Μυωπία, πρεσβυωπία και άλλα προβλήματα (2009)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Snakeshit »

Μπορω να μπω Ευελπίδων με 2 βαθμό μειωπίας; Επίσης, θα με πάρουν στην συνέχεια ΟΥΚ ή ΛΟΚ με τέτοια μειωπία; Και κάτι τελευταίο, θα με πάρουν για ελεύθερο σκοπευτή;
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μήπως ξέρετε απο ποιά ηλικία μπορώ να κάνω λειζερ στα μάτια για διόρθωση;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Λοιπόν από πείρα μιλάω και όχι μέσω γνωστού... Έκανα leizer στα 17 μου (7 βαθμούς είχα),5 μήνες πριν δώσω για στρατιωτικές σχολές, αν και δεν επιτρεπόταν γιατί έπρεπε πρώτα να φτάσω στα 24 και να έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία. Πήρα την ευθύνη και έκανα την επέμβαση και όχι μόνο με πέρασαν από τις ιατρικές εξετάσεις του στρατού Αλλά και σήμερα στα 26 μου έχω ακόμα οπτική οξύτητα 10/10. (Βέβαια στην ΣΙ ίσως να ισχύει κάτι διαφορετικό).

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από kallitexnis »

Που είσαι Μαρκέλα; Μόνιμη; Όσο για την Σ. Ι. μην το δοκιμάσετε. Είναι επικίνδυνο 1ον γιατί κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο και 2ον για πρόβλημα εν πτύση...

Anonymous

Ναι είμαι μόνιμη από ΣΜΥ.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από kallitexnis »

markella έγραψε:ναι είμαι μόνιμη από σμυ.
Τάξεως; Σώμα; Μονάδα;
andonischania
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από andonischania »

Γεια σας, είμαι υποψήφιος πανελληνίων προς το παρών και ήθελα να κάνω 1-2 ερωτήσεις για να γινει πιο σαφες το θέμα εισαγωγής... Όπως αναφέρει το αρθρο στην σελίδα της σχολής [20/20 οπτική οξύτητα(δηλαδή 0 βαθμούς μειωπίας)], αυτό σημαίνει οτι αν κάποιος έχει αστιγματισμό 0.5 κ 0,7 περίπου είναι αμελητέος ή δεν λαμβάνεται καθόλου υπ'όψιν; Επίσεις τι γίνεται με το ιατρικό ιστορικό, εφόσως έπασχα απο σπονδυλόλυση-σπονδυλολίσθηση και τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα; Ευχαριστώ
markella
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από markella »

Προσώπικές ερωτήσεις μέσω pm. Ρώτησε ότι θέλεις και θα σου απαντήσω.
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

markella έγραψε: Λοιπόν από πείρα μιλάω και όχι μέσω γνωστού... Έκανα leizer στα 17 μου (7 βαθμούς είχα),5 μήνες πριν δώσω για στρατιωτικές σχολές, αν και δεν επιτρεπόταν γιατί έπρεπε πρώτα να φτάσω στα 24 και να έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία. Πήρα την ευθύνη και έκανα την επέμβαση και όχι μόνο με πέρασαν από τις ιατρικές εξετάσεις του στρατού Αλλά και σήμερα στα 26 μου έχω ακόμα οπτική οξύτητα 10/10. (Βέβαια στην ΣΙ ίσως να ισχύει κάτι διαφορετικό).

Δηλαδή αν κάνω κι εγώ λειζερ στα 18 πριν μπω στην σχολή υπάρχει κίνδυνος; Εξήγησέ μου λίγο την φράση σου "πήρα την ευθήνη" σε παρακαλώ. (μιλάω για ΣΣΕ)
markella
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Καλησπέρα, κατ'αρχήν θα καταρίψουμε το μύθο που αναφέρει ότι μια αποτυχημένη επέμβαση lazer στα μάτια σημαίνει ότι θα τυφλωθείς ή θα χειροτερέψει η μυωπία σου. Όταν είπα ότι ανέλαβα την ευθύνη, εννοούσα ότι δε θα κατηγορούσα τους γιατρούς αν επανερχόταν η μυωπία μου ή αν δεν έπεφτε καθόλου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν πρώτα, ότι επειδή ήμουν 17 και δεν είχε σταθεροποιηθεί ακόμα η μυωπία, υπήρχε η περίπτωση μετά από λίγο καιρό να επανερχόταν. Τίποτα όμως δε συνέβη, και φαντάσου έκανα επέμβαση με lazer 5ης γενιάς, ενώ σήμερα κάνουν με 7ης. Πολύ πιο εξελιγμένα και με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Ελπίζω να σε κάλυψα! Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα ελεύθερα.
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

markella έγραψε:Καλησπέρα, κατ'αρχήν θα καταρίψουμε το μύθο που αναφέρει ότι μια αποτυχημένη επέμβαση lazer στα μάτια σημαίνει ότι θα τυφλωθείς ή θα χειροτερέψει η μυωπία σου. Όταν είπα ότι ανέλαβα την ευθύνη, εννοούσα ότι δε θα κατηγορούσα τους γιατρούς αν επανερχόταν η μυωπία μου ή αν δεν έπεφτε καθόλου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν πρώτα, ότι επειδή ήμουν 17 και δεν είχε σταθεροποιηθεί ακόμα η μυωπία, υπήρχε η περίπτωση μετά από λίγο καιρό να επανερχόταν. Τίποτα όμως δε συνέβη, και φαντάσου έκανα επέμβαση με lazer 5ης γενιάς, ενώ σήμερα κάνουν με 7ης. Πολύ πιο εξελιγμένα και με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Ελπίζω να σε κάλυψα! Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα ελεύθερα.
Ευχαριστώ, με κάλυψες. Πόσο σου πήρε η επέμβαση;
markella
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ω τι με ρωτάς τώρα! Ήταν το 1999 επι δραχμών και αν θυμάμαι καλά, γύρω στις 700.000 δρχ. Τώρα πρέπει να είναι πιο φτηνά.
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Διαβασα στι υγειονομικές απαιτήσεις ότι για σσας θελει όραση 10/10. Έχω μυωπία απο 1 στο καθε ματι τι σημαινεί αυτο για μενα;
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Velerefontis »

BabisOsougias έγραψε: Διαβασα στι υγειονομικές απαιτήσεις ότι για σσας θελει όραση 10/10. Έχω μυωπία απο 1 στο καθε ματι τι σημαινεί αυτο για μενα;
φιλε μου οπτικη οξυτητα 10/10 απαιτειται μονο για τ σχολη ικαρων (τμημα ιπταμενων) και τη σχολη ναυτικων δοκιμων (μαχιμοι). Ολες οι υπολοιπες στρατιωτικες σχολες δεχονται ατομα με προβληματα ορασης μεχρι 4,5 βαθμους μυωπιας αν θυμαμαι καλα. Ιδιαιτερα η σσας για την οποια ενδιαφερεσαι εχει αυξημενο οριο μεχρι 6 βαθμους. Εσυ με ενα βαθμο δεν θα εχεις κανενα προβλημα, παρα μονο στα τμηματα που προανεφερα
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Anonymous

Ρε παιδια, μηπως ξερει κανεις τι γινεται με την μυοπια στην σ. Τ. Υ. Α;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης