Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Κάποια χρήματα είναι τα 60Β? σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες; Χμ...

Να σε ρωτήσω. Τώρα δεν πεινάμε; Έχεις υπόψιν ότι η ανεργία θερίζει;

Τέσπα, δεν περιμένω από σένα ειλικρινή διάλογο. Πάντως, μακάρι να γίνει το Δημοψήφισμα που λένε τα παπαγαλάκια με το δίλημμα ""Ευρώ ή Δραχμή"" και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 76

Δημοσίευση από yandr »

12θεϊστής έγραψε:Κάποια χρήματα είναι τα 60Β? σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες; Χμ...

Να σε ρωτήσω. Τώρα δεν πεινάμε; Έχεις υπόψιν ότι η ανεργία θερίζει;

Τέσπα, δεν περιμένω από σένα ειλικρινή διάλογο. Πάντως, μακάρι να γίνει το Δημοψήφισμα που λένε τα παπαγαλάκια με το δίλημμα ""Ευρώ ή Δραχμή"" και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!

Κατά πρώτο λόγο τα ομόλογα αυτά τα αγοράζει η ΕΚΤ για να μποιράσει το κόστος σε περισσότερες χώρες, αλλά αφου΄δεν καταλαβαίνεις από οικονομικά θα σου το θέσω αλλιώς.

Δανείζεις στο γείτονά σου 10 χιλιάρικια γιατί δεν τα βγάζει πέρα. Τον δανείζεις και τον ξαναδανείζεις, οπότε το χρέος φτάνει στα 30 χιλιάρικα (όταν εσύ βγάζεις 3 εκατομμύρια το μήνα).

Αν εκβιάζει κιόλας δεν θα τον στείλεις στο διάολο; Εγώ αυτό θα έκανα και ας έχανα και τα 30 χιλιάρικα.
12θεϊστής

Δεν έχεις ακούσει, οικονομολόγε μου εσύ, ότι όταν χρωστάς 30 χιλιάρικα στην τράπεζα πηγαίνεις φυλακή και δημεύεται η περιουσία σου ενώ όταν χρωστάς 10Μ σε γλύφει μπας και κάνει διακανονισμό μαζί σου; Ακόμα και από την καθημερινή επαγγελματική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι αν δανείσεις τον γείτονα και δεν σε πληρώσει, τότε μπορείς να τον πας δικαστήριο... Αλλά ακόμα και αν καταδικαστεί, αυτός θα προβάλλει συνέχεια προσκόμματα.

Επειδή, λοιπόν, η δικαστική οδός είναι χρονοβόρα και έχει κόστος, αλλά ακόμα και αν δικαιωθείς δεν είναι σίγουρο ότι θα βάλεις φράγκο στην τσέπη, υπάρχει άλλη εναλλακτική. Να τον καλοπιάσεις και να έρθεις σε ένα διακανονισμό μαζί του μέσω δικηγόρου. Θα διαπραγματευτείς μαζί του από θέση αδυναμίας και θα καταλήξετε σε συμφωνία (στο 99.9% των περιπτώσεων). Αν μάλιστα τον πείσεις να σου δώσει πίσω τα μισά ή και παραπάνω θα είναι μια μεγάλη νίκη και τελικά θα βγείτε όλοι "κερδισμένοι" από την υπόθεση.

ΥΓ1: Μην μου πείς ότι βγάζεις 3Μ και δεν σε νοιάζει. Διότι αν δεν σε νοιάζει γιατί γκρινίαζεις για 30Κ;

ΥΓ2: Πως φαίνεται ότι δεν έχετε δουλέψει μερικοί σε μη προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Κωλοτούμπα κιόλας; Πριν από 2 μηνύματα μιλούσες για εκβιασμούς και τώρα 'να τα βρούμε'.Όσο για τα 35 δις ευρώ προς τις γερμανικές τράπεζες, καλό θα ήταν να ενημερωθείς ότι το γερμανικό ΑΕΠ είναι 3,3 τρις ευρώ. Όχι ότι δεν θα τους τσούξει, αλλά πήγαινε εσύ με τσαμπουκά να τους εκβιάσεις αν θες.

Σα να εκβιάζει η καθαρίστρια στο γιωτ του Λάτση τον ιδιοκτήτη, γιατί της έχει προκαταβάλει 2 μισθούς και αυτή δεν μπορεί να τους αποπληρώσει.

12θεϊστής

Μην μου άγχεσαι. Αυτός που πρέπει να πει "να τα βρούμε" είναι αυτός που έχει δανείσει όχι αυτό που έχει δανειστεί. Διάβαζε λίγο καλύτερα βρε αγόρι.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

12θεϊστής έγραψε:Μην μου άγχεσαι. Αυτός που πρέπει να πει "να τα βρούμε" είναι αυτός που έχει δανείσει όχι αυτό που έχει δανειστεί. Διάβαζε λίγο καλύτερα βρε αγόρι.
Ότι πεις. Κατά τη γνώμη σου σε μειονεκτική θέση είναι αυτός που θα πεινάσει.

12θεϊστής

O βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ο λογος που πηραμε το δανιο απο το δντ ηταν για να γινουν οι σημαντικες και ριζικες αλλαγες με δικαιολογια το δντ. Αν παιρναμε δανιο με 0% απο την κινα οπως μας ειχε προταθει κανεις δεν θα μας πιεζε για αλλαγες. Ο γιωργακης ηθελε να αλλαξει πολλα και βρηκε πραφαση το δντ. Απο εδω και περα οτι και να γινετε η δικαιολογια υπαρχει! Το δντ μας λεει δεν μπορουμε να κανουμε αλλιος. Οσο για το να παμε στην δραχμη, δεν νομιζω οτι ειναι καλη συση! Αν τωρα ποιναμε μια φορα μετα θα ποινασουμε 100...
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από dimitris mak »

Αυτο με την δραχμη συμφερει αυτους που εχουν πολλα λεφτα στο εξωτερικο!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

12θεϊστής έγραψε:O βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Δε νομίζω ότι πεινάνε οι Έλληνες σήμερα.
12θεϊστής

Έπεσαν και οι πρώτες πέτρες... Σε ποιους όμως; Στην Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που επισκεπτόταν την Κέρκυρα. Και βγήκαν η κ. Νταλάρα, ο κ. Δένδιας και λοιποί εθνοσωτήρες να πουν ότι άφησε κακές εντυπώσεις το περιστατικό κλπ κλπ.Εγώ πάλι βρίσκω πολύ θετικό το γεγονός ότι οι Κερκυραίοι βρήκαν την ευκαιρία να απαντήσουν στις προκλήσεις της Νεοναζιστικής Γερμανικής πολιτικής ελίτ που έφτασε στο σημείο να ζητήσει παράδοση νησιών για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Οι Ευρωπαίοι ας αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=322629&cid=4 (υπάρχει και σχετικό βιντεάκι)

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=322988&cid=6

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

12θεϊστής έγραψε:Οι Ευρωπαίοι ας αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα.

Ανεπιθύμητος είσαι και φαίνεσαι. Τουλάχιστον αστείο να το λες αυτό σε τουριστική χώρα.

Για τράβα στην Κρήτη και στη Ρόδο να δεις πόσο ανεπιθύμητοι είναι οι Ευρωπαίοι...

BILL

Δημοσίευση από BILL »

Εννοει λογικα τους Ευρωπαιους πολιτικους και γενικα τα "κεφαλια" της Ευρωπης που θεωρουν την Ελλαδα ως τσιφλικι τους.
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

Παιδια εγω εχω να πω πως η συγκεντρωση στο συνταγμα ειναι ενα λαθος γιατι δεν αφηνουν 1) τους πολιτικους να δουλεψουν σωστα και να σβισουν λαθη του παρελθοντος2) δημιουργουν ανασφαλεια στον κοσμο για το αυριο
3) ενθαρυνεται η ιδεα για επαναφορα βασιλια η και διοκητη
4) φοβισουν τα νεα παιδια και κυριως τους νεους
5) αφηνουμε καποιους ευρωπαιους να χαιρονται που η ελλαδα τσακωνεται μονοι της
υποστηρικτης ειμαι και εγω αλλα... Ας αφησουνε να γινο καλυτερα για μας
ηταν καλα οταν κλεβαμε το δημοσιο
εμεις την φτασαμε την κατασταση ος εδω με την ψηφο μας και την δηθεν εξυπναδας μας
τωρα ας τα λουστουμε
θελουμε δεν θελουμε τα μετρα θα περασουν

12θεϊστής

Σιγά ρε yandr θα πάθεις συγκοπή. Σου έθιξα την γερμανική ελίτ και τα δες όλα. Που να βγούμε κι από το Ευρώ, σύγκρυο θα σε πιάσει.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης