Αύξηση θητείας (2011)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
kostasthrilos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από kostasthrilos »

Εχουμε κατι επισημο; Εγω διαβασα οτι ο υπουργός στις 30 Αυγούστου θα έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, για τη νέα δομή δυνάμεων. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει κατατεθεί και η μελέτη για το θέμα της στρατιωτικής θητείας.

Δημήτρης

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Προς yandr:

Αν εσύ κρίνεις έτσι απλά αν έχω ή όχι παιδεία, τότε τι να πω. Θα σου απαντούσα ότι εσύ έχεις έλλειψη παιδείας, αλλά εγώ δεν κρίνω έτσι εύκολα. Εκπαίδευση μπορεί να μην έχω την καλύτερη, αλλά παιδεία έχω. Και δε μπορείς εσύ από ένα μήνυμα να βγάλεις συμπέρασμα.
ΗΛΙΑΣ

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από ΗΛΙΑΣ »

Εγω ηθελα να ρωτησω... οι περισσοτεροι που διαμαρτυρονται ποσο ετων ειναι; σιγουρα πανω απο 24... που τελειωσαν τις σπουδες τους και επειδι ειχαν ακομι αναβολη και ειναι τεμπελιδες οπως ειμαστε οι περισσοτεροι ελληνες, προτημουσαν να πηγαινουν καθε μερα για καφε, παρα να ξεμπερδευουν με τον στρατο...
Άβαταρ μέλους
MAK!!
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από MAK!! »

Επειδη πολλες βλακειες γραφονται πλεον σε αυτη την ενοτητα του φορουμ κ εφοσον δεν εχει βγει τιποτα επισιμο κ μεταξυ μας δεν το βλεπω να βγαινει κατι συντομα... Δεν την κλεινετε μεχρι να υπαρξουν εξεληξεις; Γιατι καθε φορα μπαινω με την ελπιδα οτι θα δω κατι καινουριο κ βλεπω συνεχως τις ιδιες μπαρουφες...
tritonas00
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από tritonas00 »

BILL έγραψε:Διαβαζοντας το θεμα αυτο του φορουμ πραγματικα αηδιασα. Πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια ενας υπουργος παιρνει μια σωστη και επωφελη για το στρατο αποφαση και ολοι (σχεδον) ξεσηκωθηκαν. Εδειξαν για αλλη μια φορα την νεοελληνικη νοοτροπια τους που μας εφτασε ως εδω. Νομιζουν οτι τα παντα γινονται δια μαγειας. Δεν εχουμε καλο στρατο, γινονται ασκοπες σπαταλες, τρωνε λεφτα κλπ. Μολις παει κατι ομως να διορθωθει αρχιζουμε και σκεφτομαστε οτι τα παντα απαιτουν και θυσιες. Αφιερωση 12-15 μηνες απο τη ζωη αντι για 9. Ενας μαλιστα ειπε εδω μεσα οτι εξαιτιας της αυξησης της θητειας δεν θα μπορει να αγοραζει τσιγαρα. Φοβερος πατριωτης και αλτρουιστης. Μετα μας φταινε οι πολιτικοι και η τροικα. Οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε.

Οτι να ναι...

Αμα σου αρεσει τοσο ο στρατος πηγαινε και γινε εποπ...

Οι υπολοιποι εχουμε ζωη και δουλειες.
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 16

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Epilarxos »

Να δω αν απειληθεί η εθνική σου ασφάλεια τι θα λες μετά... Που δε θα έχεις ούτε ζωή, ούτε δουλειά και μετά θα κλαις... Να εύχεσαι να μην τεθεί θερμό θέμα στην Κύπρο με τις βλακείες των Τούρκων και των Αμερικανών και μετά θα σου πω εγώ πόσες εξυπνάδες θα δούμε ακόμα... Δεν ξέρω πόσο ετών είσαι, αλλά ένα πράγμα θα σου πω: Τρείς φορές στη ζωή μου θυμάμαι πόσο κοντά ήρθαμε σε πόλεμο με την Τουρκία και τη μία μάλιστα (1974) ήρθαμε και σε επιστράτευση. Και τότε θυμάμαι τον πατέρα μου που έφτασε μέχρι τον Έβρο και φάγαμε ήττα μεγάλη οικογενειακώς. Το ξαναλέω: Ο στρατός δεν είναι μόνο η αγγαρεία και η σκοπιά. Είναι κι άλλα πράγματα...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
pireas

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από pireas »

Εχει ακουστει οτι απο νοεμβρη αυξανεται η θητεια. Εμας που μπαινουμε σεπτεμβρη μας πιανει αυτο καθολου;
K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από K.G »

Σαφως και ειναι αλλα πραγματα. Γιαυτο και γω θελω να υπήρετισω την πατριδα και να παω και καταδρομεας αν με παρουν κλπ.
Το θεμα ειναι οτι στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι τα πραγματα... Ναι πολυ σωστά οπως λες πρεπει το φρονημα να ειναι υψηλο, να ειμαστε σε ετοιμοτητα λογω γεωγραφικης θεσης και λογω γειτονων. Αλλα δεν ξεχνω τις προσδοσιες των πολιτικών μας... Πραγμα που θα τα θυμασε και εσυ και πολυ περισσοτερο νομιζω θα σε πικρενουν!
1) 74' αττιλας
2) Ιμια

και ας σταθουμε μονο σε αυτα καλυτερα...

εδωσαν ανθρωποι τις ζωες τους για την πατριδα και οι αλλοι οι πολιτικοι και οι λοιποι μεσαζωντες τους πουλησαν...

δεν ειμαστε και χαζοι... Σιγα τωρα μην το κανει αυτο ο μπεγλιτης με το να αυξηση την θητεια και καλα για να ειμαστε μαχημοι... Το κανει για πολιτικους και οικονομικους λογους καθαρα για μενα!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 35

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yandr »

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Η αύξηση της θητεία κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.

Στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

in.gr
Αν όντως τεθούν σε δημόσιο διάλογο, τότε βλέπω να ισχύει από την 2025 Δ ΕΣΣΟ η αύξηση θητείας.

Μάλλον θα γίνει ένας προσχηματικός διάλογος για τα μάτια του κόσμου.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yandr »

tritonas00 έγραψε:
Αμα σου αρεσει τοσο ο στρατος πηγαινε και γινε εποπ...

Οι υπολοιποι εχουμε ζωη και δουλειες.

Και η ζωή διέπεται από κανόνες και νόμους. Υπηρέτησέ τους και είμαστε όλοι ΟΚ.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yandr »

Δημήτρης έγραψε:Προς yandr:

Αν εσύ κρίνεις έτσι απλά αν έχω ή όχι παιδεία, τότε τι να πω. Θα σου απαντούσα ότι εσύ έχεις έλλειψη παιδείας, αλλά εγώ δεν κρίνω έτσι εύκολα. Εκπαίδευση μπορεί να μην έχω την καλύτερη, αλλά παιδεία έχω. Και δε μπορείς εσύ από ένα μήνυμα να βγάλεις συμπέρασμα.
Ξαναδιάβασε το μήνυμά μου. Το πρόβλημά μου είναι με την παιδεία που μας παρέχεται.

Το πρόβλημα δεν είσαι εσύ, αλλά η παιδεία που (δεν) σου δόθηκε.

Mikael

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Mikael »

Ρε yandr εσύ τους τηρείς όλους τους κανόνες και νόμους από τους οποίους διέπεται η ζωή σου και κατ' επέκταση όλων μας;

Αν ναι, μπράβο σου.

Αν όχι, τι διάολο κάθεσαι και λες για τους άλλους;
tritonas00
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από tritonas00 »

yandr έγραψε:Και η ζωή διέπεται από κανόνες και νόμους. Υπηρέτησέ τους και είμαστε όλοι ΟΚ.

Ναι στην ζωη ομως δουλευω και βγαζω εναν αξιοπρεπες μισθο.

Στον στρατο π@δ@χτικα και επερνα 8.60.

Αρα αλλο να υπηρετεις κατι που σε σεβεται και αλλο τον παραλογισμο - καρκινο που λεγεται στρατος.

Ενα καλο εχει ο στρατος. Απορροφαει ολους τους διανοητικα καθυστερημενους και τους κανει εποπ.

Οποτε ουσιαστικα ξεβρωμιζει απο μια αποψη την κοινωνια.

θα ειναι τεραστιο εγκλημα αν αυξησουν την θητεια.
COMMANDO13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 43

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από COMMANDO13 »

yandr έγραψε:
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Η αύξηση της θητεία κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.

Στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

in.gr
Αν όντως τεθούν σε δημόσιο διάλογο, τότε βλέπω να ισχύει από την 2025 Δ ΕΣΣΟ η αύξηση θητείας.

Μάλλον θα γίνει ένας προσχηματικός διάλογος για τα μάτια του κόσμου.

Το διάβασα και εγώ αυτό σε πολλά ειδησεογραφικά site, το θέμα είναι πότε θα πάρουν την απόφαση επίσημα και απο πότε θα ισχύει, απο ποιά ΕΣΣΟ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yandr »

tritonas00 έγραψε:
Στον στρατο π@δ@χτικα και επερνα 8.60.
Εσύ πηδήχθηκες στο στρατό και τα πέρασες φίνα στη δουλειά; Κάπως ανάποδα τα λες.

Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά είναι δικαίωμα και ο στρατός είναι υποχρέωση. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Εάν θες βέβαια, μπορείς να παίρνεις 20% λιγότερα από τη δουλειά σου και να πληρώνεις τους "καθυστερημένους" που πάνε ΕΠΟΠ για να υπηρετούν στη θέση σου. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών αλλά η επιλογή των ΕΠΟΠ δεν βγαίνει οικονομικά.

tritonas00 έγραψε:Αρα αλλο να υπηρετεις κατι που σε σεβεται και αλλο τον παραλογισμο - καρκινο που λεγεται στρατος.
Είσαι σίγουρος ότι έχεις δουλέψει στη ζωή σου;

tritonas00 έγραψε:θα ειναι τεραστιο εγκλημα αν αυξησουν την θητεια.

Νομίζω πρέπει να περάσουν από το δικαστήριο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες