσεις - ε ρε γέλιο που έχουν οι περισσότεροι "ανώτεροι" όταν τους αποστρατεύουν... Κυρίαρχη απορία της πλειονότητας είναι... "πως θα το πω στη γυναίκα μου", οσο περιέργο και ψεύτικο σας ακούγεται. Χαχαχαχα. Το πιο αστείο είναι οταν πρέπει κάθε χρόνο να περάσουν κάποιες "δοκιμασίες" όπως τρέξιμο, κοιλιακοί κτλ κτλ κτλ. Τρελό γέλιο... Τιμή και δόξα στον Έλληνα Αξιωματικό! Διότι έχει - Μπλέ η Πράσινη πεποίθηση - Κάποια παραπάνω κιλάκια! Μέσα στο ΓΕΣ ζήτημα να υπάρχουν αδύνατοι άνθρωποι - Τον γιό του τον στέλνει σε μονάδες όπου πάνε μόνο με... Μέσο, τον απαλλάσει κι όλας απο επιστρατεύσεις μελλοντικές - Υπακούει σε εντολές, δείχνοντας οτι είναι πειθαρχημένος ! Όσο παράλογες και αν είναι, άνευ ουσίας και λογικής, απλά για να δείξει οτι λειτουργεί σωστά. Ενω είναι σε διοικητική θέση, γνώμη, άποψη, μυαλό, σχέδιο, δεν έχει. Κάνει οτι του πούν ! - Παρατάει το στρατό για να πολιτικοποιηθεί - κομματικοποιηθεί στην πραγματικότητα, αρκετές φορές σε επανάληψη στην Ελληνική πραγματικότητα! - Είναι πατριώτης και το βρωντοφωνάζει στην κυριολεξία ! Βέβαια, όπλο δεν έχει πιάσει, αφου άλλοι το πιάνουν με τις εντολές του. - Είναι τόσο επαγ...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 40

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Άλλος ένας αρνητής της θητείας που μετατράπηκε σε ένθερμο υποστηρικτή του στρατού, αρκεί να βγαίνουμε κομμάντα από εκεί αντί να κάνουμε σκοπιές και καθαριότητες.

Δεν θα βρεις κανέναν που να διαφωνεί στο ότι ο στρατός χρειάζεται καλύτερη εκπαίδευση και λιγότερες αγγαρείες. Δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν.

Και όλα αυτά που περιγράφεις Για γλύφτες, χοντροκοιλαράδες, ανάξιους κλπ είναι γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας που θα τα συναντήσεις σε πολύ χειρότερο βαθμό στο χώρο εργασίας σου.

ΥΓ. Με πρότυπα τον Πάγκαλο και τον Πανούση δεν θα πας και πολύ μακρυά...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Το 99% των φαντάρων πάει με πολύ προκατάληψη πριν το Στρατό και όταν απολυθεί λέει την εξής φράση "τι ωραία που ήταν στο Στρατό", παρά τα χωσίματα, τη βαρεμάρα τη πλήξη και τις εμπλοκές που πέρασαν.

Ο Πάγκαλος παίζει να'ναι και ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ γλύφτης πολιτικός. Οι κωλοτούμπες που κάνει με Simitescu και GAP είναι για Oscar.

Και ο Στρατός φιλαράκι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Περιττό να σου πω ότι σε χώρους εργασίας που έχω βρεθεί έχω δει πολύ χειρότερους γλύφτες - βύσματα - ωχαδερφιστές - ρουφιάνους, ικανούς να σκοτώσουν και τη μάνα τους για να πάρουν μια αυξησούλα.

Απο'κει και πέρα, το αν ο Στρατός θέλει αλλαγή, το έχουμε πει πλειστάκις σε αυτό το φόρουμ.

Όσο όμως οι κοινωνία είναι "μην πειράζεις το παιδί", τότε άκρη δεν πρόκειται να βρούμε. Γιατί εάν είναι κάθε φορά που έχουμε βολές οι αξιωματικοί να τρέμουν μη και γίνει τίποτα, η βελτίωση πάει περίπατο.

Που να εφαρμόζονταν και το 1/10 της εκπαίδευσης των Καταδρομών... Αλλά βλέπεις, η "Γενιά του Πολυτεχνείου" και η "Γενιά του ΚΛΙΚ" ούτε που να τα ακούνε...
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Nassos έγραψε:Το 99% των φαντάρων πάει με πολύ προκατάληψη πριν το Στρατό και όταν απολυθεί λέει την εξής φράση "τι ωραία που ήταν στο Στρατό", παρά τα χωσίματα, τη βαρεμάρα τη πλήξη και τις εμπλοκές που πέρασαν.

Ο Πάγκαλος παίζει να'ναι και ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ γλύφτης πολιτικός. Οι κωλοτούμπες που κάνει με Simitescu και GAP είναι για Oscar.

Και ο Στρατός φιλαράκι είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Περιττό να σου πω ότι σε χώρους εργασίας που έχω βρεθεί έχω δει πολύ χειρότερους γλύφτες - βύσματα - ωχαδερφιστές - ρουφιάνους, ικανούς να σκοτώσουν και τη μάνα τους για να πάρουν μια αυξησούλα.

Απο'κει και πέρα, το αν ο Στρατός θέλει αλλαγή, το έχουμε πει πλειστάκις σε αυτό το φόρουμ.

Όσο όμως οι κοινωνία είναι "μην πειράζεις το παιδί", τότε άκρη δεν πρόκειται να βρούμε. Γιατί εάν είναι κάθε φορά που έχουμε βολές οι αξιωματικοί να τρέμουν μη και γίνει τίποτα, η βελτίωση πάει περίπατο.

Που να εφαρμόζονταν και το 1/10 της εκπαίδευσης των Καταδρομών... Αλλά βλέπεις, η "Γενιά του Πολυτεχνείου" και η "Γενιά του ΚΛΙΚ" ούτε που να τα ακούνε...
Φίλε το καρκίνωμα του στρατού μας ξεκινάει από ψηλά. Δεν φταίνε τα στρατεύσιμα παιδιά. Η κεφαλή στην πλειοψηφία είναι διαβρωμένη με νοοτροπία καριέρας, φτιαξίματος και αν γίνεται καμιας τσακωτικής. Αυτό περνάει και παρακάτω. Στους αξ/κούς και Υπ/κούς χαμηλού επιπέδου μόρφωσης και νοοτροπία τσοπάνη. Οπότε ο τελευταίος που φταίει είναι ο πιτσιρικάς που πάει για 1 χρόνο και αντί να μάθει κάτι χρήσιμο έχει τον κάθε κομπλεξικό καραβανά να του κάνει καψώνια και ότι άλλη παπαριά μπορείς να φανταστείς.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Δε με ενδιαφέρει τι είναι ο Πάγκαλος, με ενδιαφέρει οτι αυτό που είπε είναι πραγματικότητα. Ποιό 1/10 των καταδρομών μωρέ. Αμάν πια με τους μύθους που υπηρετεί σε δύσκολα σώματα μόνο ο Ράμπο και ο Τερμινέιτορ. Έλεος πια.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Επίσης yandr κάνεις λάθος σε οτι αφορά τα προτυπά μου.

Γραπτός λόγος είναι, παρεξηγίσιμος σε μεγάλο βαθμό οπότε no problem.

Μάρεσε όμως, που για να εκφράσω άποψη για το στρατό, πρέπει να δείξω το... Απολυτήριο.

Ακόμα δε πήγα στρατό όμως. Η φυσιολογική ροή της κουβέντας, αφού σας "απάντησα" στο οτι πήγα στρατό, αποδεικνύει οτι θέλατε να με "φιμώσετε" και να μου την πείτε αν έλεγα εξαρχής οτι δε πήγα φαντάρος.

Ευχαριστώ για τη δικαίωση :)

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

GenerX έγραψε:Δε με ενδιαφέρει τι είναι ο Πάγκαλος, με ενδιαφέρει οτι αυτό που είπε είναι πραγματικότητα. Ποιό 1/10 των καταδρομών μωρέ. Αμάν πια με τους μύθους που υπηρετεί σε δύσκολα σώματα μόνο ο Ράμπο και ο Τερμινέιτορ. Έλεος πια.

Εμένα με ενδιαφέρει. Πάμε παρακάτω.

Μύθους; Α, ναι; Ε, τότε "Ζήσε το Μύθο σου στην Ελλάδα"Εικόνα

Ακόμα δε πήγα στρατό όμως. Η φυσιολογική ροή της κουβέντας, αφού σας "απάντησα" στο οτι πήγα στρατό, αποδεικνύει οτι θέλατε να με "φιμώσετε" και να μου την πείτε αν έλεγα εξαρχής οτι δε πήγα φαντάρος.

A, δεν πήγες Στρατό. Πες το έτσι.

Όσο για τα περί "φίμωσης", το ότι είμαστε ανεκτικοί δεν σημαίνει ότι θα δεχθόμαστε ως έχει και το κάθε τι που γράφεται εδω μέσα.

Και πριν πεις περί "δημοκρατίας' και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", και αυτά έχουν όρια.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 11

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Marina2 »

Το γεγονός οτι αν δεν πηγε στρατό, δε σημαινει οτι μπορεί να μην εχει απόψη για το θέμα και σε καμία περιπτωση δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να την εκφράζει. Δηλαδή εγω που δεν προκειτε να πάω ποτε φαντάρος, νομιζεις οτι δεν εχω αποψη για ενα τοσο σημαντικό κοινωνικό προβλημα. Ισως να εκφράζεται αρκετά επιθετικά και ισως στα περισσότερα πραγματα, να μην συμφωνειται μαζί του, αλλα αυτός δεν ειναι λόγος να παραγκωνίζουμε κάποιον, επειδη δεν πιστευει τα ιδια με εμας και ειναι διαφορετικό ατομο, με διαφορετικά βιώματα. Ουτε προσπαθούμε να πεισουμε κανεναν, ουτε να υιοθετησει τα δικά μας πιστευω. Εγω που παρακολουθώ το θεμα αυτό βρισκω ιδιαιτερα ενδιαφέρουσα ολες τις απόψεις και τις διαφωνίες σας. Ετσι ειναι ενας επικοδομητικός διάλογος, αν συμφωνούσαμε ολοι σε ολα θα ειμασταν σε μια ευθεια γραμμή.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Μαρίνα1, αλλιώς τα βλέπεις τα πράγματα όταν είσαι απ'έξω και αλλιώς ότα είσαι μέσα.

Πριν μπω, είχα υπερβολικό άγχος γιατί άκουγα και ανθρώπους που υπηρέτησαν π. Χ. Στα Τεθωρακισμένα. Όταν όμως απολύθηκα, είχα μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι είναι θητεία και Ελληνικός Στρατός, στο συγκεκριμένο Όπλο τέλος πάντων, γιατί για αλλού δεν γνωρίζω.
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Nassos έγραψε:Μαρίνα1, αλλιώς τα βλέπεις τα πράγματα όταν είσαι απ'έξω και αλλιώς ότα είσαι μέσα.

+1Εικόνα

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης