κωστας έγραψε:Παιδια μια ερωτηση. Φεβρουαριο μπαινω ναυτικο. Θελω ομως να παω αλεξιπτωτιστης. Τωρα τι πρεπει να κανω ωστε αν δεν με δεχτουν στους αλεξιπτωτιστες να υπηρετησω κανονικα στο ναυτικο. Γινεται αυτο που λεω; Και αν ναι τι πρεπει να κανω;
Γειά σε όλους κ χρόνια πολλά... Θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις... Ελπίζω να το γράφω στο σωστό topic... Θέλω να πάω στην Α. Ε. Ν. Αλλά μετά τν σχολή πρέπει να κάνω αναγκαστική θητεία στο Π. Ν.(απ'οτι ξερω) ...
Όταν πάς στο Π. Ν. Πέρνεις τν θέση με τν οποία αποφοίτησες απ'την σχολή (π. Χ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Γ') ; Αν ναι... Πληρώνεσαι;
Άν οχι... Γίνεται να πάω στους Πεζοναύτες ή και εκεί πρέπει να πάς μόνιμος;
Καλησπέρα. Είμαι 18 ετών και βρίσκομαι στο πρώτο έτος των σπουδών μου. Στην αρχή του προηγούμενου καλοκαιριού είχα πάει και είχα πάρει αναβολή του στρατού λόγω σπουδών, πράγμα το οποίο μετάνιωσα και θα ήθελα να την ακυρώσω τον ερχόμενο χρόνο. Τώρα το θέμα που με απασχολεί είναι ότι όταν ήμουν ακόμα σχολείο είχα δηλώσει στο ΚΕΠ για ναυτικό. Τώρα όμως αποφάσισα ότι θέλω να δηλώσω για πεζοναύτης. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γίνεται τώρα να πάω στο ΚΕΠ και να αλλάξω την επιλογή μου και γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή ή δεν μπορώ να κάνω πλέον τίποτα;
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εφόσον έχω πάρει αναβολή οπότε δεν θα μπω στρατό φέτος, δεν μπορώ τώρα να αλλάξω την επιλογή μου ώστε να μπορώ να πάω για πεζοναύτης; Και αν έχω κατανεμηθεί ναυτικό τότε δεν μπορώ να δηλώσω ούτε ειδικές δυνάμεις;
Οπως σου ειπα, εαν εχεις κατανεμειθει ναυτικο, τοτε δε μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα.Ειδικες δυναμεις μονο απο στρατο ξηρας, ουτε απο αεροπορια ουτε απο ναυτικο. Το οτι εχεις αναβολη δεν εχει καμια σημασια, εαν στο συστημα σε περασαν σαν μελλοντικο ναυτακι, τοτε δε μπορεις να κανεις κατι.
Καλα ρε παιδια δεν ειναι πολυ κουφο να μην μπορει καποιος να αλαξει που θελει να παει εφοσον εχει μεγαλο περιθωριο ακομα;
οσο περναει ο καιρος ολο κ πιο μεγαλες *!*&#**! Ακουω για το συστημα μας και απογοητευομαι...
εγω ειχα παει πρην κανα 2 χρονακια σχεδον κ εβαλα ναυτικο μαζι με Ε. Δ για να μπω ουκ... Μετα εμαθα οτι δεν γινεται ουκ μεσω θητειας και λεω δεν πειραζει υπαρχουν κ τα λοκ... Και μετα ακουω και αυτο και εφαγα τεραστια ξενερα... Τι να πω, ελεος απλα!