Μπάνιο και τουαλέτες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
GUEST

Δημοσίευση από GUEST »

Λοιπον οι ερωτησεις ειναι οι εξεις:

1) Κανεις μπανιο ολοι μαζι; Υπαρχουν διαχωριστικα; Ή αναλογα τ στρατοπεδο;
2) οταν ετοιμαζεσε για μπανιο που ξεντινεσε;
3) κανεις μπανιο με τ βρακι κ μετα τ στεγνονεις σε καμια απλοστα στις μπανιερεσ;
4) τις βρεγμενες πετσετες π τις αφινεις; Μεσα στο σακο;
5) αμα πλενεσε με σαπουνι στα μαλλια θα πεσουν;
6) τα ρουχα τ στελνουμε ολοι μαζι για πλισιμο; Τα εσορουχα τ πλενεις με κανα tide στο χερι;

οι ελεινες ερωτησεις ενος νεοσιλεκτου...plz οι απαντησεις ειναι πολιτιμεσ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

GUEST έγραψε:Λοιπον οι ερωτησεις ειναι οι εξεις:

3) κανεις μπανιο με τ βρακι κ μετα τ στεγνονεις σε καμια απλοστα στις μπανιερεσ;
6) τα ρουχα τ στελνουμε ολοι μαζι για πλισιμο; Τα εσορουχα τ πλενεις με κανα tide στο χερι;

1) Κάθε θάλαμος έχει τουαλέτα με 2 ανεξάρτητες ντουζιέρες. Υπάρχουν βέβαια και τα λουτρά.

2) Ή στο θάλαμο ή στο μπάνιο.

3) Αν θές κάνεις με ή χωρίς βρακί. Απλώστρες συνήθως υπάρχουν έξω από τους Λόχους. Και εννοείται θα φοράς τις παντόφλες που θα σας δώσουν.

4) Απαπα, θα βρωμάνε απίστευτα. Αναγκαστικά τις βάζεις ή πάνω στο καλοριφέρ ή πάνω στο μεταλλικό σκελετό των κρεβατιών. Εννοείται μετά από 2-3 χρήσεις τις πλένεις.

5) Δεν νομίζω. Ίσα-ίσα το πράσινο σαπούνι είναι πολύ πιο υγιεινό από τα άλλα σαμπουάν. Με το πράσινο σαπούνι μπορείς να πλένεις τα μαλλιά σου και 8 φορές την ημέρα!

6) Αν έχει πλυντήρια μέσα, όχι, πάς και μόνος σου. Για τα εσώρουχα και γενικά για τα ρούχα αν είσαι μέσα εμπλοκή για πάνω από 10 ημέρες... Κουβάς ή νιπτήρας, ζεστό νερό,Tide και Άγιος ο Θεός.Εικόνα

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Ευχαριστω φιλε νασσο γ τν αμεση απαντηση. Καλη ανασταση
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nassos έγραψε:
GUEST έγραψε:Λοιπον οι ερωτησεις ειναι οι εξεις:

1) Κάθε θάλαμος έχει τουαλέτα με 2 ανεξάρτητες ντουζιέρες. Υπάρχουν βέβαια και τα λουτρά.
2) Ή στο θάλαμο ή στο μπάνιο.
3) Αν θές κάνεις με ή χωρίς βρακί. Απλώστρες συνήθως υπάρχουν έξω από τους Λόχους. Και εννοείται θα φοράς τις παντόφλες που θα σας δώσουν.
4) Απαπα, θα βρωμάνε απίστευτα. Αναγκαστικά τις βάζεις ή πάνω στο καλοριφέρ ή πάνω στο μεταλλικό σκελετό των κρεβατιών. Εννοείται μετά από 2-3 χρήσεις τις πλένεις.
5) Δεν νομίζω. Ίσα-ίσα το πράσινο σαπούνι είναι πολύ πιο υγιεινό από τα άλλα σαμπουάν. Με το πράσινο σαπούνι μπορείς να πλένεις τα μαλλιά σου και 8 φορές την ημέρα!
6) Αν έχει πλυντήρια μέσα, όχι, πάς και μόνος σου. Για τα εσώρουχα και γενικά για τα ρούχα αν είσαι μέσα εμπλοκή για πάνω από 10 ημέρες... Κουβάς ή νιπτήρας, ζεστό νερό,Tide και Άγιος ο Θεός.Εικόνα

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
1)Νασσο στο Χιλτον υπηρετησες; ακου θαλαμος με 2 ντουζιερες + τα λουτρα! αυτο για μας ηταν πολυτελεια!

2) Μονο αντρες θα εισαστε (εκτος και αν υπαρχει και κανενας οχι κ τοσο φανατικος) δεν τιθεται θεμα ντροπης, οποτε απο τον θαλαμο πας με το εσωρουχο πετσετα σαπουνι στα λουτρα

3) Με το βρακι; και "τα εργαλεια" πως θα τα; και μετα τι; θα το ξαναφορεσεις; δεν σε βλεπει κανεις οταν κανεις το μπανιο σου (εκτος και αν υπαρχει και κανενας οχι κ τοσο φανατικος)

4) και 5) με καλυπτει ο Νασσος

6) τα πλυντηρια του στρατοπέδου ανοιγαν μετα απο ειδικη εντολη του Δοικα, οποτε η tide χερακι κ και Άγιος ο Θεός η καθε Παρασκευη στο παιδι που ερχοταν εξω απο το στρατοπεδο και 6 ευρω ο σακος τα απλυτα σε 2 μερες πισω

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Για τι 1) να πω εμεις ειχαμε ανα Λοχο 1 θαλαμο με 8 ανεξαρτητες ντουζιερες. Το ζεστο νερο το χειμωνα ηταν δωρο εαν ειμασταν καλα παιδια...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ πάντως σε 2 στρατόπεδα που έκανα μπάνιο είχαμε ατομικές ντουζιέρες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ιδιωτικότητας.

Μπάνιο κάναμε γυμνοί εννοείται (με βρακί;). Τα εσώρουχα τα έστελνα στη μαμα ;-)

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν ξέρω 297ΙΜΑΚ τι έχετε στο ΚΕΕΔ, στο ΚΕΤΘ όμως έτσι ήταν οι ντουζιέρες. Και τα λουτρά βρίσκονταν απέναντι από τις Ίλες (Λόχους)

Και όσον αφορά το βρακί, πολλά παιδιά έκαναν ντούς με μαγιώ.Εικόνα

Ίσως το χειρότερο μέρος που έκανα ένα απλό ντους ήταν στα σχοινάκια. Δεν είμαι και φαν του υπαιθρίου ντούς.Εικόνα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από D.Y.K »

Nassos έγραψε:Δεν ξέρω 297ΙΜΑΚ τι έχετε στο ΚΕΕΔ, στο ΚΕΤΘ όμως έτσι ήταν οι ντουζιέρες.

297ΙΜΑΚ μην πέφτεις στο ίδιο λάθος (σύγκρισης) που πέφτουν πολλοί. Και εγώ άλλες συνθήκες διαβίωσης (γενικότερα, όχι μόνο όσον αφορά τις ντουζιέρες / λουτρά) αντιμετώπισα ώς νεοσύλλεκτος στο 2/39 στο Μεσολόγγι (αιωνία του η μνήμη Εικόνα) Και άλλες ώς νεοσύλλεκτος (και μετέπειτα) στο ΚΕΕΔ.

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Νασσο + ΔΥΚ καταλαβαινω οτι απο απλο στρ σε Κ/Δ υπαρχουν διαφορες. Παρουσιαστηκα 11ΣΠ και εκει ειχε 4 ντουζιερες για 1 Λοχο 6 διμοιριες φουλ! αφοδευτηρια εξωτερικα ανοιχτα! εβλεπες το...Εικόνα... να αχνιζει! Ζεστο νερο ουτε στον υπνο μας Νοεμβρη μηνα με την υγρασια της Τριπολης... Οταν πηγα ΚΕΕΔ επαθα πλακα! νομιζα οτι πηγα σε ξενοδοχειο 5 αστερων
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Ενας φιλος μου υπηρετησε Η'ΜΑΚ στη λεσβο! Μου λεει το χειμωνα ηταν τοσο κρυο το νερο που δε κανανε μπανιο απλως ενα ξεπλυμα με νερο και σαπουνι στα ''εργαλεια'' (που λει κι ο 297ΙΜΑΚ) στα μαλλια και στις μασχαλες! Αυτο και τελος
Άβαταρ μέλους
electrolisa
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από electrolisa »

Θυμαμαι στο βολο οταν ημουν στο κεντρο (τοτε) στο 505 τ π/ν -νοεμβριος μηνας- το νερο ηταν απαλευτα κρυο! Μονο ποδια εκανα και για τα υπολοιπα μωρομαντιλο!
The greatest oak was once a little nut who held its ground. ~Author Unknown
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

sintoma lokatzis έγραψε:Ενας φιλος μου υπηρετησε Η'ΜΑΚ στη λεσβο! Μου λεει το χειμωνα ηταν τοσο κρυο το νερο που δε κανανε μπανιο απλως ενα ξεπλυμα με νερο και σαπουνι στα ''εργαλεια'' (που λει κι ο 297ΙΜΑΚ) στα μαλλια και στις μασχαλες! Αυτο και τελος
electrolisa έγραψε:Θυμαμαι στο βολο οταν ημουν στο κεντρο (τοτε) στο 505 τ π/ν -νοεμβριος μηνας- το νερο ηταν απαλευτα κρυο! Μονο ποδια εκανα και για τα υπολοιπα μωρομαντιλο!
O Λοχαγος στο ΛΥΒ, ελεγε οτι ειμαστε Κ/Δ και θα πρεπει να συνηθησουμε στην "αναγκαια" καθαριοτητα. Το μπανιο δε, περαν των 10 λεπτων, ειναι απολαυση και ως εκ τουτου απαγορευεται. Τελειωνε το συλλογισμο του λεγοντας οτι αν πας βρωμικος στην μαχη μπορει κ να ζησεις ενα εαν πας με βρωμικο οπλο στην μαχη σιγουρα δεν θα ζησεις οποτε επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο η καθαριοτητα του οπλου μας.

Θεωρω οτι ειμαι καθαρο ατομο. Για την ακριβεια εχω τρελα με την καθαριοτητα. Στην θητεια μου εριξα πολυ τα στανταρ, αλλα φυσικα δεν ξεφυγα ποτε απο τα ορια της καθαριοτητας. Δεν ηταν ευχαριστο αλλα ηταν μια φαση που χαιρομαι που την εζησα. Εκτιμησα πολλα πραγματα που θεωρουσα δεδομενα, και θεωρω οτι υπο ορισμενες συνθηκες ο Λοχαγος ειχε δικαιο!

Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

297ΙΜΑΚ έγραψε: Λεγοντας οτι αν πας βρωμικος στην μαχη μπορει κ να ζησεις ενα εαν πας με βρωμικο οπλο στην μαχη σιγουρα δεν θα ζησεις

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύστοχο το παράδειγμα.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από kampf »

Στο Αργος Ορεστικο ειχε καποιες ωρες τη μερα ζεστο νερο. Τα μπανια χλιδα.

στο 575 εκανα μπανιο στα λουτρα απο αλλες διμοιριες γιατι δεν τα ειχαν ανοιξει ολα.70 ατομα καναμε 2 λεπτα ντους σε 4 ντουζιερες. Αλλα ειχε παντα ζεστο νερο

στο ΚΕΕΔ το νερο ηταν πιο παγωμενο και απτον ψυκτη

στο 521 ειχε 24seven καυτο νερο και καλα λουτρα.(μονο οι χεστρες βουλωναν)

στην 23ΕΜΑ ηταν χλιδα τα λουτρα και νερο ειχε οποτε η8ελες αρκει να αναβες τον θερμοσιφωνα.(μονο μην ξεχνουσες να τον κλεισεις και παθαινες κανα ηλεκτροπληξια)

στην ΙΠΒΑΛ τα λουτρα ηταν 30 μετρα μακρυα απτην ιλη. Τα λουτρα ηταν ανω του μετριου χλιδα αλλα νερο γενικα ειχε ορισμενες ωρες της μερας αλλα και μονο που σκεφτεσαι πως πρεπει να περπατησεις τοση αποσταση ξενερωνες.(ισως το μονο μειον της υπομοναδας αυτης.)

"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Παιρνουμε μικρα μπουκαλακια αφρολουτρο κ σαμπουν μαζι και τ περνουμε παραμασχαλα στο μπανιο; Αμα κανουμε τ σωμα τ σαμβουαν πειραζι; Γ ν μν κουβαλαμε και πολα πραματα στο μπανιο; Η μ ενα σαπουνακι πλενουμε ολο τ σωμα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης