Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα
Ναι ρε παιδια αλλα τα αλεξιπτωτα δεν ειναι το πιο βυσματικο σωμα των Ε. Δ; Δηλαδη πως γινεται κατι να ειναι απαιτητικο και να εχει υψηλα στανταρ οταν εχει πολλα βυσματα μεσα?
Τα βυσματα στα αλεξιπτωτα ειναι μυθος ο οποιος αναπαραγεται κυριως απο ατομα τα οποια κοπηκαν γιατι δεν αντεξαν τα ΠΕΝ ή το ΣΒΕΑ (με φαγανε τα βυσματαααα, κλαψ κλαψ)
Θα προσπαθησω να το εξηγησω λογικα, αν ειμαστε ολοι βυσματα, τοτε γιατι βαλαμε το βυσμα; Γιατι δεν πιστευαμε οτι θα περασουμε τα αθληματα πχ για να μπουμε μεσα. Ελα ομως που οι περισσοτεροι βγαζουν το πιο δυσκολο σχολειο που μπορει να περασει εφεδρος αυτη τη στιγμη. Αρα γιατι βυσμα απο τη στιγμη που αποδεικνυεις την αξια σου σε κατι τοσο δυσκολο; Αυτο που προσπαθω να πω ειναι, οτι απο τη στιγμη που περνας καποια αντικειμενικα και υψηλοτατα κριτηρια για να φορεσεις τη πουλαδα, τοτε ολα τα αλλα σχολια περιττευουν.
Δε θα μιλησω καν για ασκησεις της 2ας ΜΑΛ, πρωτιες σε αγωνες της ταξιαρχιας, ΤΑΜΣ κτλπ κτλπ
Προσοχη, δεν λεω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα βυσμα, φυσικα και υπαρχουν, για ποστα, αδειες κτλπ κτλπ οπως υπαρχουν και αλλου, υπαρχουν και λουφαδοροι, μαχιμα ατομα αλλα ξενερωμενα και πολλες αλλες κατηγοριες ελληνα στρατιωτη που τις συναντας παντου, αλλα το να γενικευουμε ετσι αοριστα ειναι λαθος, ποσω μαλλον οταν μιλαμε για ατομα που δεν εχουν περασει ουτε απ'εξω απο 1 ή 2 ΜΑΛ
Θα προσπαθησω να το εξηγησω λογικα, αν ειμαστε ολοι βυσματα, τοτε γιατι βαλαμε το βυσμα; Γιατι δεν πιστευαμε οτι θα περασουμε τα αθληματα πχ για να μπουμε μεσα. Ελα ομως που οι περισσοτεροι βγαζουν το πιο δυσκολο σχολειο που μπορει να περασει εφεδρος αυτη τη στιγμη. Αρα γιατι βυσμα απο τη στιγμη που αποδεικνυεις την αξια σου σε κατι τοσο δυσκολο; Αυτο που προσπαθω να πω ειναι, οτι απο τη στιγμη που περνας καποια αντικειμενικα και υψηλοτατα κριτηρια για να φορεσεις τη πουλαδα, τοτε ολα τα αλλα σχολια περιττευουν.
Δε θα μιλησω καν για ασκησεις της 2ας ΜΑΛ, πρωτιες σε αγωνες της ταξιαρχιας, ΤΑΜΣ κτλπ κτλπ
Προσοχη, δεν λεω οτι δεν υπαρχει ουτε ενα βυσμα, φυσικα και υπαρχουν, για ποστα, αδειες κτλπ κτλπ οπως υπαρχουν και αλλου, υπαρχουν και λουφαδοροι, μαχιμα ατομα αλλα ξενερωμενα και πολλες αλλες κατηγοριες ελληνα στρατιωτη που τις συναντας παντου, αλλα το να γενικευουμε ετσι αοριστα ειναι λαθος, ποσω μαλλον οταν μιλαμε για ατομα που δεν εχουν περασει ουτε απ'εξω απο 1 ή 2 ΜΑΛ
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 50
typos έγραψε:Τα βυσματα στα αλεξιπτωτα ειναι μυθος ο οποιος αναπαραγεται κυριως απο ατομα τα οποια κοπηκαν γιατι δεν αντεξαν τα ΠΕΝ ή το ΣΒΕΑ (με φαγανε τα βυσματαααα, κλαψ κλαψ)
δεν νομίζω να κλαίγονται για αυτό, αλλά γιατί όταν π. Χ. Εσύ έχεις κάνει 20 κάμψεις παραπάνω από τον άλλον στα αθλήματα και αυτός παίρνει μετάθεση για ΜΑΛ και εσύ για ΜΑΚ, ε κάτι δεν πάει καλά προφανώς...

για τα άλλα που λες συμφωνώ
Συμφωνω και εγω, συνεβη και σε εμενα οπου απο αυτους που δωσαμε αθληματα πηραν τους 4 πρωτους στο τρεξιμο και μετα τον 17ο!
Αυτος ομως θα κληθει να αποδειξει την αξια του στο ΠΕΝ, στα αθληματα του ΣΒΕΑ καθως και στην επιπονη εκπαιδευση, αν εγκαταλειψει, τοτε πραγματικα κριμα γιατι πηρε την θεση του 5ου πχ που θα μπορουσε να τα ειχε καταφερει, εαν ομως επιτυχει, ποιος θα του πει κατι;
Αυτος ομως θα κληθει να αποδειξει την αξια του στο ΠΕΝ, στα αθληματα του ΣΒΕΑ καθως και στην επιπονη εκπαιδευση, αν εγκαταλειψει, τοτε πραγματικα κριμα γιατι πηρε την θεση του 5ου πχ που θα μπορουσε να τα ειχε καταφερει, εαν ομως επιτυχει, ποιος θα του πει κατι;
-
- Στρατηγός
Δεν θα του πει κανείς τίποτα, απλά το "σπρώξιμο" που πήρε το αξιοποίησε 

Δεν ξερω ρε παιδια αλλα πολλα ακουγονται για τα αλεξιπτωτα... Εγω προσωπικα θεωρω πολυ αξιολογο το σχολειο αλλα κατα τη δικη μου γνωμη λογω αυτου που ανεφερες οτι κοψαν τον 5ο και πηραν τον 17ο νομιζω οτι η μαχητικοτητα της μοναδας εχει πεσει (οχι πως δεν ειναι αξιολογη) και επειδη πολλοι κομμενοι αλεξιπτωτιστες πανε ΜΑΚ και επειδη εχω φιλο στη ΜΑΚ νομιζω οτι και εκει ειναι πολυ καλα... Τελοσπαντων ολα καλα ειναι αναλογα τι σου αρεσει αλλα ειναι κριμα που κοβονται παιδια που θελουν και αξιζουν να μπουν στη ΜΑΛ
Παιδια μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω και εγώ : Έκοψα την αναβολή που είχα λόγω σπουδών και
θα παρουσιαστώ τον νοέμβρη (άγνωστο που) στο χαρτί δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις.
Θέλω πολύ να μπώ αλεξίπτωτα, αλλά κάτι άκουσα για μυωπία και έχω 2μιση και 2.
1ον : Αν παίζει να με πάρουν έστω και παρακαλώντας τον οφθαλμίατρο, γιατί 2000 ευρόπουλα για lazer δεν τα έχω (αν τα ειχα θα το έκανα το ρημάδι)
2ον : Αν δεν παρουσιαστώ μεγάλο πεύκο καλύτερα να δηλώσω απλά ειδικές δυνάμεις;(γιατί κάπου άκουσα ότι αν δηλώσεις αλεξίπτωτα και κοπείς πας σε απλό σώμα και χάνεις το δικαίωμα για Ε. Δ.
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
θα παρουσιαστώ τον νοέμβρη (άγνωστο που) στο χαρτί δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις.
Θέλω πολύ να μπώ αλεξίπτωτα, αλλά κάτι άκουσα για μυωπία και έχω 2μιση και 2.
1ον : Αν παίζει να με πάρουν έστω και παρακαλώντας τον οφθαλμίατρο, γιατί 2000 ευρόπουλα για lazer δεν τα έχω (αν τα ειχα θα το έκανα το ρημάδι)
2ον : Αν δεν παρουσιαστώ μεγάλο πεύκο καλύτερα να δηλώσω απλά ειδικές δυνάμεις;(γιατί κάπου άκουσα ότι αν δηλώσεις αλεξίπτωτα και κοπείς πας σε απλό σώμα και χάνεις το δικαίωμα για Ε. Δ.
-
- Στρατηγός
Nikos33 έγραψε:
1. Με τίποτα, θα σε κόψει με συνοπτικές διαδικασίες
Nikos33 έγραψε:2ον : Αν δεν παρουσιαστώ μεγάλο πεύκο καλύτερα να δηλώσω απλά ειδικές δυνάμεις;(γιατί κάπου άκουσα ότι αν δηλώσεις αλεξίπτωτα και κοπείς πας σε απλό σώμα και χάνεις το δικαίωμα για Ε. Δ.
αν κοπείς από αλεξίπτωτα πηγαίνεις κατά 90% Αμφίβιος καταδρομέας, να προσέχεις τι ακούς και από ποιον, παίζει τρελή παπάτζα
Όπως παπάτζα είναι ότι πέρνουν λίγους και παίζει επιλογή με βάση το βύσμα. Όπως είπα και πιο πάνω το βύσμα δεν παίζει ρόλο ούτε στην επιλογή από το κέντρο. Τουλάχιστον στην σειρά μου,2011Δ, επιλέχθηκαν όλοι όσοι πέρασαν τα όρια και μερικοί μάλιστα με ελαστικότητα στην μέτρηση προκειμένου να έχουν κόσμο οι 2 μοίρες και η σχολή. Γενικά ο κόσμος που τελειώνει το σχολείο (ΣΒΕΑ) δεν επαρκεί για να στελεχώσει 2 μονάδες και την σχολή οπότε δύσκολα κόβουν και στο κέντρο, στα πέν ακόμη και στο σχολείο. Μόνο όσοι δεν θέλουν φεύγουν τελικά ή όσοι έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Βύσμα θα το βάλει κάποιος για να κουμαντάρει τις φυλακές του, για να πάει κανα πεντάγωνο ή ασδεν και αυτά αφού τελειώσει το σχολείο. Μέχρι τότε λίγο πολύ όσοι την παλέψουν Από ψυχολογική άποψη και δεν κουτσαίνουν μένουν.
Βύσμα θα το βάλει κάποιος για να κουμαντάρει τις φυλακές του, για να πάει κανα πεντάγωνο ή ασδεν και αυτά αφού τελειώσει το σχολείο. Μέχρι τότε λίγο πολύ όσοι την παλέψουν Από ψυχολογική άποψη και δεν κουτσαίνουν μένουν.
Εγω παλι πιστευω οτι παιρνουν λιγους, δεν ειναι δυνατον 70 ατομα ΠΕΝ στις τελευταιες σειρες σε καθε μοιρα με το ζορι, βαλε και τιποτα μαγειρες οδηγους νοσοκομους που θα ερθουν μετα αλλα ειναι λιγοι. Γιατι ξερεις οτι στο ΠΕΝ θα φυγουν καμια δεκαρια, αλλοι τοσοι στο σχολειο και στο τελος οι μοιρες και η σχολη μενουν χωρις ατομα. Ας παρουν περισσοτερους απο τα κεντρα, ετσι ωστε αν κοπουν 10 απο τους 100 πχ να μην εχει σημαντικες επιπτωσεις στην μετεπειτα επανδρωση των μοιρων και της σχολης.
Παιδια αν δηλώσεις αλεξίπτωτα και σε κόψουν στις ιατρικές εξετάσεις (σκολιώση) πού σε στέλνουν;
Εξαρταται φιλε, μπορει απλα να βγεις ακαταλληλος για αλεξιπτωτιστης και να διατηρησεις το Ι1 σου οποτε σε στελνουν συνηθως σε αμφιβια μοιρα, μπορει να βγεις Ι1 αλλα ακαταλληλος για ειδικες δυναμεις οποτε αρχιζει η εβρολιγκα, μπορει να σου αλλαξουν και το Ι γενικως με το ιδιο αποτελεσμα.
Καλησπέρα... Παρουσιάζομαι 15/11 στο ΚΕΤΘ παρό'λο που είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις... Ξέρω πως θα περάσει επιτροπή και πώς μπορώ να παω ειδικές δυνάμεις απο εκει δίνοντας κάποια αθλήματα. Έχω όμως μια απορία. Όταν δηλώσω πως θέλω να παω Ει. Δ. Τα αθλήματα τα οποία θα δώσω είναι απλά για να πάω καταδρομέας και τα αθλήματα που δίνω για αλεξίπτωτα θα τα δώσω αργότερα ή είναι ενα και το αυτό; Βλέπετε θέλω να παω αλεξίπτωτα...
-
- Στρατηγός
Διάβασε προηγούμενες αναρτήσεις όλα έχουνε απαντηθεί.
Παιδιά δεν έχω καταλάβει. Αν περάσεις τα αθλήματα 1 μίλι σε 7 λεπτά,20 κάμψεις,20 κοιλιακούς και 5 έλξεις μπαίνεις στα αλεξίπτωτα; Η θα πάρουν αυτούς με τις καλύτερες επιδώσεις; Ευχαριστώ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες