Πως είναι ο στρατός σήμερα (2012);
ρε παιδιά είμαι 21 χρονών είναι να πάω τώρα 2011 φαντάρος και θέλω να πάω στρατό για να σκληραγωγηθώ λιγάκι... Ναι δεν λέω όχι στις δουλείες και στις τιμητικές μετά άμα μου δώσουν καμία αλλά δεν θέλω και να μου αλλάξουν τα φώτα θέλω να πάω να κάνω αυτούς 9 μήνες χαλαρά δεν έχω ιδέα από στρατό και θέλω κάποιος να μου μιλήσει για αυτό για να με κατατοπίσει λιγάκι... Και θέλω κυρίως συμβουλές από άντρες όχι γυναίκες μάνες αδερφές και τα λοιπά ειδικά αν ειναι τίποτα φοιτήτριες που πέρασαν τίποτα ΣΜΥ και αχ καλέ μη... Άντε γιατί δεν έχουν ιδέα οι μα@#$%νες και πετάγονται και λένε την γνώμη τους...
θέλω να μου πει κάποιος που τα πέρασε ρε παιδί μου είναι τόσο χαλαρά όσο λένε;
θέλω να μου πει κάποιος που τα πέρασε ρε παιδί μου είναι τόσο χαλαρά όσο λένε;
Έφτιαξα την δημοσκόπηση με αφορμή την απορία του παραπάνω χρήστη.
Ας απαντήσουν όσοι κατατάχθηκαν την τελευταία 5-ετία (μην πάμε στο 1960) και καλύτερα όχι οι λοκατζήδες.
Ας απαντήσουν όσοι κατατάχθηκαν την τελευταία 5-ετία (μην πάμε στο 1960) και καλύτερα όχι οι λοκατζήδες.
Γενικώς χαλαρά ήταν στη θητεία μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παντού.
Αναλόγως του Όπλου και της Μονάδας μπορεί να κάνεις λίγες ασκήσεις-σχοινάκια-συναγερμούς, σε άλλες να είσαι συνέχεια στο πόδι. Ή να έχει η Μονάδα τόσα λίγα άτομα που έξοδο θα δείς μετά από κανά μήνα.
Αν είσαι εξαρχής "πειθαρχημένος" και δεν το παίζει μάγκας ή εξυπνάκιας δεν θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής και επικοινωνίας όχι μόνο με τους ανωτέρους σου αλλά κυρίως με τους συναδέλφους σου φαντάρους. Γιατί διαφορετικά την έκατσες.
Τέλος, να είσαι ψυχολογικά έτοιμος να βρεθείς στα όρια σου. Θα δείς και θα κάνεις πράγματα που είναι ανούσια, άχρηστα και τελείως άσχετα με αυτό που λέμε "εκπαίδευση στη θητεία".
Αναλόγως του Όπλου και της Μονάδας μπορεί να κάνεις λίγες ασκήσεις-σχοινάκια-συναγερμούς, σε άλλες να είσαι συνέχεια στο πόδι. Ή να έχει η Μονάδα τόσα λίγα άτομα που έξοδο θα δείς μετά από κανά μήνα.
Αν είσαι εξαρχής "πειθαρχημένος" και δεν το παίζει μάγκας ή εξυπνάκιας δεν θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής και επικοινωνίας όχι μόνο με τους ανωτέρους σου αλλά κυρίως με τους συναδέλφους σου φαντάρους. Γιατί διαφορετικά την έκατσες.
Τέλος, να είσαι ψυχολογικά έτοιμος να βρεθείς στα όρια σου. Θα δείς και θα κάνεις πράγματα που είναι ανούσια, άχρηστα και τελείως άσχετα με αυτό που λέμε "εκπαίδευση στη θητεία".
Τέλος, γενικές πληροφορίες για τη καφικής σύλληψης δημόσια υπηρεσία που λέγεται Ελληνικός Στρατός.
Βρίσκεστε σε ένα χώρο, όπου κανείς πλην αυτών που εργάζονται εκεί δεν θα ήθελε να είναι... Έχετε διακόψει τις σπουδές σας, τις δουλειές σας, οτιδήποτε έχει σχέση με την πραγματική ζωή για μια θητεία, της οποίας ο λόγος ύπαρξης απουσιάζει. Ο θεμελιώδης αυτός παραλογισμός εξηγεί όλους τους επι μέρους, κανένας από τους βαθμοφόρους που θα συναντήσετε δεν ασκεί το επάγγελμα του ευσυνείδητα και με αίσθηση του καθήκοντος. Οι περισσότεροι, χωρίς να είναι στρατόκαυλοι, συνδέονται από μια ακατανόητη συναίνεση, για το ότι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι σημαντική λόγω των κακών Τούρκων και λόγω της ανάγκης πειθάρχησής μας. Το ότι εν έτει 2011, πόλεμος δεν δύναται να διεξαχθεί από μη επαγγελματίες εφέδρους δεν φαίνεται να τους αγγίζει, ούτε φυσικά ότι πίσω από κάθε δημόσια δαπάνη οφείλει να υπάρχει μια μελέτη κόστους-οφέλους. Όσο για την πειθαρχία, είναι τόσο επιφανειακή (εμμονή στο στρώσιμο του κρεββατιού, στον βηματισμό και την παρέλαση «για σας θα παρελάσετε ρε, για να σας δουν οι γονείς σας και οι γκόμενές σας» Who cares;) και τόσο μονόδρομη (οι ίδιοι οι αξιωματικοί δεν εφαρμόζουν τους ισχύοντες κανόνες), ωστέ κανείς δεν πείθεται για τη σημασία της θητείας.
Ελλείψει υπαρκτού σκοπού, οι ασθένειες των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών εμφανίζονται στην υπερβολή τους, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, γιατί τόσοι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν να υπακούσουν σε αυτήν τους την υποχρέωση, τη στιγμή που αδιαφορούν προκλητικά για τόσες άλλες απείρως ουσιωδέστερες.
Συνοπτικά τους αξιωματικούς στα κέντρα νεοσυλλέκτων και πιθανότατα τις μονάδες, χαρακτηρίζει:
-Ευθυνοφοβία
Στο 11ο ΣΠ υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τέννις, βόλλεϊ, γυμναστήριο κλειστό και ανοικτό. Δεν χρησιμοποιούνται, γιατί οι αξιωματικοί τρέμουν την πιθανότητα να τους πάρουν τηλέφωνο οι μαμάδες σας, για να διαμαρτυρηθούν επειδή κρυώσατε ή τραυματιστήκατε.
-Ανομία
Οι κανόνες εφαρμόζονται κατά βούληση και περιστασιακά. Σας διδάσκονται, αλλά δεν τους βλέπετε στην πράξη. Δεν μιλώ μόνο για αξιωματικούς που δεν χαιρετούνται στρατιωτικά όπως οφείλουν, αλλά και για πολύ σημαντικότερα πράγματα όπως η απαγόρευση καπνίσματος σε όλους του κλειστούς χώρους των δημοσίων υπηρεσιών. Να θυμάστε πάντα, ότι όποτε θέλουν ζητούν την εφαρμογή τους από εσάς, είτε οι ίδιοι τους εφαρμόζουν, είτε όχι.
-Έλλειψη οργάνωσης
Ήδη με την κατάταξή σας, θα διαπιστώσετε, ότι το επίπεδο μηχανοργάνωσης του ελληνικού στρατού, έχει μείνει κάπου στη δεκαετία του 80. Θα περνάτε από γραφείο σε γραφείο και θα σας ζητούνται εν μέρει οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες θα συμπληρώνονται σε μεγάλα τεφτέρια. Υπολογιστές χρησιμοποιούνται σπάνια, όλα γίνονται χειρόγραφα. Στην πορεία θα σας κάνουν επανειλημμένα ερωτήσεις που σας έχουν γίνει ήδη («τι έχεις σπουδάσει; »). Κάθε φορά που θα έχετε υπηρεσία στα μαγειρεία ή ως θαλαμοφύλακες, θα χάνετε την εκπαίδευση, χωρίς να μπορείτε να την αναπληρώσετε.
Για την στρατιωτική σας ταυτότητα θα σας φωτογραφήσουν έναν-έναν, την επόμενη ημέρα θα σας
ζητήσουν να περάσετε ένας-ένας από ένα τραπέζι με εκατοντάδες φωτογραφίες για να αναγνωρίσετε τη δική σας και να σημειωθεί το όνομά σας. Γιατί δεν έγινε αυτό κατά την φωτογράφηση; Έτσι. Κανείς δεν σκέπτεται ιδιαίτερα στον ελληνικό στρατό.
-Ανυπαρξία διαφάνειας
Πώς επιλέγονται αυτοί που καλούνται να θητεύσουν στην ΕΛ. ΔΥ. Κ. Πώς αποφασίζεται το πού θα θητεύσει ποιος; Κανείς δεν ξέρει. Ο ΕΣ είναι ο παράδεισος του βύσματος, θα γνωρίσετε στρατιώτες που χωρίς καμία ενοχή ανακοινώνουν τη μονάδα, στην οποία θα βρεθούν πολύ πριν την ορκωμοσία. Εάν εσείς δεν έχετε ή δεν είστε διατεθειμένοι να βάλετε βύσμα, φταίτε.
Αυτά τα ολίγα, που ελπίζω να φανούν χρήσιμα.
Τελευταίες συμβουλές: Μην γίνετε όργανα, μην κάνετε ερωτήσεις σε αξιωματικούς, μη δίνετε αφορμές με κανέναν τρόπο. Περάστε απαρατήρητοι.
Βρίσκεστε σε ένα χώρο, όπου κανείς πλην αυτών που εργάζονται εκεί δεν θα ήθελε να είναι... Έχετε διακόψει τις σπουδές σας, τις δουλειές σας, οτιδήποτε έχει σχέση με την πραγματική ζωή για μια θητεία, της οποίας ο λόγος ύπαρξης απουσιάζει. Ο θεμελιώδης αυτός παραλογισμός εξηγεί όλους τους επι μέρους, κανένας από τους βαθμοφόρους που θα συναντήσετε δεν ασκεί το επάγγελμα του ευσυνείδητα και με αίσθηση του καθήκοντος. Οι περισσότεροι, χωρίς να είναι στρατόκαυλοι, συνδέονται από μια ακατανόητη συναίνεση, για το ότι η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία είναι σημαντική λόγω των κακών Τούρκων και λόγω της ανάγκης πειθάρχησής μας. Το ότι εν έτει 2011, πόλεμος δεν δύναται να διεξαχθεί από μη επαγγελματίες εφέδρους δεν φαίνεται να τους αγγίζει, ούτε φυσικά ότι πίσω από κάθε δημόσια δαπάνη οφείλει να υπάρχει μια μελέτη κόστους-οφέλους. Όσο για την πειθαρχία, είναι τόσο επιφανειακή (εμμονή στο στρώσιμο του κρεββατιού, στον βηματισμό και την παρέλαση «για σας θα παρελάσετε ρε, για να σας δουν οι γονείς σας και οι γκόμενές σας» Who cares;) και τόσο μονόδρομη (οι ίδιοι οι αξιωματικοί δεν εφαρμόζουν τους ισχύοντες κανόνες), ωστέ κανείς δεν πείθεται για τη σημασία της θητείας.
Ελλείψει υπαρκτού σκοπού, οι ασθένειες των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών εμφανίζονται στην υπερβολή τους, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, γιατί τόσοι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν να υπακούσουν σε αυτήν τους την υποχρέωση, τη στιγμή που αδιαφορούν προκλητικά για τόσες άλλες απείρως ουσιωδέστερες.
Συνοπτικά τους αξιωματικούς στα κέντρα νεοσυλλέκτων και πιθανότατα τις μονάδες, χαρακτηρίζει:
-Ευθυνοφοβία
Στο 11ο ΣΠ υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τέννις, βόλλεϊ, γυμναστήριο κλειστό και ανοικτό. Δεν χρησιμοποιούνται, γιατί οι αξιωματικοί τρέμουν την πιθανότητα να τους πάρουν τηλέφωνο οι μαμάδες σας, για να διαμαρτυρηθούν επειδή κρυώσατε ή τραυματιστήκατε.
-Ανομία
Οι κανόνες εφαρμόζονται κατά βούληση και περιστασιακά. Σας διδάσκονται, αλλά δεν τους βλέπετε στην πράξη. Δεν μιλώ μόνο για αξιωματικούς που δεν χαιρετούνται στρατιωτικά όπως οφείλουν, αλλά και για πολύ σημαντικότερα πράγματα όπως η απαγόρευση καπνίσματος σε όλους του κλειστούς χώρους των δημοσίων υπηρεσιών. Να θυμάστε πάντα, ότι όποτε θέλουν ζητούν την εφαρμογή τους από εσάς, είτε οι ίδιοι τους εφαρμόζουν, είτε όχι.
-Έλλειψη οργάνωσης
Ήδη με την κατάταξή σας, θα διαπιστώσετε, ότι το επίπεδο μηχανοργάνωσης του ελληνικού στρατού, έχει μείνει κάπου στη δεκαετία του 80. Θα περνάτε από γραφείο σε γραφείο και θα σας ζητούνται εν μέρει οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες θα συμπληρώνονται σε μεγάλα τεφτέρια. Υπολογιστές χρησιμοποιούνται σπάνια, όλα γίνονται χειρόγραφα. Στην πορεία θα σας κάνουν επανειλημμένα ερωτήσεις που σας έχουν γίνει ήδη («τι έχεις σπουδάσει; »). Κάθε φορά που θα έχετε υπηρεσία στα μαγειρεία ή ως θαλαμοφύλακες, θα χάνετε την εκπαίδευση, χωρίς να μπορείτε να την αναπληρώσετε.
Για την στρατιωτική σας ταυτότητα θα σας φωτογραφήσουν έναν-έναν, την επόμενη ημέρα θα σας
ζητήσουν να περάσετε ένας-ένας από ένα τραπέζι με εκατοντάδες φωτογραφίες για να αναγνωρίσετε τη δική σας και να σημειωθεί το όνομά σας. Γιατί δεν έγινε αυτό κατά την φωτογράφηση; Έτσι. Κανείς δεν σκέπτεται ιδιαίτερα στον ελληνικό στρατό.
-Ανυπαρξία διαφάνειας
Πώς επιλέγονται αυτοί που καλούνται να θητεύσουν στην ΕΛ. ΔΥ. Κ. Πώς αποφασίζεται το πού θα θητεύσει ποιος; Κανείς δεν ξέρει. Ο ΕΣ είναι ο παράδεισος του βύσματος, θα γνωρίσετε στρατιώτες που χωρίς καμία ενοχή ανακοινώνουν τη μονάδα, στην οποία θα βρεθούν πολύ πριν την ορκωμοσία. Εάν εσείς δεν έχετε ή δεν είστε διατεθειμένοι να βάλετε βύσμα, φταίτε.
Αυτά τα ολίγα, που ελπίζω να φανούν χρήσιμα.
Τελευταίες συμβουλές: Μην γίνετε όργανα, μην κάνετε ερωτήσεις σε αξιωματικούς, μη δίνετε αφορμές με κανέναν τρόπο. Περάστε απαρατήρητοι.
Το παραπάνω μήνυμα μεταφέρθηκε από την συζήτηση για το 11ο ΣΠ
- Αλεξανδρος_9007
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Εγω πιστευω οτι εν συγκριση με παλαιοτερα ειναι το ιδιο πργμα γιατι παλιοτερα ο κοσμος ηταν συνηθισμενος στα δυσκολα ενω τωρα ειναι ολοι με το γαντι και μην τους θιξουν. Καλοαναθρεμενα μαμοθρευτα γιναμε. Προφανως και μας φαινεται δυσκολος ο στρατος, αλλα καποια ατομα μαζι κι εγω, που μαθανε πως να δουλευουν, πως να φερονται, και να σεβονται τοτε γιαυτους ΙΣΩΣ να ειναι πιο ευκολη η θητεια
Απειρο respect. Ετσι ακριβως ειναι. Ουτε καν τα στελεχη θελουν να ειναι εκει. Ειδικα οι ΕΠΟΠ ειναι ολοι τους πρωην ντελιβαραδες που βαρεθηκαν το παπακι και ηθελαν τον σταθερο μισθο του δημοσιου και να ξυνονται ολη μερα.
Το πως θα περασεις εξαρταται απο το ποιους εχει απο πανω σου. Π. Χ. Ο διοικητης μου ηταν χρυσος ανθρωπος. Επιεικης, προσπαθουσε να βοηθαει παιδια που ειχαν προβληματα, εδινε παντα προαναχωρηση στις αδειες, ελαστικος κτλπ. Ο λοχαγος μου παλι ηταν ενας καθυστερημενος που αν του ελεγες να δεσει το αρβυλο του και την ιδια στιγμη να μιλαει θα παθαινε εγκεφαλικο. Με αποτελεσμα ο λοχος μας να γαμιεται στην δουλεια και την αγγαρεια για ***** . Επισης ηθελε να φαινεται οτι ο λοχος του δουλευει πιο πολυ απο τους αλλους για να τον εχει με καλο ματι ο διοικητης, με αποτελεσμα να μας χωνει οσο και οποτε μπορουσε.
Αυστηρος δεν ηταν κανεις, το μονο που θελαν στρωμενο κρεβατι, ξυρισμα, γυαλισμα. Κλαιν δλδ. Αλλα πολλη δουλεια. Εγω πολιτικος επιστημονας ειμαι και εκει ολη μερα εχτιζα, μπετονα, τσιμεντωνα, εβαφα κτλπ. Αλλα απο υπηρεσιες καλα,1-2 την εβδομαδα. Αυτο που βασικα μετραει ειναι ποιον θα εχεις απο πανω σου. Ο διπλα λοχος ειχε δυο ΓΑΜΑΤΟΥΣ αξιωματικους οι οποιοι ηταν στα @@ τους και προστατευαν το προσωπικο απο το χωσιμο και ηταν πολυ κουλ. Για να καταλαβεις διαφορα, ειμασταν στο ιδιο κτηριο και ο λογος μου 6:45 επαιρνε αναφορα λοχου (καθε μερα ειχαμε αναφορα ταγματος), αφου ειχαμε πλυθει, ντυθει, ξυριστει, ειχαμε σκουπισει/σφουγγαρισει τον λοχο και στρωσει τα κρεβατια, και ολα αυτα σε 15 λεπτα. Ο διπλα λοχος εκεινη την ωρα ακομα κοιμοταν και ξυπναγαν συνηθως 10-15 λεπτα πριν την αναφορα ταγματος, δλδ κατα τις 8:15...
Αλεξανδρος_9007 έγραψε:Εγω πιστευω οτι εν συγκριση με παλαιοτερα ειναι το ιδιο πργμα γιατι παλιοτερα ο κοσμος ηταν συνηθισμενος στα δυσκολα ενω τωρα ειναι ολοι με το γαντι και μην τους θιξουν. Καλοαναθρεμενα μαμοθρευτα γιναμε. Προφανως και μας φαινεται δυσκολος ο στρατος, αλλα καποια ατομα μαζι κι εγω, που μαθανε πως να δουλευουν, πως να φερονται, και να σεβονται τοτε γιαυτους ΙΣΩΣ να ειναι πιο ευκολη η θητεια
συγνωμη που εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να κανουμε στην ζωη μας, απο το να κανουμε τα σκιαχτρα στις σκοπιες και τους αμισθους σκλαβους στις αγγαρειες των στρατοπεδων... !
Η αναφορά λόχου- τάγματος τι είναι; Τι γίνεται την ώρα της αναφοράς;
Βρήκα και ένα ανέκδοτο διαβάστε:
Στο στρατό στη πρωινή αναφορά ο διοικητής ρωτάει το φαντάρο
-Για πες μου παιδί μου, όταν κάνω έρωτα με την γυναίκα μου τι είναι αυτό για μένα: αγγαρεία ή ευχαρίστηση; Ο φαντάρος προβληματισμένος και για να μη δυσαρεστήσει τον Διοικητή του:- Ευχαρίστηση κε Διοικητά - Και πως το ξέρεις αυτό παιδί μου; - Να κε Διοικητά, αν ήταν αγγαρεία θα στέλνατε εμένα!
-Για πες μου παιδί μου, όταν κάνω έρωτα με την γυναίκα μου τι είναι αυτό για μένα: αγγαρεία ή ευχαρίστηση; Ο φαντάρος προβληματισμένος και για να μη δυσαρεστήσει τον Διοικητή του:- Ευχαρίστηση κε Διοικητά - Και πως το ξέρεις αυτό παιδί μου; - Να κε Διοικητά, αν ήταν αγγαρεία θα στέλνατε εμένα!
kostas έγραψε: Η αναφορά λόχου- τάγματος τι είναι; Τι γίνεται την ώρα της αναφοράς;
-Για πες μου παιδί μου, όταν κάνω έρωτα με την γυναίκα μου τι είναι αυτό για μένα: Αγγαρεία ή ευχαρίστηση; Ο φαντάρος προβληματισμένος και για να μη δυσαρεστήσει τον Διοικητή του:- Ευχαρίστηση κε Διοικητά - Και πως το ξέρεις αυτό παιδί μου;- Να κε Διοικητά, αν ήταν αγγαρεία θα στέλνατε εμένα!
Ο στρατος ειναι χωρισμενος σε κλιμακια. Καθε βαθμος που υπαρχει αντιστοιχει στην διοικηση ή υποδιοικηση ενος κλιμακιου. Τα κλιμακια ειναι ομαδα, διμοιρια, λοχος, ταγμα, συνταγμα, ταξιαρχια, μεραρχια, σωμα στρατου, στρατια.
κανονικα καθε μερα το πρωι και το βραδυ οι λοχοι κανουν αναφορα. Δλδ ο επιλοχιας ή ο αξιωματικος υπηρεσιας λοχου μαζευουν ολο τον λοχο σε ενα σημειο που ειναι προκαθορισμενο μια συγκεκριμενη ωρα, μπαινουν σε σχηματισμο τμηματος (ή ανα διμοιριες ή ανα ομαδα ή ανα στοιχεια αν εισαι σε ΛΥΤ) και παιρνουν παρουσιες και απουσιες. Βλεπουν εκεινη την ωρα που ειναι ο καθε ενας απο αυτους που ανηκουν στον λοχο. Αν ειναι εκει, θεωρειται "παρων". Αν ειναι εκτος στρατοπεδου θεωρειται "απων" (συνηθως σε αδειες, σε φυλακια ή σε καποια δουλεια) και αν ειναι στο στρατοπεδο αλλα δεν μπορει να ερθει στην αναφορα ειναι "κωλυομενος" (συνηθως σε υπηρεσια ή σε καποια δουλεια που του εχει βαλει καποιος). Παιρνει λοιπον αναφορα (παροντες, αποντες, κωλυομενους) ο αξιωματικος υπηρεσιας λοχου, ο επιλοχιας ή ο αρχαιοτερος και οταν ερθει ο λοχαγος του αναφερει, δλδ του λεει "εποπ λοχιας πεζικου σκορδοπουτσογλου αρχιδαμος ο λοχος κατα την πρωινη προσκληση φερει 15 παροντες 15 αποντες 15 κωλυομενους". Το αντιστοιχο ειναι στο ταγμα. Μαζευονται οι 5 λοχοι, ολοι μαζι δινουν αναφορα στον λοχαγο εβδομαδας, και ο λοχαγος εβδομαδας στον υποδιοικητη και ο υποδιοικητης στον διοικητη. Στην αναφορα δεν πρεπει να κουνιεσαι και να μιλας διοτι η αναφορα γινεται στον πολεμο. Οι παροντες ειναι οι ζωντανοι, οι αποντες οι νεκροι, και οι κωλυομενοι οι τραυματιες. Θεωρειται ιερη στιγμη στον στρατο και πρεπει ολοι να ειναι ακουνητοι και αμιλητοι.
βασικα θα μπορουσε να γινεται σε 5 λεπτα αλλα με ολες αυτες τις τυπικοτητες του στρατου κραταει καμια ωρα συνηθως.
- evritis309
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 2
Η αν έχεις Δίκα που του αρέσει να μιλάει για κάνα 45λεπτο.

Δηλαδή εγώ ως απλός φαντάρος θα πρέπει να μπαίνω σε μια σειρά και να παραμένω ακίνητος και αμίλητος για να γίνει καταμέτρηση ή θα γίνεται ονομαστικά και όσοι ήμαστε εκεί θα φωνάζουμε παρόν.
Οσο ο ανωτερος θα παιρνει αναφορα κατα πασα πιθανοτητα θα φωναζει ονοματα οσο δεν σας ξερει. Εκει θα πρεπει να λες προφανως παρων για να διευκολυνεις την δουλεια του. Εκεινη την ωρα ο λοχαγος/διοικητης δεν θα ειναι μπροστα, μπορει να ειναι πιο περα και να περιμενει να τελειωσει αυτος που παιρνει αναφορα. Αν ειναι μπροστα καλο ειναι να εισαι οσο το δυνατον ακινητος και σε σταση ημιαναπαυσης. Αν δεν ειναι μπορεις να εισαι στα @@ σου. Οταν ειναι ετοιμη η αναφορα ο ανωτερος θα δωσει στον λοχο/ταγμα "προσοχη", θα ερθει ο λοχαγος/διοικητης, θα του δωσει την αναφορα που εγραψα και ο λοχαγος/διοικητης θα δωσει "ημιαναπαυση" ΑΝ θελει.
Φίλε νομίζω πραγματικά αποτυπώνεις με 100% την κατάσταση στον ελληνικό στρατό.
Χρήσιμα και κατατοπιστικά όλα τα προαναφερθέντα, αλλά ως αστράτευτος έχω την εξης απορία:
Αυτό το "περάστε απαρατήρητοί" το ακούω από πολλούς.
Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι φιλότιμος και να βοηθήσω όσο μπορώ το στρατό, την πατρίδα και τους άλλους φαντρους. Πχ, να δηλώσω εθελοντής για κάποια εργασία που γνωρίζω κτλ κτλ.
Μήπως είμαι *****; Θα με εκμεταλλευτούν;
logodo έγραψε:
Τελευταίες συμβουλές: Μην γίνετε όργανα, μην κάνετε ερωτήσεις σε αξιωματικούς, μη δίνετε αφορμές με κανέναν τρόπο.Περάστε απαρατήρητοι.
Αυτό το "περάστε απαρατήρητοί" το ακούω από πολλούς.
Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι φιλότιμος και να βοηθήσω όσο μπορώ το στρατό, την πατρίδα και τους άλλους φαντρους. Πχ, να δηλώσω εθελοντής για κάποια εργασία που γνωρίζω κτλ κτλ.
Μήπως είμαι *****; Θα με εκμεταλλευτούν;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης