Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έγραψε:Μαγκες εναν θα πω για να καταλαβετε οτι ολα ειναι θεμα επιλογης αλλ και χρονιας
σημερα διαβαζα στο εθνος οτι στις πρωτες επιλογες των παιδιων ηταν οι αστυνομικες
οι σχολες εμπορικου ναυτικου
αλλ οχι οι στρατιοτικες
και αυτο μαλον γιατι δεν γραψαν καλα
μακαρι να βγω αληθινος αλλα η σμυ φετος δεν ξεπερναει τις 13000
ετσι θεωρω

Απο το στομα σου κ στου θεου το αυτι!
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Αλέξης »

Έχουμε κανένα νέο η μπά;
Κατερίνα

Δημοσίευση από Κατερίνα »

Δεν κινείται τίποτα... Δυστυχώς
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από billaras »

Κατερίνα έγραψε:Ακούω εκτιμήσεις για σμυ όπλα γενική σειρά billara

να ς πω την αληθεια δεν εχω ιδεα (και κανεις εδω δεν εχει)
κατα την ταπεινη μου αποψη εξαρταται απο τις βασεις των σχολων αξιωματικων (γιατι συνηθως ενας σοφρων ανθρωπος πρωτα θα βαλλει αξιωματικους και μετα υπαξιωματικους) οπως πανε οι αξιωματικοι θα πανε αναλογως οι υπαξιωματικοι
ας πουμε οι σχολες του στρατου ξηρας ειναι ΣΣΕ και ΣΜΥ
προφανως ολοι οσοι ενδιαφερονται για ξηρα θα βαλλουν ΣΣΕ πρωτη και μετα ΣΜΥ
αν η βαση της ΣΣΕ παει στο 18 εμεις οι μετριοι μαθητες (αναφερομαι για τον εαυτο μου μιας και 15-17.99 ειναι η κλιμακας των μετριων) θα τσακιστουμε στη ΣΜΥ και οι "κακοι" μαθητες (νομιζω το υπουργειο βαζει τους 10-14.99) θα μεινουν εκτος στρατου
και αυτο γιατι συνηθως η βαση της ΣΣΕ ειναι γυρω στο 16 οποτε ειναι στη μεση της μετριας ταξης
οποτε αν παει στο κλιμακιο των αριστων (18-20) οι μετριοι μπαινουν ΣΜΥ και οι χειρωτεροι δεν μπαινουν πουθενα

(ολα αυτα με την προυποθεση οτι εισαι πορωμενος με στρατο και εχεις βαλλει πρωτα στρατιωτικες σχολες και οχι σφηνες με πολιτικες σχολες)
τωρα αν πεσει η βαση της ΣΣΕ θα μπουμε και εμεις τα φτωχαδακια οι μετριοι στην ΣΣΕ και ισως μεινει χωρος για "κατωτερους" σε βαθμο μαθητες να μπουν οποτε θα εχει διαφορετικη καταταξη

ωστοσο ολα αυτα ειναι θεωριες και υποθεσεις και μεχρι την κυριακη βραδυ τιποτα δεν ειναι σιγουρο
βεβαια ειναι καπως χαζος ο συλλογισμος... Ειναι σαν να προσπαθεις οτι η κοτα γεννησε το αυγο και οχι το αναποδο

αφου πρωτα παιρνουν την θεση και μετα βγαινουν οι βασεις... Πως θα πεις ποιους θα αφησει η βαση εξω... Αφου πρωτα μπαινουν και μετα αποκλειονται οι υπολοιποι Εικόνα
οποιος εχει στοιχειωδη καλη διαθεση καταλαβαινει το αδιεξοδο
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Επειδη ισως να ηταν ασαφες το προηγουμενο το λεω σαν μια επεξηγηση
πρωτα μπαινουν τα ατομα και μετα βγαινει η βαση... Επομενως ειναι χαζο να σου πω ποιοι θα μπουν με τη βαση αφου οταν βγει η βαση εχουν ηδη μπει οι υποψηφιοι... Ειναι χρονολογικη σχεση, πρωτα μπαινουν οσοι ειναι να μπουν και μετα κλεινει η πορτα οποτε πως να προβλεψουμε ποιοι θα περασουν...
Κατερίνα

Έχει γίνει διάκριση μαθητών σε "καλούς" και "κακούς" από το υπουργείο παιδείας; Εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Το μόνο που έχω δει είναι ότι οι "αριστούχοι" κυμαίνονται από 18-20. Εαν συνέβαινε αυτό θα ήταν ένα είδος ρατσισμού.
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δεν ξερω αν ειναι επισημο του υπουργειου
σε μπλοκ το ειδα
18-20
15-17.99
10-14.99

οσο ρατσιστικο ειναι να λες αριστουχοι πανω απο 18 και οχλος οι απο κατω αλλο τοσο ειναι και αυτο, θα προσπαθησω να βρω το λινκ αλλα εχω διαβασει τοσα που δεν νομιζω
Κατερίνα

Θα πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός στους χαρακτηρισμούς σου. Η λέξη αριστούχοι δεν χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο παιδείας αλλά από εφημερίδες. Το υπουργείο έκανε διάκριση βαθμολογική δίνοντας μόνο στατιστικά στοιχεία για κάθε κλίμακα. Τώρα εαν θεωρείς τον εαυτό σου στους "μέτριους" μπράβο σου έχεις φοβερή αυτοεκτίμηση. Επίσης θα έπρεπε να προσέχεις πώς χαρακτιρίζεις τους άλλους συγκεκριμένα "κακούς μαθητές". Ευτυχώς δεν επέλεξες να γίνεις εκπαιδευτικός... Τους λόγους τους καταλαβαίνεις φαντάζομαι...
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 19
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

Παιδεια αληθευει οτι του χρονου βγαινουν απο το μηχανογραφικο στρατος αστυνομια
αν ναι θα γινει σκοτωμος για φετος
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Αλέξης »

Από που κ ως που θα γινει σκοτωμος; Αφου οι αιτησεις και τα μηχανογραφικα εχουν δοθει εδω και καιρο !
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Κατερίνα έγραψε:Θα πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός στους χαρακτηρισμούς σου.Η λέξη αριστούχοι δεν χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο παιδείας αλλά από εφημερίδες. Το υπουργείο έκανε διάκριση βαθμολογική δίνοντας μόνο στατιστικά στοιχεία για κάθε κλίμακα. Τώρα εαν θεωρείς τον εαυτό σου στους "μέτριους" μπράβο σου έχεις φοβερή αυτοεκτίμηση. Επίσης θα έπρεπε να προσέχεις πώς χαρακτιρίζεις τους άλλους συγκεκριμένα "κακούς μαθητές". Ευτυχώς δεν επέλεξες να γίνεις εκπαιδευτικός... Τους λόγους τους καταλαβαίνεις φαντάζομαι...

δεν ειπα εγω οτι ειναι του υπουργειου παιδειας, ειπα οτι ειναι απο μπλογκ
ωστοστο δεν ξερω τι σε σκοτιζει
σου φαινεται κατι παραξενο σε οτι ειπα;
δεν καταλαβαινω το νοημα στο σχολιο σου
εσυ υποθετω θα με διευκολυνες να δω το λαθος μου στο τι κακο εχει ο χαρακτηρισμος;
δηλαδη ισχυριζεσαι οτι το υπουργειο δινει κλιμακες ποσοτικα με "νουμερα" και αυτο που θα πληγωσει το αθωο παιδακι 18 χρονων ειναι η ονομασια του γκρουπ
δηλαδη δεν με πειραζει που ειμαι στην τελευταια κλιμακα και ειμαι με τους τελευταιους, αλλα μη με πεις κακο μαθητη
δεν ειναι σοβαρα πραματα αυτα, αν μη τι αλλο το καλος και κακος ειναι σχετικος με το συνολο εκτος απο τα αντικειμενικα κριτηρια
σε σχεση με αυτον που γραφει 19 αυτος που εχει 10 δν εχει ιδεα... Τι μου λες τωρα
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από karabill »

Εγω διαφωνω με αυτη την κλιμακωση 0-9,99 10-14,99 15-17,99 και 18-20. Δεν εξαρταται μονο απο τα μορια που εβγαλε ο καθενας για να χαρακτιριστει καλος ή κακος μαθητης αλλα εξαρταται και απο την δυσκολια των θεματων... Π. Χ φετος εσυ billara με τα 17,000 μορια για φετος εχει παει παααρα πολυ καλα οταν μεγαλο ποσοστο φετος ειναι κατω της βασης... Σιγουρα ενας μαθητης του 10 δεν ειναι το ιδιο με του 19 ισα ισα θα ελεγα το ακρως αντιθετο... Αλλα δεν ειναι ωραιο να κρεμας και ταμπελες... Για καμια περιπτωση το υπουργειο παιδειας δεν θα ειχε χωρισει σε κατηγοριες τους μαθητες καλος μετριος κακος αχρηστος κτλπ. Στα μπλοκ οπου το ειδες αυτο χρησιμοποιουν πολυ απλη γλωσσα. "του σταβλου" οπως λες και εσυ! Και συνηθως τα μπλοκ ειναι ολα κατευθυνομενα και μεσα στην παραπληροφορηση...
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Βασικα τα μπλογκ ειναι οτι και εδω
ο καθενας λεει οτι του γουσταρει απλως εκει ειναι πιο οργανωμενα επειδη ο καθενας "περιποιηται το χωρο του"
μα δεν προκειται κανεις να συγκρινει μαθητες απο αλλες χρονιες
σταστιστικο ενδιαφερον για το υπουργειο κατα την αποψη μου ειναι η κινητικοτητα των σπουδαστων στην ιδια χρονια

μην κολλας στην ονομασια
πες τους Α Β Γ αν ειναι εκει το προβλημα σου
ειναι απλα 3 κλασεις με αυξοντα αριθμο μοριων
τελως παντων στο θεμα
ολα αυτα ειναι σεναρια με παρα πολλες παραδοχες (οτι δεν θα αλλαξουν προτιμησεις οι υποψηφιοι, οτι το ενα, οτι το αλλο) οποτε δν εχουν καμια αξια

αυτο που εχω ακουσει πιο πολυ σε ΤV και νετ ειναι οτι θα αντισταθμιστει η ανοδος λογω προτιμησεις στρατου-με τους αισχρους βαθμους που γραψαμε και θα μεινει πανω κατω εκει που ειναι
αλλα τι παλευουμε να βγαλουμε απο τη μυγα ξυγγι
η ουσια ειναι οτι οι βασεις ποτε δεν θα επρεπε και δεν ειναι προβλεψιμες
απλως ειναι εφικτο να λεει ο καθενας στην τηλεοραση οτι του ηρθε επειδη οι μισοι γονεις θελουν το παιδι τους να γινει γιατρος δικηγορος ή μηχανικος
τωρα υπαρχει ο πανζουρλισμος με την κριση και τα δυσκολα θεματα και δεν ξερουν ουτε αυτοι τι λενε

τελος παντων η αναμονη μας τελειωνει αυριο με το καλο και ο καθενας θα δει που περασε να δουμε που θα παρουμε σπιτι και τα λοιπα
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από karabill »

Εθνος σελ.36Στις Στρατιωτικες σχολες, η μειωση των εισακτεων κατα 10% η οποια εξισορροπει με τη (μη αναμενομενη) μειωση των αιτησεων των υποψηφιων, αλλα προπαντος με τις μειωμενες φετινες επιδοσεις, θα οδηγησει σε σημαντικη πτωση των βασεων. Στις αστυνομικες σχολες κ κατα 50% περιπου αυξηση του αριθμου των θεσεων σε συνδιασμο με τον μειωμενοαριθμο αιτησεων (λιγοτερο απο τις μισες) θα ρηξει τις βασεις κατω απο τα 12,000 μορια!

ποσο να ειναι αυτη η σημαντικη μειωση;

~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
kyr_7
Posts in topic: 11
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Δημοσίευση από kyr_7 »

karabill έγραψε: Εθνος σελ.36Στις Στρατιωτικες σχολες, η μειωση των εισακτεων κατα 10% η οποια εξισορροπει με τη (μη αναμενομενη) μειωση των αιτησεων των υποψηφιων, αλλα προπαντος με τις μειωμενες φετινες επιδοσεις, θα οδηγησει σε σημαντικη πτωση των βασεων. Στις αστυνομικες σχολες κ κατα 50% περιπου αυξηση του αριθμου των θεσεων σε συνδιασμο με τον μειωμενοαριθμο αιτησεων (λιγοτερο απο τις μισες) θα ρηξει τις βασεις κατω απο τα 12,000 μορια!

ποσο να ειναι αυτη η σημαντικη μειωση;

αυριο θα το μαθουμε
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες