Όλοι όσοι έχουν γραμματικές γνώσεις από Λύκειο και πάνω καλούνται ως ΥΕΑ. Εδώ ισχύουν αυτά που σου είπαν άλλοι εδώ μέσα ότι μπορείς να αρνηθείς.foititis έγραψε: Κι εμενα με καλεσαν ΚΕΕΜ Σπαρτης, Β ΕΣΣΟ 2007 σαν ΥΕΑ, αλλα δεδομενου οτι πραγματικα καιγομαι να υπηρετησω τη θητεια μου και να εργαστω (οικογενεια, σπουδες που καθυστερησαν) θελω να ρωτησω...
Ειναι σιγουρο οτι μπορεις να αρνηθεις;
Ρωταω, επειδη απο γνωστους και αλλα φορα, ακουσα οτι στο ΚΕΕΜ σπαρτης δυσκολα μπορεις να αρνηθεις για ΥΕΑ (η απλα ειναι φημες);
Και αν ναι, αυτο ποτε γινεται (την πρωτη κιολας μερα) - ποια ειναι η διαδικασια που ακολουθειται;
Ευχαριστω.
Θυμάμαι εγώ όταν έπεσα σε ανάλογη περίπτωση, στην συνέντευξη με τον Ταξίαρχο - ΔΚΤΗ του Στρατοπέδου με κοίταξε με θυμωμένο ύφος και με βροντερή φωνή μου φώναξε: «ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΟΣ;» Του εξήγησα τους λόγους και απλώς δεν με πήραν. Δεν δοκίμασα να μην περάσω τις αθλητικές δοκιμασίες, γιατί είναι απλώς για γέλια.
Ωστόσο, αν όσοι έχουν δηλώσει ΝΑΙ είναι λιγότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό των ΥΕΑ, τότε αναγκαστικά κάποιοι θα πάνε «με το ζόρι». Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Έχει κανείς καμιά παρόμοια εμπειρία;
Εγώ πάντως γλίτωσα τα ΥΕΑ και πήγα στα ΛΥΒ, όπου και έγινα Λοχίας.