Υψηλά πρόστιμα για λιποτάκτες και ανυπότακτους

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από yandr »

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ. Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 517/2011), οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι - δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες θα πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

In.gr
paolo

Δημοσίευση από paolo »

Γεια σας παιδια!αυτο το προστιμο -6000ε-ειναι για οσους βγαινουν τωρα ανυποτακτοι η΄ ειναι και για τους παλιους;

εγω που ειμαι απο το 2005 ανυποτακτος εξωτερικου, αν εξαγορασω την θητεια μου

θα πληρωσω περιπου 12000ε;

σας ευχαριστω!

faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από faoust21 »

Καλα ηλιθιοι ειναι; Δεν καταλαβαινουν οτι ετσι δεν θα ερθει κανεις; Εχω δυο τρεις φιλους ανυποτακτους και ο ενας μαλιστα τουρκος. Πολλα μπραβο σε οσους εχουν τα ***** να το κανουν.
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από billaras »

Το πιο καλο προστιμο για λιποτακτες ειναι στον πολεμο
θανατος
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

faoust21 έγραψε:Πολλα μπραβο σε οσους εχουν τα ***** να το κανουν.

Μπράβο σε αυτούς που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Όχι στους παρτάκιδες.

paolo

Δημοσίευση από paolo »

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ!

Αν η θητεια ηταν εθελοντικη θα πηγαινανε ελαχιστοι ! Το μονο σιγουρο Εικόνα εκει θα βλεπαμε τους "πατριωτες" Εικόνανα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι δημοσιοι υπαλληλοι και οσοι παιρνουν χρηματοδοτησεις κτλ

εγω εφυγα μετα το σχολειο για εξωτερικο για σπουδες και εργασια σε μεγαλες εταιριες...

εμεις διαπρεπουμε στο εξωτερικο και διμιουργουμε καλη πιστη προς τους ελληνες αυτοι ειναι σημαντικοτερη προσφορα κυριως γαι την εποχη που διανυουμε... Δεν ειμαστε ζητιανοι-χαραμοφαηδες

και οσοι γινονται στρατιωτικοι ειναι απλα ανικανοι να βρουν δουλεια, και τα παιρνουν απο τους πολιτες

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Ας σταματησοθμε επιτελους να ειμαστε τριτοκοσμικοι χωρα!

speedster 1323

Δημοσίευση από speedster 1323 »

faoust21 έγραψε:Καλα ηλιθιοι ειναι; Δεν καταλαβαινουν οτι ετσι δεν θα ερθει κανεις; Εχω δυο τρεις φιλους ανυποτακτους και ο ενας μαλιστα τουρκος. Πολλα μπραβο σε οσους εχουν τα ***** να το κανουν.
Με αυτη την λογικη... Μπραβο κ σε αυτους που εκλεψαν τα λεφτα στην ελλαδα κ πληρωνεις εσυ... Το κοροιδο.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

paolo έγραψε:ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Ότι πεις. Να υπηρετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνο γιατί εμείς οι υπόλοιποι κατοικούμε αλλού και δεν έχουμε τους ίδιους νόμους και το ίδιο σύνταγμα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

paolo έγραψε:ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ!

Αν η θητεια ηταν εθελοντικη θα πηγαινανε ελαχιστοι ! Το μονο σιγουρο Εικόνα εκει θα βλεπαμε τους "πατριωτες" Εικόνανα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι δημοσιοι υπαλληλοι και οσοι παιρνουν χρηματοδοτησεις κτλ

εγω εφυγα μετα το σχολειο για εξωτερικο για σπουδες και εργασια σε μεγαλες εταιριες...

εμεις διαπρεπουμε στο εξωτερικο και διμιουργουμε καλη πιστη προς τους ελληνες αυτοι ειναι σημαντικοτερη προσφορα κυριως γαι την εποχη που διανυουμε... Δεν ειμαστε ζητιανοι-χαραμοφαηδες

και οσοι γινονται στρατιωτικοι ειναι απλα ανικανοι να βρουν δουλεια, και τα παιρνουν απο τους πολιτες

Πήγαινε πεσ'το στους απέναντι. Πάρε παρέα και μερικούς τσυριζαίους. Το φερετζέ μη ξεχάσετε.Εικόνα
speedster 1323

paolo έγραψε: ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ!

Αν η θητεια ηταν εθελοντικη θα πηγαινανε ελαχιστοι ! Το μονο σιγουρο Εικόνα εκει θα βλεπαμε τους "πατριωτες" Εικόνα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι δημοσιοι υπαλληλοι και οσοι παιρνουν χρηματοδοτησεις κτλ

Ποια καραμελα εννοεις. Εχεις ξεχασει με ποιους συνορευεις μαλλον... Θα σου στειλω ενα χαρτη της Ελλαδας στην πρωτη ευκαιρια.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από evritis309 »

Πάντως ενώ παλιότερα θα εκνευριζόμουνα απίστευτα με κάποιον που θα μου λεγε ότι δεν είναι υποχρέωσή του να πάει φαντάρος κτλ, τώρα θα του δινα ένα δίκιο, αφού η αλήθεια είναι ότι ούτε για εκπαίδευση πάμε στρατό, ούτε για προνόμια ούτε την ρημάδα την πατρίδα δεν μπορώ να πω ότι υπηρετήσαμε αν το καλοδείτε. Τελικά έχει ένα καλό η θητεία ότι σου διαλύει κάποιες αυταπάτες περί στρατού...
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mike »

Αυτες οι συζητησεις ειναι λιγο ως πολυ χωρις νοημα. Δεν βλεπω ποιος θα πεισει τον αλλο για τη 'χρησιμοτητα' της θητειας. Απλα να εκτονωνομαστε ειναι, μου φαινεται.

Δε μου κανει εντυπωση ουτε το να θες, ουτε το να μη θες να πας. Μακαρι να ηταν η θητεια τετοιου επιπεδου, ωστε να ειναι αναμφισβητητα χρησιμη και απαραδεκτο να μη θες να την κανεις. Καλως ετσι οπως ειναι, πολλοι θα πουν οτι ειναι χρησιμη προσφορα στην πατριδα και αλλοι θα πουν οτι ειναι χασιμο χρονου. Και για μενα, και τα 2 εχουν δικιο σε καποιο βαθμο.

Επι του προκειμενου, που ειναι το υψος της εξαγορας, δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να εξαγορασει τη θητεια του. Αν δεν θες να πληρωσεις, πας και την κανεις. Απαραδεκτο ειναι το κοστος της θητειας για οσους υπηρετουν και αναγκαζονται να πληρωνουν απο την τσεπη τους. Η εξαγορα ειναι επιλογη, αν πιστευεις οτι ειναι υπερβολικο το ποσο, πας για θητεια.

speedster 1323

Παιδια μην τρελενεστε, το νοημα του στρατου δεν ειναι μονο η αρτια εκπαιδευση, πιο πολυ ειναι για να υπαρχει σε ετοιμοτητα με στοιχειωδη εκπαιδευση ενας αριθμος στρατιωτων που θα γλυτωσει χρονο μεχρι να γινει επιστρατευση κτλπ κ απο την αλλη να γινεται μια συντηρηση οπλισμου για να ειναι μαχιμο κ διαθεσιμο... Το στυλ δεν χρειαζεται κτλπ ειναι γιατι βαριεται η κωλαρα μας να κανουμε κατι που εχει κοπο χωρις αντικρισμα... Ειναι γνωστος ο ελληνας για το ρουσφετι κ την προδοσια προκειμενου να γλυτωνει απο καταστασεις κ να βγαζουν το φιδι απο την τρυπα οι λιγοι...
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από evritis309 »

Κοίτα εγώ έχω τελειώσει από την υποχρέωση, κ κατά πάσα πιθανότητα λόγω τόπου διαμονής θα ζήσω από πρώτο χέρι ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο. Το πρόβλημα είναι ότι παρατηρώ ότι τελειώνουμε το στρατό κ οι περισσότεροι το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν αν γινόταν κάτι θα ήταν ή χαμάληδες ή να γίνουν κρέας για κανόνια. Ε δεν έχω δικαίωμα σαν Έλληνας πολίτης να ζητάω λίγο περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσω; Για την επάνδρωση συμφωνώ αλλά ούτε κ εκεί δεν είμαστε καλά. Ειδικά όταν ακούω για τάγματα δύναμης 50 ατόμων με πιάνει απελπισία.
faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από faoust21 »

yandr έγραψε:
faoust21 έγραψε:Πολλα μπραβο σε οσους εχουν τα ***** να το κανουν.

Μπράβο σε αυτούς που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Όχι στους παρτάκιδες.

δεν εχουμε καμια υποχρεωση να υπηρετουμε τους καραβαναδες. Οποιος θελει να παει, οι υπολοιποι να μην πανε. Υπαρχουν και ατομα, τα περισσοτερα, που δεν θελουν να διακοπτουν δουλειες, σπουδες, φιλιες και σχεσεις για να πανε στον παραδεισο του βυσματος της ανευθυνοτητας και του δημοσιουπαλληλισμου.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες