Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

μπιλλαρας έγραψε:Θέλω να ρωτήσω κάτι... Εγώ που έχω δυσχρωματοψία, αμβλυωπία, υπερμετρωπία τι Ι θα με βγάλουν;

Διάβασε το ΦΕΚ

bill

Δημοσίευση από bill »

Καλησπέρα. Έχω γύρω στο 7 μυωπία + 1 βαθμο αστιγματισμο. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1) Ι4 βγαινω;
2) Υπαρχει δυνατοτητα να υπηρετησω ως ΔΕΑ ή Στρατονόμος ή κατι διαφορετικο τελος παντων απο απλος φανταρος; Γιατι φοβαμαι οτι σε ολα κοιτανε τη μυωπια. Και θελω να υπηρετησω σε κατι που μ αρεσει (οπως πχ ΔΕΑ ή στρατονομια). Δεν θελω να βγω Ι4 και να καθομαι σαν αναπηρος, ειναι κριμα... Εικόνα
3) Αν βαλω ιατρο να μου γραψει πως εχω χαμηλοτερη μυωπια λιγο πριν παρουσιαστω, υπαρχει περιπτωση να γλιτωσω την εξεταση εκει και να με κρινουν βαση του χαρτιου (μιας και θα ειναι προσφατο) ;
4) Και μια γενικοτερη απορια: Γιατι υπαρχει τοσο εμμονη με την μυωπια;Εικόνα Δεν μπορω να το καταλαβω. Αν ξερει κανεις ας μου εξηγησει...
Ευχαριστω!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

bill έγραψε:Καλησπέρα. Έχω γύρω στο 7 μυωπία + 1 βαθμο αστιγματισμο. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1) Ι4 βγαινω;
2) Υπαρχει δυνατοτητα να υπηρετησω ως ΔΕΑ ή Στρατονόμος ή κατι διαφορετικο τελος παντων απο απλος φανταρος; Γιατι φοβαμαι οτι σε ολα κοιτανε τη μυωπια. Και θελω να υπηρετησω σε κατι που μ αρεσει (οπως πχ ΔΕΑ ή στρατονομια). Δεν θελω να βγω Ι4 και να καθομαι σαν αναπηρος, ειναι κριμα... Εικόνα
3) Αν βαλω ιατρο να μου γραψει πως εχω χαμηλοτερη μυωπια λιγο πριν παρουσιαστω, υπαρχει περιπτωση να γλιτωσω την εξεταση εκει και να με κρινουν βαση του χαρτιου (μιας και θα ειναι προσφατο) ;
4) Και μια γενικοτερη απορια: Γιατι υπαρχει τοσο εμμονη με την μυωπια;Εικόνα Δεν μπορω να το καταλαβω. Αν ξερει κανεις ας μου εξηγησει...
Ευχαριστω!

1. Ι3

2. Όχι και Όχι

3. Σε εξετάζουν και μέσα αν θες να πας στρατονομία η δόκιμος η οτιδήποτε άλλο

4. Μην ρωτάς εμάς.

guest

Δημοσίευση από guest »

Για το θέμα της μυωπίας απ'όσο γνωρίζω 2 είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι...
1. Σε υψηλούς βαθμούς 7-8 και άνω κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, κυρίως ανύψωση βάρους
ασκείται έντονη πίεση στον φακό με αποτέλεσμα η μεγάλη πιθανότητα αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς
που οδηγεί σε προσωρινή ή και μόνιμη τύφλωση, η οποία θεραπεύεται μόνο χειρουργικά και όχι επιτυχώς κάποιες φορές.
2. Σε περίπτωση ατυχήματος (σπάσιμο γυαλιών, θόλωση φακών επαφής ή απώλεσή αυτών) κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ή της μάχης είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν συμβεί πχ. Κατά τη διάρκεια της στόχευσης όπου εκτός από την απώλεια του στόχου μπορεί να αποβεί και μοιραίο.

bill

Δημοσίευση από bill »

I3 άοπλος;
Οσο για τους παραπάνω λόγους, ενταξει ισως εν μερει να στεκουν, αλλά τα όρια πάλι μου φαίνονται κάπως παράλογα. Μεχρι 4,5 θεωρεισαι οκ για Ι1 και με 6-7 Ι3;
Πάντως νομιζω πως στον στρατό καλο θα ηταν να λάμβαναν περισσότερο υπόψη την θεληση και την ψυχή του φανταρου με δική του φυσικά υπευθυνότητα αν πάει κάτι στραβά. Και τονίζω δύο σημεία:
α) Αν αυριο γίνει πόλεμος θα μας περασουν οφθαλμιατρο για το ποιοι θα πέσουμε στην μάχη να αντισταθούμε; Η θα με εμποδίσει κανείς να προστατέψω και να υπερασπιστω την πατρίδα μου;
Εκει θα φανουν τα παλικαρια και όχι στα χαρτια και βάσει οριων...
β) Μακαρι να νοιάζονταν τοσο πολύ ορισμένοι βαθμοφοροι για την υγεια μας. Τοσα καψώνια με ενδεχομενες επικίνδυνες ασκήσεις ή εξαντλητική γυμναστική πχ χωρίς νερό για ώρες, δεν βλάπτουν την υγεια μας; Τα μάτια μας τωρα σκέφτηκαν ταχα μην παθουν τιποτα κακο... Και γνωριζουμε όλοι πολύ καλά ότι έχουν πεθάνει και αυτοκτονησει τοσα παιδια εξαιτιας καποιων τακτικων που ακολουθουν ορισμένοι (το τονίζω γιατι δεν ειναι όλοι ίδιοι σιγουρα) 'εξυπνοι' ψευτονταηδες βαθμοφοροι εκει μεσα.

ΥΓ: Και επειδή φίλος μου έχασε φιλο του στο στρατό (δεν το ετυχε να το γνωρισω το παιδι) εξαιτίας αδιαφοριας ορισμενων που δεν ηθελαν να τον εξετασει γιατρος και του λεγανε να περιμενει μεχρι το πρωι, και επειδη εχω μαθει να ειμαι παλικαρι δεν θα ανεχτω τετοιες συμπεριφορες απο κανεναν. Οτι δεν μ αρεσει θα το λεω, θα το κατακρινω, θα το διαδιδω παντου!(συγχωρεστε με που ξεφυγα απο το θεμα)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ένοπλος, τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος και δεν γίνεται να τα αναλύσουμε
guest

Δημοσίευση από guest »

Πάντως στο θέμα υγείας πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα... Και επειδή η υγεία ενός ανθρώπου δεν αφορά μόνο ένα άτομο προσωπικά αλλά και την υγεία των υπολοίπων συνανθρώπων του και στην προκειμένη περίπτωση των υπολοίπων στρατεύσιμων, όσο προσοχή δίνεται σε κάποιον ο οποίος είναι φορέας κάποιας ασθένειας μεταδοτικής η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία σε μια κλειστή κοινωνία όπως ο στρατός, άλλο τόσο πρέπει να δίδεται και σε κάποιον ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οράσεως και ορθώς κρίνεται ακατάλληλος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
dionisis88
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dionisis88 »

ΚΑλησπερα εχω 4 μυωπια και 2.5 βαθμους αστιγματισμο δεν βγαινω Ι1 ετσι; Και κατι ακομα για προεδρικη φρουρα παιρνουν αν εχεις κανει ενγειρηση λειζερ; Και εκτος απο υψος πρεπει να εισαι και αρκετα γεροδεμενος;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

dionisis88 έγραψε:ΚΑλησπερα εχω 4 μυωπια και 2.5 βαθμους αστιγματισμο δεν βγαινω Ι1 ετσι; Και κατι ακομα για προεδρικη φρουρα παιρνουν αν εχεις κανει ενγειρηση λειζερ; Και εκτος απο υψος πρεπει να εισαι και αρκετα γεροδεμενος;

Αν κατάλαβα σωστά, έχεις 4 βαθμούς μυωπία και 2,5 βαθμούς αστιγματισμό στο κάθε μάτι; Έτσι βγαίνεις Ι2, σε όλα τα σώματα/όπλα του στρατού ξηράς δέχονται άτομα που έχουνε κάνει επέμβαση λέιζερ

Για την Προεδρική Φρουρά διάβασε εδώ , θα βρεις ότι θέλεις αρκεί να έχεις όρεξη να διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα

gatos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από gatos »

Συνεπως ρωταω αν εισαι στο οριο η το ξεπερνας (πανω απο 4.5) τι κανεις πας με φακους τους λες εχω λιγο πχ 2 και μετα μολις σε παρουν τσακ φορας γυαλι ή πας με Τα γυαλια κανονικα και παλι τος λες εχω λιγοτερο και οτι γινει;

Μπορεις να πας χαρτι δικου σου γιατρου οφθαλμιατρου και αν ναι ποσο προσφατο πρεπει να ειναι και να μην εχεις προβλημα η αναγκαστικα θα περασεις εξετασεις.

Επισης αν δεν πας ειδικες δυναμεις σε οποιο αλλο σωμα πας θα βγεις Ι1 γιατι δεν κανουν κανεναν ελενχο.Ισχυει αυτο; Οποτε μηπως δεν αξιζει το ρισκο για καποιους που ειναι στο οριο να δηλωσουν ειδικες δυναμεις και να παιζουν με το φοβο να ειναι Ι2.

Ευχαριστω

Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Stryg »

Αν πεις ότι έχεις έστω και λίγη μυωπία, σε στέλνουν σε οφθαλμίατρο σε νοσοκομείο, ο οποίος τη μετράει ακριβώς και βγαίνεις το αντίστοιχο Ι.
Σε όλα τα υπόλοιπα πλην ειδικών δυνάμεων, απλά δεν έχει καμία διαφορά το Ι1 από το Ι2.
Antonis

Δημοσίευση από Antonis »

Καλησπέρα αλάνια, θέλω να κάνω μια ερώτηση.
Έχω μυωπικό αστιγματισμό 0.5 κ 0.75 και φοράω γυαλιά. Όχι ότι δεν βλέπω τίποτα χωρίς αυτά, αλλά με διευκολύνουν για μακριά. Ερωτώ: Υπάρχει περίπτωση να βγω άοπλος; Γενικά τι ισχύει με αυτό το θέμα; Μέχρι πόσους βαθμούς είναι ΟΚ;

Ρωτάω γιατί δεν θέλω να βγω άοπλος, θέλω να υπηρετήσω κανονικά, αν είναι δεν τα φοράω και καθόλου τα γυαλιά και δεν τους λέω τίποτα. Τι λέτε;

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mike »

Σιγα μη βγεις αοπλος με 0.5 και 0.75. Με αστιγματισμο 5 και πανω πας Ι4...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΗ

Δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΗ »

Γεια σας, παρουσιαζομαι 30/1 σπαρτη κεεμ, εχω μονο μυωπια 1,75και στα 2 ματια, Ι1 θα με βαλουν ή Ι2;
εστω και με 1,75 θα με στειλουν στο στρατιωτικο νοσοκομείο; Δεν ειναι περισσοτερη ταλειπωρια; Καλυτερα δεν ειναι να φοραω φακους να πω οτι δεν εχω τιποτα και τις επομενες μερες φοραω τα γυαλια;
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Stryg »

Ι1 βγαίνεις. Δεν είναι καμιά τρομερή υπόθεση να πας σε οφθαλμίατρο στρατιωτικού νοσοκομείου. Απλά μια μέρα τρως αναμονή και τέλος.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες