Στρατιωτικά κράνη

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Nassos »

Καμμία σχέση αδελφέ.

Εδω μιλάμε για το πόσο ισχυρή είναι μια σφαίρα ενός G3 έναντι ένος M16 όταν προσκρούει πάνω σε ένα κράνος kevlar.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από dn24 »

Βασικα δεν μπορω να καταλαβω κατι. Ημουν αποθηκαριος στην μοναδα μου, κ ειχαν στοιβαγμενα ολοκαινουρια κρανη με τις ζελατινες kevlar. Ποτε δεν καταλαβα το γιατι δεν τα δινουν στον κοσμο. Με αποτελεσμα, επειδη στις σκοπιες φοραμε kevlar, πηγαιναν μερικοι συναδερφοι κ αγοραζαν δικα τους kevlar απο το εμποριο για να μηνν φοραμε ολοι το ιδιο κρανος οπου με πατεντες αποφευγουμε τις δερματοπαθειες κ τα μικροβια. Βαζουμε μεσα στο kevlar πετσετες, ρολο χαρτι, κ οτι βρουμε.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Greek_Army »

dn24 έγραψε:Βασικα δεν μπορω να καταλαβω κατι. Ημουν αποθηκαριος στην μοναδα μου, κ ειχαν στοιβαγμενα ολοκαινουρια κρανη με τις ζελατινες kevlar. Ποτε δεν καταλαβα το γιατι δεν τα δινουν στον κοσμο. Με αποτελεσμα, επειδη στις σκοπιες φοραμε kevlar, πηγαιναν μερικοι συναδερφοι κ αγοραζαν δικα τους kevlar απο το εμποριο για να μηνν φοραμε ολοι το ιδιο κρανος οπου με πατεντες αποφευγουμε τις δερματοπαθειες κ τα μικροβια. Βαζουμε μεσα στο kevlar πετσετες, ρολο χαρτι, κ οτι βρουμε.

σκουφάκι εγώ...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από dn24 »

Greek_Army έγραψε:

σκουφάκι εγώ...

τι να πεις. Κ σκεψου, οτι εχουν αντιβαλλιστικη προστασια σαφως καλυτερη τουλαχιστον απο τη κατσαρολα, εχουν ποσοτητα, εκει αυτοι, στην κατσαρολα. Με την οποια δεν μπορω να κανω κ βολη γιατι πεφτει στα ματια μου ενω το kevlar, εχει ανατομια τετοια που δεν εμποδιζει την οραση. Εδω ουτε για βολες δεν μας τα δινουν. Βαρυτερο βεβαια απο την κατσαρολα, αλλα σαν να συγκρινουμε την γιαγγια μου με την σκλεναρικοβα. Πιστευω οτι ειναι θεμα γραφειοκρατιας, εδω τωρα αποσυρανε τα ΠΑΟ90 κ μεχρι να ερθει η διαταγη, πηρε 10 χρονια+ τι να πω, κριμα απο εμας που ειμαστε μονιμοι. Δεν μας βοηθαει η υπηρεσια καθολου.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Nassos »

dn24 έγραψε:Βασικα δεν μπορω να καταλαβω κατι. Ημουν αποθηκαριος στην μοναδα μου, κ ειχαν στοιβαγμενα ολοκαινουρια κρανη με τις ζελατινες kevlar. Ποτε δεν καταλαβα το γιατι δεν τα δινουν στον κοσμο. Με αποτελεσμα, επειδη στις σκοπιες φοραμε kevlar, πηγαιναν μερικοι συναδερφοι κ αγοραζαν δικα τους kevlar απο το εμποριο για να μηνν φοραμε ολοι το ιδιο κρανος οπου με πατεντες αποφευγουμε τις δερματοπαθειες κ τα μικροβια. Βαζουμε μεσα στο kevlar πετσετες, ρολο χαρτι, κ οτι βρουμε.

Ό, τι βλέπεις στις αποθήκες θα βγούν μόνο σε περίπτωση σύρραξης. Όχι μόνο τα κράνη αλλά και άλλα "καλούδια".Εικόνα

Πλέον ένα κράνος kevlar το βρίσκεις το πολύ με 200 Ευρώ (PASGT ή το Γερμανικό που είναι όμοιο των καινούργιων του Στρατού). Αν πας σε τίποτα περίεργα (ACH,PASCUT κλπ) κανά 300άρι-500άρι.

Στη κατσαρόλα βάζαμε πετσέτα.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από dn24 »

Nassos έγραψε:

Πλέον ένα κράνος kevlar το βρίσκεις το πολύ με 200 Ευρώ (PASGT ή το Γερμανικό που είναι όμοιο των καινούργιων του Στρατού). Αν πας σε τίποτα περίεργα (ACH,PASCUT κλπ) κανά 300άρι-500άρι.

οχι τα αλλα που δεν μοιαζουν σε αυτα που εχουμε, εγω δεν θα το αγοραζα γιατι στην μοναδα που ειμαι οι καμπανες ερχονται απο εκει που δεν το περιμμενεις! Προσωπικα αν κ λιγοι συναδερφοι εχουν αγορασει το σχεδον ολοιδιο με αυτο που διαθετουμε στη μοναδα,(στο σχημα ολοιδιο, μονο στο χρωμα ελαχιστα αλλαζει ειναι του εμποριου ελαφρως πιο ανοικτο χρωμα λαδι/πρασινο). Προσωπικα αν κ σε μια επισκεψη μου στο μοναστηρακι βρηκα (βρωμαγε ο τοπος) απο kevlar, δεν θα μπω στη διαδικασια να παρω γιατι μονο για τις σκοπιες (κακως μονο εκει) τα φοραμε, οποτε για 5-6 υπηρεσιες το μηνα δεν θα το αγοραζα. Βαζω την μικρη πετσετα ΕΣ προσωπου, κ οκ.

Άβαταρ μέλους
thanasakis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από thanasakis »

Να βαζετε κ φακο στα κρανη σαν τους μεταλλωρυχους για να βλεπετε τη νυχτα στη σκοπια... Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από dn24 »

thanasakis έγραψε:Να βαζετε κ φακο στα κρανη σαν τους μεταλλωρυχους για να βλεπετε τη νυχτα στη σκοπια... Εικόνα

γιατι στα φυλλακια οταν πηγαινω τι νομιζεις οτι εχω; Αυτο βαζω για να παω μεχρι την ενεδρα οπου ειναι πισσα απο μαυριλα η διαδρομη, που βγαζουμε τους λαθρομεταναστες.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Nassos »

thanasakis έγραψε:Να βαζετε κ φακο στα κρανη σαν τους μεταλλωρυχους για να βλεπετε τη νυχτα στη σκοπια... Εικόνα

Κανόνικα night vision goggles πρέπει να φοράς, αλλά δυστυχώς κοστίζουν από 2.500 Ευρώ και πάνω. Θερμικά goggles αποκλείονται για κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο.Εικόνα

Και ο φακός κάνει δουλειά, αλλά σου προδίδει τη θέση.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από dn24 »

Nassos έγραψε:

Κανόνικα night vision goggles πρέπει να φοράς, αλλά δυστυχώς κοστίζουν από 2.500 Ευρώ και πάνω. Θερμικά goggles αποκλείονται για κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο.Εικόνα

Νασσο καλησπερα. Στις ενεδρες εχουμε θερμικες διοπτρες νυκτος. Κ ετσι δεν γινομαστε αντιληπτοι στην παρατηρηση.

Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από evritis309 »

Ειλικρινά είναι γελοίο εν έτη 2011 το κυριότερο κράνος του ΕΣ να παραμένει το Μ1, γνωστό κ ως κατσαρόλα.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Legion »

Μηπως γνωριζει κανεις κατι για την διατρητικοτητα των φυσιγγιων 5,56 και 7,62 πανω στο κρανος κατσαρολα. Καποια μελετη που να εγινε στο στρατο η βιντεο με τετοιου ειδους βολη πανω σε κρανος;
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από Nassos »

Νομίζω είναι προφανές τι θα πάθει ένα τέτοιο κράνος (και το κεφάλι) απέναντι σε τέτοιου διαμετρήματος φυσίγγια.

Το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε για να προστατεύει το κεφάλι από θραύσματα και όχι από σφαίρες.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από yandr »

Και από ξώφαλτσες να προσθέσω. Πάντως ευθεία βολή δεν συγκρατεί.
Άβαταρ μέλους
wrccc
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Στρατιωτικά κράνη

Δημοσίευση από wrccc »

Αυτα τα κρανοι στο Ε. Σ ειναι αστα να πανε καλυτερα ειναι τα κρανοι για τις μοτοσικλετες. Μονο στην ελδυκ δεινουν κεβλαρ σαφως πολυ καλυτερα απτο Ε. Σ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες