Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΖΗΝΑ

Δημοσίευση από ΖΗΝΑ »

Γεια σας ο γιος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο κ θελει να παει αλεξιπτωτα τα αθληματα τα περασε μπορειτε να μου πειτε μετα τη γινεται
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giwrgos19 »

ΖΗΝΑ έγραψε:Γεια σας ο γιος μου παρουσιαστικε μεγαλο πευκο κ θελει να παει αλεξιπτωτα τα αθληματα τα περασε μπορειτε να μου πειτε μετα τη γινεται

σε 15-20 θα ορκιστει. Μετα 1 μηνα τπεν να γινει καταδρομεας... Μετα 2-3 βδομαδες για ειδικοτητα... Και μετα θα παει να εκπαιδευτη σαν αλεξιπτωτιστης ασπροπυργο... Σημ. Εχει να δωσει πολλααα τεστ ακομα για να γινει αλεξιπτωτιστης!
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗ

1. Βάρος δυσανάλογο ως προς το ύψος

2. Οστά, αρθρώσεις, άκρα:

α. Ανώμαλη κινητικότητα μεγάλης άρθρωσης και ελάττωση της δύναμης των χεριών.

β. Παλαιό κάταγμα με παραμόρφωση.

γ. Παλαιό εμπίεσμα κρανίου.

δ. Οποιαδήποτε βλάβη της σπονδυλικής στήλης που δυσχεραίνει ή προκαλεί άλγη αυτόματα ή κατά τις κινήσεις.

ε. Απώλεια οποιουδήποτε δακτύλου ή και φάλαγγας σ΄ ένα από τα χέρια.

στ. Εξάρθρωμα οποιασδήποτε άρθρωσης που υποτροπιάζει.

ζ. Παλιές κακώσεις και εγχειρήσεις αρθρώσεων.

η. Αρθρίτιδες οποιασδήποτε αιτιολογίας.

θ. Πλατυποδία.

ι. Βλαισότητα-ραιβότητα οποιασδήποτε άρθρωσης, βλαισότητα μεγάλου δακτύλου ποδιού.

3. Νευρικό Σύστημα

α. Μεταδιασεισικό σύνδρομο

β. Ατροφία άκρων

γ. Πάσχοντες από αγχώδεις ή συγκινησιακές καταστάσεις ή από άλλη ψυχική διαταραχή

4. Καρδιοαγγειακό

α. Οποιαδήποτε ταχυκαρδία

β. Υπέρταση πάνω από 140/90

γ. Κιρσοί

5. Ω. Ρ. Λ.

α. Παραρρινοκολπίτιδες γενικά (ιγμορίτιδα, ηθμοειδίτιδα, μετωπιαία κολπίτιδα).

β. Λαβυρνθίτιδες γενικά που μπορούν να προκαλέσουν ζάλη, ναυτία, έμμετο.

γ. Χρόνια μέση πυώδης ωτίτιδα.

6. Οφθαλμολογικό

Οπτική οξύτητα κάτω από 8/10 χωρίς γυαλιά για κάθε μάτι.

7. Αναπνευστικό

α. Σκληρυντικά υπολείμματα πνευμονικής φυματίωσης οποιαδήποτε έκτασης.

β. Υπολείμματα μεταπλευρίτιδας οποιασδήποτε έκτασης (έστω και ελάχιστα).

γ. Πνευμονικό εμφύσημα οποιουδήποτε βαθμού.

δ. Οποιαδήποτε χρόνια βρογχίτιδα.

Οι παραπάνω παθήσεις αποκλείουν την απόκτηση ειδικότητας Αλεξιπτωτιστή και συνεπώς συνιστούν λόγο απόρριψης των υποψηφίων για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή (Σ. Β. Ε. Α).

Η σωματική και ψυχική αντοχή, είναι προσόντα ανεξάρτητα της υγείας που πρέπει να έχουν για να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και κρίνονται απαραίτητα τόσο για τους υποψήφιους, όσο και για τους συντηρούμενους Αλεξιπτωτιστές.

ΓΕΣ

bill

Δημοσίευση από bill »

Καλησπερα... Ειμαι πολυ μπερδεμενος κ θελω βοηθεια... Θελω πολυ να παω αλεξιπτωτιστης... Τη πρεπει να κανω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από Greek_Army »

bill έγραψε:Καλησπερα... Ειμαι πολυ μπερδεμενος κ θελω βοηθεια... Θελω πολυ να παω αλεξιπτωτιστης... Τη πρεπει να κανω;

Την προσευχή σου
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

bill κατι μου λεει οτι εισαι κατω απο 17 χρονων. Κατα τα 17,18 θα σε ειδοποιησουν στο σχολειο σου οτι πρεπει να κανεις περιοδευον... Εκει θα δηλωσεις αλεξιπτωτιστης... Τα υπολοιπα ειναι περιττα προς το παρων.
bill

Δημοσίευση από bill »

Φιλε μου ειμαι 18,5... Εχω περασει περιοδεβων αλλα εκανα λαθος κ δηλωσα πεζικο... Μπορω να κανω κατι τωρα η περασε;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δηλώνεις ότι θές να πάς Αλεξίπτωτα όταν περάσει το κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων από το Κέντρο που θα παρουσιαστείς. Διάβασε και τα παραπάνω θέματα που σου έδωσα και θα λυθούν πολλές απορίες που ίσως έχεις.
K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από K.G »

Καλησπέρα επιδη και εγω εχω μπλεχτεί εδω μεσα μαλλον τα αθληματα ειναι αυτα!
http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_INFO_Kritir&la=1

επισης θελω να μαθω τι κανεις ακριβως οταν μαθαινει καπιος να κανει αλμα; Τι ακριβως κανουν τα παιδια παρακατω;

πηδας και μετρας μεχρι το 7 και λες ε - μπλο - κή και επειτα ανοιγεις το εφεδρικο;

καποιος αλεξιπτωτιστης παρακαλω να με βοηθησει για να δω αν ειμαι ικανος ωστε να δηλωσω κατι αλλο αν ειναι! Σωματικα ειμαι καλα, απλα θελω να ξερω λιγα πραγματα παραπανω! Επισης αν υπαρχουν καπου πληροφοριες παρακαλω στειλτε μου!

K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από K.G »

Δηλαδη δεν υπαρχει κανεις που να γνωριζει; ! Εικόνα
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από giwrgos19 »

K.G έγραψε:Καλησπέρα επιδη και εγω εχω μπλεχτεί εδω μεσα μαλλον τα αθληματα ειναι αυτα!
http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_INFO_Kritir&la=1

επισης θελω να μαθω τι κανεις ακριβως οταν μαθαινει καπιος να κανει αλμα; Τι ακριβως κανουν τα παιδια παρακατω;

πηδας και μετρας μεχρι το 7 και λες ε - μπλο - κή και επειτα ανοιγεις το εφεδρικο;

καποιος αλεξιπτωτιστης παρακαλω να με βοηθησει για να δω αν ειμαι ικανος ωστε να δηλωσω κατι αλλο αν ειναι! Σωματικα ειμαι καλα, απλα θελω να ξερω λιγα πραγματα παραπανω! Επισης αν υπαρχουν καπου πληροφοριες παρακαλω στειλτε μου!

τι εννοεις οταν λες αν εισαι ικανος; Ικανος εισαι αν εισαι σωματικα καλα, αν περνας τα αθλητικα τεστ αν σου αρεσουν τα αλεξιπτωτα και αν πιστευεις οτι δεν θα κωλοσεις μολις σταθεις στην ''πορτα''! Τωρα για τα αλλα που βλεπεις στο βιντεο τα μαθενεις εκει! Αυτος πχ ειναι ο πυργος 30 ft και απλα μαθενεις τυχων περιστατικα που μπορουν να συμβουν οταν εισαι στον αερα, οπως εμπλοκη δηλαδη να μην ανοιξει το αλεξιπτωτο.
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από K.G »

Ναι μου αρεσουν και τα τεστ πιστευω οτι τα περναω. Δεν εχω τετοια θεματα! Σε ευχαριστω!
mihalis19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από mihalis19 »

Παιδιά έχω μια απορία.. Έχω δει 5.000 διαφορετικά πράγματα για τα αθλήματα. Σε ότι αφορά τις έλξεις.. πως πρέπει να γίνονται; Παίζει ρόλο ο τρόπος πιασίματος?(Δεν ξέρω πως λέγεται η καθε άσκηση) αλλα θα το περιγράψω όπως το βλέπω. Παίζει ρόλο αν θα κοιτάς τα νύχια σου ή αν θα είναι από την άλλη μεριά το πιάσιμο?; Ευχαριστώ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες