Απαλλαγή από τη θητεία

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99 »

ο καιρος γαρ εγγυσ έγραψε:μονο σαν ι5...

τι είναι το ι5;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ακατάλληλοι για στράτευση Ι/5

Αν διάβαζες αυτό που σου είχα δώσει θα το είχες δει, αλλά μάλλον τσάμπα γράφω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99 »

Δεν μπορώ να το διαβάσω όλο αυτό για όνομα του θεού... Πες μου τι να διαβάσω

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ99 έγραψε:Δεν μπορώ να το διαβάσω όλο αυτό για όνομα του θεού... Πες μου τι να διαβάσω

Έχεις κάποιες παθήσεις ψάξε να τις βρεις, δεν είναι δύσκολο και δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά εκτός και αν περιμένεις να ψάξω εγώ για το δικό σου πρόβλημα

Άβαταρ μέλους
petros200085
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από petros200085 »

Γεια σας, αν μετακομίσω σε άλλη χώρα μόλις κλείσω τα 18, σε πόσο καιρό απαλλάσσομαι ή παραγράφεται η στρατιωτική θητεία;Επίσης θα πρέπει να πάω σε εκείνη την χώρα στρατό; Εξαρτάται από την χώρα;

Ξέχασα να αναφέρω ότι η Χώρα στην οποία θα μετακομίσω είναι η Τουρκία (Παρακαλώ πολύ δεν θέλω σχόλια για την επιλογή μου). Από ότι άκουσα θα πρέπει να κάνω θητεία εκεί αν δεν την έχω κάνει στην Ελλάδα, αλλά σε πόσο καιρό θα την κάνω; Μόλις πάρω την υπηκοότητα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από yandr »

Άρθρο 56

Αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας σε Ένοπλες Δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους − μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1. Ο χρόνος κατά τον οποίο Έλληνες υπηρέτησαν οποτεδήποτε ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται προς κάλυψη της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης και των τυχόν πρόσθετων στρατιωτικών υποχρεώσεων που υπέχουν.

2. Ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να υπερβαίνει τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση και τις τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις, που υπέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

3. Όσοι δεν καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις ανωτέρω υποχρεώσεις μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο αυτών, μετά προηγούμενη αναγνώριση τριών (3) τουλάχιστον μηνών ένοπλης υπηρεσίας σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άβαταρ μέλους
petros200085
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,Αλλά η Τουρκία, είναι συμμαχικό κράτος της Ελλάδας;(Από όσο ξέρω δεν είναι ούτε εχθρικό),

δηλαδή εγώ στην Τουρκία (αν είναι συμμαχικό κράτος) θα υπηρετήσω 3 μήνες, ή κανονικά (6-12 μήνες π. Χ.)

Αν δεν είναι σύμμαχος της Ελλάδας, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπηρετήσω πρώτα εδώ και μετά μπορώ να φύγω από την Ελλάδα;

Στην περίπτωση που δεν υπηρετήσω καθόλου και πάω σε ένα κράτος μη συμμαχικό τη Ελλάδας, θεωρούμαι λιποτάκτης και δεν θα μπορώ να ''ξανά' ρθω'' Στη Ελλάδα χωρίς να δεχτώ... Τις γνωστές ποινικές κυρώσεις;

Ευχαριστώ Πολύ για τον χρόνο σας!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από yandr »

Πρώτα από όλα, λιποτάκτης είσαι αν παρουσιαστείς στο στρατό και την κοπανήσεις.

Αν δεν παρουσιαστείς ποτέ είσαι ανυπότακτος.

Η Τουρκία είναι φίλη και συμμαχική χώρα (!), αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την στρατολογική υπηρεσία που ανήκεις, αναφέροντας και το Άρθρο 56 που ανάφερα παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
petros200085
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, πραγματικά με βοήθησαν!:)
joedalton

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από joedalton »

Καλησπέρα σας! Μπήκα στην ανάγκη να κάνω αυτό το ποστ γιατί έχω κάποιες απορίε. Όσο και να έψαξα δε μπορούσα να βρω κάτι. Το φόρουμ μου έχει καλέιψει πολές άλλες απορίες και μπράβο για την καλή δουλειά σας.

Παρουσιάζομαι Τεθωρακισμενα στις 7 Ιουλίου στην Αυλώνα. Έχω τις εξής απορίες.

Έχω πρόβλημα με το βάρος μου, είμαι πολύ παχύς, κουράζομαι κάπως εύκολα, πρόβλημα με τη μέση, λογικά μου δίνουν ή απαλαγή (Ι5;) ή αναβωλή. Εγώ ώμος θέλω να κάνω θοιτία μου.(Για λόγους ίσως ψυχολογικούς, να "ξεθαρέψω" λίγο να ανρέψω). Γίνεται να με κρατήσουν;
Αν ναι σε τι θέση;

Αν δεν με κρατίσουν υπάρχει περίπτωση διανικτέρευσης στο στρατόπαιδο;
Και αν ναι, περνάω όλα τα συνεργεία (ενδυσης, κουρείο). Έχω αλογοουρά και δε θέλω να μου την κάψουν τσάμπα ΕικόναΕικόνα
δε σε "θέλουμε" αΐ κουρέψου; Χαχα

Σχετικά με τα τηλέφωνα αν το τηλέφωνο έχει κάμερα πάνω του (ε, τι να κάνουμε στο 014 ζούμε) και το ζητήσουν υπάρχει περίπτωση να το ψειρίσουν/κλέψουν; Ή μπορώ να αρνηθώ;

Έχω και άλλες απωρίες σαν νεος/ψάρι και εγώ σίγουρα δεν έχω μόνο αυτές.
Παρακαλώ να γίνει κόσμια η συζήτηση Εικόνα. Ευχαριστώ και καλή θοιτία σε όλους!
savvas1997
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από savvas1997 »

Παιδια εγω ειμε 17 ετων και δουλεβω ως μαγηρας σε εστιατοριο το οποιο κανει sushi. Μπορο λογω αυτου να μην παω στρατο ή κατι ; Επιδι αλιθια ο στρατος δεν ειναι για μενα ! Εχω κανει τοσα πραγματα στην ζωη μου που απλα πλεων δεν ανεχομε να μου φοναζουν ή να μου λενε τί να κανω. Ειμαι επισης στιν τεχνικι σχολη στο κλαδο management Και τορα αναλαμβανο δουλιες management Σε club &parties. Μπορω να αποφιγω το στρατο ;

κώστας 25

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από κώστας 25 »

Μισό λεπτό να καλέσω τον γεεθά στο τηλέφωνο να δώσει διαταγή να μην πας στον στρατό έλεος τι ακούω θεέ μου θα μου πέσουνε τα μαλλιά μου και τα δόντια μου δηλαδή ρε φίλε τι έχεις κάνει στα 17 σου ούτε το λύκειο δεν έχεις τελειώσει άλλα παιδιά με μεταπτυχιακά και πάνε στρατό αλλά συγνώμη το ξέχασα θα περάσει ειδικό προεδρικό διάταγμα για σένα ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΙΟΤΟΜΠΑΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ

ps: Τα σκότωσες τα ελληνικά

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από D.Y.K »

savvas1997 την θητεία δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορείς να την αποφύγεις. Θα υπηρετήσεις κανονικά όπως όλοι οι υπόλοιποι. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις την θητεία είναι να πάρεις Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό ή αντίστοιχα να πάρεις Απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους πράγμα εξαιρετικά αδύνατο αφού και οι Απαλλαγές πλέον δίνονται πολύ δύσκολα από την αντίστοιχη Επιτροπή Απαλλαγών

ΥΓ: Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί από τους υπόλοιπους χρήστες / μέλη. Αντίστοιχα μηνύματα στο μέλλον δεν θα δημοσιεύονται ή αντίστοιχα θα διαγράφονται.

Άβαταρ μέλους
rexlex1100
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από rexlex1100 »

Καλημέρα θελω να ρωτησω εχω παρει απαλαγη πριν 2 μηνες θελω συντομα να πιασω δουλεια γιατι εχω αναγκη θα εχω κανενα πρόβλημα αμα περαστουν ενσημα σε μενα να με ξανακαλεσουν να παω στρατο ξανα (επανεξεταση) αμα βρω δουλεια ευχαριστω περιμενω απαντησης.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Nassos »

Στο μεσοδιάστημα μέχρι την επανεξέταση μπορείς να δουλέψεις. Με προσωρινή απαλλαγή βέβαια θα περιοριστείς σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου γιατί οι εταιρίες ζητάνε έγγραφο οριστικής απαλλαγής.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες