ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΥΠΛΧΟΣ έγραψε:Εαν εσυ θες να μας πεις οτι ειναι το ιδιο ενας που ειναι στρατιωτης με εναν που παει ειδικες δυναμεισ
ειναι αποψη σ...
εξερεσεις υπαρχουν παντου αν με πιανεις.

Για μένα το ίδιο είναι, πολλοί θέλουνε να υπηρετήσουνε στις ειδικές δυνάμεις αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούνε (προβλήματα υγείας.) τελοσπάντων μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Ο θεσμός των ΔΕΑ για μένα πρέπει να αναβαθμιστεί!
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από evritis309 »

@oldie: Δεν νομίζω ότι έχουν απαξιωθεί οι ΔΕΑ, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους "φανταράκους"...

@ΥΠΓΟΣ: Έχω αρκετούς φίλους που υπηρετήσαν ως δόκιμοι. Όλοι είχαν τους λόγους τους που το επιλέξαν. Κυρίως λόγω της ηπιότερης θητείας, άλλοι για τα μόρια που δίνει για Σώματα ασφαλείας, άλλοι γιατί θα βγάζαν το κάτι τις στην θητεία τους (ντόπιοι γαρ). Κανένας μα κανένας δεν πήγε δόκιμος για τις εμπειρίες. Ακόμη κ ένας από αυτούς που έκανε ενδιαφέρουσα θητεία ως ΔΕΑ (ΤΘ) για τους λόγους που σου είπα διάλεξε να πάει δόκιμος. Και όπως σου είπε ο Greek Army δεν είναι ο κάθε "φανταράκος" γιωτάς που το μόνο που έχει να θυμάται είναι τα σκοπέτα κ το πόσο αρντάν ήταν σαν φαντάρος. Εγώ που ούτε σαν δόκιμος, ούτε σαν ειδικοδυναμίτης υπηρέτησα, έκανα 9 βολές (σε 9μηνο θημίζω), είχα ενδιαφέρουσες εμπειρίες στα σκοινάκια και μου δώθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω κ ένα RM70 κ ένα Steyer, ασχέτως ειδικότητας. Όρεξη να χεις κ μπορείς να θυμάσαι πράγματα από τη θητεία σου. Άλλα παιδία πήγαν για Πλωτά στο ποτάμι χωρίς καν να προβλέπετε για την μονάδα τους. Τι το παραπάνω έχει ένας δόκιμος που βυσματικά πήγε σε κάνα ΛΣ ενός σχηματισμού κ μετά Αθήνα;
Άβαταρ μέλους
kuronohito
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kuronohito »

Καλημέρα!
Να συστηθώ.
Ονομάζομαι Στας και πρόσφατα έγινα Έλληνας υπήκοος μέσω πολιτογράφισης.(τον Αύγουστο 2011).
Και οι δύο γονείς μου είναι ξένοι οπότε δεν ανήκω στους παλενοστούντες.
Είμαι 30 ετών, παντρεμένος χωρίς παιδιά.
Έχω τελειώσει πανεπιστίμιο (ΤΕΦΑΑ).
Μένω Κομοτηνή.
Με την γυναίκα μου ανοίξαμε καφενείο το φθινόπορο του 2011. Εχω αναβολή ως τα τέλη του 2012.

Σκοπεύω να μπω 2012 Νοέμβριο.
Ερώτηση λοιπόν είναι η παρακάτω:
Να μπω φατνάρος ή δόκιμος; Τι με συμφέρει;
Σαν φαντάρος ή δόκιμος θα έχω τις ίδιες πιθανότητες να με φέρουν στον Τόπο μου; Μήπως σαν δόκιμος να έχω περισσότερες ελπίδες; Υπάρχει τρόπος (νόμιμος) να εξασφαλίσω την θητεία μου στον τόπο μου λόγω του ότι είμαι παντρεμένος και έχω δική μου επιχείρηση;
Σαν φαντάρος θα έχω καθόλου δυνατότητα να βοηθώ στο καφενείο ή είναι απλά χαμένοι 9 μήνες;
Σαν δόκιμος αξίζει να κάνω 5 μήνες παραπάνω με αντίτιμο τον μισθό;
Δηλαδή, για το διάστημα που θα λείπω, αναγκαστικά θα μπει άτομο στο καφενείο. Οπότε αν μπω φαντάρος, θα δώσουμε 9 μισθούς. Αν μπω δόκιμος, θα δώσουμε 5 (την εκπαίδευση) και μετά ΑΝ με φέρουν στοντόπο που, θα μπορώ να καλύπτω την θέση ΚΑΙ θα έχω τον μισθό του δόκιμου.

Πείτε μου τις απόψεις σας

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα και καλώς ήλθες στο forum. Μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο:

Υπέρ και κατά των Έφεδρων Αξιωματικών
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Τόσο χάλια δηλαδή; Είχα σκοπό να μπω τώρα τον Ιούλιο αλλα αποτι βλέπω δεν εχει κάποια σημασία.
Νακος

Δημοσίευση από Νακος »

Greek_Army έγραψε:Όχι απλά δεν πάνε γιατί δεν αξίζει για δύο λόγους

1. Οικονομικά

2. Μετάθεση

Οικονομικά μπορεί ένας ΔΕΑ να τα βγαλει περα με τον μισθο που θα παιρνει; Η δεν φτανουν;
Νακος

Δημοσίευση από Νακος »

Αλεξανδρος έγραψε:Τόσο χάλια δηλαδή; Είχα σκοπό να μπω τώρα τον Ιούλιο αλλα αποτι βλέπω δεν εχει κάποια σημασία.

Νομιζω πως αξιζει. Κι εγω το σκεφτομαι κ το θελω πολυ να μπω ΔΕΑ. Πιστευω και η θητεια ειναι καλυτερη και εχεις και ενα σημαντικο μπονους για προκυρηξεις αργοτερα. Αν μπορουμε γιατι να μην μπουμε; Σιγα 5 μηνες παραπανω ειναι, οι πατεραδες μας 2 χρονια υπηρετησαν και σε πολυ δυσκολοτερες συνθηκες.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Νακος έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Όχι απλά δεν πάνε γιατί δεν αξίζει για δύο λόγους

1. Οικονομικά

2. Μετάθεση

Οικονομικά μπορεί ένας ΔΕΑ να τα βγαλει περα με τον μισθο που θα παιρνει; Η δεν φτανουν;

Εάν κάνεις σωστή διαχείριση των οικονομικών σου και δεν είσαι γενικά σπάταλος, ναι μπορείς να τα βγάζεις πέρα. Μην φανταστείς φυσικά πως θα κάνεις και... "κομπόδεμα". Αλλά θα καταφέρεις να την βγάλεις την 14μηνη θητεία Εικόνα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εάν μπορείτε να πάτε για ΔΕΑ ναι. Αξιοπρεπέστερη θητεία (έφεδρου αξιωματικού) - μόρια για προκηρύξεις (κυρίως ΕΦ) - Ωράριο στελέχους - καλύτερες υπηρεσίες - και κάποια χρήματα μηνιαίως για τα πρός το ζήν.
Νακος

Δημοσίευση από Νακος »

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α. »

Να συμπληρώσω και εγώ με την σειρά μου. Δικαίωμα εισόδου σε όλες τις στρατιωτικές Λέσχες καθώς και στα στρατιωτικά Πρατήρια με την επίδειξη της ταυτότητας Εφέδρου Αξιωματικού που σου χορηγεί ο Σύνδεσμος Εφ. Αξ/κών του Νομού. Επίσης Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο γιά τα μόρια των προκηρύξεων στο Λιμενικό, Πυροσβεστική, ΕΛ. ΑΣ. Υπουργείου Δικαιοσύνης [ Υ. Ε. Φ. Σ. Κ. Σ. Υ. Κ. Λ. Π.] Υ. ΕΘ. Α.[ ΕΠΟΠ κ. Λ. Π.] Φύλακες στην Τράπεζα Ελλάδος κ. Α. Προηγούνται πάντοτε [όπως είναι και απόλυτα φυσικό] σε κάθε ισοβαθμία έναντι των Ειδ. Δυνάμεων, ΕΠΟΠ, Πρ. Φρουράς κ. Λ. Π. Και δεν μπαίνουν στην ίδια κληρωτίδα με αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται γιά τους ισοβαθμούντες στη βάση μιάς Προκήρυξης που έχουν τον ίδιο βαθμό Απολυτηρίου. Δεν πρέπει τέλος να ξεχνούμε και το εύρος των γνώσεων που λαμβάνει ένας ΔΕΑ κατά το διάστημα της θητείας του, το οποίο δυστυχώς παρασάγγας απέχει από το αυτό ενός απλού στρατιώτη.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ποιος σου είπε ότι προηγούνται οι ΔΕΑ στους διαγωνισμούς των σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων; Μόνο στην πυροσβεστική ίσχυσε αυτό αλλά στην κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών και ήτανε το δεύτερο κατά σειρά κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο ήτανε ο βαθμός του απολυτήριου, σε λιμενικό, αστυνομία και άλλα κριτήρια σε διαγωνισμούς ΕΠΟΠ και πουθενά δεν λέγανε ότι προηγείται κάποιος που ήτανε ΔΕΑ... Εικόνα

τώρα αυτό που αναφέρεις περί γνώσεων, είναι λίγο παπάτζα νιντζα Εικόνα

ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α. »

Φίλε Greek και εγώ στην αρχή δεν το ήξερα αλλά τελικά έτσι ακριβώς όπως το γράφω είναι, μας το γνωστοποίησε δε η Επιτροπή των κληρώσεων της 6ης Σειράς Ειδ. Φρουρών τον Νοέμβριο του 2010 μνημονεύοντας σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Στήν έκδοση της Προκήρυξης δεν το ξεκαθαρίζουν [αν και το αφήνουν να εννοηθεί με την σειρά αναγραφής] ενώ στον πίνακα των αποτελεσμάτων είναι καταφανές και ευδιάκριτο [πάντοτε εννοώντας γιά τον ίδιο βαθμό Απολυτηρίου]. Προς επίρρωση των γραφομένων μου μπορούμε να ανατρέξουμε στον Πίνακα αποτελεσμάτων της Προκήρυξης γιά την 7η σειρά Ειδ. Φρουρών όπου σε όλα τα μόρια πάντα προηγούνται οι Εφ, Αξ, και ακολουθούν εν σειρά οι υπόλοιποι. Στην βάση των 2360 μορίων με 13,6 Απολυτήριο προηγούνται οι 8 Ε. Α. Και ακολουθούν οι Ε. Δ. Και με 12,6 Απολυτήριο προηγείται ο μοναδικός Ε. Α. Και ακολουθούν οι υπόλοιποι των Ε. Δ. Πίστεψέ με φίλε Greek η ηλικία μου και τα 32 χρόνια που υπηρέτησα στην ΕΛ. ΑΣ. Καθιστούν ασύμβατη την παραπληροφόρηση εκ μέρους μου. Εάν ποτέ συμβεί αυτό σίγουρα δεν θα είναι σκόπιμο, αλλά άνθρωποι είμαστε...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ερχόμαστε πάλι στα λόγια μου, ότι πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας δεν είναι η στρατιωτική θητεία και στην προκήρυξη των ειδικών φρουρών το πρώτο κριτήριο είναι ο βαθμός απολυτήριου  και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας προηγείται ο έγγαμος ή ο τελών εν διαστάσει ή χηρεία που έχει τα περισσότερα ανήλικα τέκνα και μεταξύ αυτών που έχουν ίδιο αριθμό ανήλικων τέκνων, ο μεγαλύτερος στην ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησης και μετά είναι αυτό που αναφέρεις!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες