Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Παντως οσοι ενδιαφερεστε για ΣΝΔ η οποιοαδηποτε αλλα στρατιωτικη σχολη μην εμπιστευεστε και τοσο πληροφοριες που κυκλοφορουν στο διαδικτυο. Εχς διαπιστωσει οτι πολλεσ φορεσ εινε ανακριβεις και δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Για παραδειγμα η ιστοσελιδα τησ ΣΝΔ δεν εχει καμια σχεση με αυτα που 8α συναντησεισ στην σχολη. Και οπωσ αναφερθηκε και πριν για να μεινεισ στη ΣΝΔ πρεπει να γουσταρεισ και να μην παιρνεισ χαμπαρι... Γιατι πολλα ατομα 8α σου τη σπασουν εκει απο την πρωτη ημερα
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 5
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Φίλε εξουσιαστή είμαι πολύ χαρούμενος που επίτέλους βρίσκεται ένας μέσα από την σχολή ! Σχετικά με τισ πληροφορίες από το διαδίκτυο που ανέφερες συμφωνώ απόλυτα, δεν βγάζεις άκρη με τίποτα! Μιας και σε βρήκαμε θα ήθελα να σε ρωτήσω αρχικά σχετικά με τα αθλήματα που δίνει κάποιος για την εισαγωγή στην σχολή. Απ' ότι ξέρω τα δίνεις αμέσως μετά τις πανελλήνιες , καθώς κ πρέπει να το έχεις δηλώσει στην σχετική προκήρυξη του Φλεβάρη... Αλλά τα όρια που έχω δει φαινονται αρκετά ψηλά... είναι όντως έτσι;
Επιπλέον θέλω να ξέρω αμα χρειάζεται να τα περάσεις όλα προκειμένου να μπεις; Άμα κοπεις σε ένα απ' τα 6 δν μπαίνεις; ;
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρα για ΣΝΔ, γι' αυτό///...
Υ. Γ.
Σε παρακαλώ εξουσιαστή κράτα άμα μπορείς κάποια συχνή επαφή με το φορουμ... θέλω να ρωτίσω αρκετά ακόμη... (ειδικά τώρα π βρέθηκε κ ένας από μέσα! ).
Επιπλέον θέλω να ξέρω αμα χρειάζεται να τα περάσεις όλα προκειμένου να μπεις; Άμα κοπεις σε ένα απ' τα 6 δν μπαίνεις; ;
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρα για ΣΝΔ, γι' αυτό///...
Υ. Γ.
Σε παρακαλώ εξουσιαστή κράτα άμα μπορείς κάποια συχνή επαφή με το φορουμ... θέλω να ρωτίσω αρκετά ακόμη... (ειδικά τώρα π βρέθηκε κ ένας από μέσα! ).
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Φιλε τασσο τα αγωνισματα που εδωσα ειναι τα εξης¨: 1)1000μ σε 4.20'
2)100μ σε 16
3)αλμα εις μηκοσ 3 60'
4)αλμα εις υψος 1 05'
5)ριψη σφαιρας 7.5kg με αριστερο και δεξι συνολο 9 metra
6)κολυμβηση 100m σε 2 λεπτα
Λοιπον το 2,4,5,6 ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και με μια υποτυπωδη φυσικη κατασταση μπορεισ να τα περασεισ πολυ ευκολα. Ομολογω οτι για να κανεισ το 1 και το 3 χρειαζεσαι να κανεισ καποιεσ προπονησεισ για να φτιαξεισ φυσικη κατασταση. Παντως τα αθληματα δεν πρεπει να σε απασχολουν. Εγς τον απριλιο αρχισα να κανω προπονησεισ 2 φορεσ την εβδομαδα... Να θυμασε οτι αμα περασεισ λιγο παραπανω το οριο δεν θα σε κοψουν οποτε μην ανησυχεισ... Απο οτι θυμαμαι μονο τις κοπελεσ εκοβαν και αντε ενα-δυο αγορια... Το μονο που πρεπει να σε αποσχολει τωρα ειναι τα μαθηματα και κυριως αμα θεσ να ακολουθησεις μια στατιωτικη ζωη... Να ξερεισ οτι τα τεσσερα χρονια που 8α εισε στη σχολη θα θυσιασεισ πολλα... Θα καταλαβεις ομωσ οτι αξιζει... Οτι αλλο θεσ ρωτα ελευθερα¨απλα να ξερεισ οτι μονο παρασκευη-σαββατο-κυριακη μπορω να απανταω γιατι τις αλλεσ μερεσ ειμαι μεσα...
2)100μ σε 16
3)αλμα εις μηκοσ 3 60'
4)αλμα εις υψος 1 05'
5)ριψη σφαιρας 7.5kg με αριστερο και δεξι συνολο 9 metra
6)κολυμβηση 100m σε 2 λεπτα
Λοιπον το 2,4,5,6 ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και με μια υποτυπωδη φυσικη κατασταση μπορεισ να τα περασεισ πολυ ευκολα. Ομολογω οτι για να κανεισ το 1 και το 3 χρειαζεσαι να κανεισ καποιεσ προπονησεισ για να φτιαξεισ φυσικη κατασταση. Παντως τα αθληματα δεν πρεπει να σε απασχολουν. Εγς τον απριλιο αρχισα να κανω προπονησεισ 2 φορεσ την εβδομαδα... Να θυμασε οτι αμα περασεισ λιγο παραπανω το οριο δεν θα σε κοψουν οποτε μην ανησυχεισ... Απο οτι θυμαμαι μονο τις κοπελεσ εκοβαν και αντε ενα-δυο αγορια... Το μονο που πρεπει να σε αποσχολει τωρα ειναι τα μαθηματα και κυριως αμα θεσ να ακολουθησεις μια στατιωτικη ζωη... Να ξερεισ οτι τα τεσσερα χρονια που 8α εισε στη σχολη θα θυσιασεισ πολλα... Θα καταλαβεις ομωσ οτι αξιζει... Οτι αλλο θεσ ρωτα ελευθερα¨απλα να ξερεισ οτι μονο παρασκευη-σαββατο-κυριακη μπορω να απανταω γιατι τις αλλεσ μερεσ ειμαι μεσα...
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Φίλε εξουσιαστή, καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σου. Όσον αφορα τα αγωνίσματα θα ήθελα μία επισήμανση... στο κολύμπι δεν είναι 50 M σε 2 λεπτά ; ;
Πάντως μου έδωσες μια μικρή ανακούφιση για τα όρια των αγωνισμάτων και το πόσο εύκολα σε κόβουν...
Σχετικά με τα μαθήματα έχω στο μυαλό αυτο ακριβώς που πόσταρες... προς το παρόν μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα.
Βέβαια η βάση της ΣΝΔ έχει ισοσταθμιστεί με των πολυτεχνείων...
Αλήθεια εσύ με πόσο μπήκες ; ;
Επίσης, μιας και είχες αναφέρει παραπάνω ότι η πραγματικότητα μέσα στην σχολή δεν έχει καμια σχέση με αυτά που αναφέρει το σαιτ της... Θα ήθελα να ποστάρεις τπτ σχετικα με το τι γίνεται εκεί μέσα... Τί επικρατεί ;
Την Παρασκευή Έχεις έξοδο ;
Πάντως μου έδωσες μια μικρή ανακούφιση για τα όρια των αγωνισμάτων και το πόσο εύκολα σε κόβουν...
Σχετικά με τα μαθήματα έχω στο μυαλό αυτο ακριβώς που πόσταρες... προς το παρόν μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα.
Βέβαια η βάση της ΣΝΔ έχει ισοσταθμιστεί με των πολυτεχνείων...
Αλήθεια εσύ με πόσο μπήκες ; ;
Επίσης, μιας και είχες αναφέρει παραπάνω ότι η πραγματικότητα μέσα στην σχολή δεν έχει καμια σχέση με αυτά που αναφέρει το σαιτ της... Θα ήθελα να ποστάρεις τπτ σχετικα με το τι γίνεται εκεί μέσα... Τί επικρατεί ;
Την Παρασκευή Έχεις έξοδο ;
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Ναι εχεις δικιο 50m ειναι η κολυμβηση. εγω μπηκα με 17000 μορια αλλα ειχα το πλεονεκτημα οτι ειμαι ειδικη κατηγορια. οσον αφορα την πραγματικοτητα που 8α βρεις στην σχολη ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. Αυτο που μπορω να σου πω ομως ειναι οτι στο site της ΣΝΔ ολα παρουσιαζονται καλα και ωραια ενω δεν ειναι ετσι. Δεν κρινω οτι ειναι απαραιτητο να μαθεις λεπτομερειες Για αυτο το θεμα Και πιστευω οτι εσυ πρεπει να το δεις μονος σου και οχι να ακους απο αλλους. Η σχολη αξιζει οσο τπτ αλλο και εκτος αν εχεις μορια να για να πας ΣΜΑ ειναι η πλεον καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις. οποτε μην φοβασαι για τπτ θα τα μαθεις ολα οταν πρεπει... Α και να παρασκευες στις 14.00 βγαινουμε αν δεν εχουμε ποινολογια η χαμηλη διαγωγη... (παντως εηω προσωπικα δεν εχς βγει ποτε στι 14.00 αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα )*
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Ευτυχώς κ' εγώ εχω το πλεονέκτημα της ειδικής κατηγορίας. Θα ήθελα τωρα να σε ρωτίσω εάν ασκείτε την κολύμβηση στη σχολή; Χρειάζεται να έχεις κάποια ταχύτητα στο κολύμπι; Κ' κτ άλλο... τουλάχιστον σχετικά με τις εγκαταστάσεις που φαίνονται στην σχολή... είναι όντως έτσι; Υπάρχουν καλά γήπεδα μπάσκετ, αντίστοιχες όμαδες, γυμναστήρια κτλ ; Ααα κ' σχετικά με το μηνιαίο βοήθημα (των 150)... όντως χορηγείται;
-
- Συνταγματάρχης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Συγνώμη που σου το λέω αλλά δεν μου φαίνεται να σ'αρέσει ο στρατός. Απλά το θεωρείς σίγουρο επάγγελμα. Γιατί δεν πάς υπαξιωματικών να δεις την γλύκα και μετά μπαίνεις αξιωματικών;tassaros έγραψε: Ευτυχώς κ' εγώ εχω το πλεονέκτημα της ειδικής κατηγορίας. Θα ήθελα τωρα να σε ρωτίσω εάν ασκείτε την κολύμβηση στη σχολή; Χρειάζεται να έχεις κάποια ταχύτητα στο κολύμπι; Κ' κτ άλλο... τουλάχιστον σχετικά με τις εγκαταστάσεις που φαίνονται στην σχολή... είναι όντως έτσι; Υπάρχουν καλά γήπεδα μπάσκετ, αντίστοιχες όμαδες, γυμναστήρια κτλ ; Ααα κ' σχετικά με το μηνιαίο βοήθημα (των 150)... όντως χορηγείται;
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Δεν νομίζεις πως αυτό είναι δική μου υπόθεση ;kallitexnis έγραψε:Συγνώμη που σου το λέω αλλά Δεν μου φαίνεται να σ'αρέσει ο στρατός . Απλά το θεωρείς σίγουρο επάγγελμα. Γιατί δεν πάς υπαξιωματικών να δεις την γλύκα και μετά μπαίνεις αξιωματικών;tassaros έγραψε: Ευτυχώς κ' εγώ εχω το πλεονέκτημα της ειδικής κατηγορίας. Θα ήθελα τωρα να σε ρωτίσω εάν ασκείτε την κολύμβηση στη σχολή; Χρειάζεται να έχεις κάποια ταχύτητα στο κολύμπι; Κ' κτ άλλο... τουλάχιστον σχετικά με τις εγκαταστάσεις που φαίνονται στην σχολή... είναι όντως έτσι; Υπάρχουν καλά γήπεδα μπάσκετ, αντίστοιχες όμαδες, γυμναστήρια κτλ ; Ααα κ' σχετικά με το μηνιαίο βοήθημα (των 150)... όντως χορηγείται;
-
- Συνταγματάρχης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Δεν είναι μόνο Δική σου υπόθεση. Ο στρατός είναι εθνική υπόθεση και εφ'όσον είμαι στέλεχος σου προτείνω να μην μπείς σε σχολή αξιωματικών διότι είναι 4ετής υποχρεωτική φοίτηση με σκληρά μέτρα και καθόλου χαλάρωμα. Σου πρότεινα Σ. Υ. (σχολές υπαξιωματικών) γιατί η φοίτηση είναι 2ετής και οι θέσεις των Μ. Υπαξιωματικών δεν έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη όσο των αξιωματικών.tassaros έγραψε: Δεν νομίζεις πως αυτό είναι δική μου υπόθεση ;
-
- Στρατιώτης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
kallitexnis έγραψε:Δεν είναι μόνο Δική σου υπόθεση. Ο στρατός είναι εθνική υπόθεση και εφ'όσον είμαι στέλεχος σου προτείνω να μην μπείς σε σχολή αξιωματικών διότι είναι 4ετής υποχρεωτική φοίτηση με σκληρά μέτρα και καθόλου χαλάρωμα. Σου πρότεινα Σ. Υ. (σχολές υπαξιωματικών) γιατί η φοίτηση είναι 2ετής και οι θέσεις των Μ. Υπαξιωματικών δεν έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη όσο των αξιωματικών.tassaros έγραψε:
Δεν νομίζεις πως αυτό είναι δική μου υπόθεση ;
Κατ' αρχάς είπα εγώ πως δεν είναι εθνική υπόθεση ; Δεύτερον, μήπως πρέπει να πάρω την άδεια σας κύριε ταγματάρχα (

Τέλος, σου ΠΡΟΤΕΙΝΩ καλύτερα να μη μιλάς για κάποιον που απλά είδες ενα ποστ του σε ένα κολοφορούμ!
Ευχαριστώ.

-
- Συνταγματάρχης
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Δεν σε έκρινα. Σε Συμβούλεψα με βάση τις ερωτήσεις σου διότι δεν φάνηκε να είναι συμβατές με την αρεσκεία σου να εισέλθεις σε Σχολές Αξιωματικών. Ο σκοπός μου δεν είναι να σε αποτρέψω να γίνεις στέλεχος των Ε. Ε. Δ. . Απλά έχω δεί Υπολ/γούς και Λ/γούς να παραιτούνται γιατί δεν τους άρεσε. Όχι Δοκίμους. Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ Αντ/χης όχι Τ/χης. Μην με υποβαθμίζεις...
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Παιδιά γεια σας. Ενδιαφέρομαι και εγώ για τη ναυτικών δοκίμων. Αν και σπουδάζω ήδη μηχανολόγος μηχανικός η σχολή δεν με ενθουσιάζει ούτε και οι τομείς με τους οποίους μπορεί κανείς να ασχοληθεί στην Ελλάδα. Γενικότερα πάντα είχα μια τρέλα με το στρατό αλλά όταν έδινα ήθελα ΣΜΑ που δεν την έπιανα και έτσι ούτε καν μπήκα στο κόπο να κάνω αίτηση και να δώσω τις προκαταρτικές εξετάσεις. Με έχει κολλήσει εδώ και καιρό η σχολή ναυτικών δοκίμων. Φέτος δεν έκανα τα χαρτιά για στρατιωτικές σχολές και συνεπώς δεν μπορώ για φέτος. Σκέφτομαι όμως να κάνω 10% του χρόνου. Θα ήθελα να ρωτήσω: Πιστεύετε ότι με 17527 μόρια και στην ειδική κατηγορία τριτέκνων-πολυτέκνων έχω ελπίδες να περάσω; Ξέρω ότι πέρσι έπεσε στο 16.5 η βάση του 10% αλλά δεν είναι και κάθε μέρα Πάσχα. Επίσης ξέρετε αν υπάρχει βάση του πολεμικού ναυτικού πουθενά κοντά ή μέσα στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσω αν περάσω να πάω εκεί μετά από μερικά χρόνια; Τέλος έχω υψηλή μυωπία και θα χρειαστεί εγχείρηση λέιζερ. Υπάρχει κανείς που να έχει κάνει για να πει λίγο την εμπειρία του; Γιατί τη ψιλοφοβάμαι λίγο την επέμβαση.
Και κάτι τελευταίο. Είδα τη προκύρηξη στρατιωτικών σχολών για το 2009-2010 και στη ΣΝΔ έχει παύλα στις ειδικές κατηγορίες για το 10% στους μηχανικούς. Δηλαδή δεν θα πάρουν κανένας; Θα πρέπει να δηλώσω γενική σειρά;
Και κάτι τελευταίο. Είδα τη προκύρηξη στρατιωτικών σχολών για το 2009-2010 και στη ΣΝΔ έχει παύλα στις ειδικές κατηγορίες για το 10% στους μηχανικούς. Δηλαδή δεν θα πάρουν κανένας; Θα πρέπει να δηλώσω γενική σειρά;
-
- Υπολοχαγός
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Φιλε μου (αν και νομιζω γνωριζομαστε απο ischool)
τι σχεση εχει η θεσ/νικη. Ξεχνα την
1ον θεωρητικα μεχρι τα 15 χρονια οι μηχανικοι (γιατι οι αλλοι σχεδον σε ολη τη θητεια) εισαι σε πλοιο (αλλα εχω γνωστο που εκανε 13.5) μετα που πας σε γραφειο... Συνηθως πας στο Σκαραμαγκα οποτε μην περιμενεις οτι θα εισαι συντομα Θεσ/νικη
τι σχεση εχει η θεσ/νικη. Ξεχνα την
1ον θεωρητικα μεχρι τα 15 χρονια οι μηχανικοι (γιατι οι αλλοι σχεδον σε ολη τη θητεια) εισαι σε πλοιο (αλλα εχω γνωστο που εκανε 13.5) μετα που πας σε γραφειο... Συνηθως πας στο Σκαραμαγκα οποτε μην περιμενεις οτι θα εισαι συντομα Θεσ/νικη
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
Βασικά ειχα βάλει πρώτα ΣΑΣΣ χωρις να με ενδιαφέρει Η σχολή μόνο και μόνο για να δώσω τα αθλήματα Θεσσαλονίκη, γιατί ειμαι από Κοζάνη και δεν με συνέφερε να κατεβώ Αθήνα
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 2
Υποψήφιοι ΣΝΔ (2009)
kostas_sev έγραψε: Βασικά ειχα βάλει πρώτα ΣΑΣΣ χωρις να με ενδιαφέρει Η σχολή μόνο και μόνο για να δώσω τα αθλήματα Θεσσαλονίκη, γιατί ειμαι από Κοζάνη και δεν με συνέφερε να κατεβώ Αθήνα
Φιλε για Μαχιμος η Μηχανικος θες; Πως το κοβεις περνας;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες