Πολεμικές τέχνες στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα σε όλους.

Αν μιλάμε για κάτι πραγματικά ρεαλιστικό και εξαιρετικά κοντά στις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων του στρατού αλλά και ειδικών ομάδων της αστυνομίας, υπάρχει το Filipino Combat Systems και ο ειδικός τομέας της τέχνης με την ονομασία FCS Tactical που τa έφερε στην Ελλάδα ο Κος Κοσσυβάκης (η κεντική σχολή του είναι στη Μεταμόρφωση)

Δείτε βίντεο κλιπς του στο www.youtube.com/FCSGR

Anonymous

Χαχαχαχαχαχαχα filipino; Κατ αρχας ο πρωτος που εκανε αυτη τη τεχνη στην ελλαδα ητανε ο αλεξανδρος πετρου στα πατησσια. Οσο για τη χρησιμοτητα του στις ενοπλες δυναμεις ασχολιαστο

Anonymous

xaxaxaxaxxaxax τον le Κοσσυβακ Τον εδιωξε ο ρει. πραγματι ο πετρου ειναι ο 1ος

οσο για το τακτικαλ νο κομμεντς.

πεφτει πολυ δουλεμα στα φορουμ π. Τ. Στον balkan and s.france instructor.

Anonymous

Ρε παιδιά στις ειδικές δυνάμεις κανουνε Σεμιναρια Κραβ μαγκά

(Το Κραβ Μαγκά είναι ενα σύστημα πρακτικής και τακτικής που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία.Tο Κραβ Μαγκά προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.)
Anonymous

Ειναι Ισραηλινη τεχνικη. Πολυ αποτελεσματικη, αλλα δεν ξερω να διδάσκεται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στη Σουηδίκές Ειδικές Δυνάμεις το διδάσκονται.

Στην Ελλάδα στη Σχολή Σωματοφυλάκων.

Στις Ειδικές Δυνάμεις απ'όσο θυμάμαι Tae Kwon Do μαθαίνουν, αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Anonymous

Πάντως Πιστεύω Πως Το Κραβ μαγκά Ειναι καλυτερο Απο taek won do
Anonymous

Οι αμερικανοι αγγλοι αυστραλοι κανουν close quarter combat ενα συστημα που δημιουργηθηκε μεσα απο τον α και βππ.

οι ρωσσοι κανουν σαμοζ[κομπατ σαμπο] στην ελλαδα υπηρχε η σχολη ταε κβον ντο στον ασπροπυργο στην σχαλ πηγαιναν ενα δυο ατομα απο καθε στρατοπεδο ε. Δ. Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα.

Anonymous

Δυστυχως εδω ειμαστε ελλαδα. Εδω δεν εχουμε αναβαθμισει αλλα κι αλλα, τις πολεμικες τεχνες θα δουν αυτοι;

Μαχητής
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Ανθυπαστυνόμος

Δημοσίευση από Μαχητής »

Γεια σας

288MARINE,

εψαξα για video clip του Α. Πέτρου στο Yutube αλλά το μόνο που βρήκα ήταν 1 με stickfight.Iσως εσύ μπορείς να βάλεις τα link με videoclips του Κου Πέτρου ώστε να σχηματίσουμε μια πρώτη εντυπωση.

Η χρησιμότητα Τέτοιας εκπαίδευσης που ανέφερα (FCS Tactical) Κατά τη γνώμη μου εγγειται στην εκπαίδευση στο μαχαίρι. Θεωρώ πως θα συμφωνήσουμε Ότι μια υπηρεσία Πρέπει να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση για κάθε όπλο που παρέχει στα μέλη της.

Υersinia Pestis,

στη θέαση videoclip θεωρώ ότι είναι εκτός θέματος να αναφέρεσαι σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που βλέπεις. Τα σχόλια σου Όσο αφορά τα videoclips Του Κου Κοσσυβάκη ποιά είναι; Προσωπικά δεν με εδιαφέρουν τα κουτσομπολιά στις Πολεμικές τέχνες. Εχω συγκεράσει το χόμπυ με τις υπηρεσιακές ανάγκες για αυτοάμυνα - αυτοπροστασία και την φυσική μου κατάσταση.

Γιάννης,

Το kravmaga κατά τη γνώμη μου είναι μια μέθοδος αυτοάμυνας και όχι μια τέχνη που έχει εντρυφήσει στην οπλομαχία (μαχαίρι στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού αναφερόμαστε στις ένοπλες δυνάμεις) όπως οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές τέχνες FCS,Sayoc,Pekiti Tirsia κλπ.

Στα χρόνια που έκανα Wing Chun θεωρούσα και εγώ την τέχνη μου ως μια από τις πρακτικότερες τέχνες αυτοάμυνας, πάντα σε Συσχετισμό με τη δουλειά μου που χρειαζόμαστε άμεση ανταπόκριση, αλλά αυτή η άποψη καταρρίφθηκε Αμέσως όταν παρακολούθησα Σεμινάριο του Κου Κοσσυβάκη.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

giannis έγραψε:Πάντως Πιστεύω Πως Το Κραβ μαγκά Ειναι καλυτερο Απο taek won do

Όπως έχω ξαναπεί, το Krav Maga είναι πολύ καλό για τους Σωματοφύλακες.

Για Ειδικές Δυνάμεις, το Tae Kwon Do και το Hapkido ή και συνδυασμός των 2 είναι η καλύτερη επιλογή.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Το Tae Kwon Do είναι εντελώς άχρηστο για εκμάθηση σε στρατό.

Είναι μια πολεμική τέχνη που αν δεν την ξεκινήσεις από πολύμικρή ηλικία είναι αδύνατο να την ξεκινήσεις σε προχωρημένη ηλικία.

Sambo,Hapkido,Aikido,Krav Maga,MMA είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές για τον στρατό.

Όσο καλό είναι το Tae Kwon Do για τον στρατό, άλλο τόσο είναι και τα Kung Fu,Karate κτλ.
Anonymous

Μαχητη αυτα τα βιντεο ειναι παλια. απο οτι ξερω γυρω στης αρχες του 2009 ο ρει ραυναλντο Ιδρυτης του συστηματος σταματησε την συνεργασια με τον κοσσυβακη.

μαλιστα ειπε οτι << Ο μιχαλης εφερε ντροπη και ατιμια στην οικογενεια μας και ηταν αιτια για το κακο ονομα που βγαλαμε στην ελλαδα>>

μπωρει ενα συστημα που χανει το παιδι την μανα και κανεις δεν ξερει αν αυτα που μαθαινει ειναι FCS η κατι που καποιος το εβγαλε απο το μυαλό του να γινει συστημα του στρατου;

τουλαχιστον να ξεκαθαρισει το τοπιο ποιος διδασκει και τι;

τι διδασκει και απο που;

MIRAGE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από MIRAGE »

Ρε Μάρκο μην το λές αυτό. Ανάλογα τον σωματότυπο. Συμφωνώ απόλυτα με τον Νάσσο. Μάρκο αλλιώς θα μάθεις ταεκβοντο σε σχολή και αλλιώς στα ΛΟΚ (ειδικές δυνάμεις γενικά). Ο συνδυασμός ταεκβοντο και χαπκιντο είναι ο ιδανικότερος. Ξέρεις γιατί; Διότι το ταεκβοντο είναι ONE SHOT πολεμική τέχνη. Μην έχεις στο μυαλό σου τα προστατευτικά και του τύπου ολυμπιακών αγώνων ταεκβοντο. Αν σου έρθει το πόδι μπαμ στη καρωτίδα σε έφαγε και ας είσαι και γομάρι... Άλλο αγώνας και άλλο στο στρατιωτικό ταεκβοντο. Στα λοκ δεν θα του πούνε του άλλου μάθε αυτή τη τεχνική να δώαεις εξετάσεις για ζώνη. Θα τον κάνουν σε δυο μήνες να έχει καλά ανοίγματα για one shot χτυπήματα, θα του μάθουν και μερικές χρήσιμες αυτοάμυνες και τέρμα. Ούτε τεχνικές περιτές ούτε χαζομάρες που είναι μεν απαραίτητες σε έναν αθλητή που ξεκινάει από μικρός αλλά αυτές πρακτική εφαρμογή δεν έχουν. Ειδικά για λοκ, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες που οι πιο πολλοί εκεί είναι αδύνατοι και σφιχτοί είναι το πιο ιδανικό το ταεκβοντο μαζί με χαπκιντο. Για βατραχανθρώπους αλλάζει γιατί εκεί υπάρχουν μερικοί αρκετά φουσκοτοί. Εκεί τους βλέπω για πάλη, τζούντο, καρλ μαγκνα πως το λέτε αυτό κτλ. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν πολύ φουσκωτό βατραχάνθρωπο λόγω κολύμβησης να σηκώνει και πολύ ψηλά το πόδι. Εκεί πιο πολύ για χέρια κάνουν. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις ταεκβοντο στο δρόμο και όχι ταεκβοντό στο τατάμι με διαιτητή και χαζομάρες... Στα 10 μου έτυχε να μαλώσω με έναν ρωσοπόντιο 12 χρονών, αθλητή πάλης και ανεπτυγμένο παιδί για την ηλικία του... Ήταν και αρκετά παλιόπαιδο και τσαμπουκάς. Όπως μέχρι σήμερα ήμουν αδύνατος, κανονικό ανάστημα, Χωρίς μπράτσα, σφιχτή κοιλιά και μέση λάστιχο και ήσυχο παιδί. Θεωρητικά ο εύκολος στόχος. Ε ήρθε με τις μαγκιές του κτλ "και τι θα με κάνεις τι κίνηση του μιγιάγκι; Χαχαχ" κτλ. Και τέλος πάντων επειδή εγώ παρέμενα ήρεμος αυτός θεώρησε ότι έπρεπε Να κάνει επίδειξη πάλης πάνω μου με τα μπράτσα του. Πήγε να κάνει τη λαβή. Πλησίασε. Σε πρώτο χρόνο κάνω γυριστό λάκτισμα Με κραυγή και νεύρο, μετά ηρέμησα απότομα έφευγα και ήταν ακόμη κάτω. Τον πήγαν στο κέντρο υγείας του χωριού (διακοπές ήμουν) Γιατί με τη πτώση χτύπησε και στη μύτη. Τι θέλω να πώ με αυτό ότι Στο δρόμο θα τα εφαρμόσεις αλλιώς. Ούτε υποκλίσεις ούτε μ@@@κακιες. Το μόνο που διατηρείται είναι η κραυγή (τουλάχιστον σε μένα) για λόγους. Νεύρου. Σε ανεβάζει. Τούρμπο!Εικόνα
MIRAGE
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από MIRAGE »

Τρία πράγματα χρειάζονται. Αύξηση ευλιγισίας, σφιχτή κοιλιά και ανοίγματα στα πόδια. Σε δύο μήνες σε στρατόπεδο λοκ αυτά μπορούν να στα κάνουν και τελείωσε μπαμ το πόδι άντε και καμιά τεχνική από χαπκίντο και τέρμα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες