ΑΕΝ: Προκήρυξη για εισαγωγή (2011)

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Alejandro »

Δε γνωριζω αν το λες απο προσωπικη εμπειρια αλλα επιμενω πως οι σχολες ειναι ισοδυναμες. Κατι δε καταλαβα ομως.. οταν αναφερεσαι στη σχολη.. γενικα η συγκεκριμενα σε καποιο κομματι; Πχ επιπεδο εκπαιδευσης η κατι αλλο... Σε καποιον αρκουν τα 20+ χιλιαρικα που θα βγαλει οσο φοιτει στη συγκεκριμενη σχολη..
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Φιλε greko σε παρακαλω βοηθησε με. Εγραψα παρομοια και αλου και συγνωμη αμα επαλλαβανομαι αλλα τις επομενες μερες θα κανω το μηχανογραφικο μου και εχο μεγαλη πιεση χρονου και αχος. Με την κριση αυτη σκευτομαι παρα πολυ για καπετανιος... Αποτι ακουσα απο παιδια ομως δεν βρισκουν εταιρια να μπαρκαρουν εδω κ μηνες και ξανακανουν τα χαρτια τους με 10%. Αν ειναι να παω και να ειμαι ανεργος δεν το θελω... Αποτι βλεπω οι μηχανικη εχουν δουλεια αλλα πηρε το ματι μου σε κατι ποστ του grekou οτι ειναι πολυ βρομικη δουλεια μεσα στην ζεστη στη μηχανες δεν ξερω αμα θα το αντεχα αυτο αλλα καπετανιος θα μου αρεζε! Για καπετανιος θελω. Θα εχω μελλον θα εχω δουλεια η θα παρακαλω και θα ειμαι με τους γονεις μου; βοηθηστε με! Ευχαριστω πολυ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

Alejandro έγραψε:Δε γνωριζω αν το λες απο προσωπικη εμπειρια αλλα επιμενω πως οι σχολες ειναι ισοδυναμες. Κατι δε καταλαβα ομως. Οταν αναφερεσαι στη σχολη. Γενικα η συγκεκριμενα σε καποιο κομματι; Πχ επιπεδο εκπαιδευσης η κατι αλλο... Σε καποιον αρκουν τα 20+ χιλιαρικα που θα βγαλει οσο φοιτει στη συγκεκριμενη σχολη.

Για το επίπεδο της εκπαίδευσης θα σου απαντήσει κάποιος που έχει τελειώσει την συγκεκριμένη σχολή

Δεν γίνεται να είναι ισοδύναμη μια σχολή που για να περάσεις μέσω πανελληνιων εξετάσεων θέλεις 7- 8000 μόρια και σε μια άλλη να πρέπει να βγάλεις 15000 μόρια

Μην κοιτάς μόνο το οικονομικό σκέλος και όποιος πάει σε τέτοια σχολή μόνο και μόνο για τα χρήματα μάλλον θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα
Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Greek_Army έγραψε:
Alejandro έγραψε:Δε γνωριζω αν το λες απο προσωπικη εμπειρια αλλα επιμενω πως οι σχολες ειναι ισοδυναμες. Κατι δε καταλαβα ομως. Οταν αναφερεσαι στη σχολη. Γενικα η συγκεκριμενα σε καποιο κομματι; Πχ επιπεδο εκπαιδευσης η κατι αλλο... Σε καποιον αρκουν τα 20+ χιλιαρικα που θα βγαλει οσο φοιτει στη συγκεκριμενη σχολη.

Για το επίπεδο της εκπαίδευσης θα σου απαντήσει κάποιος που έχει τελειώσει την συγκεκριμένη σχολή

Δεν γίνεται να είναι ισοδύναμη μια σχολή που για να περάσεις μέσω πανελληνιων εξετάσεων θέλεις 7- 8000 μόρια και σε μια άλλη να πρέπει να βγάλεις 15000 μόρια

Μην κοιτάς μόνο το οικονομικό σκέλος και όποιος πάει σε τέτοια σχολή μόνο και μόνο για τα χρήματα μάλλον θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα
Για μενα ενας αριθμος δε λεει κατι. Και ετσι θα πρεπει να ειναι για ολουσ.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 60

Δημοσίευση από greko_27 »

Alejandro έγραψε:Greko γιατι κατωτατη του μετριου; Σε πληροφορω πως με την οικονομικη κριση πολλοι στρεφονται προς αυτη την κατευθυνση και πολλοι ζουν αξιοπρεπως απο τη δουλεια του ναυτικου. Ο φιλτατος στον οποιο εδωσες την απαντηση αν βγαλει το πολυτεχνειο δεν ξερει αν θα βρει δουλεια. Και αν βρει θα ζει με τη σκεψη για να πιει ενα καφε. Η στρεψη του προς τις ΑΕΝ μπορει να του προσφερει ενα καλυτερο αυριο με οικονομικη ανεξαρτησια και μεγαλη εμπειρια ζωης. Αρκει να σκευτηκε καλα την αποφαση του, να μη μισει τη θαλασσα και πανω απο ολα να ειναι δεκτικος σε αλλαγες και εμπειριες. Ελπιζω να αναφερθηκες με το συγκεκριμενο χαρακτηρισμο μονο στη σχολη και οχι στη σταδιοδρομια.Μα και παλι δεν ισχυει.

Μα κατωτατη του μετριου ειναι! Να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Το επιπεδο των μαθητων που μπαινουν στην σχολη ειναι ενα μαυρο χαλι... τα μαθηματα μια χαρα ειναι (και αρκετα απο αυτα ειναι επιπεδου ΑΕΙ και ΤΕΙ) μονο που καποιοι καθηγητες ριχνουν το επιπεδο για να το εξισωσουν με το επιπεδο των σπουδαστων... Οι σπουδαστες ειναι το προβλημα. Εαν το επιπεδο διδασκαλιας γινοταν οπως γινοταν και στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ... Ουτε το 1/10 θα περνουσε επιτυχως ολα τα μαθηματα... ΕικόναΟσο για τις βασεις. Λογικα να ειναι χαμηλες αφου κανεις δεν θελει να γινει ναυτικος... Οσο για τα λεφτα που βγαζουν οι ναυτικοι... "καλιο 5 και στο χερι παρα 10 και καρτερι"... Ή μαλλον παρα κερατας... Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

έγραψε:Φιλε greko σε παρακαλω βοηθησε με. Εγραψα παρομοια και αλου και συγνωμη αμα επαλλαβανομαι αλλα τις επομενες μερες θα κανω το μηχανογραφικο μου και εχο μεγαλη πιεση χρονου και αχος. Με την κριση αυτη σκευτομαι παρα πολυ για καπετανιος... Αποτι ακουσα απο παιδια ομως δεν βρισκουν εταιρια να μπαρκαρουν εδω κ μηνες και ξανακανουν τα χαρτια τους με 10%. Αν ειναι να παω και να ειμαι ανεργος δεν το θελω... Αποτι βλεπω οι μηχανικη εχουν δουλεια αλλα πηρε το ματι μου σε κατι ποστ του grekou οτι ειναι πολυ βρομικη δουλεια μεσα στην ζεστη στη μηχανες δεν ξερω αμα θα το αντεχα αυτο αλλα καπετανιος θα μου αρεζε! Για καπετανιος θελω. Θα εχω μελλον θα εχω δουλεια η θα παρακαλω και θα ειμαι με τους γονεις μου; Βοηθηστε με! Ευχαριστω πολυ!

αν ψαξεις για εταιρια εγκαιρα θα βρεισ. Πιστεψε με ποιο ευκολα τηα βρεις εσυ εταιρια παρα καποιος ανρεργος με πτυχιο δουλεια.
Anonymous

Καλησπερα, παρακολουθω καμποσο καιρο το θεμα μιας και η ΑΕΝ μου φαινεται μια καλη διεξοδος. Για να γινω πιο συγκεκριμενος εδωσα περυσι πανελληνιες, αλλα δεν μπηκα εκει που ηθελα, οποτε αυτη την στιγμη ειμαι τυπικα γραμμενος σε μια αλλη σχολη για να δω τι θα κανω. Φτανει λοιπον η ωρα του μηχανογραφικου, και εχοντας ηδη ακουσει καποιες φημες σχετικα με το οτι ισως καταργηθει η προσβαση μεσω απολυτηριου ειχα αποφασησει να την βαλω στο "προχειρο" μηχανογραφικο μου, δηλαδη μια λιστα με τις σχολες που θα δηλωσω μεχρι να ερθει η ωρα του επισημου. Που θελω να καταληξω λοιπον, θελοντας να εχω οσο το δυνατον περισσοτερες διεξοδους (σχολη απο μηχανογραφικο-αεν με απολυτηριο) εχω αρχισει πλεον να σκεφτομαι την ιδεα του να μην δηλωσω καν την ΑΕΝ μεσω μηχανογραφικου και να περιμενω για καποια ανακοινωση σχετικα με την εισαγωγη μεσω απολυτηριου. Πιστευετε οτι αξοιζει;
Και μια ακομα ερωτηση. Στην σχετικη προκυρηξη αναφερονται καποια δικαιολογητικα που θα χρειαστει να προσκομισω, αυτα πρεπει να τα μαζεψω και στην περιπτωση που θα γινεται να δηλωσω μεσω απολυτηριου;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

greko_27 έγραψε:
Alejandro έγραψε:Greko γιατι κατωτατη του μετριου; Σε πληροφορω πως με την οικονομικη κριση πολλοι στρεφονται προς αυτη την κατευθυνση και πολλοι ζουν αξιοπρεπως απο τη δουλεια του ναυτικου. Ο φιλτατος στον οποιο εδωσες την απαντηση αν βγαλει το πολυτεχνειο δεν ξερει αν θα βρει δουλεια. Και αν βρει θα ζει με τη σκεψη για να πιει ενα καφε. Η στρεψη του προς τις ΑΕΝ μπορει να του προσφερει ενα καλυτερο αυριο με οικονομικη ανεξαρτησια και μεγαλη εμπειρια ζωης. Αρκει να σκευτηκε καλα την αποφαση του, να μη μισει τη θαλασσα και πανω απο ολα να ειναι δεκτικος σε αλλαγες και εμπειριες. Ελπιζω να αναφερθηκες με το συγκεκριμενο χαρακτηρισμο μονο στη σχολη και οχι στη σταδιοδρομια.Μα και παλι δεν ισχυει.
Μα κατωτατη του μετριου ειναι! Να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Το επιπεδο των μαθητων που μπαινουν στην σχολη ειναι ενα μαυρο χαλι... τα μαθηματα μια χαρα ειναι (και αρκετα απο αυτα ειναι επιπεδου ΑΕΙ και ΤΕΙ) μονο που καποιοι καθηγητες ριχνουν το επιπεδο για να το εξισωσουν με το επιπεδο των σπουδαστων... Οι σπουδαστες ειναι το προβλημα. Εαν το επιπεδο διδασκαλιας γινοταν οπως γινοταν και στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ... Ουτε το 1/10 θα περνουσε επιτυχως ολα τα μαθηματα... ΕικόναΟσο για τις βασεις. Λογικα να ειναι χαμηλες αφου κανεις δεν θελει να γινει ναυτικος... Οσο για τα λεφτα που βγαζουν οι ναυτικοι... "καλιο 5 και στο χερι παρα 10 και καρτερι"... Ή μαλλον παρα κερατας... Εικόνα
Εχεις δικιο για το επιπεδο των φοιτητων εκει.. αλλα οποιος θελει να παει πρεπει να κατσει ωριμα και να σκεφτει τις δυσκολιες. Καποιοι εχουν αποφασισει να μην κανουν οικογενεια. Επιλογη τους. Σε αλλους αρεσουν τα ταξιδια και η θαλασσα. Ειμαι κατα του να πηγαινει αυτος που θελει μονο τα λεφτα και να παιρνει πτυχιο χωρις ελαχιστη μελετη. Αυτοι ομως δεν θα προκοψουν. Αν θες και εισαι καλος και δεκτικος μπορεις να προκοψεις σε αυτο το επαγγελμα. Σε ενα ΑΕΙ η ΤΕΙ η ζωη σου θα ειναι στημμενη. Η κανω λαθος; Οπως προανεφερα υπαρχει οξειου επιπεδου ανεργια και δεν υπαρχουν λεφτα. Σου αντιμιλω διοτι εχω παραδειγματα φιλων που περνουν πολυ ωραια και με ζωη γεματη εμπειρια. Μου ειπαν πως αν ειμασταν στο δημοσιο, θα το μετανιωναμε. Δε ξερω αν εχεις κι εσυ αντιστοιχα παραδειγματα να παραθεσεις Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Alejandro έγραψε:Μου ειπαν πως αν ειμασταν στο δημοσιο, θα το μετανιωναμε. Δε ξερω αν εχεις κι εσυ αντιστοιχα παραδειγματα να παραθεσεις Εικόνα

Και εγω απο ναυτικος που ημουν μετα απο χρονια στο δημοσιο μπηκα. Και μια χαρα περναω... Μπορει τα χρηματα να μην ειναι ουτε το 1/5 που βγαζουν οι ναυτικοι αλλα καθε μερα ειμαι σπιτι μου... Δεν ξερω Τι σου λενε οι αλλοι φιλοι σου-δημοσιοι υπαλληλοι... Αλλα εαν θελουν τους ανταλλασω ολα τα ξενυχτια, την χαμαλοδουλεια, το αγχος και τα νευρα που περασα 4+ χρονια στα καραβια με την ηρεμια που απολαμβανω-νουν τωραΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Πολλοι Πανε εκει με ενα σκοπο ο οποιος ειναι να πανε μεχρι να μαζεψουν αρκετα λεφτα, κατι το οποιο θα γινει συντομα, κι επειτα να χτισουν μια επιχειρηση και να σταματησουν, να πανε σπιτι τους και να ζουν με ανεση μεσω αυτησ. Τοτε θα ειναι κ αυτοι σπιτι τους και θα ειναι ευκαταστατοι. Ειναι κ αυτο μια επιλογη-ευκαιρια. Προτιμοτερα σε μια χωρα του εξωτερικου, οπου η οικονομια ακμαζει και ο λαος δεν ειναι ερμαιο πολιτικων. Ο ναυτικος αλλωστε μαζευει λεφτα και μετα καθεται και τα τρωει-χαιρεται...6 μηνες θα καθεται και θα τα τρωει και 6 θα δουλευει στη χαμαλοδουλεια οπως ειπες. Οχι ασχημα αν ς αρεσει η θαλασσα, τα ταξιδια και το ''ΕΞΩ''...

Anonymous

Παιδια σας παρακαλω ας μου απαντηση καπιοις καιγομαι! Τα εγραψα και πιο πανω! Ως καπετανιος απο ΑΕΝ θα δυσκολευτω να βρω εταιρια αργοτερα; Παιδια του επαλγεματος με λενε οτι δυσκολευονται τα τελευταια χρονια και πιο μετα θα ειναι ακομα πιο δυσκολα! Αν ειναι ετσι και να μην εχω δουλεια τοτε να μην την επιλεξω. Και κατι ακομα. Φιλε greko αν μπορεις δωσε μου μια εικονα για τους μηχανικους τις συνθηκες στο πλοιο μεσα.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

έγραψε:Καλησπερα, παρακολουθω καμποσο καιρο το θεμα μιας και η ΑΕΝ μου φαινεται μια καλη διεξοδος. Για να γινω πιο συγκεκριμενος εδωσα περυσι πανελληνιες, αλλα δεν μπηκα εκει που ηθελα, οποτε αυτη την στιγμη ειμαι τυπικα γραμμενος σε μια αλλη σχολη για να δω τι θα κανω. Φτανει λοιπον η ωρα του μηχανογραφικου, και εχοντας ηδη ακουσει καποιες φημες σχετικα με το οτι ισως καταργηθει η προσβαση μεσω απολυτηριου ειχα αποφασησει να την βαλω στο "προχειρο" μηχανογραφικο μου, δηλαδη μια λιστα με τις σχολες που θα δηλωσω μεχρι να ερθει η ωρα του επισημου. Που θελω να καταληξω λοιπον, θελοντας να εχω οσο το δυνατον περισσοτερες διεξοδους (σχολη απο μηχανογραφικο-αεν με απολυτηριο) εχω αρχισει πλεον να σκεφτομαι την ιδεα του να μην δηλωσω καν την ΑΕΝ μεσω μηχανογραφικου και να περιμενω για καποια ανακοινωση σχετικα με την εισαγωγη μεσω απολυτηριου. Πιστευετε οτι αξοιζει;
Και μια ακομα ερωτηση. Στην σχετικη προκυρηξη αναφερονται καποια δικαιολογητικα που θα χρειαστει να προσκομισω, αυτα πρεπει να τα μαζεψω και στην περιπτωση που θα γινεται να δηλωσω μεσω απολυτηριου;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Τα δικαιολογητικα ειναι τα ιδια μονο η αιτηση θα αλλαξει εαν βγει νεα προκηρυξη.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

έγραψε:Παιδια σας παρακαλω ας μου απαντηση καπιοις καιγομαι! Τα εγραψα και πιο πανω! Ως καπετανιος απο ΑΕΝ θα δυσκολευτω να βρω εταιρια αργοτερα; Παιδια του επαλγεματος με λενε οτι δυσκολευονται τα τελευταια χρονια και πιο μετα θα ειναι ακομα πιο δυσκολα! Αν ειναι ετσι και να μην εχω δουλεια τοτε να μην την επιλεξω. Και κατι ακομα. Φιλε greko αν μπορεις δωσε μου μια εικονα για τους μηχανικους τις συνθηκες στο πλοιο μεσα.

Καθε επαγγελμα εχει τα ρισκα του... Οσο για τους μηχανικους... Οι συνθηκες εργασιες τους δεν ειναι και οτι το καλυτερο ασχετα και εαν τα πλοια πλεον ειναι υπερσυχρονα... Πρεπει να αντεχεις τη ζεστη, τα πολλα ντεσιμπελ των μηχανων, να χωνεσαι σε απιθανα σημεια για να επισκευασεις κατι, να σηκωνεις πολυ βαρια αντικειμενα, ο χωρος εργασιας σου (μηχανοστασιο) εχει αρκετους κινδυνους εαν δεν λαβεις τα σωστα μετρα προφυλαξης (γαντια κτλπ), ουσιαστικα πρεπει να σου αρεσει πραγματικα... Οριστε ενα δειγμα του χωρου εργασιας των μηχανικων:

Anonymous

Ευχαριστω πολυ greko γενικα βοηθας πολυ και μπραβο σου! Εσυ που εισαι μηχανικος τα κανεις ολα μονος η εχεις και βοηθους; Η σχολη ειναι σχετικα δυσκολη να βγει; Για τους καπετανιους οντος ειναι πολυ δυσκολα να βρουν δουλέια οπως ακουω; Συγνωμη αμα σε πριζω αλλα θα κανω το μηχανογραφικο μου απο δευτερα και με καταλαβενεις!
Άβαταρ μέλους
Alejandro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Παιδια τις εξετασεις που θα τις κανουμε; Στο λιμεναρχειο;

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης