Αύξηση θητείας (2011)
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 43
Αύξηση θητείας (2011)
Απ'ότι φαίνεται ναι... Θέμα χρόνου είναι. Και πιάνει και εμάς που είμαστε του Νοεμβρίου...
- AndreasJr
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 17
Αύξηση θητείας (2011)
Το δέχομαι ότι είναι θέμα χρόνου. Αλλά γιατί κι εμάς με τους ονειροβάτες που έχουμε μπλέξει?
Αύξηση θητείας (2011)
Μην προτρεχετε... Κανεις δεν ξερει αν θα πιασει κ εμας του νοεμβρη!
καντε λιγη υπομονη ακομα κ θα μαθουμε...
καντε λιγη υπομονη ακομα κ θα μαθουμε...
- AndreasJr
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 17
Αύξηση θητείας (2011)
Δείτε αυτό http://ola-e-tipota.blogspot.com/2011/08/blog-post_4655.html
Δεν πιστεύω ρε παιδιά να κάνουμε 12 μήνες κι εμείς!
Και δείτε πόσο νοιάζει αυτούς η εθνική ασφάλεια κ. Λ. Π http://www.fimes.gr/2011/02/politikoi-stratiotiki-thiteia/
Δεν πιστεύω ρε παιδιά να κάνουμε 12 μήνες κι εμείς!
Και δείτε πόσο νοιάζει αυτούς η εθνική ασφάλεια κ. Λ. Π http://www.fimes.gr/2011/02/politikoi-stratiotiki-thiteia/
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αύξηση θητείας (2011)
Μακάρι να μην κάνουμε, όλοι αυτό ελπίζουμε... Αλλά μας έχει φάει η αγωνία, δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά, να ξέρουμε 9 ή 12 μήνες...
Αύξηση θητείας (2011)
Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και αεροπορία στρατούAndreasJr έγραψε: Και να θέλει κάποιος Να την υπερασπιστή με τι εξοπλισμό; Έχει αμυντικό εξοπλισμό η Ελλάδα αν ναι από πότε;
Αντιαρματικό, αντιαεροπορικό και πυραυλικό πυροβολικό
Μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη
Εκπαιδευτικά, αναγνωριστικά και μεταφορικά αεροσκάφη
Ναυτική αεροπορία, φρεγάτες και υποβρύχια
Αποβατικά, μεταγωγικά και άλλες μονάδες υποστήριξης
Καταλαβαίνω ότι όταν Θυμώνει κανείς γράφει ό, τι να' ναι, αλλά καλό είναι να μην διαδίδουμε ψευδείς πληροφορίες.
Αύξηση θητείας (2011)
Αν και δεν καταλαβαίνω το δεύτερο ενικό πρόσωπο (καθώς είναι κάτι που μας αφορά όλους), θα σου απαντήσω.James Bond έγραψε:Θελεις στρατο; Οκ. Θελεις αξιοπιστο, μαχιμο στρατο; Οκ.
James Bond έγραψε:Πληρωσε μισθοφορους, εκπαιδευσε τους για οσο σου κανει κεφι, στειλτους αποστολες με φουμο στην ερημο χωρις νερο και τροφη.
Αυτό ακριβώς επιχειρήθηκε με την πρόσληψη ΕΠΟΠ , αλλά τα οικονομικά δεδομένα έδειξαν ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε καν ημι-επαγγελματικό στρατό.
Εάν βέβαια δέχεσαι να πάει ο ΦΠΑ στο 50% για αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες (που τα τελευταία χρόνια έχουν υποδιπλασιαστεί), τότε μπορεί κανείς να το συζητήσει. Αλλά επαγγελματικός στρατός και ανύπαρκτες δαπάνες για άμυνα δεν χωρούν στο ίδιο τραπέζι.
Αν θες στρατό αλλά δεν έχεις να πληρώσεις μοναδική διέξοδος είναι η αύξηση της θητείας. Ανεξάρτητα που εγώ διατηρώ ισχυρές αμφιβολίες για το αν θα γίνει (έχοντας και σχετική εμπειρία από παλαιότερα χρόνια).
Αύξηση θητείας (2011)
yandr έγραψε:James Bond έγραψε:Πληρωσε μισθοφορους, εκπαιδευσε τους για οσο σου κανει κεφι, στειλτους αποστολες με φουμο στην ερημο χωρις νερο και τροφη.
Αυτό ακριβώς επιχειρήθηκε με την πρόσληψη ΕΠΟΠ , αλλά τα οικονομικά δεδομένα έδειξαν ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε καν ημι-επαγγελματικό στρατό.
Εάν βέβαια δέχεσαι να πάει ο ΦΠΑ στο 50% για αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες (που τα τελευταία χρόνια έχουν υποδιπλασιαστεί), τότε μπορεί κανείς να το συζητήσει. Αλλά επαγγελματικός στρατός και ανύπαρκτες δαπάνες για άμυνα δεν χωρούν στο ίδιο τραπέζι.
Αν θες στρατό αλλά δεν έχεις να πληρώσεις μοναδική διέξοδος είναι η αύξηση της θητείας. Ανεξάρτητα που εγώ διατηρώ ισχυρές αμφιβολίες για το αν θα γίνει (έχοντας και σχετική εμπειρία από παλαιότερα χρόνια).
Απο που προκυπτουν αυτα;
Τον επαγγελματικο στρατο θα τον δημιουργησουν αφου κλεισουν ενα σωρο αχρηστα στρατοπεδα με τεραστιο κοστος συντηρησης, που απλα υπαρχουν για εξυπηρετηση τοπικων συμφεροντων.
Για να δουμε τι λεει και ο πρωην γενικος διευθυντης εξοπλισμων:
"Αν όμως μου ζητούσατε να σας ονομάσω μία μεταρρύθμιση άμεσης προτεραιότητας, θα σας έλεγα ότι αυτή είναι το θέμα της κατάργησης της θητείας, ιδίως σήμερα που οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στις εργασιακές σχέσεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Θα σας έλεγα επίσης ότι, μόνο αν μελετηθεί και κοστολογηθεί η πιθανή κατάργηση της θητείας, θα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πραγματικό κόστος των ενόπλων δυνάμεων, ενώ μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση πόρων με ταυτόχρονη αύξηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας."
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=234341
Τα αυτονοητα δηλαδη.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αύξηση θητείας (2011)
Παιδιά, ότι και να λέμε, αυτοί ότι θέλουν θα κάνουν, όπως πάντα, σίγουρα υπάρχουν πολλές μαύρες τρύπες, και συμφέροντα, σαφώς όμως και πραγματικές ανάγκες, σε 2 μέρες θα ξέρουμε τα πάντα... Τις αποφάσεις απο το πόρισμα και την αύξηση ή όχι τελικά της θητείας.
Αύξηση θητείας (2011)
Αν για εσένα είναι αυτονόητο ότι προκύπτει μείωση κόστους με την πρόσληψη επαγγελματιών αντί για τον δωρεάν κληρωτό, πάω πάσο.
Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.
Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.
Αύξηση θητείας (2011)
Τώρα κάνουμε σοβαρή κουβέντα ή οχι; Ακριβώς από πάνω έχω γράψει ότι το κόστος θα καλυφθεί από το κλείσιμο πολλών αχρείαστων στρατοπέδων και συ μου αναμασάς την καραμέλα για το κόστος του οπλίτη και το κόστος των φαντάρων. Αλλα ακόμα και αυτό να μην είδες, το λινκ με τον πρωην γενικό διευθυντή εξοπλισμών δεν το είδες; Δεν έχεις να σχολιάσεις κάτι επ'αυτού; Θεωρείς οτι εσύ ξέρεις καλύτερα από έναν άνθρωπο σε τέτοιο πόστο αν είναι ή δεν είναι πιο ακριβός ο επαγγελματικός στρατός;
Αύξηση θητείας (2011)
Ναι, ξέρει ο Βασιλάκος καλύτερα και από τα Γενικά Επιτελεία... Από τους πολιτικούς σίγουρα ξέρει γιατί ειναι τεχνοκράτης, αλλά από τους Στρατιωτικούς με τη καμία.
Αν ζούσαμε σε μια πιο "ήσυχη" γειτονιά μια τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να γίνει. Δεν ζούμε σε τέτοια, ούτε έχουμε οικονομικούς πόρους για να στηρίξουμε επαγγελματικό Στρατό 120.000 οπλιτών τουλάχιστον με option για άλλους 120.000.
Ας καταργηθούν κάμποσα Στρατόπεδα που δεν προσφέρουν τίποτα επιχειρησιακά, ας γίνει νόμος η υποχρεωτική Στράτευση στα 18 ή 19, και θα δείς τι πόροι, οικονομικοί και ανθρώπινοι, θα απελευθερωθούν.
Η οικονομική ωφέλεια θα είναι τέτοια που επιτέλους θα υπάρχει δυνατότητα να δώσουν πολλά παραπάνω από τον απαράδεκτο μισθό των 8,62 Ευρώ που δίνουν το μήνα στους οπλίτες, όπως επίσης θα βελτιωθεί η ποιότητα των υλικών και της εκπαίδευσης. Και ίσως τότε πάψει να είναι η θητεία μια "αγγαρειομαχία" και μια μεγάλη δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
12 μήνες θητεία αρκούν για τα βασικά. Αν τώρα κάποιοι θέλουν να μάθουν πχ απ'εξω και ανακατωτά ένα άρμα μάχης ή να περάσουν διάφορα σχολεία Ειδικών Δυνάμεων, ευχαρίστως να καθιερωθεί εθελοντική παραμονή παραπάνω μηνών για όσους εφέδρους το επιθυμούν.
Αν ζούσαμε σε μια πιο "ήσυχη" γειτονιά μια τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να γίνει. Δεν ζούμε σε τέτοια, ούτε έχουμε οικονομικούς πόρους για να στηρίξουμε επαγγελματικό Στρατό 120.000 οπλιτών τουλάχιστον με option για άλλους 120.000.
Ας καταργηθούν κάμποσα Στρατόπεδα που δεν προσφέρουν τίποτα επιχειρησιακά, ας γίνει νόμος η υποχρεωτική Στράτευση στα 18 ή 19, και θα δείς τι πόροι, οικονομικοί και ανθρώπινοι, θα απελευθερωθούν.
Η οικονομική ωφέλεια θα είναι τέτοια που επιτέλους θα υπάρχει δυνατότητα να δώσουν πολλά παραπάνω από τον απαράδεκτο μισθό των 8,62 Ευρώ που δίνουν το μήνα στους οπλίτες, όπως επίσης θα βελτιωθεί η ποιότητα των υλικών και της εκπαίδευσης. Και ίσως τότε πάψει να είναι η θητεία μια "αγγαρειομαχία" και μια μεγάλη δαπάνη για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
12 μήνες θητεία αρκούν για τα βασικά. Αν τώρα κάποιοι θέλουν να μάθουν πχ απ'εξω και ανακατωτά ένα άρμα μάχης ή να περάσουν διάφορα σχολεία Ειδικών Δυνάμεων, ευχαρίστως να καθιερωθεί εθελοντική παραμονή παραπάνω μηνών για όσους εφέδρους το επιθυμούν.
Αύξηση θητείας (2011)
Όχι φίλε μου. ΔΕΝ θα καλυφθεί. Τα λειτουργικά έξοδα θα μειωθούν, αλλά μέχρι εκεί.Πάρης έγραψε:Ακριβώς από πάνω έχω γράψει ότι το κόστος θα καλυφθεί από το κλείσιμο πολλών αχρείαστων στρατοπέδων
Για να μην σου πω ότι καλύτερα είναι η διαφορά που θα προκύψει να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των στρατοπέδων που θα απομείνουν.
Πάρης έγραψε: Και συ μου αναμασάς την καραμέλα για το κόστος του οπλίτη και το κόστος των φαντάρων
Καραμέλα; Βάλε στρατό 80 χιλιάδων κληρωτών και 80 χιλιάδων ΕΠΟΠ και δες εσύ το κόστος αν είναι καραμέλα.
Πάρης έγραψε:το λινκ με τον πρωην γενικό διευθυντή εξοπλισμών δεν το είδες; Δεν έχεις να σχολιάσεις κάτι επ'αυτού; Θεωρείς οτι εσύ ξέρεις καλύτερα από έναν άνθρωπο σε τέτοιο πόστο αν είναι ή δεν είναι πιο ακριβός ο επαγγελματικός στρατός;
Ειδικά ο συγκεκριμένος είναι μεγάλο λαμόγιο, αλλά καλό είναι πριν αποδεχθείς την άποψη οποιοδήποτε να χρησιμοποιείς την κριτική σου ικανότητα.
Αύξηση θητείας (2011)
ποιος ξέρει πότε θα Βγει Η επίσημη ανακοίνωση;μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει τίποτα παιδιά. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε όλα τα επίπεδα...
Αύξηση θητείας (2011)
Ρε παιδες απο τ γραφουν οι δημοσιογραφοι πρωτα θα βγουν πια μέτρα θα πάρουν και μετά απο κανα μήνα για το ΑΝ και ποτε θα γίνει αυξηση. Αρα έχουμε ακομα!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες