Σωματική ικανότητα και ακουστική απώλεια

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

EΧω κώφωση απο το αριστερό αυτί νευρολογικής αιτιολογίας το δεξί αυτί ειναι φυσιολογικό ...

ο Νόμος Λεει:

Ι3:

Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ακουστική απώλεια στις συχνότητες 500,1000 και 2000 Ηζ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 d Β για το καλύτερο αυτί και τα 55 d Β για το χειρότερο αυτί.

Στις συχνότητες 3000,4000 και 6000 Ηζ η συνολική απώλεια να μην υπερβαίνει τα 330 dB και στα δύο αυτιά.

Ι4:

Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ακουστική απώλεια στις συχνότητες 500,1000 και 2000 Ηζ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 d Β για το καλύτερο αυτί και τα 65 d Β για το χειρότερο αυτί.

Στις συχνότητες 3000,4000 και 6000 Ηζ η συνολική απώλεια να μην υπερβαίνει τα 390 dB και στα δύο αυτιά.

I5:

Εφόσον η ακουστική απώλεια υπερβαίνει τα όρια της προηγούμενης παραγράφου.

Σε εμενα στο καλλιτερο αυτι Η πτώση ακοής ΔΕΝ υπερβαινει τα 35 dB Στις συχνοτητες 500 / 1000 / 2000 HZ.

Στο χειροτερο αυτι Η πτωση ακοής υπερβαινει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τα 65 dB στις συχνοτητες 500 / 1000 / 2000 HZ.

Επισης η πτωση ακοής υπερβαίνει τα 390 dB στο συνολο και στα 2 αυτια στις συχνοτητες 3000 / 4000 / 6000 ΗΖ.

Το προβλημα ειναι 100% ανιατο με οποιαδηποτε εγχειρηση / φαμαρκο / θεραπεια (δηλαδη δεν τιθεται θεμα οτι μπορει να γινει καλα σε Χ χρονικο διαστημα)

Παιρνω Ι5 η οχι; και αν παιρνω το παιρνω επιτοπου η πρεπει να παιρνω αναβολες μεχρι να παρω τελικη απαλλαγη;

(και αν παιρνω αναβολες ποιος ειναι ο λογος αφου εχουμε να κανουμε με 100% ανιατο προβλημα;)

Μπορει να μου απαντήσει καποιος;

Σας ευχαριστω πολύ...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ότι διάβασες στο ΦΕΚ φίλε δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω, αν στο φεκ λέει δίπλα από το Ι5 απαλλαγή απευθείας θα την πάρεις όταν παρουσιαστείς στον στρατό αλλιώς μπορεί να λέει ότι πρέπει να σου δωθεί πρώτα διετή αναβολή
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Το ΦΕΚ δεν λεει για αναβολη πουθενα... Οτι λεει το εκανα Επικόλληση Ποιο πανω απο το ΦΕΚ...

Το θεμα ειναι τι ερμηνεια του δινεις...

εσεις ομως πως το ερμηνευετε;

παιρνω Ι3/Ι4/ ή Ι5 στην περιπτωση μου;

υπενθυμιζω τι εχω ακριβως.

Στο καλλιτερο αυτι Η πτώση ακοής ΔΕΝ υπερβαινει τα 35 dB στις συχνοτητες 500 / 1000 / 2000 HZ.

Στο χειροτερο αυτι Η πτωση ακοής υπερβαινει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τα 65 dB στις συχνοτητες 500 / 1000 / 2000 HZ.

Επισης η πτωση ακοής υπερβαίνει τα 390 dB στο συνολο και στα 2 αυτια στις συχνοτητες 3000 / 4000 / 6000 ΗΖ.

Εσεις με βαση το παραπανω που λεει το ΦΕΚ και αυτο που εχω Πως το ερμηνευετε σε Ι;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φίλε μου εγώ έτσι όπως το διάβασα σε βλέπω να παίρνεις Ι5 και από την στιγμή που δεν υπάρχει θεραπεία δεν πιστεύω να σε ταλαιπωρούν με αναβολές οπότε λογικά θα πάρεις απευθείας απαλλαγή
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Εαν όμως θέλω να πάω Γιατί Δεν Θέλω Να φαινετε στα αρχεία Και στο Απολυτήριο Έχω Τη Δυνατότητα Αυτη;

Ευχαριστώ πολύ.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν ξέρω αυτό είναι καθαρά θέμα γιατρού
alexandros*
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από alexandros* »

Καλησπέρα, σκεφτομαι να διακοψω την αναβολη που είχα λόγω σπουδών, θα ήθελα να ρωτήσω τι Ι θα πάρω επειδή έχω 100% απώλεια ακοής στο ένα αυτί καθώς και είχα περάσει κανονική κατάθλιψη πριν 2-3 χρόνια, επίσης έχω και σχεδόν καθόλου ανοχή και στους 2 τύπους ακάραια oι οποίοι βρίσκονται σε όλους τους τύπους στρώματα, μαξιλάρια κτλ. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι προβλέπεται για μένα.
mrt

Δημοσίευση από mrt »

Καλημέρα σε όλους. Έχω γεννηθεί πάσχοντας από μια νόσο που μου διαφεύγει το όνομα της μιας και δεν είναι και αρκετά γνωστή. Εικόνα Από το ένα αυτί δυστυχώς έχω πλήρη κώφωση. Από το άλλο στις συχνότητες ακούω ως εξής:

500 :40 db

1000:35 db

2000:33db

Στο ΦΕΚ λοιπόν λέει,

Ι4:

Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ακουστική απώλεια στις συχνότητες 500,1000 και 2000 Ηζ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 d Β για το καλύτερο αυτί και τα 65 d Β για το χειρότερο αυτί.

Στις συχνότητες 3000,4000 και 6000 Ηζ η συνολική απώλεια να μην υπερβαίνει τα 390 dB και στα δύο αυτιά.

I5:

Εφόσον η ακουστική απώλεια υπερβαίνει τα όρια της προηγούμενης παραγράφου.

Αν ξεκινήσω τη διαδικασία πάω Ι4 ή παίρνω απαλλαγή Ι5; Διότι με το χειρότερο αυτί παίρνω Ι5 με το καλύτερο είμαι και στο Ι5 και στο Ι4. Θα είχε κάποιος την καλοσύνη να με διαφωτίσει; Ευχαριστώ πολύ.

blondeamon
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από blondeamon »

Καλησπερα

ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση και θα με καλεσουν τον Απριλη.

Μηπως καποιος μπορει να μας πει τι εγινε τελικα, αν βγηκε Ι5; Και εγω 100 κουφος απτο ενα αυτι (ανιατο) ειμαι.

Ευχαριστω προκαταβολικα
Άβαταρ μέλους
michael22gr1
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από michael22gr1 »

Πώς να βγω γιοτας; Αυτό με απασχολει... Λοιπόν την Παρασκευή μάλλον θα πάω για σπεν... Εγώ ΣΤΗΝ Θήβα στο κέντρο είχα αποτύχει στο ακουογταμμα. Τωρα είμαι στην μονάδα και επειδή τους το είπα μου είπαν ότι αύριο θα πάω στο ναυτικό για να με εξετάσει Ορυλλας. Αν και στην αρχή πριν μπω στρατό ήμουν καυλωμενος με τα όπλα και αυτά βλέποντας την σαπίλα που κυκλοφορεί έχω ξενερώσει και θέλω πολύ να αποφύγω την διαδικασία με τα σπεν σκοπιές κτλ. Η αλήθεια είναι ότι πριν μπω στρατό είχα πάθει με μια μπατονετα μερική ρίξε τύμπανου. Αυριο πως να την σκαπουλαρω στην εξέταση να με βγάλει αοπλο;

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

michael22gr1 έγραψε:

Πώς να βγω γιοτας; Αυτό με απασχολει... Λοιπόν την Παρασκευή μάλλον θα πάω για σπεν... Εγώ ΣΤΗΝ Θήβα στο κέντρο είχα αποτύχει στο ακουογταμμα. Τωρα είμαι στην μονάδα και επειδή τους το είπα μου είπαν ότι αύριο θα πάω στο ναυτικό για να με εξετάσει Ορυλλας. Αν και στην αρχή πριν μπω στρατό ήμουν καυλωμενος με τα όπλα και αυτά βλέποντας την σαπίλα που κυκλοφορεί έχω ξενερώσει και θέλω πολύ να αποφύγω την διαδικασία με τα σπεν σκοπιές κτλ. Η αλήθεια είναι ότι πριν μπω στρατό είχα πάθει με μια μπατονετα μερική ρίξε τύμπανου. Αυριο πως να την σκαπουλαρω στην εξέταση να με βγάλει αοπλο;

H Λύση είναι απλή, δηλώνεις οπλοφοβία και σε στέλνουν σε ψυχίατρο, τι ΩΡΛ και ιστορίες.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες