Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Κλειδωμένο

Πιστεύετε ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα επιβίωνε η Ελλάδα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Απρ 10, 2017 7:53 pm

Ναι
344
57%
Οχι
258
43%
Δ/Ξ - Δ/Α
5
1%
 
Σύνολο ψήφων: 607

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Paul30

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Paul30 »

Γρήγορα έξω από το κολοευρώ και στάση πληρωμών στους νταβαντήδες-δανειστές. Όχι σε νέο μνημόνιο!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Εμπεριστατωμένη άποψη.
Paul30

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Paul30 »

Εδώ βγήκε ολόκληρος Πούτιν και σας το είπε κορόιδα! Γρήγορα επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με έξοδο από το Ευρώ. Άρνηση ολοκληρωτικά του χρέους και στάση πληρωμών. Σε όσα λαμόγια έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω παράνομα για τα μεγάλα ποσά (που σχεδόν όλα είναι αφορολόγητα και ανήκουν σε μεγαλολαμόγια πολιτικάντηδες και κρατικοδίαιτους μεγαλοδημόσιους υπαλλήλους και μεγαλοεπιχειρητίες δέσμευση των καταθέσεων σε συνεννόηση με τις ξένες τράπεζες (κυρίως της Ελβετίας) Και για τα πιο μικρά επιβολή φόρου επαναπατρισμού ίσο με το ποσό που θα χάσουν όσοι Καταθέτες έχουν ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Η Ελλάδα καταστρέφεται όσο μας έχουν στο χέρι οι ξένοι με το ευρώ ζώα καταλάβετέ το.
Γρήγορα ανάπτυξη μέσω βιομηχανίας και γεωργίας, κτηνοτροφίας και τουρισμού. Οι επίτροποι που θα βάλουν (μπορεί να τους πούνε μάνατζερ, χα, χα) θα καθορίζουν πόσα ευρώ θα δίνονται στην Ελλάδα, θα κόβουν τα πάντα από μισθούς, συντάξεις, θα βάλουν και άλλους εξοντωτικούς φόρους και θα νεκρώσουν τα πάντα! Νομίζετε ότι οι πολιτικάντηδες κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων μας κρατάνε με νύχια και με δόντια στο ευρώ επειδή θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, τόσο πολύ μας αγαπάνε! Θέλουν να διατηρήσουν τα δικά τους προνόμια και των συγγενών τους και έχουν υποχρέωση στους ξένους και στις ξένες πολυεθνικές και τράπεζες από τις οποίες λαδώνονταν (Siemens και άλλα) !
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 70
Δημοσιεύσεις: 1601
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Signaller »

Το θέμα είναι ότι θα μας κάνουν να μισήσουμε το ευρώ έτσι όπως το πάνε Έλεος. Πρέπει να ζήσουμες

Δεν είναι εικόνα κράτους αυτή

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Signaller έγραψε:Το θέμα είναι ότι θα μας κάνουν να μισήσουμε το ευρώ έτσι όπως το πάνε Έλεος. Πρέπει να ζήσουμες

Δεν είναι εικόνα κράτους αυτή

Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, παρόλο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ουδόλως σχετίζονται με το ευρώ.

12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Πάντως αυτά που είπε ο Πούτιν (άσχετα εάν εξυπηρετούν ή όχι κάποια δική του συγκυριακή σκοπιμότητα) είναι σοβαρότατα και μάλλον η είδηση πέρασε αβαβά στα ελληνικά ΜΜΕ. Το χειρότερο είναι ότι ο λαός παραμένει στο σκοτάδι. Έχουμε χάσει όλοι την μπάλα, δεν ξέρουμε ποιος λέει τι, ποιος εννοεί τι και ποιος εξυπηρετεί ποιον. Πιστεύω ότι ένα δημοψήφισμα θα είχε ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα αν και τώρα είναι πολύ αργά. Θα πούμε ναι σε ότι αποφασίσουν και αφού μας "σώσουν" εμείς θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας ενώ οι ξένοι θα κονομάνε.

ΥΓ1: Δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο το γεγονός της απόφασης του ΔΔΧ που δικαίωσε το Δ Ράιχ (Γερμανία)

ΥΓ2: Μικρότερης σημασίας η επίθεση των Anonymous στο Υπ. Δικαιοσύνης. Τους ευχαριστούμε που μας θυμήθηκαν στο παρά ένα της υπογραφής του PSI.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 5
Δημοσιεύσεις: 1898
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 01, 2009 1:30 am
Τοποθεσία: Schweiz

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από greko_27 »

Paul30 έγραψε:.Σε όσα λαμόγια έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω παράνομα για τα μεγάλα ποσά (που σχεδόν όλα είναι αφορολόγητα και ανήκουν σε μεγαλολαμόγια πολιτικάντηδες και κρατικοδίαιτους μεγαλοδημόσιους υπαλλήλους και μεγαλοεπιχειρητίες δέσμευση των καταθέσεων σε συνεννόηση με τις ξένες τράπεζες (κυρίως της Ελβετίας) Και για τα πιο μικρά επιβολή φόρου επαναπατρισμού ίσο με το ποσό που θα χάσουν όσοι Καταθέτες έχουν ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. !


Mα τι ειναι αυτα που γραφεις;

1) Απο που και ως που ειναι παρανομο να βγαλει καποιος τα λεφτα του στο εξωτερικο; Τελικα δεν ειναι παρανομο και για την μεταφορα χρηματων στο εξωτερικο μεσω εμβασματος γινετε μια παρακρατηση Αναλογα με την τραπεζα, αναλογα με τη χωρα που τα στελνεις εαν ειναι εντος ή εκτος της ΕΕ, αναλογα με το νομισμα και αναλογα με το ποσο που θα στειλεις.

2) Απο που και ως που η ελλαδα θα επιβαλει σε ελβετικες, κυπριακες ή αλλες τραπεζες ξενων χωρων να δεσμευσουν τα χρηματα των ελληνων καταθετων; Αυτο δεν γινετε εκτος και εαν τα χρηματα αποκτηθηκαν μεσω παρανομων πραξεων και υπαρχει δικαστικη αποφαση (τρομοκρατια, ναρκωτικα κλπ). Και ποιος σου λεει οτι τα χρηματα τα εχουν στα ονοματα τους και δεν τα εχουν καταθεσει σε λογαριασμους με ονοματα συγγενων τους;

3) Για τα πιο μικρά επιβολή φόρου επαναπατρισμού ίσο με το ποσό που θα χάσουν όσοι Καταθέτες έχουν ευρώ σε ελληνικές τράπεζες;ΕικόναΜε το Τελευταιο που εγραψες με εκανες και γελασα! Ουδεις μικροκαταθετης ή μεσαιοκαταθετης υποχρεουτε να επαναπατρισει τα χρηματα του και ουτε μπορει να αναγκαστει μεσω φορολγιας κτλπ. Η φορολογηση καταθετικων λογαριασμων σε ξενη χωρα δεν μπορει να επιβλειθει. Ακομα και εαν γινει ο καταθετης εχει δικαιωμα να τα μεταφερει σε αλλη χωρα. Και σιγα μην γινει αφου καμια τραπαζα δεν θελει να χανει πελατες. Εαν μπορεις να πας και εσυ τα χρηματα σου στο εξωτερικο ή να τα μετατρεψεις σε ξενο νομισμα... Αλλιως να κατσεις με την δραχμουλα σου και ασε τις αμπελοφιλοσοφιες τυπου ΚΚΕ.

Paul30

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Paul30 »

Είναι πολλοί οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (μιλάμε για τεράστια ποσά) και τα απόκτησαν μέσω παρανόμων δραστηριοτήτων, πολιτικοί και άλλοι, μέχρι και οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης άμα διαβάσατε είχαν λογαριασμούς στο εξωτερικό. Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος όλους αυτούς θα τους τα είχαν δεσμεύσει ή θα τους είχαν φορολογήσει και θα τους είχαν βρει τουλάχιστο τους περισσότερους. Όλα γίνονται εάν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά τι πολιτική βούληση να υπάρχει όταν οι πρώτοι απατεώνες είναι των δύο μεγάλων κομμάτων. Και όχι δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει το ΚΚΕ, αλλά ήταν το μόνο κόμμα το οποίο ήταν δύσπιστο και στην ΕΕ και στο ευρώ. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ελλάδας δεν είναι βέβαια μόνο το ευρώ για να λέμε την αλήθεια, και στη δραχμή να επιστρέψει η Ελλάδα σίγουρα θα είναι δύσκολα και θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές για να ανακάμψουμε.

12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Paul30 έγραψε:Είναι πολλοί οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (μιλάμε για τεράστια ποσά) και τα απόκτησαν μέσω παρανόμων δραστηριοτήτων, πολιτικοί και άλλοι, μέχρι και οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης άμα διαβάσατε είχαν λογαριασμούς στο εξωτερικό. Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος όλους αυτούς θα τους τα είχαν δεσμεύσει ή θα τους είχαν φορολογήσει και θα τους είχαν βρει τουλάχιστο τους περισσότερους. Όλα γίνονται εάν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά τι πολιτική βούληση να υπάρχει όταν οι πρώτοι απατεώνες είναι των δύο μεγάλων κομμάτων. Και όχι δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει το ΚΚΕ, αλλά ήταν το μόνο κόμμα το οποίο ήταν δύσπιστο και στην ΕΕ και στο ευρώ. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ελλάδας δεν είναι βέβαια μόνο το ευρώ για να λέμε την αλήθεια, και στη δραχμή να επιστρέψει η Ελλάδα σίγουρα θα είναι δύσκολα και θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές για να ανακάμψουμε.



Πάντως για το ΚΚΕ έχεις δίκιο. Σταλινικό και παλαιολιθικό μεν αλλά ήταν το μόνο κόμμα που ήταν σταθερά εναντίον της ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩ-Εurovision (το eurovision το είπα για να ευθυμήσουμε λίγο). Και ακόμα χειρότερα κάπου στο 1975-85 η συζήτηση περί ΕΟΚ περιστρεφόταν γύρω από την φράση "διευθυντήριο Βρυξελλών".

Οι Γερμανοί όλα αυτά τα χρόνια ρίχνανε χρήμα στην Ελλάδα και σιγά σιγά έκαμψαν και τις τελευταίες εστίες αντίστασης σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όταν έλεγξαν ολοκληρωτικά το παιχνίδι εξαπέλυσαν την τελική επίθεση.

Και να κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου, κάποτε γελούσα με κάτι κνίτες στο πανεπιστήμιο που βλέπανε καπιταλιστικά φαντάσματα στο οτιδήποτε. Και επίσης κορόϊδευα τα περί αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης κλπ. Τώρα που μας φτύνουν όλοι και γελάνε με τα χάλια μας ακόμα και οι τελειωμένοι (σκοπιανοί και λοιποί βρωμιάρηδες) ας γευτούμε τη γλύκα να γουστάρουμε.

ΥΓ: Το ποσοστό της Δραχμής στο γκαλοπάκι έχει αυξηθεί!

Paul30

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Paul30 »

Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι βαθύτατο. Κατ' αρχάς από το 81 μέχρι το 1996 επί Ανδρέα Παπανδρέου με τη μέθοδο του «easy money system» η Ελλάδα δανείστηκε πάρα πολλά χρήματα από την ΕΕ χωρίς να τα επενδύσει για να φτιάξει υποδομές. Από αυτά τα χρήματα ένα τεράστιο μέρος δόθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς άχρηστων κατά πλειοψηφία ανθρώπων στο Δημόσιο με κάποιους να παίρνουν τρελούς μισθούς χωρίς να το αξίζουν.

Οι όποιες βιομηχανίες (Πειραϊκή Πατραϊκή, Πιρέλι, Λαδόπουλος και άλλες) που είχε η Ελλάδα κλείσανε λόγω των συνεχών απεργιών από τους συνδικαλιστές, των εξοντωτικών φόρων που επιβλήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και της νοοτροπίας που επικρατούσε τότε, κορόιδο είμαι να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα της βιομηχανίας και να παράγω, θα με διορίσουν στο δημόσιο δίπλα στο σπίτι μου να τα ξύνω και να παίρνω και περισσότερα και με μονιμότητα. Οι αγρότες παίρνανε τις επιδοτήσεις και αφήνανε την αγροτική παραγωγή, η κτηνοτροφία παραμελήθηκε επίσης. Το μόνο που μας είχε απομείνει ήταν ο τουρισμός λόγω της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας το καλοκαίρι (με κακή ποιότητα εγκαταστάσεων σε σχέση με την τιμή) αλλά επειδή είχαμε τη δραχμή παίρναμε συνάλλαγμα.

Κατάντησε η Ελλάδα να μην παράγει τίποτε από βιομηχανικά προϊόντα και ακόμα και στα γεωργικά να εισάγουμε μεγάλες ποσότητες από έξω. Από το 96 και μετά με τις ***** του Σημίτη βρεθήκαμε στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία και άρχισαν να είναι τα ξένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (λάπτοπ, κινητά, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και άλλα) σε εμάς πιο προσιτά γιατί δανειζόμασταν εύκολα ευρώ από τη Γερμανία και τη Γαλλία κυρίως για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους από εξοπλισμούς με μίζες και άλλα. Ταυτόχρονα οι βουλευτές, υπουργοί και μεγαλοκρατικοί αξιωματούχοι κλέβανε μαζί με κάποιους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που ελέγχουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα παίρνανε επιδοτήσεις και υπερκοστολογούσαν δημόσια έργα.

Ο Καραμανλής από το 2004 και μετά είχε κάποιες καλές προθέσεις αλλά αποδείχτηκε ανίκανος καθώς και οι δικοί του το ρίξανε στη μάσα και κάνανε τα ίδια με τους πασόκους. Τώρα που είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος με τις ***** του ΓΑΠ ο οποίος κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και είναι όργανο των Αμερικάνων ακύρωσε κάποιες καλές συμφωνίες που είχε κάνει ο Καραμανλής με τους Ρώσους για τον αγωγό και με την Κίνα για το λιμάνι του Πειραιά και αντί να δανειστεί κατευθείαν μόλις βγήκε και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό περίμενε επίτηδες μέχρι να μην υπάρχει άλλη επιλογή από το να πάει στο ΔΝΤ με τους χειρότερους όρους χωρίς να μπορεί η Ελλάδα να διαπραγματευτεί.

Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: Δευ Δεκ 05, 2011 8:48 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Pavlos K. »

12θεϊστής έγραψε:
Paul30 έγραψε:Είναι πολλοί οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (μιλάμε για τεράστια ποσά) και τα απόκτησαν μέσω παρανόμων δραστηριοτήτων, πολιτικοί και άλλοι, μέχρι και οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης άμα διαβάσατε είχαν λογαριασμούς στο εξωτερικό. Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος όλους αυτούς θα τους τα είχαν δεσμεύσει ή θα τους είχαν φορολογήσει και θα τους είχαν βρει τουλάχιστο τους περισσότερους. Όλα γίνονται εάν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά τι πολιτική βούληση να υπάρχει όταν οι πρώτοι απατεώνες είναι των δύο μεγάλων κομμάτων. Και όχι δεν συμφωνώ με όλα όσα λέει το ΚΚΕ, αλλά ήταν το μόνο κόμμα το οποίο ήταν δύσπιστο και στην ΕΕ και στο ευρώ. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ελλάδας δεν είναι βέβαια μόνο το ευρώ για να λέμε την αλήθεια, και στη δραχμή να επιστρέψει η Ελλάδα σίγουρα θα είναι δύσκολα και θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές για να ανακάμψουμε.



Πάντως για το ΚΚΕ έχεις δίκιο. Σταλινικό και παλαιολιθικό μεν αλλά ήταν το μόνο κόμμα που ήταν σταθερά εναντίον της ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩ-Εurovision (το eurovision το είπα για να ευθυμήσουμε λίγο). Και ακόμα χειρότερα κάπου στο 1975-85 η συζήτηση περί ΕΟΚ περιστρεφόταν γύρω από την φράση "διευθυντήριο Βρυξελλών".

Οι Γερμανοί όλα αυτά τα χρόνια ρίχνανε χρήμα στην Ελλάδα και σιγά σιγά έκαμψαν και τις τελευταίες εστίες αντίστασης σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όταν έλεγξαν ολοκληρωτικά το παιχνίδι εξαπέλυσαν την τελική επίθεση.

Και να κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου, κάποτε γελούσα με κάτι κνίτες στο πανεπιστήμιο που βλέπανε καπιταλιστικά φαντάσματα στο οτιδήποτε. Και επίσης κορόϊδευα τα περί αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης κλπ. Τώρα που μας φτύνουν όλοι και γελάνε με τα χάλια μας ακόμα και οι τελειωμένοι (σκοπιανοί και λοιποί βρωμιάρηδες) ας γευτούμε τη γλύκα να γουστάρουμε.

ΥΓ: Το ποσοστό της Δραχμής στο γκαλοπάκι έχει αυξηθεί!



Είναι όμως άξιο περιέργειας πόσο αλλάζουν οι καιροί. Θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρώ δεδομένο το να βγούμε από την Ευρώπη θα ήταν αυτοκαταστροφικό, πρέπει να μείνουμε και να παλέψουμε να την αλλάξουμε (ή αλλιώς να σταματήσουμε να ξεπουλάμε τις υποδομές μας πες το όπως θες) , πλέον το θεωρώ αδιανόητο να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να καλυτερεύσει η κατάσταση.

ΥΓ : Ακριβώς αυτά λέω και εγώ για το ΚΚΕ. Έχει τις "ιδιαιτερότητες" του αλλά τουλάχιστον ξέρεις τι ψωνίζεις Εικόνα. Όσο για τους κνίτες έχω μετανοιώσει και εγώ για πολύ από το δούλεμα που τους είχα ρίξει.

ΥΓ2 : Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πουκουσίτη που για να με ξεφορτωθεί αναγκάστηκα να του πω ότι πιο πολύ συμφωνώ με το Συνασπισμό στο θέμα Ευρώπη, ήξερα ότι θα μου έκοβε και το καλημέρα μετά αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση για να σταματήσει να μου κάνει κατήχηση Εικόνα
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 70
Δημοσιεύσεις: 1601
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Signaller »

Pavlos K. έγραψε: Είναι όμως άξιο περιέργειας πόσο αλλάζουν οι καιροί. Θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρώ δεδομένο το να βγούμε από την Ευρώπη θα ήταν αυτοκαταστροφικό, πρέπει να μείνουμε και να παλέψουμε να την αλλάξουμε (ή αλλιώς να σταματήσουμε να ξεπουλάμε τις υποδομές μας πες το όπως θες) , πλέον το θεωρώ αδιανόητο να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να καλυτερεύσει η κατάσταση.


Το σχέδιο που είχαν, πιστεύω ότι σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται σαφές.

Η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να τα βάλει με το χρέος της. Το ήξεραν. Συνεπώς, από το 2009 Ήθελαν απλά να αγοράσουν χρόνο για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και όταν θα συμβεί Η αναπόφευκτη ελληνική χρεωκοπία να μην τους πολυαγγίξει Δυστυχώς, απέναντι βρήκαν τον ΓΑΠ.No more comments. Κανονικά έπρεπε η Ελλάδα τότε να εκμεταλλευτεί ότι οι άλλοι καίγονται και να εκβιάσει. Τί είχε να χάσει; Σάμπως δεν θα χρεωκοπούσε στο μέλλον ; Αναπόφευκτο είναι, απλά το timing παίζει.

Αυτήν τη στιγμή, πιστεύω ότι ξεφορτώθηκαν κάπως τη σαβούρα και θέλουν να μας ωθήσουν στην έξοδο. Ίσως επειδή γνωρίζουν ότι μια χώρα νομικά δεν μπορεί να βγεί από το ευρώ χωρίς να το θέλει και η ίδια, γίνονται τόσο προκλητικοί ώστε να το ζητήσουμε μόνοι μας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το ύφος και αυτές οι παλαβές απαιτήσεις.

Το θέμα τώρα είναι, τί πρέπει να πράξουν οι δικοί μας ;

Να μην συμφωνήσουν στα νέα μέτρα γι αρχή.

Τίποτα δεν θα κερδίσουμε. Σε 3 μήνες τα ίδια θα έχουμε πάλι

Αυτό πιστεύω

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
12θεϊστής

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Pavlos K. έγραψε:

Είναι όμως άξιο περιέργειας πόσο αλλάζουν οι καιροί. Θυμάμαι τον εαυτό μου να θεωρώ δεδομένο το να βγούμε από την Ευρώπη θα ήταν αυτοκαταστροφικό, πρέπει να μείνουμε και να παλέψουμε να την αλλάξουμε (ή αλλιώς να σταματήσουμε να ξεπουλάμε τις υποδομές μας πες το όπως θες) , πλέον το θεωρώ αδιανόητο να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να καλυτερεύσει η κατάσταση.



Πιστεύω ότι υποσυνείδητα τίθεται το ερώτημα, "θέλουμε να είμαστε Ευρώπη ή μήπως θέλουμε να είμαστε κάτι άλλο;

Η συζήτηση επισκιάζεται από το δίλημμα "Ευρώ ή Δραχμή" αλλά τελικά το δίλημμα είναι βαθύτερο.

Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 70
Δημοσιεύσεις: 1601
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από Signaller »

Το νέο μνημόνιο ετοιμάστηκε. Να δω πώς θα ψηφιστεί Εικόνα

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142
Δημοσιεύσεις: 10426
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Δημοσίευση από yandr »

Όπως και τα προηγούμενα υποθέτω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης