Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Κλειδωμένο

Πιστεύετε ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα επιβίωνε η Ελλάδα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Απρ 10, 2017 7:53 pm

Ναι
344
57%
Οχι
258
43%
Δ/Ξ - Δ/Α
5
1%
 
Σύνολο ψήφων: 607

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Έχω την αίσθηση ότι το Ελληνικό ζήτημα χρέους έχει μπει στην τελική φάση. Και νομίζω ότι η χρεοκοπία είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το αστείο.Ή η Ελλάδα χρεοκοπεί ή η Γερμανία αποδέχεται μια New Deal. Με δεδομένη την άκαμπτη στάση της Γερμανίας και την εχθρική ρητορική έναντι της χώρας μας δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για την Γερμανική κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι όταν ανακοινωθούν οι απολύσεις στο δημόσιο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και αυτό από μόνο του τρομάζει όποιον θα είναι υποχρεωμένος να πάρει αυτή την απόφαση. Τα πράγματα παραείναι σοβαρά γι` αυτό και τα αστεία έχουν τελειώσει ακόμα και για τους συνήθεις λαϊκιστές (βλέπε Συριζα και δήλωση Γλέζου περί ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας).

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εικόνα

Εικόνα

kapote
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 25, 2012 5:29 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από kapote »

Ολιγα περι οικονομιας και χρεους: Το κουρεμα Του χρεους δεν φτανει ουτε καν το 30% σε πραγματικη αξια, συμφωνα με τους πιο αισιοδοξους υπολογισμους αν η συμμετοχη των ιδιωτων Στο psi φτασει 100% (πραγμα απιθανο) θα εχουμε ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ 100 δις απο τα 368 δις που ειναι Το συνολικο χρεος (ομολογα ΕΚΤ και δανεια τροικας δεν κουρευονται) Απο τα 100 δις (στην καλυτερη περιπτωση) αυτα που θα κουρευτουν κυριως Θα ειναι απο ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, μικρομολογιουχους Πρωτο κακο Η ΤτΕ χωρις καμια αδεια επαιξε Τα αποθεματικα (ρευστο) Υγιων Ταμειων σε ομολογα, χωρις να ρωτησει κανεναν ( δείτε εδώ )

Επισης φορτωσαν σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Επισφαλη ομολογα που κατεντησαν σκουπιδια ( δείτε εδώ ) Τα υγιη ταμεια ειναι ενα βημα απο χρεωκοπια μετα το κουρεμα που θα γινει, αφου θα αναγκαστουν να προβουν σε δανεισμο για να καλυψουν τις συνταξεις που θα καταβαλουν Τα παλια ομολογα που τους φορτωσαν ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ Δευτερο κακο Οι μικρομολογιουχοι - απλοι πολιτες που επενδυσαν τις καταθεσεις τους σε ομολογα δημοσιου υπαρχει περιπτωση να χασουν μερος των χρηματων που επενδυσαν. Ο οικονομολογος αναλυτης καζακης αναλυσει ολη την απατη του psi και του κουρεματος χρεους

Ο φαυλος κυκλος της εσωτερικης υποτιμησης η σπιραλ θανατου καταληγει με μαθηματικη ακριβεια σε επανασταση και βιαια χρεωκοπια οπως εγινε στην αργεντινηΟταν κοβεις μισθους, αυξανεις φορους, μειωνεται η αγοραστικη δυναμη του καταναλωτη => Κλεισμο μαγαζιων => Ανεργεια, οποτε το κρατος χανει σημαντικα εσοδα (αποδοση φπα, ασφαλιστικς εισφορες) Μονο απο την μειωση κατωτατου μισθου το υπ εργασιας υπολογιζει να χασει 4 δις απο εισφορες Ο παλιος βασικος ηταν 751 (ΜΕΙΚΤΑ) 751Χ14 = 10515 Ο σημερινος θα ειναι 590 590Χ14 = 8260. Ουσιαστικα εχουν χαθει 3 μισθοι (12,13,14) αφου μιλαμε για απωλεια της ταξεως 1800 ευρω. ( δείτε εδώ )

Η ΓΕΣΕΒΕ υπολογιζει 180.000 νεα λουκετα, στην πιο μετριοπαθη εκτιμηση 360.000 νεους ανεργους. Πρεπει να γινει κατανοητο στο περισσοτερο κοσμο οτι η Ελλαδα εχει μονο ενα δρομο Που ειναι δυσκολος ανηφορικος Με αγκαθια Αλλα οδηγει σε αναπτυξη Και το κυριοτερο θα μεινει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟς, αυτος δεν ειναι αλλος απο την επιστροφη στο εθνικο νομισμα, Οσο μενει στο ευρω και ακολουθωντας τις αποτηχημενες συνταγες της εσωτερικης υποτιμησης Τοσο περισσοτερο θα σπρωχνεται στην βαια φτωχοποιηση Του συνολικου της πληθυσμου χωρις καμια προοπτικη ως προτεκτορατο των ισχυρωνΟπως συμβαινει σε κατι καθεστωτα λατινικης αμερικης

Τα πλεονεκτηματα της δραχμης ειναι παρα πολλα Και πρωτο και καλυτερο η μονογραφη Χρεους μεσω του ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ του ΟΗΕ, που ειναι ανωτερο απο κεινο της ευρωπαικης ενωσης ( δείτε εδώ ) Νομικο προηγουμενο και δεδικασμενο ως πρωτος διδαξας ειχε δημιουρησει ο ιωαννης μεταξας το 1937 οταν προσεφυγε στο δικαστηριο των εθνων (παλιο Ευρωπαικο δικαστηριο) επικαλουμενος τον ιδιο λογο Δευτερο πλεονεκτημα η νομισματικη υποτιμηση που θα συνοδευτει με κρατικοποιηση του τραπεζικου συστηματος και διασφαλισης των καταθεσεων, ας δουμε τι εκανε η ισλανδια.
John Fistikis

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από John Fistikis »

Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αποτελείται από φοβιτσιάρηδες, ατομιστές και τουρκόσπορους. Δεν είναι τυχαίο ότι μια ζωή οι Έλληνες βγάζανε ο ένας το μάτι του άλλου από την αρχαιότητα μέχρι και τώρα. Και εάν πάμε πίσω στην ιστορία από το 200πΧ περίπου μέχρι και τώρα οι Έλληνες μια ζωή είναι μία υπό κατοχή ή προτεκτοράτο τότε των Ρωμαίων, έπειτα των Τούρκων και τώρα των Αμερικάνων και των Γερμανών. Ή νομίζει κανένας ότι το Βυζάντιο ήταν ελληνική αυτοκρατορία καθαρά;

Για να τα αφήσουμε αυτά όμως τώρα το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Άρνηση πληρωμής του χρέους και διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Σιγά-σιγά και πειθαρχημένα επιστροφή στη δραχμή και ανάπτυξη μέσω της παραμελημένης γεωργίας, κτηνοτροφίας και του τουρισμού που με τη δραχμή θα πολλαπλασιαστεί. Επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας με κάλεσμα της Ρωσίας και της Κίνας για επενδύσεις. Επιβολή ενιαίου φόρου 20% από 45% στις βιομηχανίες που επενδύουν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι τηρούν τα ωράρια και τους μισθούς που πρέπει να δίνουν και να κάνουν προσλήψεις επαρκούς αριθμού εργαζομένων. Αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων, επιβολή ενός ανώτατου και κατώτατου μισθού στο δημόσιο και απόλυση όσων είναι άχρηστοι και τεμπέληδες με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι πολιτικοί, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και μεγαλοδημόσιοι υπάλληλοι έκλεψαν φυλάκιση ισόβια και δήμευση των περιουσιών τους.

Καθιέρωση πραγματικού οκτάωρου στις δημόσιες υπηρεσίες όχι 4ωρα και 5ωρα που είναι ουσιαστικά. Επιβολή αυστηρών ποινών και ιδιώνυμο για όσους δημόσιους υπαλλήλους χρηματίζονται. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, νόμου περί ευθύνης υπουργών και αυστηρές ποινές και ιδιώνυμο σε όσους πολιτικούς παίρνουν μίζες. Τροποποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου ώστε όταν γίνονται καταλήψεις από ξένα στοιχεία να μπαίνει η αστυνομία και να τους μπαγλαρώνει ώστε να μην έχουμε κάθε τόσο καταστροφές πανεπιστημιακού εξοπλισμού από το κάθε κωλόπαιδο. Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο και τιμωρία των ενόχων.

Άρνηση πληρωμής του χρέους με το πρόσχημα ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ το χρέος μας. Επίσης να προβάλλουμε τη δικαιολογία ότι η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία και η Γαλλία είναι συνυπεύθυνες γιατί δάνειζαν σαν τον τοκογλύφο την Ελλάδα για να αγοράζει τα προϊόντα τους, άρα το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που μας δάνειζαν πήγαινε πίσω σε αυτούς μέσω των εταιρειών και πολυεθνικών τους. Η Ρωσία χάρισε πρόσφατα το 80% του χρέους στη Συρία με το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ο στόλος της μία ναυτική βάση.

Να εκβιάσουμε τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς με τις εξής 2 επιλογές: Η μία θα είναι να μας διαγράψουν σχεδόν όλο το χρέος, να φύγει το ΔΝΤ αλλά να πάρουμε βέβαια κάποια μέτρα περιορισμού των άσκοπων δαπανών αλλά και ανάπτυξης όχι αυτής της λιτότητας και των εξοντωτικών και άδικων μέτρων. Η άλλη θα είναι εάν δεν μας απαντήσουν θετικά κάνω επίταξη των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και της βάσης στη Σούδα. Κατεβάζω τους Ρώσους που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο σαν τρελοί (έχουν και τα προβλήματα στη Συρία τώρα) και τους δίνω ναυτική βάση στη Σύρο, Καβάλα ή όπου αλλού για δεκαετίες θέλουν με αντάλλαγμα κάποιο μεγάλο ποσό κάθε χρόνο και με χαμηλότοκο δάνειο. Επίσης δίνω διευκολύνσεις στους Κινέζους στο λιμάνι του Πειραιά για να προωθούν τα προϊόντα τους με αντάλλαγμα χαμηλότοκο δάνειο. Να δω μετά για πότε θα τρέχουν και δε θα φτάνουν.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Δυστυχώς πολλοί στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν πάει πιο κάτω, αλλά φοβάμαι ότι όλοι μαζί θα διαπιστώσουμε ότι έχει πολύ πιο κάτω ακόμα.

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί στο 90% για ορισμένους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας

Το δημοσίευμα επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι αγορές ετοιμάζονται για μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επικαλούμενοι την υποχώρηση πάνω από 10% των τιμών των ελληνικών μετοχών το τελευταίο διήμερο και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 200 μονάδες βάσης (2 ποσοστιαίες μονάδες).

Ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας RBS Χάρβιντερ Σάιαν δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι περίπου 90% και πολύ πιθανό για τους προσεχείς λίγους μήνες, αν οι πολιτικοί δεν συμφωνήσουν στα μέτρα λιτότητας».

Ο επικεφαλής αναλυτής για τίτλους σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management Τζον Στόπφορντ δήλωσε: «Ο επόμενος μήνας είναι απόλυτα κρίσιμος για την Ελλάδα. Αν γίνουν ξανά εκλογές στα μέσα Ιουνίου και οι ψηφοφόροι απορρίψουν και πάλι τη λιτότητα, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να έρθει σύντομα».

'Αλλοι παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, δεν έχουν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα κατευθύνεται στην έξοδο από το ευρώ. Ο αναλυτής της JP Morgan Μάλκολμ Μπαρ δηλώνει ότι το ενδεχόμενο εξόδου είναι μικρότερο από 50%. Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμη δύο στάδια πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Το πρώτο στάδιο είναι ο σχηματισμός μίας ελληνικής κυβέρνησης με αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου πακέτου στήριξης, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς όλα τα πολιτικά κόμματα επιθυμούν κάποια μορφή επαναδιαπραγμάτευσης. Το δεύτερο στάδιο είναι να φθάσει αυτή η διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης σε ένα σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει ότι είναι στο συμφέρον της να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Η σκληρή διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό είναι απίθανο να ξεκινήσει πριν τουλάχιστον από το τέλος του Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Μπαρ.

Για άλλους αναλυτές, δεν έχει σημασία πώς διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς η Ελλάδα δεν στηρίζεται σε αυτές για τη χρηματοδότησή της. Ο επικεφαλής αναλυτής της ING Financial Markets Παντράικ Γκάρβεϊ, δήλωσε: «Οι αγορές έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχει σημασία, αν οι αποδόσεις αυξάνονται, καθώς τα πάντα εξαρτώνται τώρα από την πολιτική. Αν οι πολιτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν περικοπές (ς. Σ.: Δημόσιων δαπανών), τότε δεν έχουν πολλά περιθώρια, από να φύγουν από την Ευρωζώνη».

πηγή
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 97
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Nassos »

Για όσους πιστεύουν ότι "σωθήκαμε"...
To Bloomberg τεστάρει τη δραχμή στα τερματικά του;

Μπορεί να πρόκειται για αστείο αλλά μπορεί το Bloomberg να ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς...

Πριν από λίγη ώρα εμφανίστηκε στα τερματικά του κωδικός συναλλάγματος για την "Ελληνική Δραχμή" (GREEK DRACHMA), με την ένδειξη "POST EUR" (μετά ευρώ).

Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη αν πρόκειται για τεστάρισμα του συστήματος, αφού οι πληροφορίες που διαρρέουν δεν ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως η αναστάτωση που έχει προκληθεί στα μεγάλα επενδυτικά γραφεία είναι μεγάλη, ενώ το πρακτορείο δεν έχει αναρτήσει κανένα κείμενο σχολιάζοντας αυτό που βλέπουμε στα συστήματα του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας με αφορμή ασκήσεις προσομοίωσης σχετικά με το νόμισμα της Ελλάδας που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα. Το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών.

Επίσης οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας.

Εικόνα

Bankingnews.gr
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Υπάρχει κανένας που να νομίζει ότι σωθήκαμε;
Μαριος

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Μαριος »

Αυτοί που θα ζημιωθούν απο την επιστροφή στη δραχμή θα είναι Εκείνοι που εργάζονται στις χρηματαγορές Τα λογής λογής λαμόγια που λυμαίνονται την οικονομική ζωή του τόπου κάνοντας γερές μπάζες με "αρπαχτές", Εκείνοι που έχουν βγάλει μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, στεγνώνοντας από ρευστό το εσωτερικό της χώρας Αντίστοιχη είναι η πολιτική με τις 15.000 περίπου offshore εταιρίες, οι οποίες ως επί το πλείστον διακινούν μαύρο χρήμα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Μάλλον ανάποδα τα λες. Αυτοί είναι που θα ωφεληθούν.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 97
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Nassos »

yandr έγραψε:Υπάρχει κανένας που να νομίζει ότι σωθήκαμε;
Ναι, αυτοί που μας βάζουν και διλλήματα τύπου "Ευρώ ή δραχμή" για να μαντρώσουν τα πρόβατα (τους).

Αν έχουν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα τότε είναι που θα ωφεληθούν. Γιατί κατάρρευση Ευρωζώνης σημαίνει μαζικές πωλήσεις στα άλλα νομίσματα, πάγωμα διατραπεζικής αγοράς ενεργοποίηση εγγυήσεων (collaterals), συνεπώς κατάρρευση και των άλλων νομισμάτων.

Που να σκάσει και η φούσκα των παραγώγων που είναι κάπου στο 1200% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α.
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Σάβ Απρ 07, 2012 7:14 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Α/Β' ε.α. »

Μαριος έγραψε:Αυτοί που θα ζημιωθούν απο την επιστροφή στη δραχμή θα είναι Εκείνοι που εργάζονται στις χρηματαγορές Τα λογής λογής λαμόγια που λυμαίνονται την οικονομική ζωή του τόπου κάνοντας γερές μπάζες με "αρπαχτές", Εκείνοι που έχουν βγάλει μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, στεγνώνοντας από ρευστό το εσωτερικό της χώρας Αντίστοιχη είναι η πολιτική με τις 15.000 περίπου offshore εταιρίες, οι οποίες ως επί το πλείστον διακινούν μαύρο χρήμα.
Διαβάζω καλά; Επιβεβαιώνεις συνειδητά και αυτολεξεί αυτά που γράφεις; Εάν ναί, Τότε φίλε μου η ανάρτησή σου παραπέμπει απ΄ευθείας στο Τσοχατζοπούλειο θεώρημα...

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 192
Εγγραφή: Δευ Οκτ 10, 2011 1:57 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από KYNIGOSDK »

Μαριος έγραψε:Αυτοί που θα ζημιωθούν απο την επιστροφή στη δραχμή θα είναι Εκείνοι που εργάζονται στις χρηματαγορές Τα λογής λογής λαμόγια που λυμαίνονται την οικονομική ζωή του τόπου κάνοντας γερές μπάζες με "αρπαχτές", Εκείνοι που έχουν βγάλει μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, στεγνώνοντας από ρευστό το εσωτερικό της χώρας Αντίστοιχη είναι η πολιτική με τις 15.000 περίπου offshore εταιρίες, οι οποίες ως επί το πλείστον διακινούν μαύρο χρήμα.
ΜΑΡΙΕ ΜΑΡΙΕΕικόναΕικόνα

12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Διάβασα στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας την δήλωση του Γ. Βεστερβέλε, υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας: "Ξεχάστε την ανάπτυξη με δανεικά".Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι έχει γίνει η δήλωση αυτή. Αν έχεις σκληρό νόμισμα (άρα δεν τυπώνεται) και αν δεν έχεις πρόσβαση σε δανεισμό ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ; Θα εφεύρουμε την πυρηνική σύντηξη που θα μετατρέπει τα σκατά σε χρυσό;

Οι ξεφτιλισμένοι γερμανοί έχουν βρει κορόϊδα και βαράνε στο ψαχνό.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 97
Δημοσιεύσεις: 10105
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Nassos »

Θέμα μηνών η διάλυση της Ευρωζώνης, αν κρίνω από τη δραμτική κατάσταση της Ισπανίας και της Ιταλίας...
12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Μακάρι. Όποιος δεν έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο και όποιος δεν είναι βολεμένος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Άντε να τελειώνουμε με το ευρώ μπας και γυρίσουμε και μεις οι ξενιτεμένοι στην πατρίδα. Να παίρνουν σειρά για έξω οι βολεμένοι.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες