Μεταθέσεις στο στρατό - γενικές πληροφορίες
- evritis309
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 2
Ή αν είσαι κάτοικος παραμεθωρίου.
Αμα κλεισεις 4 μηνες παραμεθωριο σε νησι και μοναδα αμφιβιων και Εισαι 9μηνο εχεις δικαιωμα να φυγεις; Και αν ναι πως γινεται αυτο; Με πιο αιτιολογικο
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 56
Nicotin έγραψε:Αμα κλεισεις 4 μηνες παραμεθωριο σε νησι και μοναδα αμφιβιων και Εισαι 9μηνο εχεις δικαιωμα να φυγεις; Και αν ναι πως γινεται αυτο; Με πιο αιτιολογικο
Αν δεν έχεις λόγους για κατ'εξαίρεση δεν φεύγεις με μετάθεση παραμένεις αμετάθετος εκτός και αν έχεις βύσμα.
Τοποθετήσεις - Μεταθέσεις Στρατευσίμων Σ. Ξ
Στα πλαίσια εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευσίμων του Σ. Ξ και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν την θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς Μονάδες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης Αποφάσισε τα παρακάτω μέτρα:
α. Οι υπηρετούντες στη Μεγίστη, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη, Σαμοθράκη θεμελιώνουν δικαίωμα μεταθέσεως με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης, από την οποία οι 2 μήνες να είναι χρόνος υπηρέτησης σε Μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
β. Εφαρμογή από τους υπηρετούντες με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ.
γ. Μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξετασθεί η επέκταση αυτού και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές.
δ. Θεσμοθέτηση δικαιώματος λήψης 2 ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε Μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Στα πλαίσια εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευσίμων του Σ. Ξ και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν την θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς Μονάδες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης Αποφάσισε τα παρακάτω μέτρα:
α. Οι υπηρετούντες στη Μεγίστη, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη, Σαμοθράκη θεμελιώνουν δικαίωμα μεταθέσεως με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης, από την οποία οι 2 μήνες να είναι χρόνος υπηρέτησης σε Μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
β. Εφαρμογή από τους υπηρετούντες με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ.
γ. Μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξετασθεί η επέκταση αυτού και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές.
δ. Θεσμοθέτηση δικαιώματος λήψης 2 ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε Μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας
ΥΕΘΑ
Επεκτείνεται και στους στρατιώτες άλλων 20 ''εξαιρετικά δύσκολων'' μονάδων, κυρίως του Έβρου, το δικαίωμα μετάθεσης για τον τόπο καταγωγής τους μετά από θητεία 6 μηνών.
Η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης περιλαμβάνει μονάδες στην Πλάτη (618 ΜΚΤΠ /ΤΠ,617 ΜΚ/ΠΡΟ,35 ΛΔΒ,85 ΛΕΜ /ΤΒ,35 ΛΔΒ και 35 ΛΥΓ), στην Καβύλη (502 ΜΚΤΠ,105 ΑΤ,3ο ΛΑΤ,3ο ΛΔΒ,3ο ΤΥΠ), στον Βάλτο (3ος Λόχος Μηχ.), στα Ρίζια (508 ΜΚΤΠ,117 ΜΜΠ), στο Πρωτοκκλήσι (514 ΜΚΤΠ,50 ΕΜΑ), στη Νεα Βυσση (503 ΤΠ /ΠΡΟΚ), στο Ρωμανό Λήμνου (88 ΕΜΑ) και στην Αστυπάλαια (2/482 ΤΔΒ, ΟΥΛΕΑ/ΑΠ). Η προηγούμενη απόφαση του κ. Μπεγλιτη έδινε το ίδιο δικαίωμα σε όσους υπηρετούν σε Καστελλόριζο, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη και Σαμοθράκη. Η εφαρμογή της απόφασης αρχίζει από τους καταταγέντες με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ.
Οι 25 αυτές πιο ''δύσκολες'' μονάδες σε νησιά και Έβρο συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια στα κριτήρια δυσκολίας μονάδος που καθορίζονται από την απόσταση από μεθόριο και την πρωτεύουσα νομού, τον πληθυσμό της έδρας, τις συνθήκες διαβίωσης και κλίματος και τις δυνατότητες μετακίνησης.
TA NEA
Πως μπορουμε να μαθουμε σχετικα με τα μορια; Ποσα μορια αντιστοιχουν στην καθε κατηγορια και με ποσα μορια εχω δικαιωμα μεταθεση εντος Κρητης (κατοικος Ηρακλειου).
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, που μπορεί κάποιος να ρωτήσει για τις μεταθέσεις (γενικά, ποιος ασχολείται με αυτές). Πήγα στην στρατολογία και με είπαν ότι δεν Ασχολούνται Αυτοί.
-
- Στρατηγός
superman έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, που μπορεί κάποιος να ρωτήσει για τις μεταθέσεις (γενικά, ποιος ασχολείται με αυτές). Πήγα στην στρατολογία και με είπαν ότι δεν Ασχολούνται Αυτοί.
Τι ακριβώς θες να μάθεις; Δεν νομίζω να σε εξυπηρετήσει και κάποιος.

Greek_Army έγραψε:superman έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, που μπορεί κάποιος να ρωτήσει για τις μεταθέσεις (γενικά, ποιος ασχολείται με αυτές). Πήγα στην στρατολογία και με είπαν ότι δεν Ασχολούνται Αυτοί.
Τι ακριβώς θες να μάθεις; Δεν νομίζω να σε εξυπηρετήσει και κάποιος
γενικά αν μπορεί να γίνει κάποια ένσταση ή κάποια επανεξέταση. Πρόκειται για φίλο, ο οποίος είναι 8μηνο (ως προστάτης). Ήταν Παραμεθόριο Και τον στέλνουν πάλι σύνορα (Κιλκίς, σαφώς πιο κοντά απ' τη Λήμνο δε λέω). Αλλά σειρά του με τα ίδια μόρια πάει μέσα Στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα για βύσμα θ μιλάμε (άλλωστε το'πε και στη στρατολογία ή μέσω γνωστού ή μέσα απ'τη μονάδα αλλάζει κάτι). Ούτε ο φίλος μ Περιμένει Ότι θ γίνει κάτι. Απλά είπα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς.
-
- Στρατηγός
Ούτε ένσταση ούτε επανεξέταση Δυστυχώσ Το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές αυτό, χωρίς βύσμα μόνο με τύχη θα πας κάπου κοντά
Υπάρχει τρόπος να μάθω από το ιντερνετ ή κάποιο τηλέφωνο που θα πάω μετά από το κεν;
-
- Στρατηγός
kostas έγραψε: Υπάρχει τρόπος να μάθω από το ιντερνετ ή κάποιο τηλέφωνο που θα πάω μετά από το κεν;
Όχι δεν γίνεται αυτό
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ρε παιδιά. Μου έχει γεννηθεί μια απορία, στην οποία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να μου την λύσει θα ήταν υπέροχο. Όταν με το καλό τελειώσουμε την βασική εκπαίδευση, πάρουμε την άδεια μας, γυρίσουμε πίσω, κάποια στιγμή -αργά ή γρήγορα- θα έρθει η στιγμή της μετάθεσής από το κέντρο που είμαστε. Τώρα η απορία μου. Μας στέλνουν όπου θέλουν ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να μπορούμε να πούμε και μια γνώμη πάνω σε αυτό; Δεν το λέω γιατί θέλω να είμαι κοντά στο σπίτι μου, έχω άλλο λόγο 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης