Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως
Δες το ΦΕΚ στο παραπάνω μήνυμα.

Αυτά για τη μυωπία είναι δυστυχώς ανακριβή. Το ΦΕΚ για τις σωματικές ικανότητες λέει ότι με 7-9 βαθμούς, ο οπλίτης χαρακτηρίζεται Ι/3, ενώ με 9+ χαρακτηρίζεται Ι/4. Εγώ είχα 7.95 στο αριστερό μάτι, με έβγαλαν Ι/3 στο 401 και τελικά η επιτροπή του ΚΕΜΧ με έκρινε ένοπλο, με υποσημείωση για αποφυγή άρσης βάρους. Πιθανώς, αν ήμουν σε κάποια ΕΣΣΟ με περισσότερο κόσμο, να μου τη χάριζαν. Αλλά τον Αύγουστο συνήθως παρουσιάζονται λίγοι νεοσύλλεκτοι.
Προσέξτε να έχετε διαβάσει ακριβώς το ΦΕΚ και να μη διστάσετε να διαμαρτυρηθείτε αν κάποιος προσπαθήσει να σας αδικήσει ή να σας μειώσει. Επίσης, κατά την κατάταξη να δηλώσετε οποιαδήποτε ασθένεια έχετε, ώστε να είστε καλυμμένοι σε τυχόν κακοτοπιές... Κανένας Αξκός δε θα σας υποβάλλει σε δοκιμασία αγνοώντας οδηγίες γιατρού.
Προσέξτε να έχετε διαβάσει ακριβώς το ΦΕΚ και να μη διστάσετε να διαμαρτυρηθείτε αν κάποιος προσπαθήσει να σας αδικήσει ή να σας μειώσει. Επίσης, κατά την κατάταξη να δηλώσετε οποιαδήποτε ασθένεια έχετε, ώστε να είστε καλυμμένοι σε τυχόν κακοτοπιές... Κανένας Αξκός δε θα σας υποβάλλει σε δοκιμασία αγνοώντας οδηγίες γιατρού.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 44
Guest έγραψε:Αυτά για τη μυωπία είναι δυστυχώς ανακριβή. Το ΦΕΚ για τις σωματικές ικανότητες λέει ότι με 7-9 βαθμούς, ο οπλίτης χαρακτηρίζεται Ι/3, ενώ με 9+ χαρακτηρίζεται Ι/4. Εγώ είχα 7.95 στο αριστερό μάτι, με έβγαλαν Ι/3 στο 401 και τελικά η επιτροπή του ΚΕΜΧ με έκρινε ένοπλο, με υποσημείωση για αποφυγή άρσης βάρους. Πιθανώς, αν ήμουν σε κάποια ΕΣΣΟ με περισσότερο κόσμο, να μου τη χάριζαν. Αλλά τον Αύγουστο συνήθως παρουσιάζονται λίγοι νεοσύλλεκτοι.
Καλησπέρα φίλε μου το Ι/3 είναι και ένοπλο και άοπλο.
Εχω πανω απο 15 βαθμους μυωπιας στο ενα ματι. Βγαινω Ι4; Παρ ολο που εχω ηψηλη μυωπια βλεπω μια χαρα απ το αλλο κ δν με ενοχλει ιδιαιτερα, οδηγαω κτλ.
Να το δηλωσω οταν μπω;
Αν παω ι4 τι θα κανω μεσα; Μονο θαλαμοφυλακας;
Ισχυει το Ι - Ι ζωη κ κοτα;:)
Να το δηλωσω οταν μπω;
-
- Στρατηγός
X έγραψε:Εχω πανω απο 15 βαθμους μυωπιας στο ενα ματι. Βγαινω Ι4;Παρ ολο που εχω ηψηλη μυωπια βλεπω μια χαρα απ το αλλο κ δν με ενοχλει ιδιαιτερα, οδηγαω κτλ.
Να το δηλωσω οταν μπω;
I4 θα βγεισ
Ζωή και κότα = Θαλαμοφύλακας - αγγαρείες - καθαριότητεσ
-
- Στρατηγός
Να το δηλώσεις.
Γεια χαρα παιδια!
Το site ειναι απιστευτο, εχει ολα οσα χρειαζεται να ξερουμε και ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.
Δεν εχω διακοψει την αναβολη μου ακομα, αλλα ετοιμαζομαι για του χρονου να μπω.
Εχω 6,5 και 7,5 μυωπια. Διαβασα τον νομο και λεει οτι εστω στο ενα ματι να εχεις απο 7 εως 9 βγαινεις Ι3.
Θα ηθελα να ρωτησω, βγαινω ενοπλο ή αοπλο; Καπου στο thread διαβασα οτι εγω το επιλεγω, ισχυει;
Ευχαριστω
Το site ειναι απιστευτο, εχει ολα οσα χρειαζεται να ξερουμε και ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.
Εχω 6,5 και 7,5 μυωπια. Διαβασα τον νομο και λεει οτι εστω στο ενα ματι να εχεις απο 7 εως 9 βγαινεις Ι3.
Θα ηθελα να ρωτησω, βγαινω ενοπλο ή αοπλο; Καπου στο thread διαβασα οτι εγω το επιλεγω, ισχυει;
Ευχαριστω
-
- Στρατηγός
neoudi έγραψε:Γεια χαρα παιδια!
Ευχαριστω
Βασικά από την στιγμή που βγαίνεις Ι3 λόγω μυωπίας θα σε βγάλουν ένοπλο!
Καλησπέρα, κατατάσσομαι την επόμενη εβδομάδα κι έχω μια απορία σχετικά με τη μυωπία.Έχω 10 βαθμούς μυωπίας και στα δύο μάτια, με δυσανεξία στο έντονο φως (πχ ήλιος το μεσημέρι) λόγω του ότι τα μάτια μου κουράζονται πολύ για να δω. Υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση παρακάμπτοντας τη διαδικασία να με βγάλουν ένοπλο; Κυκλοφορούν φήμες ότι αν χρειάζονται σκοπούς προσπερνάνε το θέμα της μυωπίας και σε βγάζουν Ι3 ένοπλο.
Δεύτερη ερώτηση, θα πρέπει να με στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να γίνει η γνωμάτευση; Βαριέμαι πραγματικά να με τραβολογάνε για κάτι που είναι απολύτως εύκολα διαπιστεύσιμο (φοράω μονίμως γυαλιά).
Σαν τελευταία ερώτηση εκτός από θαλαμοφύλακας τι άλλη υπηρεσία μένει να κάνεις όταν έχεις τέτοιο πρόβλημα;
Δυστυχώς φοβάμαι την καζούρα που μπορεί να μου κάνουν οι άλλοι φαντάροι για τα (τεράστια) γυαλιά και το γεγονός ότι δεν θα κάνω όλες τις υπηρεσίες (γνωστό και ως γιωτόμπαλο).
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Δεύτερη ερώτηση, θα πρέπει να με στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να γίνει η γνωμάτευση; Βαριέμαι πραγματικά να με τραβολογάνε για κάτι που είναι απολύτως εύκολα διαπιστεύσιμο (φοράω μονίμως γυαλιά).
Σαν τελευταία ερώτηση εκτός από θαλαμοφύλακας τι άλλη υπηρεσία μένει να κάνεις όταν έχεις τέτοιο πρόβλημα;
Δυστυχώς φοβάμαι την καζούρα που μπορεί να μου κάνουν οι άλλοι φαντάροι για τα (τεράστια) γυαλιά και το γεγονός ότι δεν θα κάνω όλες τις υπηρεσίες (γνωστό και ως γιωτόμπαλο).
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
-
- Στρατηγός
Παιδιά σόρρυ που το ξαναθίγω το θέμα, αλλα ψάχνωντας δεν έβγαλα άκρη...
εχω στο ενα μάτι 7.5 μυωπία, στο άλλο 4.75 και 2.75 αστιγματισμο και στα δύο.
Μάλλον απ ότι βλέπω βγαίνω Ι3...
Θα είμαι άοπλο ή ένοπλο; Και αν γίνετε κάπως να διαλέξω, τι με συμφέρει;
feeLippas έγραψε:Παιδιά σόρρυ που το ξαναθίγω το θέμα, αλλα ψάχνωντας δεν έβγαλα άκρη...
Δεν θα επιλέξεις σίγουρα εσύ, αλλά οι Γιατροί που θα σε εξετάσουν!
-
- Στρατηγός
feeLippas έγραψε:Παιδιά σόρρυ που το ξαναθίγω το θέμα, αλλα ψάχνωντας δεν έβγαλα άκρη...
Ένοπλος θα είσαι, για τους άοπλους διάβασε εδώ
Θέλω να ρωτήσω κάτι... Εγώ που έχω δυσχρωματοψία, αμβλυωπία, υπερμετρωπία τι Ι θα με βγάλουν;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες