Μπάνιο και τουαλέτες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

TEIN έγραψε:Κοιταξε, μετα το σιωπητηριο απαγορευονται οι "κινησεις" αλλα αν καποια στιγμη σε "πιασει" τουαλετα πας ομορφα και ωραια.Εικόνα

Απαγορεύεται να βγείς από το θάλαμο και να περπατήσεις έξω ή να καπνίσεις ή να πιάσεις κουβέντα με τον θαλαμοφύλακα.
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Όλα μπορώ να τα δεχτώ αλλά στοιχειώδεις κανόνες που η μη εφαρμογή τους μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σου είναι απαράδεκτοι. Μα ποιός στο διάολο θεωρεί πολυτέλεια να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό; Ποιός θα απολογηθεί για το αν αρρωστήσεις κάνοντας με κρύο; Κανένας. Κι όταν το νερό είναι μπούζι τι κάνεις; Δεν πλένεσαι. Και κάπου εκεί τίθεται θέμα υγιεινής... Καλά, τόσο δύσκολο είναι να αλλάξουν οι υποδομές στις μονάδες; Έχουν κατασπαταληθεί χρήματα σε υπέρογκες πληρωμές στρατιωτικών και διοικητών, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να αναβαθμίσει λίγο τα στρατόπεδα... Να μειώσει λίγο τα βασανιστήρια των φαντάρων (γιατί για βασανιστήρια πρόκειται). Ασχολούμαστε συνεχώς με ηλιθιότητες σε αυτή τη χώρα κι όχι με κραυγαλέα προβλήματα... Αίσχος! Μετά διαβάζεις για αυτοκτονίες και περίεργες παθήσεις στο στρατό. Μήπως πρόκειται για φυσικά επακόλουθα; Λέω εγώ τώρα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όταν το νερό είναι πάγος, πλένεις τα βασικά σημεία του σώματος σου, σε 5 λεπτά θα έχεις τελειώσει, δεν είναι και τόσο βάρβαρο, είσαι λίγο υπερβολικός, αν πήγαινες φαντάρος όταν ήτανε η θητεία 12 μήνες και πήγαινες σχοινάκια και ήσουνα άπλυτος 12 ημέρες θα τους είχες κάνει καταγγελία; Υποτίθεται ότι είσαι σε κατάσταση πολέμου, τώρα αν φτάσουμε στο σημείο να πολεμάμε και εσύ κοιτάς αν υπάρχει ζεστό νερό για να ξυρίζεσαι η να πλένεσαι τι να πω...

Ναι για τις αυτοκτονίες φταίει το κρύο νερό... Εικόνα

Περίεργες παθήσεις τι εννοείς; Έτσι κι'αλλιώς στις περισσότερες μονάδες παίρνεις υπηρεσιακά σημειώματα, μπορείς να βγεις έξω και να πας να κάνεις μπάνιο σε ξενοδοχείο

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Μπορεί να φταίει ΚΑΙ αυτό, είναι κι αυτό ένα κακό, μην το γελάς.

Όχι, δεν νομίζω ότι είμαι υπερβολικός. Υπερβολικός είναι όποιος θεωρεί πολυτέλεια το ζεστό νερό ή μπορεί να κάνει μπάνιο με κρύο!

Δεν ξέρω αν τους έκανα καταγγελία γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο ή αν είχε αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως αν είχα να πλυθώ 12 μέρες θα ανησυχούσα για την υγιεινή μου. Εκτός αν είμουν κανάς βρωμίλος και μου φαινόταν νορμάλ Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Kbs2011 έγραψε:Μπορεί να φταίει ΚΑΙ αυτό, είναι κι αυτό ένα κακό, μην το γελάς.

Όχι, δεν νομίζω ότι είμαι υπερβολικός. Υπερβολικός είναι όποιος θεωρεί πολυτέλεια το ζεστό νερό ή μπορεί να κάνει μπάνιο με κρύο!

Δεν ξέρω αν τους έκανα καταγγελία γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο ή αν είχε αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως αν είχα να πλυθώ 12 μέρες θα ανησυχούσα για την υγιεινή μου. Εκτός αν είμουν κανάς βρωμίλος και μου φαινόταν νορμάλ Εικόνα

Βρωμίλος θα ήμουνα αν έμενα 12 ημέρες χωρίς να έχω πλυθεί επειδή δεν έχω ζεστό νερό, για σκέψου τελικά ποιος είναι νορμάλ και ποιος όχι.

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Μα αν πλυθείς με κρύο νερό θα αρρωστήσεις. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται πρόβλημα κάτι τέτοιο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν θα αρρωστήσεις αν πλυθείς 3-4 φορές με κρύο νερό! Ντύνεσαι πολύ καλά και είσαι κομπλέ!
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Την είπα την άποψή μου και θα επιμείνω σε αυτή.

Υπάρχουν πράγματα/καταστάσεις στο στρατό (που τα ανέφεραν πολλοί και εδώ πριν από μενα) που θα έπρεπε να έχουν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων. Ο λόγος που δεν άλλαξαν είναι διότι υπάρχουν κάποια μυαλά που δεν το θέλησαν, δεν το επεδίωξαν και φυσικά επειδή οι όποιες δαπάνες έγιναν για το στρατό, πήγαν σε πρόσωπα κι όχι μονάδες.

Αν φτάσαμε στο σημείο ακόμα κι εμείς να γινόμαστε ίδοι με αυτά τα μυαλά και να μην βλέπουμε (ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε) τα πιο προφανή προβλήματα, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Kbs2011 έγραψε:Μα αν πλυθείς με κρύο νερό θα αρρωστήσεις. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται πρόβλημα κάτι τέτοιο;

Φίλε μου έχω κάνει κρύο ντους στο ΚΕΤΘ (είχε χαλάσει το μπόϊλερ εκείνη την ημέρα) με παγωμένο νερό και με εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμούς Κελσίου και δεν έπαθα τίποτα. Ναι παθαίνεις ένα σόκ αν δεν έχει συνηθίσει στο κρύο αλλά τίποτε το φοβερό από'κει και πέρα. Στο μόνο μέρος του σώματος που θα έχεις θέμα είναι στο κεφάλι.

Δηλαδή τι θα κάνεις στα σκοινάκια όταν το μοναδικό μέρος για ντούς θα είναι κάτω από μια δεξαμενή, με ένα λάστιχο, ενώ έξω κάνει -10 βαθμούς Κελσίου; Κινητές ντουζιέρες με ζεστό νερό ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί.
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Nassos έγραψε:Φίλε μου έχω κάνει κρύο ντους στο ΚΕΤΘ (είχε χαλάσει το μπόϊλερ εκείνη την ημέρα) με παγωμένο νερό και με εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμούς Κελσίου και δεν έπαθα τίποτα. Ναι παθαίνεις ένα σόκ αν δεν έχει συνηθίσει στο κρύο αλλά τίποτε το φοβερό από'κει και πέρα. Στο μόνο μέρος του σώματος που θα έχεις θέμα είναι στο κεφάλι.

Δηλαδή τι θα κάνεις στα σκοινάκια όταν το μοναδικό μέρος για ντούς θα είναι κάτω από μια δεξαμενή, με ένα λάστιχο, ενώ έξω κάνει -10 βαθμούς Κελσίου; Κινητές ντουζιέρες με ζεστό νερό ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί.

Το ότι εσύ δεν έπαθες κάτι δεν σημαίνει ότι όλοι είναι το ίδιο. Άλλος μπορεί να ανεβάσει πυρετό τα επόμενα λεπτά.

Τα σκοινάκια τι είναι;
Στο σκηνικό που περιγράφεις, δεν θα υπήρχε περίπτωση να κάνω μπάνιο. Είναι απάνθρωπο και φαντάζομαι ότι σε αυτό θα συμφωνήσουν όλοι... (φαντάζομαι, γιατί μερικοί ίσως και να τη βρίσκουν σε τέτοιες φάσειςΕικόνα)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σχοινάκια = ολιγοήμερή ή πολυήμερη εκπαίδευση στην ύπαιθρο με ανύπαρκτες τουαλέτες και γενικά υποδομές στοιχειώδους υγιεινής.

Όσο απάνθρωπο και να είναι, στη Μονάδα μου θυμάμαι αναγκαστήκαμε στην 6η ημέρα να κάνουμε όλοι μπάνιο με αυτό τον τρόπο. Το καλό ήταν οτι ήταν Μάρτης και ηλιόλουστη ημέρα.
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Όλοι πάνε σε αυτό που περιγράφεις; Δεν το έχω ακούσει από φίλους μου.
Επίσης, όταν λες αναγκαστήκατε να κάνετε όλοι μπάνιο τι εννοείς;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Kbs2011 έγραψε:Όλοι πάνε σε αυτό που περιγράφεις; Δεν το έχω ακούσει από φίλους μου.
Επίσης, όταν λες αναγκαστήκατε να κάνετε όλοι μπάνιο τι εννοείς;

Από την βρώμα φίλε! Τους ανάγκασε ο διοικητής, που το βλέπεις το παράξενο;

Υ. Γ κανείς δεν την βρίσκει φίλε να κάνει μπάνιο σε ένα βουνό με κρύο νερό αλλά εγώ τουλάχιστον είχα σιχαθεί τον εαυτό μου, βολές, ασκήσεις, ιδρώτας, κοιμάσαι στην "φύση" τι άλλο πρέπει να πάθεις για να κάνεις ένα μπάνιο για να σου φύγει η βρώμα;

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Ναι οκ συμφωνώ. Αλλά πες μου, δεν θα προτιμούσες, δεν θεωρείς πιο φυσιολογικό να έκανες μπάνιο με ζεστό νερό?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Kbs2011 έγραψε:Ναι οκ συμφωνώ. Αλλά πες μου, δεν θα προτιμούσες, δεν θεωρείς πιο φυσιολογικό να έκανες μπάνιο με ζεστό νερό;

Ναι σίγουρα θα προτιμούσα άλλωστε γι'αυτό κάνω και στο σπίτι με ζεστό, αλλά όταν δεν έχεις άλλη λύση αναγκάζεσαι και κάνεις με κρύοΕικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες