Θητεία στο Τεχνικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδιά είναι δυνατόν μέσω κάποιας ειδικότητας που θα πάρω από το ΚΕΤΧ στην Πάτρα στο οποίο θα παρουσιαστώ, να πάρω μετά μετάθεση για Ναύπλιο; Και αν ναι τι ειδικότητες ζητάνε στο Ναύλπιο που έχει σχέση με το τεχνικό Πάτρας;
G47
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από G47 »

Ηθελα να ρωτησω...
Μπαινουμε τεχνικο, ειναι πιθανο να μεινει καποιος εκει κατα τις μεταταξεις;
spiros1988
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από spiros1988 »

Διοικητά είναι η τελευταία φορά που σ ενοχλώ. Σήμερα παρέλαβα το χαρτί κατάταξης και μπαίνω τελικά ΚΕΕΜ Σπάρτης 10/9 Εχω επιλεγεί Τεχνικό. Επειδή έχω ψάξει και δεν έχω βρεί κάτι σίγουρο στο ίντερνετ για το τεχνικό μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ουσιαστικά που διαφοροποιείται απο το πεζικό; Ακουσα ότι μονάδες τεχνικού είναι Πατρα, Πύργο κτλ. Επειτα παίρνω μετάθεση για πάτρα για εκπαίδευση πως γίνεται; Εαν πάρω πρώτη μετάθεση Πάτρα για εκπαίδευση μπορούν να με κρατήσουν εκεί; Ειμαι οχτάμηνος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όχι δεν γίνεται να κάτσεις στην Πάτρα, θα πάρεις τοποθέτηση για παραμεθόριο και όταν συμπληρώσεις 4 μήνες θα πάρει μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής σου (εκεί θέλεις βύσμα)

διαφοροποιείται στις ειδικότητες (Σκαπανέας-Οπλουργός πχ είναι και άλλες αλλά δεν της γνωρίζω) και στις μεταθέσεις, τους στρατιώτες του Τεχνικού τους στέλνουν σε τάγματα/επιλαρχίες υποστήριξης που έχουνε λόχους τεχνικού, συνεργεία περιοχής τεχνικού, εργοστάσια βάσης κλπ.

Τέτοιες μονάδες υπάρχουν στον Νομό Έβρου, Βόρεια Ελλάδα-Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη-Κομοτηνή) στα Δωδεκάνησα (Κω-Ρόδος) και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίο-Σάμο-Μυτιλήνη-Λήμνο)
spiros1988
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από spiros1988 »

Σε ευχαριστω πολύ.
nick_21
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από nick_21 »

Καλησπέρα, Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει που παρουσιάζονται αυτοί που τους καλεί το Τεχνικό; Στην Πάτρα ή στη Σπάρτη; Ξέρω πως παλιά πηγαίναν Πάτρα αλλά τώρα δεν βρίσκω κάποια σφή πληροφορία; Και ενα παρουσιάζονται Σπάρτη πανε στα ΚΕΕΜ και μετά τους στέλνουν Πάτρα για περαιτέρω εκπαίδευση.

Ευχαριστώ πολύ

dr.frank

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από dr.frank »

Καλησπερα, εχω επιλεγει στο τεχνικο για την ΕΣΣΟ Νοεμβριου ! Τι ξερουμε για το σωμα αυτο (δηλ τι κανουν ακριβως στο τεχνικο)

Ευχαριστω εκ των προτερων και να εχουμε καλη θητεια !

Νίκος

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Νίκος »

dr.frank έγραψε:Καλησπερα, εχω επιλεγει στο τεχνικο για την ΕΣΣΟ Νοεμβριου ! Τι ξερουμε για το σωμα αυτο (δηλ τι κανουν ακριβως στο τεχνικο)

Αδερφέ και γω Νοέμβρη Τεχνικάριος στην Σπάρτη παρουσιάζομαι. Αυτά ξέρω μόνο απ'το σάιτ του Γ. Ε. Σ.( http://www.army.gr/default.php?pname=ApostoliDTX&la=1 ) . Αν ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω θα εκτιμούσα την βοήθεια.

Καλή θητεία !

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από D.Y.K »

dr.frank έγραψε: Τι ξερουμε για το σωμα αυτο (δηλ τι κανουν ακριβως στο τεχνικο)

Υπηρεσία και ύπνο.

Καλή θητεία να έχεις Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Private Panikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Private Panikas »

Έχει νόημα να κυνηγήσει κάποιος με σπουδές μηχανολογίας τοποθέτηση στο Τεχνικό; Θα αξιοποιηθούν στη μονάδα, πχ σα "θητεία-πρακτική" (όχι αναγνωρισμένη, απλά για την προσωπική εμπειρία) ή θα έχει μόνο σκοπιά και ύπνο; Ξέρω ότι υπάρχουν 5 εργοστάσια βάσης του Τεχνικού και στο περίπου τη δουλειά που γίνεται εκεί μέσα.

Χωρίς να κινήσω νήματα και να βρω βύσμα, πόσες είναι πιστεύετε οι πιθανότητες να τοποθετηθώ στο Τεχνικό; Πέφτει τρελό βύσμα επειδή είναι σώμα;

eco1225

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από eco1225 »

Καλημερα παιδια,

μπηκα και ειδα οτι εχω καταταγει στο Τεχνικό Σώμα και θα παρουσιαστώ στο 9ο ΣΠ (Καλαμάτα).
Γνωριζει κανεις τι παιζει με το τεχνικο;
Ειναι πιο χαλαρα απο το πεζικο για παραδειγμα;
Μετα την εκπαιδευση μου σε ποια στρατοπεδα θα μπορω να παρω μεταθεση;
Θητεία Τεχνικό

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Θητεία Τεχνικό »

Το τεχνικό είναι σωμα!Τα στελέχη είναι όλα αξιόλογα και μάστορες δεν ακολουθούν την νοτροπια του στρατού !! Το τεχνικό δεν έχει ούτε πολλές ασκήσεις και δεν είναι στρατικοποιημενο όπως το πεζικό και τα τεθωρακισμένα !! Τα περισσότερα στελέχη είναι μάστορες και δουλεύουν στα συνεργεία έχουν γνώσεις τεχνικες!!! Τώρα που τα κέντρα έκλεισαν κατάγεσαι κατευθείαν στη μονάδα σου !! Σαν τεχνικαριος μπροεις να καταταγείς σε συνεργεία περιοχής (ΣΠΤΧ) σε εργοστάσια βάσης ή κλιμάκιο σε μονάδες πεζικού τεθωρακισμένων !!! Συνήθως τα εργοστασιοο βάσης και τ συνεργεία πειροχης είναι καλύτερα γτ δεν εμπλέκεται με άλλα όπλα και είσαι αυτονομος όλοι οι ανώτεροι σου είναι του τεχνικού!!

ΕΙΔΙΚΟΤΕΣ

Εφόσον κάτσεις στη μονάδα ένα μήνα αργότερα βγαίνουν οι ειδικότητες που κάποιοι πάνε Πάτρα ΚΕΤΧ ή πύργο ΣΕΤΗΛ

Πάτρα : τεχνίτες τροχοφόρων οχηματων

Ηλεκτρολόγοι οχημάτων , οπλουργοι ηλεκτρολόγοι ερπυστριοφόρων , τεχνιτες ερπυστριοφόρων

Πύργος: τεχνίτες ασύρατων

Σε ειδικότητες ηλεκτρολογων κτεχνιτώνν οχημάτων καθώς και στην ειδικότητα του Πύργου εάν γράψεις καλά στα διαγωνίσματα σου δίνουν πτυχίο το οπιιο μοριοδοτειται από τον ΑΣΕΠ! ( Το πτυχίο μοριοδοτειται μόνο εΑν έχεις αντίστοιχης ειδικότητας από ΑΕΙ ΤΕΙ ΙΕκ) μόνο του δεν λέει τπτ!

Καλή θητεια

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Και δινουν τετοιες ειδικοτητες σε φανταρους, συνηθως μονιμοι τις περνουν

ποιος ο λογος για να παρεις τα μορια πρεπει εχεις πτυχιο στην τριτοβαθμια εκπαιδευση δεν δινω καλυτερα του πανεπιστημιου που ειναι και ποιο ανωτερο

για τους μαγειρες στην σπαρτη δεν νομιζω να ισχυει ετσι

Μόρια ειδικοτητα τεχ

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από Μόρια ειδικοτητα τεχ »

δημητρης98 έγραψε:Και δινουν τετοιες ειδικοτητες σε φανταρους, συνηθως μονιμοι τις περνουν

ποιος ο λογος για να παρεις τα μορια πρεπει εχεις πτυχιο στην τριτοβαθμια εκπαιδευση δεν δινω καλυτερα του πανεπιστημιου που ειναι και ποιο ανωτερο

Σαν φαντάρος δεν σε απασχολούν στην ειδικοτητα αλλα σου δίνουν πιστοποιηση με από εκπαιδευση ενος μηνα ανάλογα την ειδικότητα η οποία δίνει κάποια μόρια πάνω στο αντιστοιχο πτυχίο σου όταν βγει προκήρυξη ! Δλδ αν βγει προκήρυξη τεχνίτης τροχοφορων οχημάτων πρέπει να καταθέσεις ΙΕκ μηχανικός αυτοκινήτων η ΤΕΙ μηχανολογιας η ΤΕΙ οχημάτων ! Εάν έχεις και τη πιστοποίηση του στρατού θα σου δώσει 70 μόρια επιπλέον αυτό.

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3

Θητεία στο Τεχνικό

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Μόρια ειδικοτητα τεχ έγραψε:
δημητρης98 έγραψε:Και δινουν τετοιες ειδικοτητες σε φανταρους, συνηθως μονιμοι τις περνουν

Σαν φαντάρος δεν σε απασχολούν στην ειδικοτητα αλλα σου δίνουν πιστοποιηση με από εκπαιδευση ενος μηνα ανάλογα την ειδικότητα η οποία δίνει κάποια μόρια πάνω στο αντιστοιχο πτυχίο σου όταν βγει προκήρυξη ! Δλδ αν βγει προκήρυξη τεχνίτης τροχοφορων οχημάτων πρέπει να καταθέσεις ΙΕκ μηχανικός αυτοκινήτων η ΤΕΙ μηχανολογιας η ΤΕΙ οχημάτων ! Εάν έχεις και τη πιστοποίηση του στρατού θα σου δώσει 70 μόρια επιπλέον αυτό.

το χαρτι αυτο ειναι σαν βεβαιωση πρακτικης σαν προυπηρεσια οτι γνωριζεις, οπως με τους γιατρους σωστα;

αυτο ισχυει για προκυρηξεις που αφορουν τα σωματα ασφαλειας ή μπορω και σε κοινοφελης στους δημους;

αν δεν εχω καρτι απο σχολη γιοκ τα μορια;

μια απορια με την ειδικοτητα τον οπλουργων τι γινεται που χρησιμευει εξω;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες