Άθεοι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

KOSTAS έγραψε:

Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος δεν έχω πρόβλημα να το δηλώσω και να ορκιστώ όμως μετά θα είμαι υποχρεωμένος να προσεύχομαι καθημερινά και να παρευρίσκουμε σε διάφορες χριστιανικές τελετές;

Αν αρνηθώ τι θα γίνει;

Ακόμη η παρέλαση είναι υποχρεωτική και αυτή; Όποιος αρνηθεί να διαπομπευτεί δημοσίως τι γίνεται; Από όσα έμαθα θα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές των ανωτέρων μόνο αν έχουν να κάνουν με τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του στρατοπέδου και όχι αν μας θίγει την προσωπικότητα ή την αξιοπρέπεια μας.

Καλα για τα θρησκευτικα σου φρονηματα οκ, δικαιωμα σου ειναι. Αλλα με την παρελαση τι προβλημα εχεις... Γιατι αν δεν κανεις παρελασεις, δεν εκτελης της διαταγες... Που ακριβος πιστευεις οτι θα πας; Διακοπες σε κατασκηνωση; Βασικα και ετσι να πυστευες και εκει εχει ομαδαρχες που σου λενε τι να κανεις αν θυμαμαι καλα. Σιγουρα δεν θες να εχεις οπλο και να φορας αθλητικα παπουτσια, ε;
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από fideas emk »

Εδω ο πρωην Α/ΓΕΝ ο Ναυαρχος Αντωνιάδης ειναι άθεος τι ψαχνετε; Θα τον εχετε δει αρκετες φορες στα καναλια. Τα λεει οπως ειναι. Αλλα αν πεσεις σε στραβο καραβανα μπορει να υπαρξει μικροπροβλημα.

Φυσικα υπαρχουν και αθεα/αθρησκα στελεχη: Θυμαμαι σε αναφορα στη Ρεντινα να περιφερεται απο πισω μας ενας βατραχος και να βριζει τον παπα που περιμεναμε να μας αγιασει ή ό, τι αλλο το λενε: "Ωχ παλι αυτόν τον ***** θα περιμένουμε να γινουμε αγιοι; "

ΟΥΚ ΟΥΚ!Εικόνα

kostas

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από kostas »

PrinCePanoSS έγραψε:

Καλα για τα θρησκευτικα σου φρονηματα οκ, δικαιωμα σου ειναι. Αλλα με την παρελαση τι προβλημα εχεις... Γιατι αν δεν κανεις παρελασεις, δεν εκτελης της διαταγες... Που ακριβος πιστευεις οτι θα πας; Διακοπες σε κατασκηνωση; Βασικα και ετσι να πυστευες και εκει εχει ομαδαρχες που σου λενε τι να κανεις αν θυμαμαι καλα. Σιγουρα δεν θες να εχεις οπλο και να φορας αθλητικα παπουτσια, ε;
Φίλε δεν έχω πρόβλημα με όπλα και τη θρησκεία και τα παπούτσια δεν με πειράζει να δηλώσω χριστιανός, το θέμα είναι μετά τη με περιμένει. όσο για την παρέλαση γράφω αναλυτικά. Τι δεν καταλαβαίνεις άλλο διαταγή και άλλο διαπόμπευση. Εσύ τι πιστεύεις πως είναι ο στρατός; Υπάρχουν και νόμοι που σε προστατεύουν...

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Άθεοι στο στρατό

kostas έγραψε:
PrinCePanoSS έγραψε:

Φίλε δεν έχω πρόβλημα με όπλα και τη θρησκεία και τα παπούτσια δεν με πειράζει να δηλώσω χριστιανός, το θέμα είναι μετά τη με περιμένει. όσο για την παρέλαση γράφω αναλυτικά. Τι δεν καταλαβαίνεις άλλο διαταγή και άλλο διαπόμπευση. Εσύ τι πιστεύεις πως είναι ο στρατός; Υπάρχουν και νόμοι που σε προστατεύουν...

Καλα αν μπεις με τετοιο σκεπτικο μεσα... Θα καλοπερασεις
ΛΟΚ

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από ΛΟΚ »

Δεν νομιζω να πινσεπανος θα καλοπερασει αλα με την καλη ενια οχι οπως το ενοεις εσυ ειχα φιλο μπολντιμπιντερ του ειπε ενας κολοεποπ να σκουπισει να κανει μια αγγαρεια τελουσπαντων τον βουταει απο το γιακα ο μποντιμπιλταρας και ουτε του ξαναμιλισαν. Ο σημερινος στρατος ειναι για γυναικες ετσι οπως γινει δυστηχως εκτος απο καποιες εξερεσεις βαιβαια.

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Άθεοι στο στρατό

ΛΟΚ έγραψε:Δεν νομιζω να πινσεπανος θα καλοπερασει αλα με την καλη ενια οχι οπως το ενοεις εσυ ειχα φιλο μπολντιμπιντερ του ειπε ενας κολοεποπ να σκουπισει να κανει μια αγγαρεια τελουσπαντων τον βουταει απο το γιακα ο μποντιμπιλταρας και ουτε του ξαναμιλισαν. Ο σημερινος στρατος ειναι για γυναικες ετσι οπως γινει δυστηχως εκτος απο καποιες εξερεσεις βαιβαια.

Καταρχάς γράφε το όνομα μου σωστά, δεύτερον αυτά περί φίλων γνωστός και διαφορα παπατζιλίκια όχι σε μένα στους φίλους που δεν πήγαν ακόμα στρατό, όσο για το αξιόμαχο του Ελληνικού Στρατού άσε να το κρίνουν αυτοί που ξέρουν καλλίτερα και όχι εσύ και τέλος όταν γραφής κάτι κανε έναν έλεγχο για το αν βγαίνει νόημα, το site από όσο ξέρω έχει να κάνει με τον στρατό και όχι με το να μαντεύει ο ένας τι λέει ο άλλος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΛΟΚ έγραψε:Δεν νομιζω να πινσεπανος θα καλοπερασει αλα με την καλη ενια οχι οπως το ενοεις εσυ ειχα φιλο μπολντιμπιντερ του ειπε ενας κολοεποπ να σκουπισει να κανει μια αγγαρεια τελουσπαντων τον βουταει απο το γιακα ο μποντιμπιλταρας και ουτε του ξαναμιλισαν. Ο σημερινος στρατος ειναι για γυναικες ετσι οπως γινει δυστηχως εκτος απο καποιες εξερεσεις βαιβαια.

Έχει μεγάλη μύτη ο φίλος σου ο σφίχτερμαν;Εικόνα
kostas

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από kostas »

PrinCePanoSS έγραψε:
Καλά αφού πήγατε εσείς εξακολουθείτε να είστε τόσο ψαρωμένοι ή είστε σπασικλακια που θέλετε να τα κάνετε όλα εσείς να ξεχωρίζετε και να ακλουθείτε κατά γράμμα της διαταγές, εγώ φυσικά και θα καλοπεράσω γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα φέρω αντίρρηση σε αυτά που θα μου αναθέσουν να κάνω αλλά θα κοιτάξω αν μπορώ να το αποφύγω με οποιονδήποτε τρόπο ή να λουφάρω όσο είναι δυνατόν βέβαια. Εξάλλου για αυτό και ρώτησα για διάφορες χριστιανικές τελετές και παρελάσεις. Από αυτά που ακούω είτε από φαντάρους είτε από εργαζόμενους λένε πως η θητεία περνά χαλαρά..

faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από faoust21 »

kostas έγραψε:
PrinCePanoSS έγραψε:
Καλά αφού πήγατε εσείς εξακολουθείτε να είστε τόσο ψαρωμένοι ή είστε σπασικλακια που θέλετε να τα κάνετε όλα εσείς να ξεχωρίζετε και να ακλουθείτε κατά γράμμα της διαταγές, εγώ φυσικά και θα καλοπεράσω γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα φέρω αντίρρηση σε αυτά που θα μου αναθέσουν να κάνω αλλά θα κοιτάξω αν μπορώ να το αποφύγω με οποιονδήποτε τρόπο ή να λουφάρω όσο είναι δυνατόν βέβαια. Εξάλλου για αυτό και ρώτησα για διάφορες χριστιανικές τελετές και παρελάσεις. Από αυτά που ακούω είτε από φαντάρους είτε από εργαζόμενους λένε πως η θητεία περνά χαλαρά..

παντα εξαρταται απο το με ποιους θα πεσεις. Π. Χ. Στον δικο μου στρατοπεδο ο διοικητης ηταν μια χαρα ανθρωπος, ο λοχαγος μου ηταν πανιβλακας και χωστης και ο επιλοχιας ενας εποπ λοχιας που νομιζε οτι ηταν στρατηγος. Βγαλε ακρη... !
faoust21
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από faoust21 »

Να εκμεταλλευτεις το γεγονος οτι οι στρατιωτικοι ειναι ατομα χαμηλου iq και στην πλειονοτητα τους αμορφωτοι.Εικόνα
dimpap
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από dimpap »

thanasakis έγραψε:Εγω ακουσα πως αφαιρεσαν απο το εθνοσημο στην Αστυνομια κ νομιζω στο Στρατο το Σταυρο... Ειπαμε να κατοχυρωσουμε καποιες "ελευθεριες" αλλα οχι κ ετσι... Δεν θα χασει ο Στρατος την ταυτοτητα του λογω μια μικρης μεινοτητας... Το Στρατευμα ειναι ελληνικο κ συνδεδεμενο με την θρησκεια μας.

Εσείς που είστε άθεοι, προσπαθείστε να απευθύνεστε ΜΟΝΟ σε σώφρωνες και νορμάλ τύπους και υποστηρίξτε μέχρι τέλος την επιλογή σας με επιχειρήματα και όχι με προγονοπληξίες!

Μην πέρνετε στα σοβαρά ούτε τους στρατόκαυλους, ούτε τους εξαιρετικά θρησκευόμενους!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Το επόμενο μήνυμα που θα είναι "κατεβατό" και ταυτόχρονα προσβλητικό είτε απευθύνεται σε "άθεους" είτε σε "θρησκευόμενους" θα διαγραφεί και ο χρήστης θα πάει μερικές ημέρες διακοπών.
rapakulia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από rapakulia »

Greek_Army έγραψε:
KOSTAS έγραψε:

1. Για προσευχές κτλπ διάβασε το μήνυμα του Βελερεφοντη και αν θες και δεύτερη γνώμη υπάρχει κι'άλλο μήνυμα αρκετά αναλυτικό

2. Η παρέλαση δεν είναι υποχρεωτική

3. Αν σε θίγουνε πολύ απλά δεν απαντάς δεν είναι δύσκολο

Ευχαριστώ φίλε. Είναι σίγουρο πως δεν θα έχω πρόβλημα αν αρνηθώ να κάνω παρέλαση δηλαδή το προβλέπει ο νόμος ή εξαρτάτε από τη διάθεση του διοικητή;

Διάβασα τα μηνύματα αλλά είμαι μπερδεμένος δηλαδή αν δηλώσω χ. Ο θα είμαι αναγκασμένος να προσεύχομαι και να παίρνω μέρος στις εκκλησιαστικές τελετές όταν γίνονται, δεν θα έχω το δικαίωμα να απουσιάσω ή να μην παίρνω μέρος στις προσευχές.

Μόνο όσοι δεν δηλώσουν χ, ο μπορούν να αρνηθούν;

Χαιρετώ την παρέα! Διάβασα το παραπάνω αλλά δεν κατάλαβα σε ποιο μήνυμα ποιανού Βελερεφόντη αναφέρεται.

Έχω μια γνωστή μου κοπέλα που είναι στο στρατό και θέλει να απαλλαγεί από την υποχρέωση να πηγαίνει σε θρησκευτικές τελετές (π. Χ. Στον Επιτάφιο). Γνωρίζετε αν μπορεί να το κάνει και με ποιον τρόπο;

Θα χρειαστεί να δηλώσει ότι είναι άθεη ή άθρησκη ή ότι δεν είναι χριστιανή ορθόδοξη; Αν ναι, πού ακριβώς και πώς;

Ξέρετε μήπως ποια νομοθεσία διέπει αυτά τα θέματα;(από νόμους μέχρι ΠΔ μέχρι εγκυκλίους μέχρι οτιδήποτε).

Εάν οι απαντήσεις αυτές υπάρχουν ήδη κάπου, παρακαλώ θερμά να με κατευθύνετε εκεί. Επειδή δεν γνωρίζω καλά το φόρουμ δεν ξέρω πώς να τα εντοπίσω. Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από samloxias »

Τί ασυναρτησίες είναι αυτα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Σε υποχρεώνουν να πηγαίνεις σε τελετές που αφορούν τη θρησκεία;

Μου ακούγεται ανεπίτρεπτο. Έχω θέληση να πάω στρατό για την εμπειρία του στρατιώτη, αλλά όχι για την εμπειρία του χριστιανού ορθόδοξου!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες