Νέο σύστημα εισαγωγής στις σχολές (2012)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafael
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9
Ενδιαφέροντα: Πολεμικη Αεροπορια

Δημοσίευση από Rafael »

Απλα μεσα σε ολα αυτα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δεν εχει σχεση αν θεωρητε ΑΕΙ η ΤΕΙ μια σχολη... Της βασεις οπως πχ στην ΣΥΔ που ειπες εμεις οι μαθητες τις καθοριζουμε... Και η ικαρων πιστευω ειναι αρκετα ψηλα. Ευχαριστω για την καλη επυτιχια αν και δεν εχω βλεπεις για εκει γιαυτο θα δωσω 3η χρονια παννελλαδικες για ικαρων... Οπω και για τους ανθρωπους που λεγαμε με τον σμηνιτη που την εμπαινε σου ειπα κ εγω για της απαραδεκτες συμπεριφορες στον στρατο... Δεν θελω να θεοποιησω καμια σχολη και δεν ειχα αναφερει τιποτα για το παλαιο συστημα εσυ μονο ανεφερες μονο οταν εσυ ανεφερες οτι δεν μπαιναν δικαια στην ταδε σχολη ετσι απλα ανεφερα κ εγω οτι γινοταν παντου αυτο.
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από karabill »

roverr24 έγραψε:Οσο για τη σμυ που ρωταει ο φιλος, η βαση της ειναι κοντα στο 10 οποτε και με εξετασεις να γινει ενας καλος μαθητης δεν θα εχει προβλημα, καθαρα δικη μου γνωμη αυτα...

συγγνωμη που ρωταω εδω αλλα αυτο με την βαση της σμυ βρισκετε κοντα στο 10 ισχυει για φετος; Αν ναι ειναι σιγουρο;

~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

«Ψαλιδίζεται» ο αριθμός των Σπουδαστών που εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.Ίσως, μάλιστα, αλλάξει και ο τρόπος εισαγωγής.

...

Το όλο θέμα θα συζητηθεί πάντως και με το υπουργείο Παιδείας Καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτιμούνται στις σχολές αυτές μόνο όσοι τις έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση προκειμένου να μην μπαίνουν νέοι «κατ' ανάγκην» και μετά εγκαταλείπουν ή δεν πολυενδιαφέρονται, όπως λένε αξιωματικοί.

πηγή
Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από cocoblogger »

elena έγραψε:Αλλαγες στο συστημα εισαγωγης των Στρατιωτικων σχολων.
http://news247.gr/ellada/amyna/kathierwnetai_eidikh_desmh_gia_tis_stratiwtikes_sxoles.542640.html

Γνωριζουμε κατι νεοτερο; Μπορει να εφαρμοστει για την περιοοδο 2012 - 2013;

Την σημαια που αγαπω Εχει εναν λευκο σταυρο Και θα την υπηρετω Μεχρι να με βρουν νεκρο...
myrmidonas
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από myrmidonas »

Ρε παιδια εχω να πω κατι. Ειναι αδικο να μπαινουν στις στρατιωτικες σχολες τα παιδια που απλα διαβαζουν και ξερουν μαθηματικα. Εγω ειμαι θεωρητικη στο σχολειο και η ΣΑΣΣ νομικη δεν πιανεται με τοσες χιλιαδες μορια. Ρωταω εγω που θελω να δουλεψω στον ελληνικο στρατο τι να κανω ; Δεν μαρεσει να παρω ενα βαθμο του υπολοχαγου και να το παιζω γαλονας. Υποτιθεται οτι πας στο στρατο γιατι αγαπας την πατριδα και θες να την υπηρετησεις και οχι για τα 1000 ευρω. Ποιος απο αυτα τα παιδια που παει για τα 1000 αυρω θα πολεμουσε τους τουρκους αν μας ριχνονταν πειτε μου;
Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

myrmidonas έγραψε:Ρε παιδια εχω να πω κατι. Ειναι αδικο να μπαινουν στις στρατιωτικες σχολες τα παιδια που απλα διαβαζουν και ξερουν μαθηματικα. Εγω ειμαι θεωρητικη στο σχολειο και η ΣΑΣΣ νομικη δεν πιανεται με τοσες χιλιαδες μορια. Ρωταω εγω που θελω να δουλεψω στον ελληνικο στρατο τι να κανω ; Δεν μαρεσει να παρω ενα βαθμο του υπολοχαγου και να το παιζω γαλονας. Υποτιθεται οτι πας στο στρατο γιατι αγαπας την πατριδα και θες να την υπηρετησεις και οχι για τα 1000 ευρω. Ποιος απο αυτα τα παιδια που παει για τα 1000 αυρω θα πολεμουσε τους τουρκους αν μας ριχνονταν πειτε μου;

Νομιζω οτι αυτος ειναι ο ρολος των Προκαταρκτικων εξετασεων των τεστ προσωπικοτητας και η προφορικη εξεταση κτλπ. Μεσα απο τις απαντησεις σου μπορου να "κρινουν" για το ποιος ειναι καταλληλος και ποιος οχι. Πολυ σωστα ολα αυτα που λες για τους βαθμους αλλα που θα πηγαιναν ολα αυτα τα παιδια χωρις τις απαραιτητες γνωσεις; Δεν μιλαμε για κατι απλο... Μια απλη θητεια. Μιλαμε για εξεληξη για οπλα για αεροδυναμικη και πολλα ακομα, οπου η γνωση ειναι νομιζω απαραιτητη.

Την σημαια που αγαπω Εχει εναν λευκο σταυρο Και θα την υπηρετω Μεχρι να με βρουν νεκρο...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Δεν κανουν οι στρατιωτικοι εξελιξη σε οπλα και ειδικα στην Ελλαδα. Οι μηχανικοι των ενοπλων δυναμεων καθονται σε θεσεις γραφειου, το ιδιο και στην Αμερικη, μονο που συμμετεχουν σε ερευνητικα προγραμματα οπου λενε τι χρειαζεται ο κλαδος τους και βαζουν πολιτες που ειναι μυαλα να σκεφτουν ιδεες και να τις υλοποιησουν.

το concept ειναι ο αξιωματικος να εχει πτυχιο ΑΕΙ οτι ειδικοτητα και να εχει, ουτε κατι κατωτερο γιατι θα υπαρχει προβλημα ουτε κατι ανωτερο γιατι δεν υπαρχει λογος, δεν θα ηταν στρατιωτικος αλλα επιστημονας

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Φιλε μου νομικη σπουδαζεις και εκτος αυτου λογω περιορισμενων θεσεων η βαση ανεβαινει πολυ στο στρατολογικο ΣΣΑΣ. Αυτο ειναι το συστημα ειτε σ αρεσει ειτε οχι, καθε χρονο μπαινουν στην ΣΣΑΣ (σε ολα τα τμηματα καπου 200 ατομα) στρωσου και γινε ενας απ αυτους, δεν ειναι ακατορθωτοΟσο για τις ΠΚΕ, δεν ενδιαφερει την επιτροπη αν πας για τα λεφτα η εισαι τρελος με το στρατο, θελουν ΑΠΛΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Άβαταρ μέλους
cocoblogger
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

roverr24 έγραψε:Δεν κανουν οι στρατιωτικοι εξελιξη σε οπλα και ειδικα στην Ελλαδα. Οι μηχανικοι των ενοπλων δυναμεων καθονται σε θεσεις γραφειου, το ιδιο και στην Αμερικη, μονο που συμμετεχουν σε ερευνητικα προγραμματα οπου λενε τι χρειαζεται ο κλαδος τους και βαζουν πολιτες που ειναι μυαλα να σκεφτουν ιδεες και να τις υλοποιησουν.

το concept ειναι ο αξιωματικος να εχει πτυχιο ΑΕΙ οτι ειδικοτητα και να εχει, ουτε κατι κατωτερο γιατι θα υπαρχει προβλημα ουτε κατι ανωτερο γιατι δεν υπαρχει λογος, δεν θα ηταν στρατιωτικος αλλα επιστημονας

+1 ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
ar93
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ar93 »

Συμφωνώ απόλυτα με κάποιους που είπαν ότι έπρεπε οι στρατιωτικές σχολές να έχουν πιο αυστηρές ψυχολογικές εξετάσεις! Τα άτομα που πηγαίνουν για τα λεφτά και εγκαταλείπουν δεν θα έπρεπε να έχουν μπει εξ'αρχής... Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο σε επιστήμονες ψυχολόγους να διακρίνουν τα άτομα που πραγματικά αγαπούν το στρατό και τη χώρα! Θεωρώ επίσης καλό το να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές ή τουλάχιστον να παίρνουν αυτούς που τις έχουν πρώτη επιλογή (αν και πάλι θα μπαίνουν κάποιοι που πάνε για τα λεφτά) ... Ακόμα, εύχομαι αν όντως γίνουν αλλαγές να είμαι σε ηλικία που να μπορώ να δώσω κι εγώ, γιατί πανελλήνιες δεν ξαναδίνω!: Ρ Αυτα...
ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες