ΥΕΑ: Θητεία στο Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
George

Δημοσίευση από George »

foititis έγραψε: Κι εμενα με καλεσαν ΚΕΕΜ Σπαρτης, Β ΕΣΣΟ 2007 σαν ΥΕΑ, αλλα δεδομενου οτι πραγματικα καιγομαι να υπηρετησω τη θητεια μου και να εργαστω (οικογενεια, σπουδες που καθυστερησαν) θελω να ρωτησω...

Ειναι σιγουρο οτι μπορεις να αρνηθεις;

Ρωταω, επειδη απο γνωστους και αλλα φορα, ακουσα οτι στο ΚΕΕΜ σπαρτης δυσκολα μπορεις να αρνηθεις για ΥΕΑ (η απλα ειναι φημες);

Και αν ναι, αυτο ποτε γινεται (την πρωτη κιολας μερα) - ποια ειναι η διαδικασια που ακολουθειται;

Ευχαριστω.

Όλοι όσοι έχουν γραμματικές γνώσεις από Λύκειο και πάνω καλούνται ως ΥΕΑ. Εδώ ισχύουν αυτά που σου είπαν άλλοι εδώ μέσα ότι μπορείς να αρνηθείς.

Θυμάμαι εγώ όταν έπεσα σε ανάλογη περίπτωση, στην συνέντευξη με τον Ταξίαρχο - ΔΚΤΗ του Στρατοπέδου με κοίταξε με θυμωμένο ύφος και με βροντερή φωνή μου φώναξε: «ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΟΣ;» Του εξήγησα τους λόγους και απλώς δεν με πήραν. Δεν δοκίμασα να μην περάσω τις αθλητικές δοκιμασίες, γιατί είναι απλώς για γέλια.

Ωστόσο, αν όσοι έχουν δηλώσει ΝΑΙ είναι λιγότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό των ΥΕΑ, τότε αναγκαστικά κάποιοι θα πάνε «με το ζόρι». Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Έχει κανείς καμιά παρόμοια εμπειρία;

Εγώ πάντως γλίτωσα τα ΥΕΑ και πήγα στα ΛΥΒ, όπου και έγινα Λοχίας.

xatzit
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από xatzit »

Καλημέρα σε ολους, εχω μια ερώτηση αλλα δεν ηξερα που να την γράψω.
Παρουσιαζομαι των αύγουστο (2008) και ενω ειχα δηλώση Ε. Δ. για να πάω μετα δόκιμος μου ήρθε εντελώς άσχετο χαρτί στην μονάδα ΣΕΕΜ στην Σπάρτη. Μπορώ απο εκεί να δηλώσω Ε. Δ. και μετά να παω δοκιμος ή πρέπει να με καλεσουν στις Ε. Δ. απο την αρχή. Ή αν κάτσω στην Σπάρτη και δηλώσω δόκιμος αξίζει; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Δόκιμος Εφοδιασμού Μεταφορών αξίζει σίγουρα, καθώς θεωρείται πολύ εύκολο σώμα και εξόσων γνωρίζω το κέντρο εκαπίδευσης είναι εξαιρετικά βατό.

Μπορείς να δηλώσεις στο ΚΕΕΜ την προτίμησή σου για τις ειδικές δυνάμεις, αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να πας και Δόκιμος μετά (αν σε πάρουν βέβαια).

xatzit
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από xatzit »

Να κανω μια ερωτηση; Αν παω δοκιμος που θα παρουσιαστω (εκπαιδευτω για δοκιμος εφοδιασμου μεταφορών) ξερουμέ;
Ευχαριστώ
Rojoblanco
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Rojoblanco »

αν παρουσιαστεις στο ΚΕΕΜ θα εκπαιδευτεις στη σχολη αξιωματικων του στρατοπαιδου!! δηλαδη θα γινεις δοκιμος εμ (εφοδιασμου μεταφορων)!!

αν παρουσιαστεις σε αλλο κεντρο θα πας στην κρητη στην ΣΕΑΠ (Σχολη Εφεδρων Αξιωματικων Πεζικου) οπου ειναι αρκετα σκληρη κ δυσκολη η εκπαιδευση κ γενικα η παραμονη εκει... γι αυτο κ χαρην αστεισμου εχει ονομαστει απο οσους περασαν ως (Σημερα Ερχεσαι Αυριο Πεθαινεις)!!

οπως καταλαβες "συμφερει" να πας για δοκιμος στην Σπαρτη γιατι γλυτωνεις την ΣΕΑΠ!!
TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από TARAS »

Εμένα μου ήρθε το χαρτί σαν ΥΕΑ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ και δεν έχω πρόβλημα θα πάω. όλοι μου λεν μην πας τζάμπα μήνες παραπάνω θα κάνεις και διάφορα τέτοια. Ενας φίλος που απολύθηκε πριν από 3 σειρές μου είπε ότι από το Φεβρουάριο είναι 3 μήνες παραπάνω. Είμαι τελειόφητος στο ΤΕΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Και εγώ χρωστάω 5 μαθήματα. Με άδειες δεν ξέρω τι γίνεται αλλά πιστεύω οτι γίνεται για όλους θα γίνει κ για μένα.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

εχω ακουσει οτι οι υεα εφοδιασμου μεταφορων εκπαιδευονται στην σπαρτη. ισχυει; εχει σε κανενα αλλο μερος;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Και εγώ για Σπάρτη ξέρω...
TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TARAS »

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ΥΕΑ αυτή τη στιγμή στην Σπάρτη.304 σειρά. Παρουσιάστηκα τον Αύγουστο. Να σας πώ πώς έχουν τα πράγματα. Είχαν επιλεγεί γύρω στα 150 άτομα για ΥΕΑ αλλά κόπηκαν μόνοι τους στοίς δοκιμασίες. Μείναμε 20 από τους οποίους 3 τους στείλαν Χαλκίδα. Δεν κόβουν εύκολα για παραπάνω κιλά γιατί θέλουν άτομα. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ καλές. Εχουμε όλοι ξύλινο κρεββάτι μονό(εννοω δεν είναι κουκέτα)δικό μας φοριαμό κ καθαριότητα άριστη γιατί σκεφτείται οι τουαλέτες χρησιμοποιούνται από 30 άτομα όχι από 120 που είναι στους λόχους. Από αύριο ανοίγει κ το δικό μας εστιατόριο κ τρώμε ξεχωριστά μονοι μας. Οι ανώτεροι είναι πάρα πολύ καλοί. Εχει πολύ τρέξιμο στην αρχή εννοω αγγαρειες, καθαριοτητες κ τέτοια. Σε 4 μήνες ονομάζεσαι ΔΕΑ. ο μισθος κυμαίνεται στα επίπεδα που λεν κ οι προηγούμενοι. μπορείτε να φέρετε δικό σας αυτοκίνητο και σας το προτείνω γιατι εγω είμαι απο θεσ/νικη κ ακόμα δεν το έφερα κ είναι ζόρικα. Εχει υπηρεσίες κ φυλάκια στα οποία θα είμαστε αρχιφύλακες εκτός από της κεντρικής πύλης. οι υπηρεσίεσ είναι 12 οπότε όσο περισσοτεροι είστε τοσο λιγότερες θα σας πέφτουν οι υπηρεσίες. Εμεις είμαστε 17 για 12 υπηρεσίες αν κ ακούγετε οτι θα μας φέρουν ακόμα 2-3
TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TARAS »

Ειναι αλήθεια οτι το πρωινο ξυπνημα ειναι ζόρικο για κάποιους κ ειδικά για αυτούς που σηκώνονται τελευταία στιγμή. Εμείς από τους 17 οι 14 σηκωνόμαστε 5 κ μισή για να προλάβουμε. οι 2 είναι ήδη σκοποί κ ο ένας που σηκώνεται τελευταίος είναι συνήθως κ αναφερόμενος. Ενα καλό είναι οτι μπορεί να γλυτώσεις το να βγείς αναφερόμενος αν πέσεις κ τσιμπήσεις 30. Τα πράγματα θα αλλαξουν μόλις φύγουν οι Βητάδες οπότε σειρές υπομονή. Σε μας φεύγουν σε 12 μέρες.

TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TARAS »

Κάποια έθιμα της σχολής είναι κουραστικά όπως το ότι δεν μπορείς να κάτσεις στο ΚΨΜ παρα μόνο να πάρεις ότι θες κ να φύγεις. Να μην περνάς ανάμεσα από την κεντρική είσοδο του κτιρίου του λόχου γιατί υπάρχει κ καλά τζάμι. Στις αρχές μας ξεστρώναν τα κρεββάτια κ λέγαν ότι πέρασε σινούκ. Δεν μπορείς να κάτσεις στο κιόσκι. Εχουμε κ μια καμπάνα κ όποτε τους καπνίζει τη χτυπαν κ μεις τρεχουμε σα παλαβοί να παραταχθούμε κ τέτοια χαζά που δεν αρμόζουν σε άτομα μορφωμένα που θέλουν να λέγονται αργότερα κ έφεδροι αξιωματικοί. Γιατί κακά τα ψέματα σχεδόν όλοι είναι τελειόφοιτοι κάποιας σχολής αλλοι έχουν κ μεταπτυχιακά.

TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TARAS »

Γι'αυτο το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα πάρεις στο χαβαλέ κ να μην ενδίδεις σ'αυτά κ να δώσεις βάση σε σημαντικότερα πράγματα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Anonymous

ρε TARA πως σηκωνεστε μιση ωρα νωριτερα για να ετοιμαστειτε; αφου απαγορευεται. εμεις ακομα και αν ημασταν ξυπνιοι επρεπε να σηκωθουμε 6 ακριβως και να τα κανουμε ολα υποχρεωτικα σε ενα τεταρτο.
Anonymous

εννοω οταν ειχαμε τους βηταδες βεβαια γιατι οταν φυγουν αμα θες σηκωνεσαι και πιο πριν!
TARAS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TARAS »

απο την στιγμη που φευγουν οι βηταδες η ζωη αλλαζει στη σχολη. Μεγαλωνουν οι ευθυνεσ αλλα ηρεμουν τα νευρα σου. Το παν ειναι να μην δινει δικαιωματα το συνολο των υ. Ε. Α. Στη σχολη και ολα πανε καλα. Εμεισ στην σπαρτη εχουμε τα φυλακια και τισ σκοπιεσ στη σχολη σαν υπηρεσια κ εναν λυλ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες