Βάσεις - μόρια για Ειδικούς Φρουρούς (2011)
Παιδια καλησπερα, ξερει κανεις να μου πει αν εισαι απο γενικο λυκειο η απο τεε σε αυτην την προκιριξη ειναι το ιδιο¨?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 274
Γιωργος έγραψε:Παιδια καλησπερα, ξερει κανεις να μου πει αν εισαι απο γενικο λυκειο η απο τεε σε αυτην την προκιριξη ειναι το ιδιο¨;
Δεν είναι το ίδιο το αναφέρει και η προκήρυξη
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 97
Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά σε παρακαλώ Greek_Army μην με διαγράψεις, τελευταία φορά. Θέλω να τοποθετηθώ σε δύο σημεία:1ον αυτό που αναφέρεται περί CSI. Όταν ένας Ε. Φ μετά από χρόνια προαχθεί είς αστυφύλαξ, τότε δύναται να μεταταγεί στις Εσωτερικές Υποθέσεις - Ασφάλεια ή ακόμη και στην ΚΥΠ (εάν έχει μέσω εννοείται). Επομένως, ένας "κομπάρσος" στην ΕΛ. ΑΣ δύναται βραχυμακροπρόδεσμα να γίνει "αστυνόμος Κάλαχαν". Εάν τώρα προσληφθεί ως Ε. Φ και ονειρεύεται να γίνει εξ'αρχής πράκτωρ007, δεν φταίει ο ταπεινός μάχιμος θεσμός των Ε. Φ αλλά το ανάπηρο μυαλό του. Και 2ον περί μεταπτυχιακών. Θα σας αναφέρω το εξής: Ο γείτονας μου από 14ετών εργαζόταν στα ΚΤΕΛ ως εισπράκτωρ λόγω οικογενειακής φτώχειας, και εννοείται δεν τελείωσε το σχολείο. Και είναι και κοντός 1,65μ. Και όμως, αυτό το φτωχό ανθρωπάκι-νάνος έχει καταφέρει στα 55 του (ξεκινώντας απ'το μηδέν και όχι με τα λεφτά του μπαμπά), να έχει 4 παιδιά με μία μοντέλο σύζυγο (!), να έχει την δική του επιχείρηση (!) και να κυκλοφορεί με μία LEXUS 360 ίππων! Αντιθέτως εγώ -23ετών- έχω σπουδάσει εκπαιδευτικός, μιλάω 2 ξένες γλώσσες και πήρα και υποτροφία στα 17 μου απ'το Κράτος. Και όμως, όταν στέκομαι δίπλα του εγώ ο "professor" αισθάνομαι ένα μηδενικό μπροστά του (!), ένα τίποτα (!) σ'αυτόν τον "αγράμματο" να τον ακούω να λέει υπερήφανα «τελείωσα το σχολείο του δρόμου», ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΆΞΙΟΣ! Ποτέ μου δεν θα καταφέρω αυτά που κατάφερε εκείνος. Ποιος είπε ότι η νοημοσύνη ευθυγραμμίζεται με τα πανεπιστήμια; Σκατά στα ελληνικά πτυχία! Εγώ λοιπόν ο "πτυχιούχος" ονειρεύομαι να γίνω σωστός, τίμιος και μάχιμος μπάτσος διότι το γουστάρω πολύ και άς παίρνω ?800, ενώ ο "αγράμματος" μάγκας έχει κάρο με 360 ίππους! Η ανωτέρα μόρφωσις είναι η ζούγκλα της κοινωνίας και όχι τα πανεπιστήμια.
Καραϊσκάκης έγραψε:Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά σε παρακαλώ Greek_Army μην με διαγράψεις, τελευταία φορά. Θέλω να τοποθετηθώ σε δύο σημεία:1ον αυτό που αναφέρεται περί CSI. Όταν ένας Ε. Φ μετά από χρόνια προαχθεί είς αστυφύλαξ, τότε δύναται να μεταταγεί στις Εσωτερικές Υποθέσεις - Ασφάλεια ή ακόμη και στην ΚΥΠ (εάν έχει μέσω εννοείται). Επομένως, ένας "κομπάρσος" στην ΕΛ. ΑΣ δύναται βραχυμακροπρόδεσμα να γίνει "αστυνόμος Κάλαχαν". Εάν τώρα προσληφθεί ως Ε. Φ και ονειρεύεται να γίνει εξ'αρχής πράκτωρ007, δεν φταίει ο ταπεινός μάχιμος θεσμός των Ε. Φ αλλά το ανάπηρο μυαλό του. Και 2ον περί μεταπτυχιακών. Θα σας αναφέρω το εξής: Ο γείτονας μου από 14ετών εργαζόταν στα ΚΤΕΛ ως εισπράκτωρ λόγω οικογενειακής φτώχειας, και εννοείται δεν τελείωσε το σχολείο. Και είναι και κοντός 1,65μ. Και όμως, αυτό το φτωχό ανθρωπάκι-νάνος έχει καταφέρει στα 55 του (ξεκινώντας απ'το μηδέν και όχι με τα λεφτά του μπαμπά), να έχει 4 παιδιά με μία μοντέλο σύζυγο (!), να έχει την δική του επιχείρηση (!) και να κυκλοφορεί με μία LEXUS 360 ίππων! Αντιθέτως εγώ -23ετών- έχω σπουδάσει εκπαιδευτικός, μιλάω 2 ξένες γλώσσες και πήρα και υποτροφία στα 17 μου απ'το Κράτος. Και όμως, όταν στέκομαι δίπλα του εγώ ο "professor" αισθάνομαι ένα μηδενικό μπροστά του (!), ένα τίποτα (!) σ'αυτόν τον "αγράμματο" να τον ακούω να λέει υπερήφανα «τελείωσα το σχολείο του δρόμου», ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΆΞΙΟΣ! Ποτέ μου δεν θα καταφέρω αυτά που κατάφερε εκείνος. Ποιος είπε ότι η νοημοσύνη ευθυγραμμίζεται με τα πανεπιστήμια; Σκατά στα ελληνικά πτυχία! Εγώ λοιπόν ο "πτυχιούχος" ονειρεύομαι να γίνω σωστός, τίμιος και μάχιμος μπάτσος διότι το γουστάρω πολύ και άς παίρνω ?800, ενώ ο "αγράμματος" μάγκας έχει κάρο με 360 ίππους! Η ανωτέρα μόρφωσις είναι η ζούγκλα της κοινωνίας και όχι τα πανεπιστήμια.
Ξανά σωστός ο Καραϊσκάκης. Κι εγώ πτυχιούχος είμαι (Μηχανολόγος/Μηχανικός) αλλά για μένα τα πτυχία δεν λένε τίποτα πλέον. Η παιδεία και το επίπεδο δεν είναι προνόμιο των πτυχιούχων. Έχω γνωρίσει πτυχιούχους άξεστους και αγράμματους σοφούς. Η παιδεία και το επίπεδο δεν διδάσκεται πουθενά παιδιά...
Το θέμα με τα πτυχία ήταν ίσως δικό μου λάθος που το έθιξα τόσα έντονα και δεν έχει καμιά δουλειά σε αυτό το θέμα, αλλά και πάλι έτσι έχουν τα πράγματα. Βέβαια μην υποτιμάμε και τις σπουδές μας έτσι; Μην τα ισοπεδώνουμε και τα αχρηστεύουμε όλα. Τα πάντα μετράνε στη ζωή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Τώρα για τα CSI και τα λοιπά, μιλούσαμε γι αυτά που προβάλλονται στις ταινίες και όχι για κάτι πιθανόν παρόμοιο που μπορεί να κάνει κανείς μόλις γίνει αστυφύλακας.
Το θέμα είναι τα μορια και οι αιτήσεις
battle3 έγραψε:Το θέμα με τα πτυχία ήταν ίσως δικό μου λάθος που το έθιξα τόσα έντονα και δεν έχει καμιά δουλειά σε αυτό το θέμα, αλλά και πάλι έτσι έχουν τα πράγματα. Βέβαια μην υποτιμάμε και τις σπουδές μας έτσι; Μην τα ισοπεδώνουμε και τα αχρηστεύουμε όλα. Τα πάντα μετράνε στη ζωή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Τώρα για τα CSI και τα λοιπά, μιλούσαμε γι αυτά που προβάλλονται στις ταινίες και όχι για κάτι πιθανόν παρόμοιο που μπορεί να κάνει κανείς μόλις γίνει αστυφύλακας.
Σίγουρα τα πτυχία βοηθούν και δεν τα υποτιμάω. Τα πτυχία όμως βοηθούν τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθηθούν και να πάνε ένα βήμα παραπέρα, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Όσο αφορά τους Ε. Φ, σίγουρα πιστεύω είναι καλύτερα που ανεβαίνει το επίπεδο και μπαίνουν παιδιά μορφωμένα, γιατί η γνώση και η μόρφωση είναι δύναμη όταν μιλάμε για ένα σώμα που έχει να κάνει καθημερινά με εγκληματικότητα αλλά και σε μεγάλο βαθμό καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Πόσοι από μας άλλωστε δεν έχουμε συνυφάνει κάποια στιγμή στην ζωή μας την λέξη αστυνομικός με έναν χοντρό κοιλαρά ατημέλητο που δεν ξέρει να μιλάει; Αυτή ήταν η παλιά γενιά που καθιερώθηκαν με το όνομα "μπάτσοι", γιατί ήταν άνθρωποι άξεστοι που δεν γνωρίζαν να μιλάνε ή ακόμα και να γράφουν και φυσικά αυτή η έλλειψη μόρφωσης περνούσε και στον κόσμο δημιουργώντας του την ιδέα ότι οι αστυνομικοί είναι άξεστοι, αγράμματοι, αγενής κτλ κτλ κτλ. Ελπίζω με την νέα γενιά αστυνομικών να αλλάξει αυτή η αντίληψη
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 274
Στο επόμενο άσχετο μήνυμα θα αρχίσω τα delete να το ξέρετε
οι βασεις θα πεσουν οσο σου ειπα. Αυτο με βαση τις περσινες αιτησεις Τις περσινες Βασεις Και τις φετινες Αιτησεις με αποκλιση γυρω στο 5%. Το υπολογιζεις με διαστηματα πιθανοτητας και ελεγχο μεγιστης πιθανοφανειας. Αλλα αμα στο εξηγησω θα με περασεις για εξωγηινο οποτε αστο. Μεινε σε αυτο το απλο που σου λεω 100-200 μορια κατω.Καραϊσκάκης έγραψε:Γειά σου μάγκα LEW. Δεν μου λες; Με ποιό σκεπτικό αναφέρεις πως οι βάσεις ή θα πέσουν λίγο ή... Θα πέσουν περισσότερο; Σε παρακαλούμε εξήγησε μας διότι έχουμε αγχωθεί και επιθυμούμε να μας καθησυχάσεις... Για την Β κατηγορία δεν βλέπω να κάνετε κάποια σχετική πρόβλεψη...

LEW. έγραψε:οι βασεις θα πεσουν οσο σου ειπα. Αυτο με βαση τις περσινες αιτησεις Τις περσινες Βασεις Και τις φετινες Αιτησεις με αποκλιση γυρω στο 5%. Το υπολογιζεις με διαστηματα πιθανοτητας και ελεγχο μεγιστης πιθανοφανειας. Αλλα αμα στο εξηγησω θα με περασεις για εξωγηινο οποτε αστο. Μεινε σε αυτο το απλο που σου λεω 100-200 μορια κατω.Καραϊσκάκης έγραψε:Γειά σου μάγκα LEW. Δεν μου λες; Με ποιό σκεπτικό αναφέρεις πως οι βάσεις ή θα πέσουν λίγο ή... Θα πέσουν περισσότερο; Σε παρακαλούμε εξήγησε μας διότι έχουμε αγχωθεί και επιθυμούμε να μας καθησυχάσεις... Για την Β κατηγορία δεν βλέπω να κάνετε κάποια σχετική πρόβλεψη...
Φίλε μου καλά τα μαθηματικά και η λογική κι εγώ τα συμμερίζομαι αλλά τον αριθμό των φετινών αιτήσεων από που τον βρήκες;
Δηλαδή φιλε LEW λες οτι η βάση θα είναι κοντα στα 2200 έτσι;
Με βαση τον περσινο αριθμο των αιτησεων με μια αποκλιση 5% πανω κατω. Καπου εκει. Και ο αριθμος των αιτησεων δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο... Ξερετε πολυ καλα οτι οι σοβαρες αιτησεις δεν θα ειναι πολλες. Τωρα αν εχουμε 50.000 αιτησεις Πραγματικα θα πεσω πολυ εξω και δεν χωραει καμια προβλεψη. Πιστευω 2200 με 2300 και εκει θα ειναι
Έχεις καμιά πληροφορια;
Η μονη πληροφορια που εχω ειναι οτι ο αριθμος των αιτησεων δεν διαφερει πολυ σε σχεση με περυσι λιγο περισσοτερες. Με βαση αυτη την πληροφορια και καποια αλλα "tips" σου λεω οτι η βαση στην α θα ειναι 2200-2300.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες