Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Εχει τυχει να υπαρχουν ανεργοι απο εμποροπλοιαρχων να μην μπορουν να βρουν εταιρια?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

miltos έγραψε:Εχει τυχει να υπαρχουν ανεργοι απο εμποροπλοιαρχων να μην μπορουν να βρουν εταιρια;

Τα εχουμε ξαναπει αυτα, δηλαδη οτι οι πλοιαρχοι δυσκολευονται περισσοτερο απο τους μηχανικους να βρουν ναυτιλιακη εταιρεια για να μπαρκαρουν
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

miltoss έγραψε:Χαχαχαχα! Κατσε οταν λες αμα εχουν χρονο; Δηλαδη τι μπορει να κανεις κανεις 15 ωρες στο καραβι; Δεν ξερω φιλε μου θα ηθελα να μπω αλλα δεν ξερω αμα θα αντεξω 6 μηνες σε καραβι να το κανω για 15- 20 χρονια.

Υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες που θα συναντησει καποιος ναυτικος κατα την διαρκεια ενος μεγαλου ταξιδιου. Οπως απροσμενες βλαβες, κακοκαιρια κτλπ.
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Ακουσα απο ενα γνωστο μου που περασε εμποροπλοιαρχων και ξαναδινει φετος γιατι ελεγε οτι δεν μπορουσε να βρει εταιρια. Δηλαδη παιζει να μην μπορει καποιος να βρει εταιρια και να ειναι ανεργος για αρκετους μηνες;
hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από hetfield »

Μετα την σχολη ειναι ευκολο να βρει καποιος δουλεια σε καραβι ;
JOHNNYbball
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από JOHNNYbball »

Καλησπερα ειμαι μαθητης 3ης Λυκειου. Απο μικρος μου αρεσε η θαλασσα την αγαπουσα. Παντα διαβαζα περσυ ειχα βγει με βαθμο 18.8. Φετος στις Πανελληνιες που θα δωσω θα δηλωσω Εμπορικο Ναυτικο. Περιμενω να βγαλω πολλα μορια. Αλλα και παλι θελω Ε. Ν. Οπως επισης και στις ενδοσχολικες περιμενω να γραψω πολυ καλα. Κατα τη γνωμη σας, εσεις που εχετε καποια αξιολογη και βαθυτερη γνωση στο αντικειμενο, συμφερει να επιλεξω την ΑΕΝ; Συγκεκριμενα θελω πλοιαρχος. Για ενα μαθητη που διαβαζει, τα μαθηματα της σχολης ειναι δυσκολα; Ποσο ευρυ ειναι το πεδιο για καποιο μαθητη σαν εμενα οταν βγει απο την σχολη; Εχω προφισιενσι στα αγγλικα και κατι πτυχια στα γαλλικα. Τι οριζοντες εχω; Και κατα ποσο ειναι αξιοσημειωτοι και θετικοι; Θα εχω κερδοφορες απολαβες; Ευχαριστω οποιονδηποτε επικεντωθει και απαντησει οποιαδηποτε απο τις ερωτησεις μου!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

JOHNNYbball έγραψε:Καλησπερα ειμαι μαθητης 3ης Λυκειου. Απο μικρος μου αρεσε η θαλασσα την αγαπουσα. Παντα διαβαζα περσυ ειχα βγει με βαθμο 18.8. Φετος στις Πανελληνιες που θα δωσω θα δηλωσω Εμπορικο Ναυτικο. Περιμενω να βγαλω πολλα μορια. Αλλα και παλι θελω Ε. Ν. Οπως επισης και στις ενδοσχολικες περιμενω να γραψω πολυ καλα. Κατα τη γνωμη σας, εσεις που εχετε καποια αξιολογη και βαθυτερη γνωση στο αντικειμενο, συμφερει να επιλεξω την ΑΕΝ; Συγκεκριμενα θελω πλοιαρχος. Για ενα μαθητη που διαβαζει, τα μαθηματα της σχολης ειναι δυσκολα; Ποσο ευρυ ειναι το πεδιο για καποιο μαθητη σαν εμενα οταν βγει απο την σχολη; Εχω προφισιενσι στα αγγλικα και κατι πτυχια στα γαλλικα. Τι οριζοντες εχω; Και κατα ποσο ειναι αξιοσημειωτοι και θετικοι; Θα εχω κερδοφορες απολαβες; Ευχαριστω οποιονδηποτε επικεντωθει και απαντησει οποιαδηποτε απο τις ερωτησεις μου!

Εαν βγαλεις πανω απο 17000 μορια στις πανελληνιες κοιτα να κανεις σταδιοδρομια-καριερα στην ελληνικη αστυνομια ή στον στρατο. Απο τις ΑΕΝ βγαινεις ναυτικος. Τα θετικα και τα αρνητικα του επαγγελματος τα εχουμε χιλιοπει. Οτι και να σου πω αχρηστο ειναι. Οταν θα πας στο πλοιο θα καταλαβεις εαν κανεις ή οχι για το επαγγελμα.Παντως με την ανοδο της ανεργειας, το αβεβαιο μελλον απο αλλες σχολες, την μειωση του αριθμου των εισακτεων σε στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες λογω της οικονομικης κρισης θα αυξηθει ο αριθμος των εισακτεων φετος.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

hetfield έγραψε:Μετα την σχολη ειναι ευκολο να βρει καποιος δουλεια σε καραβι ;
Ναιιιιιιιιιιιι

JOHNNYbball
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Κατι αλλο τωρα... Εχω δει οτι αναφερεται σε διαφορα ποστς οτι εχει μειωθει οσον αφορα σε αριθμο το επαγγελμα του ναυτικου. Εγω απο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι. Υπαρχουν λιγοτεροι ανθυποπλοιαρχοι και μηχανικοι Γ' που αποφοιτουν ετησιως απο τη σχολη... Γιατι ομως οταν ερχεται η στιγμη για το εκπαιδευτικο ταξιδι οι ναυτιλιακες εταιρεις δεν τους παιρνουν; Η για παραδειγμα οταν αποφοιτουν. Γιαιτι δεν βρισκουν κατευθειαν δοουλεια σε καποιο πλοιο;(αναφερομαι για δεξαμενοπλοια, πετρελαιοφορα γενικα μεγαλα πλοια και εκτος Ελλαδας; )
ευχαριστω σε οποιον κανει τον κοπο να απαντησει.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

JOHNNYbball έγραψε:Κατι αλλο τωρα... Εχω δει οτι αναφερεται σε διαφορα ποστς οτι εχει μειωθει οσον αφορα σε αριθμο το επαγγελμα του ναυτικου. Εγω απο αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι. Υπαρχουν λιγοτεροι ανθυποπλοιαρχοι και μηχανικοι Γ' που αποφοιτουν ετησιως απο τη σχολη... Γιατι ομως οταν ερχεται η στιγμη για το εκπαιδευτικο ταξιδι οι ναυτιλιακες εταιρεις δεν τους παιρνουν; Η για παραδειγμα οταν αποφοιτουν. Γιαιτι δεν βρισκουν κατευθειαν δοουλεια σε καποιο πλοιο;(αναφερομαι για δεξαμενοπλοια, πετρελαιοφορα γενικα μεγαλα πλοια και εκτος Ελλαδας;)
ευχαριστω σε οποιον κανει τον κοπο να απαντησει.

Τα εχεις μπερδεψει λιγο... Καταρχην το Α' Εκπαιδευτικο ταξιδι πριμοδοτειται απο το ΕΣΠΑ. Φετος ομως και λογω της οικονομικης κρισης καποια κονδυλια δεν απορροφηθηκαν ή δεν χρησιμοποιηθηκαν σωστα με αποτελεσμα καποιο ποσοστο σπουδαστων (σαφως μεγαλυτερο απο τα Προηγούμενα Ετη) να μεινουν εκτος πλοιων, ιδιαιτερα οι γυναικες. Ο υφυπουργος του ΥΘΥΝΑΛ ειπε οτι θα το λυσει. Στους 2ετεις το θεμα μη ολοκληρωσης εκπαιδευτικου ταξιδιου ειναι εντελως διαφορετικο και τα αιτια ποικιλουν... Πχ δεν περασαν τα απαιτουμενα μαθηματα του Γ' Θεωρητικου εξαμηνου, ή αλλαξαν εταιρεια κτλπ. Αλλα οσοι 1ετης ολοκληρωσουν το Α' Εκπαιδευτικο ταξιδι, δεν εχουν προβλημα με τα μαθηματα και συνεχισουν στην ιδια εταιρεια δεν βρισκω κανενα λογο για να μην ολοκληρωσουν και το Β' Εκπαιδευτικο ταξιδι (τα ιδια περασαν και αλλοι τοσοι σε παλαιοτερα ετη και ολοκληρωσαν κανονικα τα εκπαιδευτικα ταξιδια). Τωρα στην περιπτωση που καποιος δεν ολοκληρωσει την απαιτουμενη 12μηνη θαλασσια υπηρεσια για να παρει το πτυχιο της σχολης και το διπλωμα του Γ' Πλοιαρχου ή Μηχανικου, καπως δυσκολευουν τα πραγματα εδω ειδικα εαν θελει καποιες μερες για να συμπληρωσει.

Τωρα οσον αφορα τον ολενα και μικροτερο αριθμο αποφοιτων απο τις σχολες αυτο οφειλεται στη φυση του επαγγελματος. Πολλοι απογοητευονται ή μαλλον καλυτερα καταλαβαινουν οτι δεν κανουν για την δουλεια και τα παρατανε ή παιρνουν Το πτυχιο και δεν ξαναασχολουνται. Παντως οσοι αποφοιτοι απο τις ΑΕΝ αποφασισουν να συνεχισουν σιγουρα θα βρουν δουλεια ιδιαιτερα οι μηχανικοι που ειναι Περιζήτητοι και λιγο ποιο δυσκολα οι πλοιαρχοι. Ολοι οι συμφοιτοιτες μου που συνεχισαν το επαγγελμα εργαζονται σε ναυτιλιακες εταιρειες και καποιοι απο αυτους ειναι ηδη Β' Μηχανικοι.

JOHNNYbball
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Αρα απ'οτι καταλαβα σιγουρα η υποτιθεμενη "ανεργια", αν μου επιτρεπετε τον ορο αυτο. Ειναι μηδαμινη σε σχεση με την ξερα. Αρα απο την στιγμη που εισαι συνεπης στις υποχρεωσεις σου, παρακολουθεις εργαστηρια η δεν ξερω κι εγω τι κανεις εκει. Διαβαζεις, πας εργασιες και περνας τα Θεωρητικα εξαμηνα δεν υπαρχει λογος να μην βρεις εταιρεια για να μπαρκαρεις; Σωστα;
john

Δημοσίευση από john »

Λοιπον, εχω μπερδευτει λιγο. Θελω να κανω μερικες ερωτησεις.1) μπαινεις και με πανελ κ χωρισ; Δλδ μονο με απολυτηριο;

2) κανεις 6 μηνες στερια κ μετα 6 μηνες ταξιδι. Διαλεγεις εσυ σε τι πλοιο θα κανεις το 6μηνο; Δλδ εγω δν θελω να παω εξω αλλα να παω σε επιβατικο πλοιο που ταξιδευει ελλαδα η το πολυ πατρα ιταλια. Γινεται;

3) ποσα λεφτα παιρνεις τα 2 εξαμηνα που ταξιδευεισ;

4) το lower θα με βοηθησει καπου η τσαμπα το εχω;

5) ειμαι απο αθηνα. Γινεται να με στειλουν αλλου εκτος απο ασπροπυργο;

JOHNNYbball
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

john έγραψε:Λοιπον, εχω μπερδευτει λιγο. Θελω να κανω μερικες ερωτησεις.1) μπαινεις και με πανελ κ χωρισ; Δλδ μονο με απολυτηριο;

2) κανεις 6 μηνες στερια κ μετα 6 μηνες ταξιδι. Διαλεγεις εσυ σε τι πλοιο θα κανεις το 6μηνο; Δλδ εγω δν θελω να παω εξω αλλα να παω σε επιβατικο πλοιο που ταξιδευει ελλαδα η το πολυ πατρα ιταλια. Γινεται;

3) ποσα λεφτα παιρνεις τα 2 εξαμηνα που ταξιδευεισ;

4) το lower θα με βοηθησει καπου η τσαμπα το εχω;

5) ειμαι απο αθηνα. Γινεται να με στειλουν αλλου εκτος απο ασπροπυργο;

Ας τα παρουμε ενα-ενα
1) μπαινεις ειτε με πανελληνιες οπου τα μορια ειναι λιγα κυμαινονται απο 3.000 εως 8.000, αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις τι γινεται και ποσοι θα δηλωσουν. Με 10.000 μορια εισαι μεσα.
2) στη σχολη κανεις 3 θεωρητικα χρονια και ενα 1 χρονο πρακτικη. Τα 2 εκπαιδευτικα σου ταξιδια ειναι 6μηνα το καθενα. Για να πας σε ποσταλια χρειαζεσαι μεσο-βισμα ειναι δυσκολο. Πιθανοτερο λοιπον ειναι να πας εξω
3) στο 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι ο μισθος σαν δοκιμος κυμαινεται γυρω στα 2.000 και στο 2ο βεβαια τα λεφτα ειναι παραπανω
4) το lower φυσικα και θα σε βοηθησει μιας και πλεον ολα τα manual ως μηχανικος ειναι στα αγγλικα... Οπως επισης και ως πλοιαρχος αναγκαστηκα πρεπει να γνωριζεις και για να συνεννοεισαι με ολες τις φαρες που βρισκονται στο πλοιο μιας και τα αγγλικα ειναι παγκοσμιως κοινη γλωσσα αλλα και γιατι δεν υπαρχει Καπετανιος χωρις γνωση αγγλικων δεν γινεται (επισης σου αυξανουν τα μορια στις πανελληνιες αρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να πας στη σχολη πρωτης προτιμησης σου)
5) Φυσικα, απο τη στιγμη που εχεις ποιασει τα μορια της σχολης, αρα μπορεις να μπεις στις ΑΕΝ, μετραει ο βαθμος Λυκειου, οσο υψηλοτερος τοσο πιθανοτερο στην ενταξη πρωτης επιλογης προτιμησης
john

Δημοσίευση από john »

Δλδ αμα εχεις βισμα μπορεις να κανεις τα πρακτικα 6μηνα στν ελλαδα και σε επιβατικα πλοια; Με το ιδιο μισθο;

οταν λεμε 6 μηνες ταξιδι δν πας καθολου σπιτι σου; Ταξιδευεις συνεχεια; (αλλο αν πιανεις λιμανι) δν εχεις αδειες και τετοια στα πρακτικα 6μηνα; Για ελλαδα μιλαω παντα.

JOHNNYbball
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Κοιταξε οταν ξεκινας το εκπαιδευτικο σου ταξιδι (μιλαω για εξω τωρα) εισαι σε ενα καραβι και κατεβαινεις οταν πιασεις λιμανι... Τωρα για μεσα. Δεν ξερω...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες